YLE > Finland

Saturday, 20 April, 08:45

YLE - 11 jan 19 kl. 05:14

Vasa vill ge svenska medicinestuderande chansen att göra praktik i FinlandVasa och Umeå för som bäst diskussioner om att låta svenska läkarstudenter göra sin allmänna tjänstgöring i Vasa. Vi är positivt inställda på alla sätt, säger Vasa sjukvårdsdistrikts ordförande Hans Frantz (SFP)..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Umeå, Vasa, Hans Frantz, SFP

Dela artikeln

644 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vasavill ge svenska , medicinestuderande, chansenatt , göra, praktik, i Finland
YLE - 02 apr 14 kl. 04:39

Gamla Vasa sista chansen för ett ridsportcenter

Då Vasa och Korsholm skrotade det gemensamma hästsportcenterprojektet grundade Korsholm en arbetsgrupp som skulle se över förutsättningarna för hur ridsporten i regionen kunde utvecklas. Grannkommunerna har bjudits in att utse egna representanter. I måndags beslöt Malax och Vörå kommunstyrelser att inte delta.

YLE - 28 feb 19 kl. 05:26

#femtioelvafrågor: "Hur tänker partierna garantera högklassig vård på svenska?" – Frågan om omfattande jour vid Vasa centralsjukhus lever fortfarande

Hur tänker partierna garantera svenskspråkig högklassig vård? frågar Jacob Vikström, österbottnisk medicinestuderande inför riksdagsvalet i april..

YLE - 11 nov 15 kl. 10:41

Vårdfacket ordnar marsch för Vasa centralsjukhus

Vårdfacket ordnar en manifestation för bevarandet av jouren vid Vasa centralsjukhus. Manifestationen ordnas lördagen den 21 november. Initiativtagaren Kim Berg, som är huvudförtroendeman på Vasa centralsjukhus, hoppas på tusentals deltagare.

YLE - 21 jan 14 kl. 04:38

"Våga ta chansen"

Fler vuxna satte sig på skolbänken förra året än tidigare. Margareta Forsman flyttade hem till Vasa och ville lära sig mer om människokroppen, därför studerar hon nu till närvårdare vid Vasa vuxenutbildningscenter. Spela upp klipp på Arenan Orsakerna till varför man väljer en ny väg i livet kan vara olika och det är inte alltid det är frivilligt man slår sig in på en ny bana.

YLE - 07 feb 17 kl. 05:51

Tobias Åkerman valde Vasa för att utvecklas

16-åriga Tobias Åkerman trivs just nu med sin ishockey. Med gallret fast förankrat på hjälmen siktar han sakta men säkert mot hockeyligan och på en plats vid U18 VM nästa vår. Den stora drömmen stavas NHL.

YLE - 10 aug 16 kl. 10:51

Direkt: President Niinistö möter folk på torget i Vasa

President Sauli Niinistö besöker Vasa och Korsholm idag onsdag. När besöket kommit halvvägs tillstår han i en intervju med Yle Österbotten att Vasa är i mycket goda händer. - Dagen har börjat mycket väl.

YLE - 10 aug 16 kl. 10:51

President Niinistö: Vasa är i mycket goda händer

President Sauli Niinistö besöker Vasa och Korsholm idag onsdag. När besöket kommit halvvägs tillstår han i en intervju med Yle Österbotten att Vasa är i mycket goda händer. - Dagen har börjat mycket väl.

YLE - 02 nov 12 kl. 16:37

Oskar Osala på besök i Vasa

KHL-spelaren Oskar Osala är på besök i Vasa över helgen. I och med att Neftehimik har en kort paus i spelprogrammet tog Osala chansen att komma hem på en blixtvisit. Han har ett tajt schema under sitt korta besök så enda chansen att få en intervju med honom var att ta det vid frisören.

YLE - 08 okt 16 kl. 11:12

Tiotusen österbottningar stod gemensamt upp för Vasa centralsjukhus

Manifestationen för Vasa centralsjukhus samlade uppskattningsvis 10 000 människor på torget i Vasa. Torget i Vasa var fullt av människor och folkmängden överträffade förväntningarna med råge. Vasa sjukvårdsdistrikts direktör Göran Honga uppskattade att ungefär 10 000 personer samlats.

YLE - 08 okt 16 kl. 11:12

Tusentals österbottningar står gemensamt upp för Vasa centralsjukhus

Nu har manifestationen för Vasa centralsjukhus inletts. Tusentals österbottningarna har slutit upp på torget i Vasa. Torget i Vasa är fullt av människor som tillsammans vill stå upp för ett centralsjukhus med en omfattande jour.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Unga och gamla finländare äter klimatvänligast - medelålders personer äter vad de vill

Den mat som personer under 30 år och personer över 70 år äter i Finland belastar klimatet minst, visar en omfattande studie. Medelålders män med höga inkomster konsumerar i snitt mest rött kött..

YLE - 17 timmar sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isen är väldigt dålig och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har fem personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 17 timmar sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 17 timmar sedan

Åtta personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pimpelfiskare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 20 timmar sedan

Våren är här - Igelkottarna har vaknat och blåsipporna blommar

I Finlands naturförbunds våruppföljning framgår att igelkottar har synats till bland annat i Åbo och Jyväskylä..

YLE - 22 timmar sedan

HS: Antalet ansökningar om besöksförbud har minskat med en tredjedel

Helsingin Sanomat rapporterar att antalet ansökningar om besökförbud har minskat med en tredjedel på bara några år..

YLE - 23 timmar sedan

"Politikerna har inte gjort valkampanj här" - två femtedelar lät bli att rösta i Västerkulla i Vanda

I västra Västerkulla i Vanda var valdeltagandet bland det lägsta i huvudstadsregionen. Invånare som valt att inte rösta säger att deras röst inte har någon betydelse. Enligt forskare påverkar faktorer såsom arbetslöshet och fattigdom valdeltagandet..

YLE - Igår: 07:32

Åboländsk påskquiz - ta ett påskägg till och testa dina påskkunskaper!

Kan du svara rätt om memmgås, häxor och dansband? Testa dina kunskaper i påskfrågesporten!.

YLE - Igår: 06:07

Morgonkollen: Svenska Yle har granskat riktad valreklam, 1 200 grisar omkom i eldsvåda i Vörå och branden i Notre Dame tros ha orsakats av kortslutning

Tack vare ungefär 500 skärmdumpar har riktad valreklam i riksdagsvalet kunnat granskas. Påsken innebär förändringar i öppethållningstider, bland annat posten är stängd fram till tisdag..

YLE - Igår: 05:58

Över tusen grisar döda i eldsvåda i Vörå

I Vörå har över 1 200 grisar dött till följd av en eldsvåda i en svinstia under torsdagskvällen. Ungefär 250 grisar kunde räddas. Svinstian var 3 900 kvadratmeter stor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.