Nyteknik > Teknik

Friday, 19 April, 10:38

Nyteknik - 11 jan 19 kl. 09:01

Bose brusreducerande teknik tar bort elbilarnas trista oljudAccelerometrar och mikrofoner mäter vibrationer och oljud – sedan räknar en algoritm ut en lämplig motsignal. Bose tror att systemet kan dyka upp i bilar 2021..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

76 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bose, brusreducerande, teknik, tar, bort, elbilarnas, trista, oljud
Cornucopia - 03 jan 17 kl. 08:27

Gartners hypecykel - ny teknik tar lång tid att slå igenom

IT-analysföretaget Gartner har vad man kallar för hypecykeln, som beskriver och redovisar hur ny teknologi hypas och sedan inte lever upp till de hypade förväntningarna och där genombrottet i själva verket ligger många, många år framåt. Högst upp på hypecykeln hittar man just nu t ex självkörande bilar, maskininlärning, uppkopplade bostäder, blockchainteknik och smarta robotar, samma alla framöver kommer sig visa sig inte alls leva upp till hypen.
Gartners hypecykel.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Svensk 3d-teknik tar världen med storm

Det som på 1970-talet började med en svetshjälm har nu utvecklats till en succéprodukt inom filmbranschen över hela världen, skriver Ny Teknik. Här är det svenska 3d-undret från Dalarna..

IDG - 12 mar 14 kl. 12:55

Norsk teknik tar Boxer till mobilen

Betal tv-bolaget Boxer, ägt av statliga Teracom Group, licensierar en norsk teknik för att få ut sitt tv-kanalutbud till även mobiler och surfplattor..

Computer Sweden - 12 mar 14 kl. 12:55

Norsk teknik tar Boxer till mobilen


Betal tv-bolaget Boxer, ägt av statliga Teracom Group, licensierar en norsk teknik för att få ut sitt tv-kanalutbud till även mobiler och surfplattor.

.

Dagens Media - 03 apr 14 kl. 07:23

Ny teknik tar klivet till reklam

Just nu hänger lysande reklamflaggor och vajar på Kungsgatan i Stockholm. En ny teknik med platta, böjliga ljuskällor gör det möjligt..

ÖstersundsPosten - 09 apr 14 kl. 21:10

Ny teknik tar äldre till gamla gator

Tre så kallade "Google-cyklar" har nyligen anlänt till olika äldreboenden i Östersund. Tanken är att ny teknik ska ge dementa mer rörelse och chansen att se sina gamla hemtrakter. – Studier har visat att de dementa mår bättre av cykla genom trakter de känner igen från förr, säger vårdbiträde Malin Jensen..

Nyan - 22 nov 14 kl. 20:00

Mindre enahanda bowling när ny teknik tar skruv

BOWLING. Världens bästa bowlingsspelare spelar med tvåhandsfattning.
Och svensken Jesper Svensson tog hem en stor PBA-tävling i Las Vegas med samma teknik.

IDG - 10 okt 12 kl. 09:45

Lurarna som tar bort oväsen

Audio Technica ATH-ANC9 är ett par nya hörlurar som är särskilt anpassade för dig som avskyr buller. Med en inbyggd brusreducerande teknik kan hörlurarna sudda bort ända upp till 95 procent av störande bakgrundsljud..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Ny teknik tar besökare med till stenåldern

Nu har IT-åldern nått fram till de 6 000 år gamla hällristningarna i Glösa..

VBL - 11 okt 12 kl. 15:21

Ny teknik tar bort gamla älskare

Det är främst yngre människor som låter tatuera sig. Med ökande ålder kanske det går så långt att man skäms för sin tatuering och vill bli av med den. Och det har blivit lättare genom laserteknikens utveckling..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 4 timmar sedan

De tar luftskeppet till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - 4 timmar sedan

De tar luftskepp till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - 3 timmar sedan

”Grova fel i verktygen som mäter klimatavtryck”

LÄSARBREV. Jag hittar både grova fel och förvirrande uppgifter när jag kollar mitt klimatavtryck. Verktygen borde ju hjälpa mig att göra rätt miljöval.

Nyteknik - 4 timmar sedan

Vostok 1 – den första bemannade rymdresan

Kosmonauten Jurij Gagarin skrevs in i historien när han år 1961 blev den förste människan i rymden. Hans bana runt jorden varade i 108 minuter och var en av Sovjetunionens största segrar i Kalla kriget..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Efter lastbilar – Nikolas oväntade lansering

Bolaget breddar sitt utbud från vätgas- och batteridrivna lastbilar. Nu presenterar Nikola ett elektrifierat terrängfordon på 590 hk och en el-vattenskoter..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Eldriven Jaguar blev årets bil

För andra gången har en elbil kammat hem utmärkelsen World car of the year. Volvo var nominerat med fick se sig slaget..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Det här är 42.000 år gammalt flytande blod

Hästen är över 42.000 år gammal. Nu har ett forskarlag lyckats extrahera flytande blod från kärl i det välbevarade fölets hjärta..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Crispr har använts för att behandla cancerpatienter

För första gången har cancerpatienter i USA behandlats med hjälp av Crispr-Cas9. Gensaxen har använts för att få T-celler att gå till angrepp och förstöra cancerceller..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Därför är du mer frestande för myggor när du är svettig

Du har grävt i trädgårdslandet, eller varit ute på en joggingrunda, och sätter dig för att pusta ut. Plötsligt är du omringad av surr och känner små svidande hugg när myggorna attackerar. Känns det bekant?

Nyteknik - 21 timmar sedan

Meir blir första svenska kvinna i rymden: ”Hon är ett ess i dräkten”

Svensk-amerikanska Jessica Meir har fått sitt uppskjutningsdatum. I september flyger hon till den Internationella rymdstationen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.