SVT > Kultur

Monday, 22 April, 02:05

SVT - 11 jan 19 kl. 08:39

Studie visar: att teckna kan hjälpa dig att minnasEtt av de mest effektiva sätten att minnas detaljer är att teckna dem, det visar en ny studie vid Waterloos universitet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Waterloos

Dela artikeln

1600 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Studievisar att , tecknakan , hjälpadig att , minnas
BT - 14 jan 14 kl. 08:10

Studie ska hjälpa tandläkarrädda

En ny studie ska visa hur personer som är rädda för att besöka tandläkare kan få hjälp, uppger TV4 Nyheterna Jönköping. - Rädslan kan ju leda till att man undviker att gå till tandläkaren och gör man inte det kan man få en försämrad tandstatus med tiden, det kan leda till ångestproblematik, ökad läkemedelskonsumtion och ökat sjukskrivningstal, säger tandläkare Carl-Otto Brahm som leder studien där åtta kliniker i Jönköpings län deltar. Hälften av den vuxna befolkningen uppskattas lida av tandläkarskräck.

Barometern - 27 jul 17 kl. 16:43

Studie ska hjälpa hotade arter

En studie med prover från bland annat Stensjö by ska ge mer kunskap om hotade skalbaggsarter. Och proverna har redan gett en positiv bild av sällsynta skalbaggar..

Barometern - 28 jul 17 kl. 07:21

Studie ska hjälpa hotade arter

En studie med prover från bland annat Stensjö by ska ge mer kunskap om hotade skalbaggsarter. Och proverna har redan gett en positiv bild av sällsynta skalbaggar..

Aftonbladet - 06 sep 13 kl. 10:56

Ny studie ska hjälpa uppskjutarsjuka

News55 - 17 aug 17 kl. 11:31

Här är metoden som får dig att minnas bättre

Det minnestrick som presenteras  i en ny studie från Baycrest Rotman Research Institute i Kanada syftar till att underlätta för oss glömska att komma ihåg att ta med oss våra viktiga saker. Minnesstrategin går ut på att koppla ihop objekt med potentiella konsekvenser, skriver Expressen. – Denna strategi kan vara en lösning för mindre minnesproblem beroende på vad du vill uppnå, säger professor Jennifer Ryan, en av forskarna bakom studien, i Huffington Post.

Kristianstadsbladet - 13 mar 12 kl. 11:34

En seriemästare att minnas

Foto: Scanpix
Den franske serieskapare Jean Giraud avled den 10 mars, efter en tids sjukdom. Han blev 73 år. I Sve?

Expressen - 18 feb 18 kl. 19:58

Maja, 14, fick teckna bilder till serien ”Bron”

Maja Stenstam, 14, från Lund har ritat så länge hon kan minnas.Nu syns hennes bilder i den kända tv-serien "Bron", säsong 4.– Det har varit jättekul att teckna det här, säger hon glatt..

Kristianstadsbladet - 07 jan 13 kl. 09:30

"Det finns många sätt att hjälpa"

Foto: Annica Jönsson
Medmänsklighet, förståelse och empati. Med de orden sammanfattar makarna Yvonne Borgström och Per Nilsson i Istaby på Listerlandet sitt uppdrag som kontaktfamilj och där de i?dag är knutna till Bromölla och Olofströms kommuner.

Barometern - 25 sep 14 kl. 07:43

Nytt samarbete ska hjälpa ungdomar

Frysdisken i Kungshall har inlett samarbete med kommunens ungdomsservice för att hjälpa arbetslösa ungdomar till studie eller arbete. – Idén med det här är att möta ungdomar där de är. Är man arbetslös under lång tid ökar risken för passivitet, han eller hon orkar kanske ta tag i sin ­situation.

DN - 23 aug 14 kl. 06:00

Ny studie: Lättare minnas handlingen i pappersböcker

Läsare kan ha svårare att komma ihåg handlingen i en e-bok än i en pappersbok. Det visar en ny norsk studie. ”Det är anmärkningsvärda resultat”, säger forskaren Anne Mangen till DN..

Fler nyheter från SVT

SVT - Igår: 12:25

Tim ”Avicii” Bergling hyllas – ett år efter sin död

Ett år efter Tim ”Avicii” Berglings död hyllas hans minne över hela världen. – Mina tidigaste minnen av honom är att han var väldigt nyfiken på världen, säger Aviciis turnéledare i en radiointervju..

SVT - I förrgår: 06:00

Populärkulturella påskägg som inte innehåller godis

Dekorerade ägg fyllda med godis är något vi sedan länge gömt och letat efter under påsken. Men påskägg är också ett fenomen inom populärkulturen i form av gömda referenser och meddelanden i filmer, på internet och i tv- och datorspel. Kulturnyheterna listar några favoriter bland kulturvärldens påskägg..

SVT - I förrgår: 06:00

Recension: ”En lös lyra som Redford kan smacka in i krysset”

En rånarjakt i rollatorfart och Robert Redfords sorti från filmbranschen. Trots starka skådespelarinsatser är filmen Den siste gentlemannen om den världsfrånvänt charmige yrkesförbrytaren Forrest Tucker en rätt lam lyra, tycker Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin..

SVT - I förrgår: 06:00

Recension: ”Ett colombianskt vendettadrama om traditionernas död”

En suggestiv, vacker och oförutsägbar historia som berättar om västerlandets intrång och ödeläggande av urbefolkningens liv. Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin transporteras, med filmen Birds of passage, långt bortom sin cineastiska säkerhetszon..

SVT - 18 apr 19 kl. 20:17

Sexsekthärva blir HBO-dokumentär

I början av april erkände skådespelaren Allison Mack, mest känd för sin roll i Stålmannen-serien Smallville, att hon var involverad i sexsekten NXVIM (uttalas Nexium). Nu ska sekten skildras i en dokumentär av HBO..

SVT - 18 apr 19 kl. 11:39

Nu presenteras de nominerade till Guldpalmen 2019

I mitten av maj är det dags för den 72:a upplagan av filmfestivalen i Cannes. Under torsdagen presenteras de nominerade för festivalens prestigefulla filmpris La Palme d'or, Guldpalmen. Förra året gick utmärkelsen till Hirokazu Kore-eda för filmen Shoplifters.

SVT - 18 apr 19 kl. 09:50

”Bridesmaids”-duo gör ny komedi

Åtta år efter ”Bridesmaids”-succén återförenas Kristen Wiig och Annie Mumolo för en ny film. ”Barb and Star go to Vista del Mar” får premiär nästa år..

SVT - 18 apr 19 kl. 09:00

Pressfrihetsindex för 2019: Färre trygga länder för journalister

Sverige halkar ned till tredje plats och antalet länder där journalister kan arbeta i säkerhet blir allt färre. Det visar Reportrar utan gränsers pressfrihetsindex för 2019 som presenterades under torsdagen..

SVT - 18 apr 19 kl. 08:27

”Ett manifest för svart, afroamerikansk kultur”

I den nya Netflix-dokumentären Homecoming visar världsstjärnan Beyoncé sig från sin mest storslagna sida musikaliskt. Hon har inte bara kommit att bli en av de mäktigaste inom popgenren. Hon är också en stark röst för den afroamerikanska rörelsen, det menar journalisten Amie Bramme Sey..

SVT - 18 apr 19 kl. 07:27

Notre-Dame får en halv miljon euro av Assassins creed-skapare

Ubisoft låter pc-användare ladda ner Assassin's creed: Unity gratis under en veckas tid, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Spelaren tar i Unity från 2014 kontrollen över en lönnmördare i Paris under franska revolutionen, och där spelar katedralen Notre-Dame en viktig del..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.