Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 17 January, 09:56

Dagens PS - 10 jan 19 kl. 10:32

Halva befolkningen orolig över ekonominExperttips om hur du bör agera. ”Sprid riskerna”, är ett råd. ”Ha en buffert”, är ett annat tips. Metro konstaterar med hänvisning till en YouGov-undersökning att över hälften av svenskarna oroar sig över ekonomin i år. Experter som tidningen talat med är inte lika bekymrade men menar att det ändå kan vara läge att ta höjd för sämre tider.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
YouGov, Nyman, Handelsbanken, Boije, SBAB, Winsth, Nordea, Metro, Riksbanken

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Halva befolkningen, oroligöver , ekonomin
SmålandsPosten - 02 sep 14 kl. 00:30

Ekonomin framför allt

Arbetslösheten har bitit sig fast, heter det, trots att Sverige fått en kvarts miljon nya jobb sedan 2006. I Nederländerna har befolkningen vuxit med en halv miljon under samma tid, medan Sverige vuxit med ungefär 400 000 personer. Men Nederländerna har bara sett en sysselsättningsökning med 70 000 nya jobb.

YLE - 02 dec 15 kl. 12:45

Peter Backa: Ojämlikheten växer när ekonomin växer

Inkomstklyftorna växer och ojämlikheten kommer att ta ytterligare fart när eller om ekonomin börjar växa, skriver gästkolumnisten Peter Backa. Backa höjer ett varningens finger för att se på historiska exempel. Tillgänglig statistik visar att inkomstskillnaderna ökar i Finland.

YLE - 24 jan 17 kl. 11:21

Trots ljusningen i ekonomin: Regeringen når inte sina sysselsättningsmål

Finlands ekonomi har börjat växa och sysselsättningen öka. Tillväxten förväntas ändå vara långsam under många år framöver, konstaterar det råd som utvärderar Finlands ekonomiska politik. Rådet för utvärdering av den ekonomiska politiken har nu utvärderat regeringens ekonomiska politik under valperioden 2015-2019.

SmålandsPosten - 14 apr 14 kl. 09:06

Mer kunskap med fler jobb och ordning i ekonomin

Ansvar för ekonomin är själva ryggraden i Nya Moderaternas löfte till Växjö. Ansvar har blivit och ska fortsätta vara synonymt med Alliansen. Sedan 2006 har vi tillsammans tagit ansvar för Växjö och resultaten av det passerar ingen obemärkt förbi.

YLE - 12 nov 14 kl. 12:51

"Stenkoll" på ekonomin i Larsmo

Vi har stenkoll på ekonomin, säger kommundirektör Gun Kapténs när hon presenterar nästa års budget. Kommunen både ger och tar, men jämfört med många andra kommuner är det ändå gott ställt i Larsmo. Befolkningen ökar med 80 personer i året.

VA - 21 jun 11 kl. 15:58

Ekonomin körd i botten

21 juni Förstora Kommer den amerikanska riksbankschefen Ben Bernanke och USA:s president Barack Obama att få landet på fötter? Foto: Scanpix I skuggan av krisen i Europa fortsätter USA att kämpa på med en statsskuld som fullkomligt skenat iväg, en arbetslöshet som naglat sig fast på höga nivåer och en bostadsmarknad som inte visar några tecken på återhämtning. Förra veckans statistikskörd fortsatte att visa dystra siffror.

YLE - 24 mar 15 kl. 12:30

Studerande grillar politiker om ekonomin

Ekonomstuderande och teknologer i Svenskfinland fick ett uppdrag: fråga vad ni vill om ekonomi av partiledningen i våra riksdagspartier så ser Yle till att partierna svarar. Resultatet blev ett frågebatteri som tvingade riksdagsgruppernas ordförande att tänka efter ordentligt. "Om ni skulle tvingas välja mellan att SDP går under och långsiktig ekonomisk nytta för Finland, vad skulle ni då välja?

YLE - 25 mar 16 kl. 10:52

Haglund är orolig för politiken - därför går han

Svenska folkpartiets ordförande Carl Haglund säger att han har tappat tron på politiken - därför lämnar han ordförandeposten i partiet. Många viktiga reformer blir ogjorda, då politikerna inte vågar verkställa dem, säger Haglund till Yle. Jag är orolig, säger han.

Expressen - 19 jan 14 kl. 23:06

Svenskar kämpar med ekonomin efter julen

Januari brukar kallas fattigmånaden – och en ny undersökning visar att det i år stämmer bra. Många kämpar med ekonomin efter att ha lånat pengar till julklappar, och 31 procent oroar sig för att kunna betala tillbaka skulderna. – Om man är orolig för att inte kunna betala tillbaka lånet så är det en signal att man behöver planera ekonomin så att man är tryggare med att kunna betala tillbaka, säger Bodil Hallin, familjeekonom på Ikano Bank..

YLE - 04 sep 15 kl. 10:52

Nej till flyktingförläggning bottnar i rädslor och oro för ekonomin

15 procent av de beslutsfattare som svarade i Yle Uutisets förfrågan om nya flyktingförläggningar sade bestämt nej till en förläggning i den egna kommunen. Ett av de främsta argumenten är att pengarna inte räcker till. I förfrågningen framkommer det att en stor del av Finlands kommuner de facto ställer sig positivt till nya flyktingförläggningarna, men bland nejsägarna finns det några återkommande motiveringar till motståndet.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Microsofts rekordgåva stoppa bostadsbrist

Techbjässen Microsoft utlovar nu att man kommer att stötta byggandet av billiga bostäder för att adressera bostadsbristen i Seattle. Investeringen uppgår till en halv miljard dollar, enligt Seattle Times. Byggandet kommer att ske i Puget Sound-regionen.

Dagens PS - 1 timme sedan

Snoop Dogg kliver in i svensk startup-succé

Klarna har fått en ny investerare i form av artisten Snoop Dogg, som egentligen heter Calvin Broadus. Det rapporterar Forbes. ”Jag har gjort affärer i Europa under flera år däribland modevarumärken, telekommunikation och så vidare”, säger rapstjärnan till Forbes.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Skulderna växer hos Kronofogden

För tredje året i rad minskar antalet skuldsatta hos Kronofogden samtidigt som skulden fortsätter att öka. Allt fler får sin första skuld hos myndigheten, enligt färsk statistik. Vid årsskiftet fanns 413 912 personer registrerade hos myndigheten, en minskning med 3 781 personer sedan i fjol.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Bankrapporter eldade på NY-börsen

De amerikanska börserna steg under onsdagens handel, stärkta av positiva delårsrapporter från ett par tungviktare inom banksektorn. På den breda marknaden ökade S&P 500-index med 0,2 procent till 2 616,10. Teknologitunga Nasdaq Composite steg med 0,2 procent till 7 034,69.

Dagens PS - 1 timme sedan

Blandad kompott på Asiens börser

Asienbörserna har en blandad utveckling på torsdagen. Oro kring Kinas tillväxtutsikter dämpar sentimentet i regionen. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 sjönk med 0,2 procent till 20 402,27, medan det bredare Topix-indexet ökade med 0,35 procent till 1 543,20.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Börsgurun är död – var pionjär i branschen

Investeringsgurun John C. Bogle har gått bort 89 år gammal. Han grundade Vanguard och låg bakom världens första indexfond 1975.

Dagens PS - 1 timme sedan

Chefsekonom tror på ekonomiska stimulanser

Den blocköverskridande överenskommelse som S- MP, C och L träffat är bra för svensk ekonomi, enligt Robert Bergqvist. Han är chefsekonom på SEB och i likhet med den tunge ekonomiprofessorn John Hassler gör Robert Bergqvist bedömningen att landets ekonomi mår bra av fyrpartiuppgörelsen, den kan ha en stimulerande och stabiliserande effekt på ekonomin och öppna för stora reformer, säger Bergqvist till Sverige Radio. Samtidigt innebär den nya, politiska konstellation stor osäkerhet då regeringen riskerar att fällas vid varje budgettillfälle, slår chefsekonomen fast.

Dagens PS - 1 timme sedan

Svenska miljardärer laddar för nya klipp

Brexit banar väg för lysande affärer, ”bra läge att gå in”, säger en finanschef. Dagens Industri berättar att svenska miljardärer och börsjättar ser brexit som en möjlighet att göra goda fastighetsaffärer i Storbritannien. De har redan ”pumpat in mångmiljardbelopp” och i kölvattnet av den nu aktuella politiska turbulensen, där regeringens förslag till brexitavtal fick nej med historiskt rungande majoritet, dyker det upp nya köptillfällen, enligt deras bedömningar.

Dagens PS - 3 timmar sedan

17 januari: Här är dagens kalender

Dagens PS påminner dig om vad som händer på affärsagendan varje vardagsmorgon.  Börs
Rapporter
08:15 Avanza Utländska rapporter
08:00 Chr. Hansen, 22:05 Netflix, American Express (efter 22.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Systembolaget stämmer konkurrent

Statliga Systembolaget kommer att stämma Winefinder i Patent- och markndsdomstolen om det inte upphör med sin marknadsföring och försäljning av vin till svenska konsumenter. Winefinder har meddelats detta i ett varningsbrev från Systembolaget, enligt ett pressmeddelande. Winefinder anklagas för att bedriva försäljning och en aggressiv marknadsföring med bland annat värvningspremier, vilket är olagligt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.