YLE > Svenskfinland

Sunday, 20 January, 06:23

YLE - 11 jan 19 kl. 05:14

Vasa vill ge svenska medicinstuderande chansen att göra praktik i FinlandVasa och Umeå för som bäst diskussioner om att låta svenska läkarstudenter göra sin allmänna tjänstgöring i Vasa. Vi är positivt inställda på alla sätt, säger Vasa sjukvårdsdistrikts ordförande Hans Frantz (SFP)..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Umeå, Vasa, Hans Frantz, SFP

Dela artikeln

628 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vasavill ge svenska , medicinstuderande, chansenatt , göra, praktik, i Finland
YLE - 02 apr 14 kl. 04:39

Gamla Vasa sista chansen för ett ridsportcenter

Då Vasa och Korsholm skrotade det gemensamma hästsportcenterprojektet grundade Korsholm en arbetsgrupp som skulle se över förutsättningarna för hur ridsporten i regionen kunde utvecklas. Grannkommunerna har bjudits in att utse egna representanter. I måndags beslöt Malax och Vörå kommunstyrelser att inte delta.

YLE - 11 nov 15 kl. 10:41

Vårdfacket ordnar marsch för Vasa centralsjukhus

Vårdfacket ordnar en manifestation för bevarandet av jouren vid Vasa centralsjukhus. Manifestationen ordnas lördagen den 21 november. Initiativtagaren Kim Berg, som är huvudförtroendeman på Vasa centralsjukhus, hoppas på tusentals deltagare.

YLE - 21 jan 14 kl. 04:38

"Våga ta chansen"

Fler vuxna satte sig på skolbänken förra året än tidigare. Margareta Forsman flyttade hem till Vasa och ville lära sig mer om människokroppen, därför studerar hon nu till närvårdare vid Vasa vuxenutbildningscenter. Spela upp klipp på Arenan Orsakerna till varför man väljer en ny väg i livet kan vara olika och det är inte alltid det är frivilligt man slår sig in på en ny bana.

YLE - 07 feb 17 kl. 05:51

Tobias Åkerman valde Vasa för att utvecklas

16-åriga Tobias Åkerman trivs just nu med sin ishockey. Med gallret fast förankrat på hjälmen siktar han sakta men säkert mot hockeyligan och på en plats vid U18 VM nästa vår. Den stora drömmen stavas NHL.

YLE - 10 aug 16 kl. 10:51

Direkt: President Niinistö möter folk på torget i Vasa

President Sauli Niinistö besöker Vasa och Korsholm idag onsdag. När besöket kommit halvvägs tillstår han i en intervju med Yle Österbotten att Vasa är i mycket goda händer. - Dagen har börjat mycket väl.

YLE - 10 aug 16 kl. 10:51

President Niinistö: Vasa är i mycket goda händer

President Sauli Niinistö besöker Vasa och Korsholm idag onsdag. När besöket kommit halvvägs tillstår han i en intervju med Yle Österbotten att Vasa är i mycket goda händer. - Dagen har börjat mycket väl.

YLE - 02 nov 12 kl. 16:37

Oskar Osala på besök i Vasa

KHL-spelaren Oskar Osala är på besök i Vasa över helgen. I och med att Neftehimik har en kort paus i spelprogrammet tog Osala chansen att komma hem på en blixtvisit. Han har ett tajt schema under sitt korta besök så enda chansen att få en intervju med honom var att ta det vid frisören.

YLE - 08 okt 16 kl. 11:12

Tiotusen österbottningar stod gemensamt upp för Vasa centralsjukhus

Manifestationen för Vasa centralsjukhus samlade uppskattningsvis 10 000 människor på torget i Vasa. Torget i Vasa var fullt av människor och folkmängden överträffade förväntningarna med råge. Vasa sjukvårdsdistrikts direktör Göran Honga uppskattade att ungefär 10 000 personer samlats.

YLE - 08 okt 16 kl. 11:12

Tusentals österbottningar står gemensamt upp för Vasa centralsjukhus

Nu har manifestationen för Vasa centralsjukhus inletts. Tusentals österbottningarna har slutit upp på torget i Vasa. Torget i Vasa är fullt av människor som tillsammans vill stå upp för ett centralsjukhus med en omfattande jour.

YLE - 08 okt 16 kl. 11:12

Tiotusen österbottningar står gemensamt upp för Vasa centralsjukhus

Just nu pågår manifestationen för Vasa centralsjukhus. Uppskattningsvis 10 000 människor har slutit upp på torget i Vasa. Torget i Vasa är fullt av människor och folkmängden överträffar förväntningarna med råge.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Finlands minsta stenkyrka i Övre-Såka är en födelsedagspresent som också tackar byborna för talkoarbetet: “Den här platsen stillar tungan, sinnet och själen”

Finlands minsta stenkyrka i byn Övre-Såka nära Karleby är Leena Harjunpääs födelsedagsgåva till sin make Martti Nykänen. Trots höjda ögonbryn i början deltog byborna i byggtalkot och tog kyrkan till sig..

YLE - 10 timmar sedan

TPS bröt den blytunga förlustsviten – JVM-guldmedaljören lämnade en blodpöl efter sig på isen: "Ett stort tack till vårdpersonalen"

Fem matcher. Men fler matcher än så vägrade TPS förlora i svit. Mot Jukurit på lördagen kom äntligen den efterlängtade segern – Åbolaget slog gästerna med 4–1.

YLE - 13 timmar sedan

Blue Fox damer vände negativ trend i grevens tid: "Vi blev helt enkelt för självsäkra i starten och trodde att serien är lätt"

Den kan knappast beskrivas som en berg- och dalbana, Blue Fox damlags säsong, eftersom sex inledande segrar plötsligt följdes av fem raka förluster. Laget lyckades vända den negativa trenden på hemmaplan på lördagen med en 7–5 (1–2, 4–1, 2–2) seger över Steelers. Nu tar Nykarlebylaget sikte på en plats i topp fyra och direktavancemang till en nystöpt damliga för säsongen 2019-2020..

YLE - Igår: 16:28

Fjärde omkomna skidåkaren fortfarande inte hittad – sökoperationen återupptas på söndag

I Tamokdalen i norra Norge letar räddningsmanskapet fortfarande efter det fjärde saknade lavinoffret. Arbetet ska återupptas igen på söndag..

YLE - 15 timmar sedan

Karriärens bästa världscupplacering för Andrea Julin efter trippelvurpa strax före upploppet: ”Jäklar, där låg ju en massa åkare i backen”

Det blev bara en semifinalplats för de blåvita åkarna i sprinterna i Otepää på lördagen. Men nöjdast av alla var nog Andrea Julin, som slutade fyra i sitt heat trots att hon redan såg avsågad ut. Jag var redan säker på att jag skulle sluta sist, säger hon till Yle..

YLE - 18 timmar sedan

Pandorna i Etseri blev det dragplåster man hoppades

För ett drygt år sedan, den 18 januari, landade pandorna Lumi och Pyry från Kina till Helsingfors-Vanda flygplats för att därifrån transporteras vidare till djurparken i Etseri. Pandorna visade sig bli det dragplåster som djurparken hade hoppats. Besökarantalet i djurparken ökade med 100 000 i fjol..

YLE - Igår: 16:28

Fjärde omkomna skidåkaren fortfarande inte hittad – lördagens sökinsats påbörjad

I Tamokdalen i norra Norge letar räddningsmanskapet fortfarande efter det fjärde saknade lavinoffret. Arbetet återupptogs igen på lördag klockan tio..

YLE - 21 timmar sedan

Brexitföljderna kan bli katastrofala för Nordirland - konstprofessor visar det som inte syns på ytan

En sak är säker. Vilken brexit det än blir, med eller utan avtal mellan Storbritannien och den Europeiska Unionen, så hamnar Nordirland i kläm. Konstprofessor Ulrika Ferm visar det som inte syns på ytan i en intressant utställning i Helsingfors..

YLE - 21 timmar sedan

Jakobstad gör nytt försök att hitta en företagare till FantaSea

Jakobstad gör ett nytt försök att hitta en företagare till vattenparken FantaSea. Ifjol hade staden ett krav på att företagaren själv skulle delta i satsningarna på att utveckla området men den planen misslyckades..

YLE - Igår: 05:00

WHO: Vaccinmotståndet en av de tio största hälsoriskerna 2019

För första gången sällar sig vaccinationsmotståndet till skaran av de tio största globala hälsoriskerna som kräver en åtgärdsplan 2019, enligt en färsk rapport från Världshälsoorganisationen WHO..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.