Mobil > Teknik

Thursday, 24 January, 13:55

Liknande nyheter

Taggar: Devolo, Magic2 , Elnäts-internetutan , prestandaboost
Cornucopia - 13 jan 18 kl. 18:22

Ej säkert angripare vill sänka Sverige elsystem och Internet

Det är inte självklart att ett angrepp mot Sverige innebär att angriparen vill sänka svenskt elsystem och Internet. Gör man detta slås nämligen möjligheten till desinformation och påverkansoperationr mot allmänheten ut. Angrepp kan istället riktas mot annan infrastruktur, t ex vattenförsörjning och transporter och mot specifika tjänster.

IDG - 23 jan 15 kl. 08:00

Sakernas internet blir viktigast inom industrin

Många människor associerar "internet of things" till produkter på konsumentmarknaden men de viktigaste användningsområdena finns inom industrin. Det industriella sakernas internet kan ge oss smarta städer, fabriker och elnät, funktioner som påverkar hela samhället..

The Local - 27 mar 12 kl. 14:36

Swedish magicians' iPad 'magic' goes viral

A YouTube video of Swedish magicians promoting Stockholm using iPads and trickery has taken the internet world by storm, leaving audiences baffled and event organizers beaming..

Nyteknik - 05 feb 18 kl. 10:57

Elfordon som effektreserv: "Elnätet är inte internet"

Hur ska en miljon uppkopplade elbilar fås att agera som ett kärnkraftverk? Elexperten Lawrence Jones påpekar en viktig skillnad mot ett annat nätverk..

Dagensanalys.se - 17 jun 16 kl. 08:13

Kom ihåg den här mannen!

Steve Jobs, Elon Musk och Bill Gates är några av vår tids ikoniska profiler som genom sina innovationer förändrat världen. Här är potentiellt en sådan man, som inom kort kan ansluta sig till den gruppen. Förhöjd verklighet eller Augmented Reality är någon som företaget Magic Leap jobbar med.

Trelleborgs Allehanda - 06 jul 13 kl. 07:15

Båtgäster står ofta utan el i Gislövs hamn

Foto: Sara Johari
Tidigast nästa år kan elproblemen i Gislövs hamn få en lösning. I nuläget blir båtturisterna ofta utan el eftersom jordfelsbrytaren slår ut allt för lätt.?De säger att de inte vill betala om de inte får el?

Dagensanalys.se - 04 jan 19 kl. 18:14

Vad var hetast på DA under 2018?

Under året har vi skickat ut 52 nyhetsbrev med ”Veckans Hetaste”, det vill säga de tio artiklar som ni läsare plöjt igenom flest gånger varje vecka. Nu när det nya året precis börjat kan det vara spännande att se vilka teman som trendade under förra året. Här kommer därför Dagens Analys årskrönika!

YLE - 23 nov 15 kl. 17:47

Dagens mobiltelefoner är inte lika förberedda på storm

Det moderna samhället visade igen i helgen hur sårbart det faktiskt var när snöoväder slog ut elnätet och fick mobilerna i Juupajoki att sluta fungera. Den som var i nöd skulle fysiskt ta sig till närmaste brandstation för att få hjälp. Det behövdes inte mer än en snöstorm och ett snöfall på 35 centimeter under ett dygn för att slå ut något av det allra dyrbaraste som vi har i dagens samhälle, nämligen mobiltelefonerna.

Cornucopia - 07 jan 15 kl. 07:52

Gudrun-omfattande strömavbrott kommer inte tillbaka

Sedan stormen Gudrun har elnätsbolagen i södra Sverige gjort ett omfattande arbete med att säkra upp elnätet. Enbart E.On (fd Sydkraft - bytte namn till den tyska ägaren efter stormen pga all badwill namnet Sydkraft gav) har grävt ner kablar motsvarande ungefär halva jordens omkrets, dvs ner till Sydney.

Fler nyheter från Mobil

Mobil - 15 minuter sedan

Motorolas G7-serie läckt på företagets egna sajt

Mycket var i ärlighetens namn redan känt om Motorolas G7-serie, till följd av diverse förhandsuppgifter och läckor. Men nu har vi alla svaren om telefonerna, efter att Motorola själva lyckats läcka informationen via sin egen brasilianska sajt..

Mobil - 2 timmar sedan

Nu börjar Moto G6 Plus uppdateras till Android 9.0 Pie

En av förra årets bästa prisvärda mobiler får nu senaste versionen av Android..

Mobil - 5 timmar sedan

Billiga Nokia 5.1 Plus i test

Nokia 5.1 Plus överraskar positivt på flera områden, men fortfarande fattas ett par bitar för att telefonen ska vara verkligt prisvärd..

Mobil - 4 timmar sedan

Läcka påstås avslöja detaljer om Huaweis kommande P30 och P30 Pro

Huawei kommer med största sannolikhet att släppa sina nya P30- och P30 Pro-modeller någon gång i mars. Och nu har en mängd uppgifter om telefonerna läckt ut..

Mobil - 4 timmar sedan

Apples Iphone SE gör överraskande comeback i USA

Apple valde att lägga ned sin enklaste telefonmodell Iphone SE i september förra året. Men nu har telefonen plötsligt dykt upp igen, i Apples amerikanska onlinebutik..

Mobil - Igår: 13:51

Xiaomi visar prototyp på telefon med böjbar skärm i videoklipp

Den som eventuellt tvivlat på att Xiaomi skulle ha en telefon med böjbar skärm på gång kan sluta tvivla. Medgrundaren och vd:n Lin Bin har nu nämligen visat upp en prototyp i ett videoklipp..

Mobil - 23 timmar sedan

Asus Zenfone Max Pro (M2) börjar säljas i Sverige

Telefonen med det otympliga namnet har flera egenskaper, som stort batteri och stock android, som gör den intressant, och nu kommer den till Sverige..

Mobil - 23 timmar sedan

LG kan visa upp gestbaserat gränssnitt på MWC

MWC står för dörren (nåja, om en månad i alla fall) och inbjudningar till diverse event har börjat dyka upp. En av dem kommer från LG och den skvallrar om att man har någon form av gestbaserat gränssnitt på gång..

Mobil - Igår: 10:55

Intervju: Högste chefen för Honor berättar om nystarten

På mer än ett sätt innebar lanseringen av Honor View 20 något av en nystart för Honor, globalt och kanske framförallt i Sverige..

Mobil - Igår: 09:20

Fitbit släpper träningsarmband för företag

Fitbits fokus har legat på smartwatch-enheter den senaste tiden. Men nu har man faktiskt släppt ett par nya fitnessarmband. De är dock primärt avsedda för företag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.