Mobil > Teknik

Friday, 19 April, 10:47

Mobil - 10 jan 19 kl. 12:54

Devolo Magic 2: Elnäts-internet utan prestandaboostFör att omvandla elnätet till ethernet fungerar Devolo Magic 2 utmärkt, men jag får inte den utlovade hastighetsförbättringen..
Läs mer på Mobil
Läs mer om:
Magic, Devolo Magic

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Devolo, Magic2 , Elnäts-internetutan , prestandaboost
Cornucopia - 13 jan 18 kl. 18:22

Ej säkert angripare vill sänka Sverige elsystem och Internet

Det är inte självklart att ett angrepp mot Sverige innebär att angriparen vill sänka svenskt elsystem och Internet. Gör man detta slås nämligen möjligheten till desinformation och påverkansoperationr mot allmänheten ut. Angrepp kan istället riktas mot annan infrastruktur, t ex vattenförsörjning och transporter och mot specifika tjänster.

IDG - 23 jan 15 kl. 08:00

Sakernas internet blir viktigast inom industrin

Många människor associerar "internet of things" till produkter på konsumentmarknaden men de viktigaste användningsområdena finns inom industrin. Det industriella sakernas internet kan ge oss smarta städer, fabriker och elnät, funktioner som påverkar hela samhället..

The Local - 27 mar 12 kl. 14:36

Swedish magicians' iPad 'magic' goes viral

A YouTube video of Swedish magicians promoting Stockholm using iPads and trickery has taken the internet world by storm, leaving audiences baffled and event organizers beaming..

Nyteknik - 05 feb 18 kl. 10:57

Elfordon som effektreserv: "Elnätet är inte internet"

Hur ska en miljon uppkopplade elbilar fås att agera som ett kärnkraftverk? Elexperten Lawrence Jones påpekar en viktig skillnad mot ett annat nätverk..

Dagensanalys.se - 17 jun 16 kl. 08:13

Kom ihåg den här mannen!

Steve Jobs, Elon Musk och Bill Gates är några av vår tids ikoniska profiler som genom sina innovationer förändrat världen. Här är potentiellt en sådan man, som inom kort kan ansluta sig till den gruppen. Förhöjd verklighet eller Augmented Reality är någon som företaget Magic Leap jobbar med.

Trelleborgs Allehanda - 06 jul 13 kl. 07:15

Båtgäster står ofta utan el i Gislövs hamn

Foto: Sara Johari
Tidigast nästa år kan elproblemen i Gislövs hamn få en lösning. I nuläget blir båtturisterna ofta utan el eftersom jordfelsbrytaren slår ut allt för lätt.?De säger att de inte vill betala om de inte får el?

Dagensanalys.se - 04 jan 19 kl. 18:14

Vad var hetast på DA under 2018?

Under året har vi skickat ut 52 nyhetsbrev med ”Veckans Hetaste”, det vill säga de tio artiklar som ni läsare plöjt igenom flest gånger varje vecka. Nu när det nya året precis börjat kan det vara spännande att se vilka teman som trendade under förra året. Här kommer därför Dagens Analys årskrönika!

YLE - 23 nov 15 kl. 17:47

Dagens mobiltelefoner är inte lika förberedda på storm

Det moderna samhället visade igen i helgen hur sårbart det faktiskt var när snöoväder slog ut elnätet och fick mobilerna i Juupajoki att sluta fungera. Den som var i nöd skulle fysiskt ta sig till närmaste brandstation för att få hjälp. Det behövdes inte mer än en snöstorm och ett snöfall på 35 centimeter under ett dygn för att slå ut något av det allra dyrbaraste som vi har i dagens samhälle, nämligen mobiltelefonerna.

Cornucopia - 07 jan 15 kl. 07:52

Gudrun-omfattande strömavbrott kommer inte tillbaka

Sedan stormen Gudrun har elnätsbolagen i södra Sverige gjort ett omfattande arbete med att säkra upp elnätet. Enbart E.On (fd Sydkraft - bytte namn till den tyska ägaren efter stormen pga all badwill namnet Sydkraft gav) har grävt ner kablar motsvarande ungefär halva jordens omkrets, dvs ner till Sydney.

Fler nyheter från Mobil

Mobil - Igår: 08:08

Samsung bemöter uppgifterna om industrispionage

Efter att chipptillverkaren ASML:s vd Peter Wennink indirekt pekat ut Samsung som ansvariga för det industrispionage man råkat ut för, så går nu Samsung ut och förnekar att man skulle vara skyldiga..

Mobil - 19 timmar sedan

Problem med skärmarna på flera testexemplar av Galaxy Fold

Aj, aj, aj. Vi får verkligen hoppas att det är tillfälligheter som gjort att ett antal testexemplar av Samsungs pinfärska Galaxy Fold nu har visat sig gå sönder..

Mobil - Igår: 10:35

Test: Xiaomi Redmi 6A - Budget som funkar

Att det inte är några större fel med Xiaomi Redmi 6A är ju i sig anmärkningsvärt för en mobil med denna prislapp..

Mobil - 23 timmar sedan

TV: Samsung Galaxy Fold

På plats i London har Mobils Erik Mörner fått möjlighet att testa nya Samsung Galaxy Fold under ett par timmar. Titta själv hur allt funkar..

Mobil - Igår: 09:15

Facebook har en egen AI-assistent på gång – igen

Kommer du ihåg Facebooks AI-assistent ”M”? Projektet lades ned, men nu bekräftar Facebook att man har en ny och lite annorlunda AI-assistent under utveckling..

Mobil - Igår: 09:07

Apple påstås ha Tile-liknande spårningsbricka under utveckling

Apple ska enligt färska uppgifter ha stora planer när det gäller möjligheterna att hitta såväl familj och vänner som prylar man tappat bort..

Mobil - Igår: 16:41

Samsung Galaxy Fold: Våra första timmar med vikbara mobilen

En liten skärm på utsidan och en mer eller mindre gigantisk på insidan. Vi har spenderat några timmar med Galaxy Fold..

Mobil - Igår: 15:10

Samsung redo att producera 5-nanometerschipp

Samsungs 7-nanometersprocess är knappt torr bakom öronen, men den koreanska jätten har redan börjat testa tillverkning av 5-nanometerschipp..

Mobil - Igår: 14:58

Hyllade kameran i Huawei P30 Pro har Sony-sensorer

Att Huaweis pinfärska P30 Pro har fått fina omdömen för sin lösning med fyra Leica-kameror är allmänt känt. Vad som däremot inte nämnts är att det faktiskt är Sony som ligger bakom bildsensorerna på alla fyra kamerorna..

Mobil - I förrgår: 10:44

Test: Zyxel Multy U WSR30 - Guldlock-routern

Ett meshat wifinät ska verka utan att synas, och det gör Zyxel Multy U, men likt sagan om Guldlock måste det vara precis lagom..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.