Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 24 April, 22:19

Dagens PS - 10 jan 19 kl. 10:32

Halva befolkningen orolig över ekonominExperttips om hur du bör agera. ”Sprid riskerna”, är ett råd. ”Ha en buffert”, är ett annat tips. Metro konstaterar med hänvisning till en YouGov-undersökning att över hälften av svenskarna oroar sig över ekonomin i år. Experter som tidningen talat med är inte lika bekymrade men menar att det ändå kan vara läge att ta höjd för sämre tider.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
YouGov, Nyman, Handelsbanken, Boije, SBAB, Winsth, Nordea, Metro, Riksbanken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Halva befolkningen, oroligöver , ekonomin
SmålandsPosten - 02 sep 14 kl. 00:30

Ekonomin framför allt

Arbetslösheten har bitit sig fast, heter det, trots att Sverige fått en kvarts miljon nya jobb sedan 2006. I Nederländerna har befolkningen vuxit med en halv miljon under samma tid, medan Sverige vuxit med ungefär 400 000 personer. Men Nederländerna har bara sett en sysselsättningsökning med 70 000 nya jobb.

YLE - 02 dec 15 kl. 12:45

Peter Backa: Ojämlikheten växer när ekonomin växer

Inkomstklyftorna växer och ojämlikheten kommer att ta ytterligare fart när eller om ekonomin börjar växa, skriver gästkolumnisten Peter Backa. Backa höjer ett varningens finger för att se på historiska exempel. Tillgänglig statistik visar att inkomstskillnaderna ökar i Finland.

YLE - 24 jan 17 kl. 11:21

Trots ljusningen i ekonomin: Regeringen når inte sina sysselsättningsmål

Finlands ekonomi har börjat växa och sysselsättningen öka. Tillväxten förväntas ändå vara långsam under många år framöver, konstaterar det råd som utvärderar Finlands ekonomiska politik. Rådet för utvärdering av den ekonomiska politiken har nu utvärderat regeringens ekonomiska politik under valperioden 2015-2019.

SmålandsPosten - 14 apr 14 kl. 09:06

Mer kunskap med fler jobb och ordning i ekonomin

Ansvar för ekonomin är själva ryggraden i Nya Moderaternas löfte till Växjö. Ansvar har blivit och ska fortsätta vara synonymt med Alliansen. Sedan 2006 har vi tillsammans tagit ansvar för Växjö och resultaten av det passerar ingen obemärkt förbi.

YLE - 12 nov 14 kl. 12:51

"Stenkoll" på ekonomin i Larsmo

Vi har stenkoll på ekonomin, säger kommundirektör Gun Kapténs när hon presenterar nästa års budget. Kommunen både ger och tar, men jämfört med många andra kommuner är det ändå gott ställt i Larsmo. Befolkningen ökar med 80 personer i året.

VA - 21 jun 11 kl. 15:58

Ekonomin körd i botten

21 juni Förstora Kommer den amerikanska riksbankschefen Ben Bernanke och USA:s president Barack Obama att få landet på fötter? Foto: Scanpix I skuggan av krisen i Europa fortsätter USA att kämpa på med en statsskuld som fullkomligt skenat iväg, en arbetslöshet som naglat sig fast på höga nivåer och en bostadsmarknad som inte visar några tecken på återhämtning. Förra veckans statistikskörd fortsatte att visa dystra siffror.

YLE - 24 mar 15 kl. 12:30

Studerande grillar politiker om ekonomin

Ekonomstuderande och teknologer i Svenskfinland fick ett uppdrag: fråga vad ni vill om ekonomi av partiledningen i våra riksdagspartier så ser Yle till att partierna svarar. Resultatet blev ett frågebatteri som tvingade riksdagsgruppernas ordförande att tänka efter ordentligt. "Om ni skulle tvingas välja mellan att SDP går under och långsiktig ekonomisk nytta för Finland, vad skulle ni då välja?

YLE - 25 mar 16 kl. 10:52

Haglund är orolig för politiken - därför går han

Svenska folkpartiets ordförande Carl Haglund säger att han har tappat tron på politiken - därför lämnar han ordförandeposten i partiet. Många viktiga reformer blir ogjorda, då politikerna inte vågar verkställa dem, säger Haglund till Yle. Jag är orolig, säger han.

Expressen - 19 jan 14 kl. 23:06

Svenskar kämpar med ekonomin efter julen

Januari brukar kallas fattigmånaden – och en ny undersökning visar att det i år stämmer bra. Många kämpar med ekonomin efter att ha lånat pengar till julklappar, och 31 procent oroar sig för att kunna betala tillbaka skulderna. – Om man är orolig för att inte kunna betala tillbaka lånet så är det en signal att man behöver planera ekonomin så att man är tryggare med att kunna betala tillbaka, säger Bodil Hallin, familjeekonom på Ikano Bank..

YLE - 04 sep 15 kl. 10:52

Nej till flyktingförläggning bottnar i rädslor och oro för ekonomin

15 procent av de beslutsfattare som svarade i Yle Uutisets förfrågan om nya flyktingförläggningar sade bestämt nej till en förläggning i den egna kommunen. Ett av de främsta argumenten är att pengarna inte räcker till. I förfrågningen framkommer det att en stor del av Finlands kommuner de facto ställer sig positivt till nya flyktingförläggningarna, men bland nejsägarna finns det några återkommande motiveringar till motståndet.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 10:03

Artificiell intelligens med organiska fördomar

Vad händer när AI kopierar människans sämre sidor? När fördomar och diskriminering smyger sig in i programmeringen finns risken att våra skapelser lever som de lär. ”Om det fanns en fördom mot till exempel kvinnor i träningsdatan, så kommer den fördomen att följa med in i AI-systemet.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Buffet, SAS-strejk och HD:s våldtäktsdom

Dagens nyhetsflöde har dominerats av Warren Buffets domedagsprofetia, den hotande SAS-strejken och högsta domstolens beslut i frågan om en Somalisk våldtäktsman uppehållstillstånd. DAGENS VIRALA – Dagens PS samlar nätets trendande snackisar och hetaste artiklar inom affärer och näringsliv. Mest sökta på Google Buffet tror att de stora drakarna klarar tidningsdöden – Dagens Industri Magnaten som genom sitt bolag Berkshire-Hathaway äger stora delar av amerikansk nyhetsmedia tror att papperstidningen går mot sin död.

Dagens PS - 7 timmar sedan

XXL-grundaren till försvar: Det är skrämmande

Nytillsatte vd:n får stöd av grundaren efter de nedlåtande inläggen om Greta Thunberg på Facebook. Tidigare idag rapporterade Dagens PS om XXL:s vd Per Sigvardssons nedlåtande kommentarer om miljökämpen Greta Thunberg i sociala medier. Sigvardsson själv hävdar att han inte känner till inläggen, och att han blivit hackad.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Börsprofilen miljonköper: ”Kan tänka mig att investera mer”

Rutinerade sparekonomen Claes Hemberg har köpt in sig i fem nya bolag.
Det skriver Dagens Industri. Under våren har profilen Claes Hemberg köpt aktier för ungefär 3 miljoner kronor.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Investera i teknik som hjälper diabetes- och cancerpatienter

Över 425 miljoner människor i världen varav 500 000 i Sverige har i dag diabetes och många risker att får nervskador i fötter som en följd av sin sjukdom. Nu har småsparare chansen att investera i en banbrytande teknik som kan hjälpa miljoner personer att upptäcka tidiga tecken på nervskador innan de blir permanenta. #event-id { position: relative; padding-bottom:90%; } #event-id iframe {border:1px solid #ccc; position: absolute; width: 100%; height: 100%; overflow-y:scroll !

Dagens PS - 10 timmar sedan

Nya M-förslaget: Ökad terrorbekämpning

”Vi måste öka kraftansträngningen för att bekämpa terrorism”. Det säger Elisabeth Svantesson (M) till Dagens Nyheter. I en skuggmotion till nya vårdbudgeten föreslår Moderaterna ökat anslag till FRA, Säpo och Åklagarmyndigheten.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Stjärn-vd:n inför rätta igen: ”Problematiskt”

Det säger Aktiespararnas vd Joachim Olsson till Ekot om fallet Ola Rollén. I tingsrätten i Norge frikändes Hexagons hyllade vd, Ola Rollén, för insiderbrott. Han har själv hela tiden nekat till anklagelsen.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Di räknar med guldregn över aktieägarna

Volvos rapport för första kvartalet beskrivs som ”sagolikt bra” av Dagens Industri som nu även ser en extra utdelning nästa år. ”Volvo går emot både rekordresultat och rekordförsäljning under 2019. Det betyder att analytikerna kommer att höja sina vinstprognoser för 2019 dramatiskt i dag, det betyder också att det är ännu säkrare än tidigare att Volvo även på nästa års bolagsstämma kommer att besluta om en hög extra utdelning.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Förhandlingschef djupt oroad över SAS-strejken

En SAS-strejk på fredagen närmar sig och bolaget har redan börjat erbjuda ombokning för flyg under helgen, rapporterar Ekot. Under onsdagen fortsätter förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare. Samtalen berör piloternas arbetsvillkor och löneökningar.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Världens första ”marsbävning” har uppmätts

I dagens techbrief kan du som alltid läsa om Elon Musks senaste bravader, samt den första ”marsbävningen”och ett uttalande om GDPR från Apples vd Tim Cook. TECHBRIEF – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Tesla is going to develop a quiet, electric leafblower — Elon Musk (@elonmusk) April 23, 2019 Elon Musk vill att Tesla ska tillverka en lövblås I en tweet annonserar Elon Musk att han tröttnat på högljudda lövblåsar och vill börja tillverka en elektrisk version som inte för så mycket oväsen, rapporterar CNET.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.