YLE > Svenskfinland

Tuesday, 23 April, 00:33

YLE - 11 jan 19 kl. 05:14

Vasa vill ge svenska medicinstuderande chansen att göra praktik i FinlandVasa och Umeå för som bäst diskussioner om att låta svenska läkarstudenter göra sin allmänna tjänstgöring i Vasa. Vi är positivt inställda på alla sätt, säger Vasa sjukvårdsdistrikts ordförande Hans Frantz (SFP)..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Umeå, Vasa, Hans Frantz, SFP

Dela artikeln

644 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vasavill ge svenska , medicinstuderande, chansenatt , göra, praktik, i Finland
YLE - 02 apr 14 kl. 04:39

Gamla Vasa sista chansen för ett ridsportcenter

Då Vasa och Korsholm skrotade det gemensamma hästsportcenterprojektet grundade Korsholm en arbetsgrupp som skulle se över förutsättningarna för hur ridsporten i regionen kunde utvecklas. Grannkommunerna har bjudits in att utse egna representanter. I måndags beslöt Malax och Vörå kommunstyrelser att inte delta.

YLE - 11 nov 15 kl. 10:41

Vårdfacket ordnar marsch för Vasa centralsjukhus

Vårdfacket ordnar en manifestation för bevarandet av jouren vid Vasa centralsjukhus. Manifestationen ordnas lördagen den 21 november. Initiativtagaren Kim Berg, som är huvudförtroendeman på Vasa centralsjukhus, hoppas på tusentals deltagare.

YLE - 21 jan 14 kl. 04:38

"Våga ta chansen"

Fler vuxna satte sig på skolbänken förra året än tidigare. Margareta Forsman flyttade hem till Vasa och ville lära sig mer om människokroppen, därför studerar hon nu till närvårdare vid Vasa vuxenutbildningscenter. Spela upp klipp på Arenan Orsakerna till varför man väljer en ny väg i livet kan vara olika och det är inte alltid det är frivilligt man slår sig in på en ny bana.

YLE - 07 feb 17 kl. 05:51

Tobias Åkerman valde Vasa för att utvecklas

16-åriga Tobias Åkerman trivs just nu med sin ishockey. Med gallret fast förankrat på hjälmen siktar han sakta men säkert mot hockeyligan och på en plats vid U18 VM nästa vår. Den stora drömmen stavas NHL.

YLE - 10 aug 16 kl. 10:51

Direkt: President Niinistö möter folk på torget i Vasa

President Sauli Niinistö besöker Vasa och Korsholm idag onsdag. När besöket kommit halvvägs tillstår han i en intervju med Yle Österbotten att Vasa är i mycket goda händer. - Dagen har börjat mycket väl.

YLE - 10 aug 16 kl. 10:51

President Niinistö: Vasa är i mycket goda händer

President Sauli Niinistö besöker Vasa och Korsholm idag onsdag. När besöket kommit halvvägs tillstår han i en intervju med Yle Österbotten att Vasa är i mycket goda händer. - Dagen har börjat mycket väl.

YLE - 02 nov 12 kl. 16:37

Oskar Osala på besök i Vasa

KHL-spelaren Oskar Osala är på besök i Vasa över helgen. I och med att Neftehimik har en kort paus i spelprogrammet tog Osala chansen att komma hem på en blixtvisit. Han har ett tajt schema under sitt korta besök så enda chansen att få en intervju med honom var att ta det vid frisören.

YLE - 08 okt 16 kl. 11:12

Tiotusen österbottningar stod gemensamt upp för Vasa centralsjukhus

Manifestationen för Vasa centralsjukhus samlade uppskattningsvis 10 000 människor på torget i Vasa. Torget i Vasa var fullt av människor och folkmängden överträffade förväntningarna med råge. Vasa sjukvårdsdistrikts direktör Göran Honga uppskattade att ungefär 10 000 personer samlats.

YLE - 08 okt 16 kl. 11:12

Tusentals österbottningar står gemensamt upp för Vasa centralsjukhus

Nu har manifestationen för Vasa centralsjukhus inletts. Tusentals österbottningarna har slutit upp på torget i Vasa. Torget i Vasa är fullt av människor som tillsammans vill stå upp för ett centralsjukhus med en omfattande jour.

YLE - 08 okt 16 kl. 11:12

Tiotusen österbottningar står gemensamt upp för Vasa centralsjukhus

Just nu pågår manifestationen för Vasa centralsjukhus. Uppskattningsvis 10 000 människor har slutit upp på torget i Vasa. Torget i Vasa är fullt av människor och folkmängden överträffar förväntningarna med råge.

Fler nyheter från YLE

YLE - 16 timmar sedan

Efter 87 år har Kristinestad igen ett eget öl – "Vi tyckte det var roligt att återuppta traditionen"

Bryggeritraditionen i Kristinestad har långa anor, men det har gått en tid sedan det senast serverades lokalt öl i Kristinestad. Föreningen Kristinestads ölbryggarvänner gjorde slag i saken och brygger nu lokalt öl igen efter en paus på 87 år..

YLE - I förrgår: 21:03

Stor påskfest i Solf - "Vi vill fira, med eller utan brasa"

Påsklördagen bjöd på strålande kvällssol i Solf, och trots förbudet mot påskbrasor var den årliga påskfesten välbesökt..

YLE - I förrgår: 08:30

Iskmo-Jungsund delar gärna med sig av sin vandringsled: "Det tycks komma vandrare året om"

Människan behöver skogen, säger Bengt Leander, en av eldsjälarna bakom vandringsleden Iskmo-Jungsund. Leden invigdes 2016 och besöks året om..

YLE - 19 apr 19 kl. 17:11

Camilla Richardsson tillbaka med besked – tävlade för första gången på nio månader

Efter en väldigt lång tävlingspaus var Camilla Richardsson tillbaka i hetluften då hon vann ett 10 000-meterslopp i USA. Samtidigt löpte hon inhemskt årsbästa i en av sina favorittävlingar..

YLE - 19 apr 19 kl. 11:59

Fortfarande oklart vad som orsakade svingårdsbranden i Kimo: "Nu får vi sitta ner och fundera hur vi ska gå vidare"

Släckningsarbetet pågick i flera timmar under natten, men svingården i Kimo gick inte att rädda. Ägarna riktar sitt tack till de grannar som har hjälpt till med släckningen..

YLE - 19 apr 19 kl. 07:13

Full fart i Vasa saluhall inför påskhelgen: "Lamm är överlägset mest populärt"

Brasor och häxor i all ära, men vad vore väl påsken utan all god mat? I veckan sökte sig många till Vasa saluhall för att handla det allra sista till påskbordet..

YLE - 18 apr 19 kl. 19:53

Tony Sund stod för sin första landslagspoäng då Finland besegrade Norge – Jukka Jalonen: "Vi fick utdelning på ett sätt som vi gillar"

Finlands hockeyherrar mötte Norge i en landskamp som fortfarande stod och vägde sent i den tredje perioden. Finland fick en drömstart och ledde tidigt med 2–0. Joel Kiviranta punkterade matchen sent med sitt 3–1-mål i tom bur, Sportanfallarens första i landslagströjan..

YLE - 18 apr 19 kl. 15:55

Sparkraven i Vasa drabbar småbarnspedagogiken: Öppna daghem läggs ner och slås ihop

Vasa stads pågående sparprogram syns nu inom den öppna dagvården. Gustavsborgs öppna daghem på Kasernområdet stängs och verksamheten flyttar. Det finskspråkiga öppna daghemmet Kuningattarenpolun avoin päiväkoti vid Drottningstigen läggs ned helt och hållet..

YLE - 18 apr 19 kl. 13:53

Kompisgänget från Kvevlax plockar skräp för miljön: "Ingen annan verkar vilja göra något åt det"

Den så kallade Greta Thunberg-effekten har spridit sig över alla världens hörn, och i Kvevlax har ett gäng tioåringar tagit klimatkampen i egna händer..

YLE - 18 apr 19 kl. 13:25

Efter branden: NTM river och bygger nytt

Den här veckan inledde man rivningen av den brandskadade hallen vid Närpes trä och metall. Hallen gick inte att räddas och nu bygger man nytt i stället..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.