Expressen > Nyheter

Tuesday, 23 April, 23:54

Expressen - 11 jan 19 kl. 07:30

Lauras, 19, ”influensa” var dödlig sjukdomLaura Nuttall fick huvudvärk och började må illa.Det hon trodde var en vanlig influensa visade sig dock vara något betydligt värre.Hon vet att hon kommer dö och familjen gör nu allt för att uppfylla hennes sista önskningar.– Laura hade hela livet framför sig. Nu måste hon hantera vetskapen att hon inte kommer att leva längre till, säger mamma Nicola Nuttall..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Nuttall, Nicola Nuttall

Dela artikeln

572 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lauras19 , influensavar , dödlig, sjukdom
DN - 14 okt 18 kl. 15:08

Framtidens vaccin ska ge bättre skydd mot influensa

Microsoftgrundaren Bill Gates satsar över 100 miljoner kronor på forskning om ett vaccin som långvarigt skyddar mot alla slags influensor. Det skulle revolutionera kampen mot en potentiellt dödlig sjukdom. Samtidigt pågår arbetet med att förbättra de årliga sprutorna..

News55 - 20 feb 18 kl. 11:03

Kenneth Gärdestads hustru om makens svåra sjukdom

Tidigare i februari fick Kenneth Gärdestad ta emot årets hederspris på grammisgalan för sina insatser som artist och låtskrivare, inte minst de älskade texter han skrev för sin bror Ted, skriver Expressen. Kenneth Gärdestad lider av hudcancer och latent lymfom och leddes upp på scenen av kulturminister Alice Bah Kuhnke. Artisten höll ett känslosamt tacktal där han berättade om sin sjukdom.

YLE - 16 jan 16 kl. 06:11

Studie: Män kan ha sämre skydd mot influensa än kvinnor

Influensa verkar drabba män hårdare än kvinnor. Myten om att män gör sig till och tycker de är sjukare än de egentligen är får sig en törn i ny forskning. På många håll i världen får influensadrabbade män ibland höra att de överdriver sitt sjukdomstillstånd jämfört med kvinnor som drabbas av samma sjukdom.

BT - 01 jan 13 kl. 15:14

Ännu få fall av influensa i Sverige

De senaste veckorna har det rapporterats om många fall av svininfluensa i Norge, där en 11-årig pojke nyligen avled i sjukdomen. I Sverige har influensasäsongen ännu inte riktigt tagit fart. ?

YLE - 17 dec 15 kl. 11:43

Hosta och heshet kännetecknar vinterns influensa

Kännetecknande för årets influensa är hosta och heshet. Det kan röra sig om ovanligt långa perioder av hosta, beroende på vilken sorts virus man har fått. Annars är årets influensavåg ganska normal och inte mer seglivad än vanligt så här års.

Expressen - 25 feb 15 kl. 11:28

"Let's dance"-premiär hotas nu – av sjukdom

Sjukdom hotar premiären av "Let's dance". Under repetitionerna i dag tvingades Nanne Grönvall avbryta för att springa på toaletten, med trolig influensa. – Hon ska till läkarna i eftermiddag för att se vad det är för någonting men det verkar som influensa, säger Anders Edholm, presskontakt..

News55 - 20 feb 18 kl. 11:03

Kenneth Gärdestads hustru om makens svåra sjukdom

Tidigare i februari fick Kenneth Gärdestad ta emot årets hederspris på grammisgalan för sina insatser som artist och låtskrivare, inte minst de älskade texter han skrev för sin bror Ted, skriver Expressen. Kenneth Gärdestad lider av hudcancer och latent lymfom och leddes upp på scenen av kulturminister Alice Bah Kuhnke. Artisten höll ett känslosamt tacktal där han berättade om sin sjukdom.

Kristianstadsbladet - 11 jan 13 kl. 08:46

Svår influensa härjar i USA


Ett allvarligt utbrott av influensa har tagit minst 18 barns liv i USA. Över 2 000 människor har lagts in på sjukhus sedan sjukdomen började härja i början av december. - Det här ser ut att bli det värsta året sedan 2003-2004.

Västerbottens Folkblad - 31 okt 18 kl. 10:21

Då startar vaccinationen mot influensa

Nu är det klart när landstinget i Västerbotten börjar vaccinera mot influensa i Västerbotten. Vaccinationen drar i gång på tisdag, 6 november. Som Folkbladet berättat tidigare ger säsongens vaccin skydd mot fler influensatyper än tidigare.

YLE - 04 okt 13 kl. 05:04

HIV eller influensa? Berätta för tandläkaren!

Om du är på väg till tandläkaren finns det skäl att berätta om du har någon smittsam sjukdom - både för din och för tandläkarens säkerhets skull. I vanliga fall använder tandläkaren handskar, andningsskydd och glasögon för att skydda sig själv mot eventuella smittor, men om patienten har en sjukdom som smittar lätt kan det finnas skäl att plocka fram hävare skyddsutrustning. - Baserat på sjukdomen och vilken väg smittan sprids, så kan det ibland bli nödvändigt med en extra jacka eller ett visir, berättar Marina Merne-Grafström, övertandläkare i Åbo.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Till sjukhus efter fall från hjullastare

En man i 50-årsåldern skadades på tisdagskvällen när han föll tre meter från en hjullastare på ett företag i Kalmar.Han fördes till sjukhus med ambulans..

Expressen - 2 timmar sedan

Stora brandhotet – vädret: ”Sprider fort”

Det torra och blåsiga vädret gör att det för säsongen råder ovanligt hög brandrisk. Och rådande väder ser ut att fortsätta några dagar till – innan välbehövligt regn väntas. – Den här torra luften och det blåsiga vädret gör att bränderna sprider sig fort, säger Leif Sandahl, expert på brandbekämpning på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Expressen - 2 timmar sedan

Tv-profilen döms – kommer få lämna USA

NEW YORK. Den svenska tv-profilen har nått en uppgörelse i fallet om det sexövergrepp han anklagades för i Florida. Han erkänner sig skyldig till en lägre brottsrubricering och kommer få lämna landet med en villkorlig dom.

Expressen - 2 timmar sedan

Pojke kidnappades – tvingades klä av sig

Tonåringen och hans kompisar stoppades av flera personer som befann sig i en bil.Offret blev avtvingad sina kläder mitt i vintern och tvingades in i bagageluckan på bilen som körde i väg.Nu har en annan tonåring dömts för olaga frihetsberövande sedan allt filmats med en mobiltelefon.

Expressen - 2 timmar sedan

Danmarks sorg efter miljardärens tre barn

Anders Holch Povlsen och hans fru Anne Holch Povlsen förlorade tre av sina fyra barn under söndagens attacker i Sri Lanka. Nu sörjs barnen av många danskar. Över hela landet vajar Dannebrogen på halv stång på tisdagen.

Expressen - 2 timmar sedan

Ebba, 19: ”Porr är min generations sexkunskap”

Ebba Bjelke, 19, exponerades för porr för första gången som åttaåring.Fler än 7 av 10 föräldrar inte tror att deras barn tittar på eller exponeras för nätporr, enligt en ny Sifo-undersökning.Samtidigt märker Ebba hur jämnåriga ungdomar påverkas av våldsamma sexfilmer – och vill att fler ska ägna sig åt porrkritiska samtal.

Expressen - 3 timmar sedan

Björklunds drag: Locka över M om kärnkraften

Liberalerna kan stoppa den blocköverskridande energiuppgörelsen från 2016, rapporterar Dagens industri. Partiet vill i stället ha en mer kärnkraftsvänlig uppgörelse med Moderaterna och Kristdemokraterna.– Vi måste både behålla den kärnkraft vi har och vara beredda att bygga ny kärnkraft, säger partiledaren Jan Björklund till Di..

Expressen - 3 timmar sedan

Blodig konflikt låg bakom dubbelmordet i Helsingborg

Den 26-åring som mördades tillsammans med en 27-åring i Helsingborg under påskhelgen låg i konflikt med ett kriminellt gäng. Konflikten ledde till att han och en kamrat bröt med en gängledare, enligt polisen.Då utsattes 26-åringens kamrat för ett mordförsök.

Expressen - 4 timmar sedan

Städaren ville ”tysta” flickvän – ströp henne

Den dokumenterat våldsamme städaren släpptes ur fängelset efter att ha slagit och hotat sin flickvän. – Jag såg hans hat i ögonen, sa kvinnan i förhör. När hon förmedlade sin ovilja att flytta med honom till hemlandet dödade han henne..

Expressen - 4 timmar sedan

Han mördade sambon – för att hon påminde om hans mamma

Mikael Hagelin mördade sin mamma.Sex år senare mördade han sin flickvän Candra Eklund för att hon påminde om mamman.– Hon började skrika och bete sig ungefär som mamman hade gjort när han mördade henne.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.