Nyteknik > Teknik

Friday, 19 April, 11:06

Nyteknik - 10 jan 19 kl. 09:48

Professorn efter elbolagens hot: ”Kör skrämselpropaganda”De senaste åren har elbolagen höjt sina elnätsavgifter med mellan sex och åtta procent per år - men bara en procent har gått till investeringar..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

403 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professornefter , elbolagens, hot, Kör, skrämselpropaganda
HBL - 08 nov 14 kl. 05:17

Professorn vill mota bioterrorister i grind

Är ebola ett bra biologiskt vapen? – Egentligen inte, säger professor Bruce Budowle, expert på rättsmedicin och en av USA:s främsta experter på frågor kring biologisk krigföring.Bruce Budowle, från början genetiker, kan räkna upp både enskilda fall där före detta älskare använt smitta som hämnd och spektakulära fall där grupper haft för avsikt att skada stora folkmassor med biologiska vapen.

Supermiljöbloggen - 01 aug 15 kl. 17:11

Nordkalks hot om skadestånd sågas av professor i miljörätt

Snart avgörs vad som ska hända med området kring Ojnareskogen på norra Gotland. Om regeringen beslutar sig för att skydda det unika naturområdet på norra Gotland så överväger Nordkalk, som vill använda området för kalkbrytning, att kräva staten på ett skadestånd, det här rapporterar Sveriges radios P4 Gotland som tagit del av ett brev från Nordkalks advokater som skickats till regeringen. Sveriges radio P4 följer dock upp nyheten med en intervju med Jan Darpö, professorn i miljörätt, som menar att Nordkalk visserligen kan få ersättning för den rättsliga processen som dragit ut på tiden, men att det inte lär bli så mycket mer än så.

Skånskan - 21 maj 18 kl. 14:00

Hat och hot mot kvinnor från antiken till i dag

Litteratur/recension BOK
Kvinnor & makt – ett manifest
Författare: Mary Beard
Översatt av: Annika Hultman Löfvendahl Förlag: NorstedtsDet brittiska professorn Mary Beards lilla skrift Kvinnor & makt – ett manifest bekräftar något som jag sedan länge misstänkt: vi lever inte i moderna tider. I de två föreläsningar vars manus här finns i bokform spårar Beard metoder och retorik som använts för att tysta och trakassera kvinnor i vår samtid och spårar den tillbaka till antiken. Lite har förändrats.

E24 - 26 mar 11 kl. 11:34

Håkan Juholt kritisk till elbolagens överpriser

Socialdemokraternas nya ledare Håkan Juholt gick i sitt linjetal på s-kongressen i dag till hårt angrepp mot blanda annat elbolagens överpriser. "Vi är beredda att omreglera och påreglera om medborgarnyttan kräver det", säger han..

Sydsvenskan - 07 dec 11 kl. 00:42

Godkände sonens prov - professorn varnas

En professor på Lunds tekniska högskola examinerade och rättade sin sons tenta.
Lund Statens ansvarsnämnd ger nu professorn en varning för att ha ?åsidosatt en tydlig och självklar norm?.

DI - 14 feb 14 kl. 10:42

Bakläxa för elbolagens inkassometoder

Datainspektionen riktar omfattande kritik mot elbolagens sätt att driva in skulder från elkunder som inte betalat sina räkningar..

DN - 14 feb 14 kl. 11:18

Kritik mot elbolagens inkassometoder

Datainspektionen riktar omfattande kritik mot elbolagens sätt att driva in skulder från elkunder som inte betalat sina räkningar..

Magazin24 - 29 nov 13 kl. 08:02

Inför V75: Dubbeljackpot på hemmaplan – julafton för ”Professorn”

90 miljoner kronor att spela om.
56 miljoner i potten för sju rätt.
Lördagens dubbeljackpot på Jägersro är julafton för travexperten Bengt-Erik ”Professorn” Larsson.

Västerbottens Folkblad - 01 apr 13 kl. 22:30

Allvarliga hot mot Umeåprofessor

Umeåprofessorn Mikael Hjerm och hans familj har under helgen fått ta emot flera hot, bland annat dödshot. Vk.se skriver att bakom hoten finns en vinklad [...

Nyheter 24 - 04 jan 11 kl. 08:34

Professorn hade gruppsex i källaren - behåller jobbet


En professor hade gruppsex i munkkåpa i universitetets källare. Rektorn nöjer sig med en tillsägelse. AALBORG.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 5 timmar sedan

De tar luftskeppet till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - 5 timmar sedan

De tar luftskepp till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - 4 timmar sedan

”Grova fel i verktygen som mäter klimatavtryck”

LÄSARBREV. Jag hittar både grova fel och förvirrande uppgifter när jag kollar mitt klimatavtryck. Verktygen borde ju hjälpa mig att göra rätt miljöval.

Nyteknik - 5 timmar sedan

Vostok 1 – den första bemannade rymdresan

Kosmonauten Jurij Gagarin skrevs in i historien när han år 1961 blev den förste människan i rymden. Hans bana runt jorden varade i 108 minuter och var en av Sovjetunionens största segrar i Kalla kriget..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Efter lastbilar – Nikolas oväntade lansering

Bolaget breddar sitt utbud från vätgas- och batteridrivna lastbilar. Nu presenterar Nikola ett elektrifierat terrängfordon på 590 hk och en el-vattenskoter..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Eldriven Jaguar blev årets bil

För andra gången har en elbil kammat hem utmärkelsen World car of the year. Volvo var nominerat med fick se sig slaget..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Det här är 42.000 år gammalt flytande blod

Hästen är över 42.000 år gammal. Nu har ett forskarlag lyckats extrahera flytande blod från kärl i det välbevarade fölets hjärta..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Crispr har använts för att behandla cancerpatienter

För första gången har cancerpatienter i USA behandlats med hjälp av Crispr-Cas9. Gensaxen har använts för att få T-celler att gå till angrepp och förstöra cancerceller..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Därför är du mer frestande för myggor när du är svettig

Du har grävt i trädgårdslandet, eller varit ute på en joggingrunda, och sätter dig för att pusta ut. Plötsligt är du omringad av surr och känner små svidande hugg när myggorna attackerar. Känns det bekant?

Nyteknik - 22 timmar sedan

Meir blir första svenska kvinna i rymden: ”Hon är ett ess i dräkten”

Svensk-amerikanska Jessica Meir har fått sitt uppskjutningsdatum. I september flyger hon till den Internationella rymdstationen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.