Expressen > Kultur

Thursday, 24 January, 13:28

Expressen - 11 jan 19 kl. 06:30

Låt kulturen stå i centrum – inte korruptionenSvenska Akademien har ett ansvar för att främja svenskt kulturliv – inte minst gentemot de människor som under ett sekel har testamenterat sina livs besparingar till institutionen för detta ändamål.Ebba Witt-Brattström tycker att De Aderton borde blicka österut mot sin systerinstitution, Svenska litteratursällskapet i Finland..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Akademien, Witt-Brattström, De Aderton, Finland

Dela artikeln

1020 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låt, kulturen, ståi , centruminte , korruptionen
Kristianstadsbladet - 04 sep 14 kl. 14:08

Kulturen har blivit en kreativ näring

Hon slår sig för bröstet för Skapande skola och regionalisering. Men har kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) och alliansregeringen på allvar lagt om kursen för kulturpolitiken? Nej, säger de forskare TT talat med.

Trelleborgs Allehanda - 04 sep 14 kl. 14:08

Kulturen har blivit en kreativ näring

Hon slår sig för bröstet för Skapande skola och regionalisering. Men har kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) och alliansregeringen på allvar lagt om kursen för kulturpolitiken? Nej, säger de forskare TT talat med.

Skånskan - 24 maj 16 kl. 14:00

Kulturen kan dela rum med skola

hyllie Utbyggnadsområdet Hyllie blir platt och intet utan kultur och icke kommersiella mötesplatser.
Ett sätt är att bygga en högstadieskola som kombineras med ett kulturhus på en attraktiv plats i området.Idén dök upp redan 2008 i grovplaneringen för Hyllie och har sedan funnits med i mer detaljerade planer.

Sydsvenskan - 27 sep 14 kl. 15:17

"Hur kan vi använda kulturen för att motverka rasismen? Den borde få mer utrymme"

Någon vecka före valet körde jag bil genom Småland och lyssnade på P3. Det var en talkshow med bland andra artisten Ison Glasgow, aktuell på bokmässan med självbiografin ”När jag inte hade nåt”. Temat var ”hur man hanterar rasism”.

Barometern - 09 aug 14 kl. 09:29

Problemet är kulturen

Jag talade nyligen med en bekymrad mamma. Enligt det skriftliga omdömet når hennes tolvåring inte upp till målen i flera skol­ämnen. Mamman ville veta vad som brast, så att de kunde jobba hemma över sommaren.

Barometern - 09 aug 14 kl. 09:29

Problemet är kulturen

Jag talade nyligen med en bekymrad mamma. Enligt det skriftliga omdömet når hennes tolvåring inte upp till målen i flera skol­ämnen. Mamman ville veta vad som brast, så att de kunde jobba hemma över sommaren.

Skånskan - 04 maj 17 kl. 06:00

Protest mot hus i centrum

lund Att förtäta Lunds medeltida stadskärna är inte lätt. Det finns många viljor att ta hänsyn till. De senaste två detaljplanerna som byggnadsnämnden antagog den 23 mars, St Mikael bakom Kulturen och Sankt Jakob 4 och 13 på Stora Gråbrödergatan, har överklagats av närboende.

YLE - 12 jun 14 kl. 15:06

Kulturen vid ån - ösregn och Redrama

Under eftermiddagen samlas esbosvenskarna på sandplanen bakom Lagstadsskola för att mingla, lyssna på musik och äta korv.
På scenen står bland andra Bosse Mellberg eller Redrama som tidigare under dagen uppträtt på helsingforsdagens gratiskoncert i Kajsaniemi. Cecilia Heikel följer med evenemanget och rapporterar i realtid.

Helsingborgs Dagblad - 14 mar 11 kl. 09:05

Lund som popstad på Kulturen

Museet Kulturen i Lund drar i gång ett projekt för att minnas Lunds storhetstid som centrum för popmusik och ungdomskultur åren 1971-96. Projektet Popstad Lund började som ett upprop på Facebook, som många hörsammade och på torsdag håller museet öppet för alla som vill lämna in föremål till den utställning, som är tänkt att invigas först i höst..

Skånskan - 18 feb 14 kl. 09:28

Vi flyttar kulturen närmare dig

Skåne har ett enormt rikt och varierat kulturliv med teater, opera, dans, konst och litteratur. Tillsammans med mångfalden och möjligheterna för alla åldersgrupper att ta del av kulturen kan man med fog säga att vår region är ett viktigt nationellt kulturell centrum..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Ömsint om konstnärssjäl och skärgårdsbohem

Författaren, konstvetaren och journalisten Bo Grandien har i dag hamnat i glömska.Jens Liljestrand läser Per Wästbergs skimrande minnesteckning av en ungdomsvän och spegelbild..

Expressen - 6 timmar sedan

Exilens utsatthet är fruktansvärd

Nyöversättningen av Agota Kristofs romaner är en kulturgärning av rang.Hanna Nordenhök minns inte när hon senast läste något så drabbande. .

Expressen - 16 timmar sedan

"MP:s miljöpolitik är en auktoritär vindflöjel"

Vad kommer ytterligare fyra år med miljöpartistisk kulturpolitik innebära? Och vilka förhoppningar ska man ha om nya kulturministern Amanda Lind?Veckans gäster i Kultur-Expressen är kulturskribenten Sara Abdollahi och Timbros Lars Anders Johansson..

Expressen - 20 timmar sedan

"Martina Montelius frustar över min barndom"

Ikväll poddar Martina Montelius och Gunilla Brodrej live på Teater Brunnsgatan 4 och i Expressen TV.Innehållet blir som vanligt högt och lågt och givetvis kommentarer apropå den nya kulturministern. .

Expressen - 23 timmar sedan

Skynda dig älskade, skynda att älska

Alice Staffan Beckman hjälper sin älskade att minnas sitt liv.Hanna Johansson upplever romanens sorgsna spänning..

Expressen - Igår: 06:30

När tillväxten har blivit till religion

Yan Liankes nya roman är en hejdlös drift med det kapitalistiska Kina.Ulrika Knutson roas men sätter skrattet i halsen..

Expressen - Igår: 14:42

Amanda Linds liv verkar så trevligt

Varför vill man bli kulturminister, ett uppdrag som innebär ständigt arbete och kritik?
Martina Montelius undrar över Amanda Linds drivkraft när hon i stället kunde lajva och umgås med sin leviterande konstnärsmake..

Expressen - I förrgår: 09:34

Farlig äventyrsresa in i Systemets spritdimmor

Måns Wadensjös nya roman utforskar Systembolaget som arbetsplats.Martina Montelius läser en skräckskildring av ett psykologiskt totalhaveri..

Expressen - I förrgår: 20:00

Den sexuella extasen gör oss alla till förlorare

 Klarar samhället av att vi tappar kontrollen i extasens ögonblick?  Helena Granström skriver om männens oro i Arnault-domens spår. .

Expressen - I förrgår: 19:00

Barnen får demonstrera i Farsta – för att det är konst

Alla får inte plats i det offentliga rummet.Dan Hallemar ser en protest-performance med barn i Farsta centrum..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.