Expressen > Nyheter

Thursday, 24 January, 14:39

Liknande nyheter

Taggar: Prislappenför , nyval, 346miljoner kronor
YLE - 11 apr 17 kl. 11:56

Glad överväger att överklaga – liten risk för nyval i Borgå

Sari Glad, som inte fick ställa upp i kommunalvalet i Borgå, funderar på att överklaga resultatet från kommunalvalet till Helsingfors förvaltningsdomstol. Tröskeln för att domstolen ska utlysa nyval är hög, säger expert vid Justitieministeriet. – Jag har ännu inte bestämt mig, men jag överväger allvarligt att överklaga, säger Sari Glad, som ville ställa upp som obunden för Samlingspartiet i kommunalvalet i Borgå.

SmålandsPosten - 15 okt 14 kl. 06:15

Moderaterna tror på nyval i Alvesta

Thomas Johnsson (M) utesluter inte att det blir nyval i Alvesta, om svårigheterna med att få ihop en majoritet fortsätter.
– Det kan bli så om de inte får ihop det. Det har nog aldrig varit så nära ett nyval som det är nu, säger han.

BT - 03 dec 14 kl. 17:03

Löfven: Det blir nyval

Stefan Löfvens besked efter att SD valt att rösta på Alliansens budget är att Sverige står inför ett kommande nyval. - Regeringen ska utlysa ett extra val, meddelar statsminister Stefan Löfven.Stefan Löfven avgår inte utan väljer i stället nyval.

YLE - 29 jan 15 kl. 14:12

Kommunallagen tillåter inte nyval

I Vörå samlar man in namn för att pröva fullmäktiges fötroende och om möjligt utlysa nyval. Men lagen tillåter inte nyval, säger statsvetaren Claus Stolpe. Vörås kommundirektör Christina Båssar beviljades avgång på kommunfullmäktiges möte på tisdag kväll.

Sydsvenskan - 09 jul 11 kl. 06:30

Vem tjänar på ett nyval?

Vem har intresse av en regeringskris? Sannolikt ingen. Ändå drar det obönhörligt ihop sig till en ur?

Trelleborgs Allehanda - 20 jun 12 kl. 12:00

Problem med tidtabeller på linje 346

Foto: Tomas Nyberg
På tisdagen hade Skånetrafiken problem med tidtabellerna för linje 346.
Reseplaneraren på företagets hemsida och tabellerna i busskurerna på Trelleborg övre var inte uppdaterade. Därmed rullade inte alla avgångar enligt schemat.

Västerbottens Folkblad - 08 jan 13 kl. 12:31

Rut- och rotavdrag för 346 miljoner

Skatteverket betalade under 2012 ut drygt 346 miljoner kronor i skattereduktion för rot- och rutarbete i Västerbottens län. Det är en ökning med 8 procent [...].

YLE - 23 aug 13 kl. 10:05

Finansministeriet: Nya jobb och tillväxt för 346 miljoner

Finansministeriet har precis presenterat tilläggsbudget - 346 miljoner euro - som ska öka sysselsättningen och få fart på ekonomin. Åtgärderna väntas skapa 7 400 årsverken under 2013 - 2014 och 9 000 årsverken mellan 2015 och 2018. Pengarna riktas bland annat till flygplatserna och renovering av mögelbyggnader.

ÖstersundsPosten - 17 aug 14 kl. 11:24

Bil voltade på väg 346

En personbil körde av vägen på väg 346 mellan Rossön och Backe i morse vid åttatiden. Bilen voltade och landade på taket i vägdiket. De fyra personer som fanns i bilen tog sig ut på egen hand och enligt räddningstjänstens inre befäl finns inga uppgifter på att de ska ha skadats så illa att de var i behov av att uppsöka sjukhus..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

3 steg till nyval – så kan Stefan Löfven förlora makten Vad innebär nyval?

SVERIGE. Efter söndagens valutgång är det politiska läget i Sverige minst sagt oklart och många undrar vad som kommer hända nu.Kommer det bli nyval?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

SD-topp frias från hets mot folkgrupp

Sverigedemokraternas gruppledare Christopher Larsson, 42, i Karlskrona, publicerade ett inlägg om minareten i Karlskrona på Facebook.Han åtalades för hets mot folkgrupp.På torsdagen friades han från anklagelserna..

Expressen - 30 minuter sedan

Advokaten till kidnappade miljardärsfrun håller presskonferens

Norska Anne-Elisabeth Hagen har varit förvunnen sewdan 31 oktober förra året.Polisen misstänker kidnappning och klockan 14.00 håller den drabbade familjens advokat en presskonferens om händelseutvecklingen..

Expressen - 45 minuter sedan

Elsa, 14, kördes ihjäl – nu döms återfallsfrbrytaren

Elsa, 14, kördes ihjäl av återfallsförbrytaren den 23 november.Två månader innan påkörningen slapp mannen fängelse för att han ”planerat att ordna upp sitt liv”.Nu faller den nya domen i Mora tingsrätt..

Expressen - 45 minuter sedan

Stor polisinsats i centrala Stockholm

En stor polisinsats pågår i centrala Stockholm, uppger Aftonbladet. Enligt tidningens uppgifter har vittnen larmat polisen efter att ha hört en okänd man prata om ett kommande terrordåd..

Expressen - 45 minuter sedan

Duon misstänks för flera brott mot äldre – polis släpper bild

En 90-årig kvinna bestals på sitt bankkort och tjuvarna plockade snabbt ut 19 000 kronor från hennes konto.Nu misstänker polisen två personer som fastnat på övervakningsfilmer för ett tiotal brott mot äldre och går ut med en efterlysning på duon.– Vi är intresserade av att komma i kontakt med personer som tror sig ha sett de här personerna, säger Erik Terneborn, polisens presstalesperson i region Öst..

Expressen - 1 timme sedan

Facebook: Vi känner en djup sorg

En man sköt ihjäl sina två barn för att därefter ta sitt eget liv i Sala kommun, enligt polisen.Mannen berättade i en livesändning på Facebook vad han gjort innan han tog sitt liv.Nu kommenterar Facebook händelsen..

Expressen - 1 timme sedan

Hemliga kordordet avslöjar svenska sexköp på Tinder

På Tinder trängs tusentals dejtsugna svenska singlar dagligen.Men nu har den populära appen även blivit en plattform för sexhandel, avslöjar SVT..

Expressen - 1 timme sedan

Per Bolund vill ta över efter Gustav Fridolin

Per Bolund kandiderar till att bli språkrör efter Gustav Fridolin, rapporterar DN.Han hänvisar till Greta Thunberg.– När hon säger till alla vuxna att det är dags att ta ansvar, säger han till DN..

Expressen - 1 timme sedan

Enkelt blodprov kan avslöja Alzheimers – 16 år i förväg

Ett enkelt blodprov kan avslöja om man riskerar att få Alzheimers sjukdom så långt som 16 år innan första symptomen.Det visar en ny tysk-amerikansk forskarstudie som publiceras i Nature Medicine.– Att kunna börja behandla mycket tidigare är betydelsefullt, säger Bengt Winblad, demensforskare och professor i geriatrik på Karolinska institutet.

Expressen - 1 timme sedan

Bilen fattade eld – långa köer på E18

En bil började brinna våldsamt på E18 i Kista norr om Stockholm.Långa köer bildades medan räddningstjänsten försökte släcka bilbranden.– Inga personskador rapporteras från platsen, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Stockholmspolisen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.