Expressen > Nyheter

Thursday, 24 January, 03:00

Expressen - 11 jan 19 kl. 07:30

Lauras, 19, ”influensa” var dödlig sjukdomLaura Nuttall fick huvudvärk och började må illa.Det hon trodde var en vanlig influensa visade sig dock vara något betydligt värre.Hon vet att hon kommer dö och familjen gör nu allt för att uppfylla hennes sista önskningar.– Laura hade hela livet framför sig. Nu måste hon hantera vetskapen att hon inte kommer att leva längre till, säger mamma Nicola Nuttall..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Nuttall, Nicola Nuttall

Dela artikeln

572 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lauras19 , influensavar , dödlig, sjukdom
DN - 14 okt 18 kl. 15:08

Framtidens vaccin ska ge bättre skydd mot influensa

Microsoftgrundaren Bill Gates satsar över 100 miljoner kronor på forskning om ett vaccin som långvarigt skyddar mot alla slags influensor. Det skulle revolutionera kampen mot en potentiellt dödlig sjukdom. Samtidigt pågår arbetet med att förbättra de årliga sprutorna..

YLE - 16 jan 16 kl. 06:11

Studie: Män kan ha sämre skydd mot influensa än kvinnor

Influensa verkar drabba män hårdare än kvinnor. Myten om att män gör sig till och tycker de är sjukare än de egentligen är får sig en törn i ny forskning. På många håll i världen får influensadrabbade män ibland höra att de överdriver sitt sjukdomstillstånd jämfört med kvinnor som drabbas av samma sjukdom.

News55 - 20 feb 18 kl. 11:03

Kenneth Gärdestads hustru om makens svåra sjukdom

Tidigare i februari fick Kenneth Gärdestad ta emot årets hederspris på grammisgalan för sina insatser som artist och låtskrivare, inte minst de älskade texter han skrev för sin bror Ted, skriver Expressen. Kenneth Gärdestad lider av hudcancer och latent lymfom och leddes upp på scenen av kulturminister Alice Bah Kuhnke. Artisten höll ett känslosamt tacktal där han berättade om sin sjukdom.

BT - 01 jan 13 kl. 15:14

Ännu få fall av influensa i Sverige

De senaste veckorna har det rapporterats om många fall av svininfluensa i Norge, där en 11-årig pojke nyligen avled i sjukdomen. I Sverige har influensasäsongen ännu inte riktigt tagit fart. ?

YLE - 17 dec 15 kl. 11:43

Hosta och heshet kännetecknar vinterns influensa

Kännetecknande för årets influensa är hosta och heshet. Det kan röra sig om ovanligt långa perioder av hosta, beroende på vilken sorts virus man har fått. Annars är årets influensavåg ganska normal och inte mer seglivad än vanligt så här års.

Expressen - 25 feb 15 kl. 11:28

"Let's dance"-premiär hotas nu – av sjukdom

Sjukdom hotar premiären av "Let's dance". Under repetitionerna i dag tvingades Nanne Grönvall avbryta för att springa på toaletten, med trolig influensa. – Hon ska till läkarna i eftermiddag för att se vad det är för någonting men det verkar som influensa, säger Anders Edholm, presskontakt..

News55 - 20 feb 18 kl. 11:03

Kenneth Gärdestads hustru om makens svåra sjukdom

Tidigare i februari fick Kenneth Gärdestad ta emot årets hederspris på grammisgalan för sina insatser som artist och låtskrivare, inte minst de älskade texter han skrev för sin bror Ted, skriver Expressen. Kenneth Gärdestad lider av hudcancer och latent lymfom och leddes upp på scenen av kulturminister Alice Bah Kuhnke. Artisten höll ett känslosamt tacktal där han berättade om sin sjukdom.

Kristianstadsbladet - 11 jan 13 kl. 08:46

Svår influensa härjar i USA


Ett allvarligt utbrott av influensa har tagit minst 18 barns liv i USA. Över 2 000 människor har lagts in på sjukhus sedan sjukdomen började härja i början av december. - Det här ser ut att bli det värsta året sedan 2003-2004.

Västerbottens Folkblad - 31 okt 18 kl. 10:21

Då startar vaccinationen mot influensa

Nu är det klart när landstinget i Västerbotten börjar vaccinera mot influensa i Västerbotten. Vaccinationen drar i gång på tisdag, 6 november. Som Folkbladet berättat tidigare ger säsongens vaccin skydd mot fler influensatyper än tidigare.

YLE - 04 okt 13 kl. 05:04

HIV eller influensa? Berätta för tandläkaren!

Om du är på väg till tandläkaren finns det skäl att berätta om du har någon smittsam sjukdom - både för din och för tandläkarens säkerhets skull. I vanliga fall använder tandläkaren handskar, andningsskydd och glasögon för att skydda sig själv mot eventuella smittor, men om patienten har en sjukdom som smittar lätt kan det finnas skäl att plocka fram hävare skyddsutrustning. - Baserat på sjukdomen och vilken väg smittan sprids, så kan det ibland bli nödvändigt med en extra jacka eller ett visir, berättar Marina Merne-Grafström, övertandläkare i Åbo.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Stor polisinsats i Umeå – man skjuten till döds

Sent på onsdagskvällen ryckte flera polisbilar ut på ett larm i Umeå.Polisen beskriver det som ett "mycket grovt brott" och senare under onsdagsnatten bekräftar polisen för Västerbottens-Kuriren att en person har skjutits till döds och flera är skadade. .

Expressen - 2 timmar sedan

Tre personer döda i Sala – polisen utreder mord

Tre personer har anträffats döda i Sala. En förundersökning om mord är inledd. .

Expressen - 3 timmar sedan

Meghans tekopp sålde slut direkt – efter fikat med vännen

Meghan, hertiginna av Sussex, sminkör lade ut en bild på sociala medier där de drack te tillsammans.Då sålde tekopparna slut, skriver Daily Mail. .

Expressen - 3 timmar sedan

Greta Thunberg på plats i Davos: ”Skandalöst”

En viktig punkt på Världsekonomiskt forum i Davos är klimatmålen. Och nu har den svenska klimataktivisten Greta Thunberg, 16, anlänt till den schweiziska skidresorten – med tåg.”Luftföroreningar är inte en prioritet för många av de ledare som samlas är.

Expressen - 4 timmar sedan

SD-toppen Jonas Millard kvar i riksdagen – får fortfarande lön

Inom ett dygn efter att Expressen avslöjade hur riksdagsledamoten Jonas Millard (SD) spridit ett rykte om att en kvinnlig partikamrat legat sig till ett jobb, och tipsat om en bildbank med smygtagna nakenbilder på kvinnor, så berättade Millard att han skulle avgå. Men trots att det gått över en månad sitter han fortfarande kvar i riksdagen och får lön på fredag, enligt Dagens Nyheter. ”Mitt entledigande har dock redan skickats in digitalt för en tid sedan och även ett underskrivet original har skickats in”, skriver Millard i ett sms till tidningen.

Expressen - 5 timmar sedan

Kraftig detonation – skador vid trapphus

En hög smäll hördes över Heleneholmsområdet i Malmö på onsdagskvällen.– Vi har haft en detonation på Estlandsgatan, det är något trapphus där dörren är skadad av en kraftigare explosion, säger Fredrik Bratt, presstalesperson för polisen i region syd..

Expressen - 5 timmar sedan

De sex männen dog i våldsamma krocken

Sex av kompisarna från Schweiz dog när de krockade med en malmlastbil i Kiruna. Endast 23-årige Ilja överlevde. Nu hedras de unga männen, som blev mellan 19 och 27 år, med bilder som anhöriga har godkänt.

Expressen - 5 timmar sedan

Flera skjutna utanför bank i Florida

Flera personer har blivit skjutna utanför en bank i Florida, det skriver CNN på Twitter. .

Expressen - 5 timmar sedan

Polisens vädjan: Sluta fotografera vid olyckor

Mobiltelefoner har blivit ett stort problem i olyckssammanhang.Privatpersoner prioriterar ofta att dokumentera olyckorna med sina mobilkameror – i stället för att larma SOS.– Det är olämpligt och respektlöst, säger Fredrik Bratt, presstalesperson för polisen i region syd..

Expressen - 6 timmar sedan

Martina och ponnyn Molly har varit vänner – i 24 år

På sin sjuårsdag fick Martina Nelje sig en överraskning av sin morfar som hon sent skulle glömma.I år fyller Molly 40 och är samma envisa häst som för 24 år sedan.– Hon gör lite som hon vill, säger Martina Nelje..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.