YLE > Finland

Sunday, 20 January, 06:17

YLE - 11 jan 19 kl. 05:14

Vasa vill ge svenska medicinestuderande chansen att göra praktik i FinlandVasa och Umeå för som bäst diskussioner om att låta svenska läkarstudenter göra sin allmänna tjänstgöring i Vasa. Vi är positivt inställda på alla sätt, säger Vasa sjukvårdsdistrikts ordförande Hans Frantz (SFP)..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Umeå, Vasa, Hans Frantz, SFP

Dela artikeln

632 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vasavill ge svenska , medicinestuderande, chansenatt , göra, praktik, i Finland
YLE - 02 apr 14 kl. 04:39

Gamla Vasa sista chansen för ett ridsportcenter

Då Vasa och Korsholm skrotade det gemensamma hästsportcenterprojektet grundade Korsholm en arbetsgrupp som skulle se över förutsättningarna för hur ridsporten i regionen kunde utvecklas. Grannkommunerna har bjudits in att utse egna representanter. I måndags beslöt Malax och Vörå kommunstyrelser att inte delta.

YLE - 11 nov 15 kl. 10:41

Vårdfacket ordnar marsch för Vasa centralsjukhus

Vårdfacket ordnar en manifestation för bevarandet av jouren vid Vasa centralsjukhus. Manifestationen ordnas lördagen den 21 november. Initiativtagaren Kim Berg, som är huvudförtroendeman på Vasa centralsjukhus, hoppas på tusentals deltagare.

YLE - 21 jan 14 kl. 04:38

"Våga ta chansen"

Fler vuxna satte sig på skolbänken förra året än tidigare. Margareta Forsman flyttade hem till Vasa och ville lära sig mer om människokroppen, därför studerar hon nu till närvårdare vid Vasa vuxenutbildningscenter. Spela upp klipp på Arenan Orsakerna till varför man väljer en ny väg i livet kan vara olika och det är inte alltid det är frivilligt man slår sig in på en ny bana.

YLE - 07 feb 17 kl. 05:51

Tobias Åkerman valde Vasa för att utvecklas

16-åriga Tobias Åkerman trivs just nu med sin ishockey. Med gallret fast förankrat på hjälmen siktar han sakta men säkert mot hockeyligan och på en plats vid U18 VM nästa vår. Den stora drömmen stavas NHL.

YLE - 10 aug 16 kl. 10:51

Direkt: President Niinistö möter folk på torget i Vasa

President Sauli Niinistö besöker Vasa och Korsholm idag onsdag. När besöket kommit halvvägs tillstår han i en intervju med Yle Österbotten att Vasa är i mycket goda händer. - Dagen har börjat mycket väl.

YLE - 10 aug 16 kl. 10:51

President Niinistö: Vasa är i mycket goda händer

President Sauli Niinistö besöker Vasa och Korsholm idag onsdag. När besöket kommit halvvägs tillstår han i en intervju med Yle Österbotten att Vasa är i mycket goda händer. - Dagen har börjat mycket väl.

YLE - 02 nov 12 kl. 16:37

Oskar Osala på besök i Vasa

KHL-spelaren Oskar Osala är på besök i Vasa över helgen. I och med att Neftehimik har en kort paus i spelprogrammet tog Osala chansen att komma hem på en blixtvisit. Han har ett tajt schema under sitt korta besök så enda chansen att få en intervju med honom var att ta det vid frisören.

YLE - 08 okt 16 kl. 11:12

Tiotusen österbottningar stod gemensamt upp för Vasa centralsjukhus

Manifestationen för Vasa centralsjukhus samlade uppskattningsvis 10 000 människor på torget i Vasa. Torget i Vasa var fullt av människor och folkmängden överträffade förväntningarna med råge. Vasa sjukvårdsdistrikts direktör Göran Honga uppskattade att ungefär 10 000 personer samlats.

YLE - 08 okt 16 kl. 11:12

Tusentals österbottningar står gemensamt upp för Vasa centralsjukhus

Nu har manifestationen för Vasa centralsjukhus inletts. Tusentals österbottningarna har slutit upp på torget i Vasa. Torget i Vasa är fullt av människor som tillsammans vill stå upp för ett centralsjukhus med en omfattande jour.

YLE - 08 okt 16 kl. 11:12

Tiotusen österbottningar står gemensamt upp för Vasa centralsjukhus

Just nu pågår manifestationen för Vasa centralsjukhus. Uppskattningsvis 10 000 människor har slutit upp på torget i Vasa. Torget i Vasa är fullt av människor och folkmängden överträffar förväntningarna med råge.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Rapport: Det är svårt för kvinnor i Norden att nå toppen och det är välfärdsstatens fel – "Rapporten bygger på gamla tankebanor", anser finländsk jämställdhetsforskare

Det är svårt för kvinnor att göra karriär och nå toppjobb, trots att kvinnor i Norden aktivt deltar i arbetslivet. Orsaken? Den traditionella nordiska välfärdsstaten.

YLE - 12 timmar sedan

Rättslärda: Regeringens utspel är valpropaganda, men problematiskt

Det finns inget sätt att kringgå principen om förbud mot tillbakasändning, säger rättslärda. [link:https://svenska.yle.

YLE - 12 timmar sedan

Tillbudet på Helsingfors-Vanda på fredagen - flygplan landade trots flera order om det motsatta

Olycksutredningscentralen har fortsatt att utreda fredagens olyckstillbud på Helsingfors-Vanda flygplats. Ett passagerarplan landade trots att flygledningen flera gånger hade gett piloten order om att landningen skulle avbrytas..

YLE - 14 timmar sedan

Tidigare överläkaren Ralf Backman vill se en satsning på den offentliga vården - jobbet på en hälsocentral är inte attraktivt

Skapa tusen nya jobb på hälsocentralerna så är framtiden tryggad, säger läkaren Ralf Backman. I dag orkar få unga läkare jobba på hälsocentral..

YLE - 18 timmar sedan

Försvarsminister Niinistö: Ansvarslöst att tumma på antalet jaktplan

Försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) anser att Finland inte kan pruta på antalet jaktplan som ska ersätta de nuvarande stridsflygplanen..

YLE - 20 timmar sedan

Yles enkät om försvars- och säkerhetspolitik: Flera oppositionspartier är redo att minska på antalet jaktplan

Socialdemokraterna, Vänsterförbundet, De gröna och Sannfinländarna kan tänka sig att skaffa färre jaktplan än antalet 64 som finns i offertförfrågan. Det här framgår ur Yles färska säkerhetspolitiska enkät..

YLE - 20 timmar sedan

Skyddshemsföreståndare: I Finland finns många invandrarkvinnor för vilka sexuellt våld är en del av familjelivet

Invandrarkvinnor i Finland utsätts 2-3 gånger oftare för våld än finländska kvinnor. Enligt skyddshemsföreståndare tror en del invandrarkvinnor att de inte har några som helst rättigheter i parförhållandet..

YLE - 20 timmar sedan

Det gäller att hänga med i svängarna i bilbranschen: "Jag tror inte robotbilar ligger långt i framtiden"

Viivi Montonen, servicerådgivare vid en bilfirma BN Bilservice i Horsbäck i Ekenäs, tror att det bara är en tidsfråga innan elbilarna hittar till Ekenäs och robotbilarna ut på vägarna..

YLE - Igår: 19:26

Farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats - passagerarplan landade på reserverad landningsbana

Olycksutredningscentralen upplyser på Twitter om en farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats där två flygplan landade på samma landningsbana..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.