Expressen > Kultur

Monday, 22 April, 18:01

Expressen - 11 jan 19 kl. 06:30

Låt kulturen stå i centrum – inte korruptionenSvenska Akademien har ett ansvar för att främja svenskt kulturliv – inte minst gentemot de människor som under ett sekel har testamenterat sina livs besparingar till institutionen för detta ändamål.Ebba Witt-Brattström tycker att De Aderton borde blicka österut mot sin systerinstitution, Svenska litteratursällskapet i Finland..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Akademien, Witt-Brattström, De Aderton, Finland

Dela artikeln

1041 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låt, kulturen, ståi , centruminte , korruptionen
Skånskan - 24 maj 16 kl. 14:00

Kulturen kan dela rum med skola

hyllie Utbyggnadsområdet Hyllie blir platt och intet utan kultur och icke kommersiella mötesplatser.
Ett sätt är att bygga en högstadieskola som kombineras med ett kulturhus på en attraktiv plats i området.Idén dök upp redan 2008 i grovplaneringen för Hyllie och har sedan funnits med i mer detaljerade planer.

Kristianstadsbladet - 04 sep 14 kl. 14:08

Kulturen har blivit en kreativ näring

Hon slår sig för bröstet för Skapande skola och regionalisering. Men har kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) och alliansregeringen på allvar lagt om kursen för kulturpolitiken? Nej, säger de forskare TT talat med.

Trelleborgs Allehanda - 04 sep 14 kl. 14:08

Kulturen har blivit en kreativ näring

Hon slår sig för bröstet för Skapande skola och regionalisering. Men har kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) och alliansregeringen på allvar lagt om kursen för kulturpolitiken? Nej, säger de forskare TT talat med.

Sydsvenskan - 27 sep 14 kl. 15:17

"Hur kan vi använda kulturen för att motverka rasismen? Den borde få mer utrymme"

Någon vecka före valet körde jag bil genom Småland och lyssnade på P3. Det var en talkshow med bland andra artisten Ison Glasgow, aktuell på bokmässan med självbiografin ”När jag inte hade nåt”. Temat var ”hur man hanterar rasism”.

Barometern - 09 aug 14 kl. 09:29

Problemet är kulturen

Jag talade nyligen med en bekymrad mamma. Enligt det skriftliga omdömet når hennes tolvåring inte upp till målen i flera skol­ämnen. Mamman ville veta vad som brast, så att de kunde jobba hemma över sommaren.

Barometern - 09 aug 14 kl. 09:29

Problemet är kulturen

Jag talade nyligen med en bekymrad mamma. Enligt det skriftliga omdömet når hennes tolvåring inte upp till målen i flera skol­ämnen. Mamman ville veta vad som brast, så att de kunde jobba hemma över sommaren.

Skånskan - 04 maj 17 kl. 06:00

Protest mot hus i centrum

lund Att förtäta Lunds medeltida stadskärna är inte lätt. Det finns många viljor att ta hänsyn till. De senaste två detaljplanerna som byggnadsnämnden antagog den 23 mars, St Mikael bakom Kulturen och Sankt Jakob 4 och 13 på Stora Gråbrödergatan, har överklagats av närboende.

YLE - 12 jun 14 kl. 15:06

Kulturen vid ån - ösregn och Redrama

Under eftermiddagen samlas esbosvenskarna på sandplanen bakom Lagstadsskola för att mingla, lyssna på musik och äta korv.
På scenen står bland andra Bosse Mellberg eller Redrama som tidigare under dagen uppträtt på helsingforsdagens gratiskoncert i Kajsaniemi. Cecilia Heikel följer med evenemanget och rapporterar i realtid.

Helsingborgs Dagblad - 14 mar 11 kl. 09:05

Lund som popstad på Kulturen

Museet Kulturen i Lund drar i gång ett projekt för att minnas Lunds storhetstid som centrum för popmusik och ungdomskultur åren 1971-96. Projektet Popstad Lund började som ett upprop på Facebook, som många hörsammade och på torsdag håller museet öppet för alla som vill lämna in föremål till den utställning, som är tänkt att invigas först i höst..

Skånskan - 18 feb 14 kl. 09:28

Vi flyttar kulturen närmare dig

Skåne har ett enormt rikt och varierat kulturliv med teater, opera, dans, konst och litteratur. Tillsammans med mångfalden och möjligheterna för alla åldersgrupper att ta del av kulturen kan man med fog säga att vår region är ett viktigt nationellt kulturell centrum..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 8 timmar sedan

Har en clown sämre rykte än en KGB-agent?

Rubriker världen över berättar nu om hur en komiker tagit makten i Ukraina.Dmitri Plax menar att Ukraina har lyckats på en punkt, jämfört andra före detta sovjetrepubliker..

Expressen - Igår: 08:02

Upplysningens vänner är anfrätta av självgodhet

Även tron på förnuft och framsteg kan bli en förblindande myt. Malte Persson skärskådar den intellektuella samtidens syn på upplysningen..

Expressen - 12 timmar sedan

Boken anklagar ingen och det behövs inte för vi vet

Det som är självklart för många är bara en dröm för andra.Margareta läser böcker och går på teater om romer och tiggare..

Expressen - Igår: 13:00

Förortens tristess skapade Tracey Thorn

I sin nya självbiografi återvänder Tracey Thorn till uppväxtens pendeltågperronger. Dan Hallemar ser hur förortens stadsplanering blir en viktig bit när popstjärnan lägger pusslet om sig själv. .

Expressen - Igår: 07:00

Stunden när vi insåg att vi var européer

Karin Olsson om branden i Notre-Dame och hoten mot Europa..

Expressen - I förrgår: 18:00

Nu upptäcks konstgeniet – som gick i exil i Kalmar

En utställning som ger återupprättelse till den svensk-tyska konstnären Lotte Laserstein (1898-1993) har dragit storpublik till både Berlin och Frankfurt.Nina Lekander ser en konstnär och exil-kalmarit som fångar Weimarrepublikens stämningar..

Expressen - I förrgår: 06:30

Jag har varit patriarkalt medberoende

Är inte kvinnan en människa? I sin nya bok tjuvkopplar Ebba Witt-Brattström vittnesmålen från #metoo-kampanjen med litterära gestaltningar av övergrepp mot kvinnor.Expressen publicerar här ett exklusivt utdrag ur ”Historiens metoo-vrål”..

Expressen - I förrgår: 18:02

Krig utan logik kan aldrig leda till fred

Konfliktforskaren Mary Kaldor har följt hur krigen förändrats under decennier.I den senaste boken läser Per Wirtén att kriget mot terrorismen är farligast..

Expressen - 19 apr 19 kl. 07:45

Vill du bo i det här dödshuset?

Alla ska vi dö – men nu närmar sig även mänsklighetens eftertext med stormsteg.
Karina Ericsson Wärn skriver om hur design ska få oss att försonas med det ofrånkomliga.  .

Expressen - 18 apr 19 kl. 18:00

Akut och berörande om historiens virvlar

Den romandebuterande ryska författaren Maria Stepanova har skrivit en mäktig fresk över 1900-talets Europa.Hanna Nordenhök läser en text att leva i och låta sig genomvandras av..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.