SVT > Kultur

Thursday, 24 January, 03:00

SVT - 11 jan 19 kl. 08:39

Studie visar: att teckna kan hjälpa dig att minnasEtt av de mest effektiva sätten att minnas detaljer är att teckna dem, det visar en ny studie vid Waterloos universitet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Waterloos

Dela artikeln

1572 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Studievisar att , tecknakan , hjälpadig att , minnas
BT - 14 jan 14 kl. 08:10

Studie ska hjälpa tandläkarrädda

En ny studie ska visa hur personer som är rädda för att besöka tandläkare kan få hjälp, uppger TV4 Nyheterna Jönköping. - Rädslan kan ju leda till att man undviker att gå till tandläkaren och gör man inte det kan man få en försämrad tandstatus med tiden, det kan leda till ångestproblematik, ökad läkemedelskonsumtion och ökat sjukskrivningstal, säger tandläkare Carl-Otto Brahm som leder studien där åtta kliniker i Jönköpings län deltar. Hälften av den vuxna befolkningen uppskattas lida av tandläkarskräck.

Barometern - 27 jul 17 kl. 16:43

Studie ska hjälpa hotade arter

En studie med prover från bland annat Stensjö by ska ge mer kunskap om hotade skalbaggsarter. Och proverna har redan gett en positiv bild av sällsynta skalbaggar..

Barometern - 28 jul 17 kl. 07:21

Studie ska hjälpa hotade arter

En studie med prover från bland annat Stensjö by ska ge mer kunskap om hotade skalbaggsarter. Och proverna har redan gett en positiv bild av sällsynta skalbaggar..

Aftonbladet - 06 sep 13 kl. 10:56

Ny studie ska hjälpa uppskjutarsjuka

News55 - 17 aug 17 kl. 11:31

Här är metoden som får dig att minnas bättre

Det minnestrick som presenteras  i en ny studie från Baycrest Rotman Research Institute i Kanada syftar till att underlätta för oss glömska att komma ihåg att ta med oss våra viktiga saker. Minnesstrategin går ut på att koppla ihop objekt med potentiella konsekvenser, skriver Expressen. – Denna strategi kan vara en lösning för mindre minnesproblem beroende på vad du vill uppnå, säger professor Jennifer Ryan, en av forskarna bakom studien, i Huffington Post.

Kristianstadsbladet - 13 mar 12 kl. 11:34

En seriemästare att minnas

Foto: Scanpix
Den franske serieskapare Jean Giraud avled den 10 mars, efter en tids sjukdom. Han blev 73 år. I Sve?

Expressen - 18 feb 18 kl. 19:58

Maja, 14, fick teckna bilder till serien ”Bron”

Maja Stenstam, 14, från Lund har ritat så länge hon kan minnas.Nu syns hennes bilder i den kända tv-serien "Bron", säsong 4.– Det har varit jättekul att teckna det här, säger hon glatt..

Kristianstadsbladet - 07 jan 13 kl. 09:30

"Det finns många sätt att hjälpa"

Foto: Annica Jönsson
Medmänsklighet, förståelse och empati. Med de orden sammanfattar makarna Yvonne Borgström och Per Nilsson i Istaby på Listerlandet sitt uppdrag som kontaktfamilj och där de i?dag är knutna till Bromölla och Olofströms kommuner.

Barometern - 25 sep 14 kl. 07:43

Nytt samarbete ska hjälpa ungdomar

Frysdisken i Kungshall har inlett samarbete med kommunens ungdomsservice för att hjälpa arbetslösa ungdomar till studie eller arbete. – Idén med det här är att möta ungdomar där de är. Är man arbetslös under lång tid ökar risken för passivitet, han eller hon orkar kanske ta tag i sin ­situation.

DN - 23 aug 14 kl. 06:00

Ny studie: Lättare minnas handlingen i pappersböcker

Läsare kan ha svårare att komma ihåg handlingen i en e-bok än i en pappersbok. Det visar en ny norsk studie. ”Det är anmärkningsvärda resultat”, säger forskaren Anne Mangen till DN..

Fler nyheter från SVT

SVT - 7 timmar sedan

Gigant inom konstfilmen har gått bort

En av 1900-talets giganter inom avantgarde-filmen har gått bort: Litauiska filmaren, poeten och konstnären Jonas Mekas. Han blev 96 år gammal..

SVT - 8 timmar sedan

Filmrecension: Skalpellskarp dialog i The Favourite

”Den grekiske dysterkvisten har den här gången gjort en osedvanligt rolig film, som dessutom är smart, snygg som attan och extremt välspelad”. Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin gillar Yorgos Lanthimos nya hårt Oscarnominerade film..

SVT - 8 timmar sedan

Caroline Albertine Minor: ”Jag tror att han förstod att det var en kärleksförklaring”

Vad gör man när den man älskar glömmer vem man är? Den danska litteraturens nya stjärnskott Caroline Albertine Minor tar upp frågan i sin senaste bok Välsignelser, där hon bland annat skildrar den självupplevda skulden och sorgen efter att ha lämnat en man som förlorat minnet. – Jag tror att han förstod att det var en kärleksförklaring, säger hon..

SVT - 11 timmar sedan

Sverigedemokraterna om Timbuktu-kritiken: Valaffischen inget upphovsrättbrott

Sverigedemokraterna bestrider den stämning som skickats in av musikförlaget Universal om att partiet ska ha gjort intrång på artisten Timbuktus upphovsrätt när de använde strofen ”Alla vill till himlen men ingen vill dö i vårdkön” i sina valkampanjaffisher i Stockholm..

SVT - Igår: 15:39

Sveriges kulturpolitik – detta hoppas branschorganisationerna på

Amanda Lind (MP) axlar en grannlaga uppgift som ny kulturminister, då branschens förväntningar är långt ifrån låga. – Vi behöver säkerställa en långsiktig finansiering av kulturen, säger Anna Serner, vd för Svenska filminstitutet..

SVT - 15 timmar sedan

James Gandolfinis son blir Tony Soprano i Sopranos-filmen

Nu är det klart vem som får James Gandolfinis roll som Tony Soprano i den kommande långfilmen ”The many saints of Newark”– och det är ingen annan än hans son, Michael Gandolfini, skriver Variety. -Det är en stor ära att föra min pappas arv vidare genom att träda in i rollen som en ung Tony Sorpano, säger Gandolfini till sajten..

SVT - 15 timmar sedan

Metoo-publiceringarna ledde till nytt rekord av PO-anmälningar

2018 ökade fällningarna i Pressens opinionsnämnd, PON, från 33 stycken 2017 till 86 stycken 2018. Ett av skälen är de metoo-publiceringar som gjordes under året..

SVT - 18 timmar sedan

Hundratals skånska kulturarbetare i gemensam protest: Stoppa nedskärningarna

Hundratals skånska teatergrupper, kulturscener, scenkonstgrupper och kulturarbetare går nu ut i en gemensam protest. Anledningen är att Region Skåne beslutat att banta länets kulturbudget med 20 miljoner. ”Kulturlivet inte bara utarmas, utan raseras helt av detta beslut”, skriver företrädare för Nätverket för Skånsk Scenkonst i ett gemensamt upprop..

SVT - 19 timmar sedan

De kan få Sveriges Radios lyrikpris

Fem lyriker har chansen att ta hem Sveriges Radios lyrikpris..

SVT - 19 timmar sedan

Peter Jacksons krigsdokumentär till Sverige

Sagan om ringen-regissören Peter Jacksons dokumentär, där moderna verktyg använts för att väcka liv i filmklipp från första världskriget, går upp på vita duken i Sverige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.