Nyteknik > Teknik

Thursday, 24 January, 14:20

Liknande nyheter

Taggar: Nya tekniken, gör, släpet, osynligtför , föraren
Barometern - 29 jul 13 kl. 07:36

Köpet ger möjligheter

Daniel Egertz, vd på DOFF Data, anser att förvärvet innebär nya möjligheter för företaget.
? Absolut.

GöteborgsPosten - 14 jan 18 kl. 06:00

När tekniken tar över kommer "bilrädslan" på köpet

Eric Hilmersson får panik när diskmaskinen går sönder och undrar hur det ska gå när de självkörande bilarna tar plats på våra vägar – och hur vi klarar av att hantera en tragedi orsakad av en maskin..

GöteborgsPosten - 14 jan 18 kl. 06:00

När tekniken tar över kommer "bilrädslan" på köpet

Eric Hilmersson får panik när diskmaskinen går sönder och undrar hur det ska gå när de självkörande bilarna tar plats på våra vägar – och hur vi klarar av att hantera en tragedi orsakad av en maskin..

HBL - 06 mar 15 kl. 05:39

De kan stänga av spisen via nätet

Paret Petäjäaho-Pekkanen i Fiskehamnen behöver inte grubbla över om de stängde av spisen innan de åkte hemifrån. Den saken kan de kolla i mobilen.En vecka har Lea Petäjäaho-Pekkanen och Marko Pekkanen hunnit bo i det splitternya huset på Junovägen i Fiskehamnen.

Sydsvenskan - 08 maj 11 kl. 00:05

"Vänta med spårvagnarna"

Trafiken befinner sig i ett teknikskifte, där elbussar som laddas från vägen kan vara framtidens lösning. Den planerade spårvagnssatsningen i Lund kan därför visa sig förhastad, skriver Per Eriksson, rektor för Lunds universitet, och Mats Alaküla, expert på eldrivsystem.
Idag finns det lovande teknik för eldrift av bussar, inte bara med batterier utan även med kontinuerlig elektrisk energitillförsel vid körning på så kallade laddvägar.

Sydsvenskan - 20 jun 11 kl. 11:24

Apple vill stoppa konsertfoto

Foto: Johan Bävman
I framtiden kan det bli omöjligt att spela in konserter eller biofilmer med mobilkameran. Apple har nämligen lämnat in en patentansökan som ska göra att mobilkameran kan stängas av med hjälp av osynligt infrarött ljus.
Apples patentansökan blev offentlig tidigare i juni och uppmärksammades först av bloggen Patently Apple och sedan New York Times.

Dagensanalys.se - 02 maj 16 kl. 11:58

Framtidens framtiden smartphones kommer inte ha fingeravtryckssensorer

Dagarna med en fingeravtryckssensor på din smartphone kan snart vara räknade, snart är den osynligt integrerad i din telefon. LG har tagit fram en ny fingeravtryckssensor som sitter i en glasfrontpanel. Detta innebär att fingeravtryckssensor är helt gömd och mer motståndskraftig mot skador, men den skal ha samma effektivitet som en vanlig utsatt fingeravtryckssensor.

Kristianstadsbladet - 04 feb 13 kl. 10:37

Ved sorteras med ljus


Med hjälp av osynligt ljus har en forskargrupp i Umeå tagit fram en metod för att skräddarsy användningen av skogsråvara. Målet är att på bästa sätt sortera råvaran för olika processer i framtidens bioraffinaderier.Man använde bildanalys för att studera enskilda flisbitar av gran och tall och kunde lätt skilja ut trädens kärnved.

Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 06:49

Djuphavskamera upptäcker nya arter


Planetens sista outforskade vildmark, djuphavet, blir nu betydligt lättare att upptäcka tack vare ett kamerasystem som inte skrämmer djuren, rapporterar Vetenskapsradion.Den nya djuphavskameran lyser upp vattnet med ett ljus som är osynligt för djuren tusentals meter ner i havet.Redan nu har en ny bläckfiskfamilj siktats.

BT - 23 jul 14 kl. 06:49

Djuphavskamera upptäcker nya arter

Planetens sista outforskade vildmark, djuphavet, blir nu betydligt lättare att upptäcka tack vare ett kamerasystem som inte skrämmer djuren, rapporterar Vetenskapsradion. Den nya djuphavskameran lyser upp vattnet med ett ljus som är osynligt för djuren tusentals meter ner i havet.Redan nu har en ny bläckfiskfamilj siktats.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

Hyundai utvecklar världens första multi-kollisions krockkudde 

Hyundai säger att de som första tillverkare i världen håller på att utveckla ett nytt multikollisionssystem. Deras krockkudde ska även skydda dig vid sekundärkollisionen – exempelvis när bilen skickas vidare in i ett träd..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Försvarsmakten: Ryskt stridsplan kränkte gränsen utanför Karlshamn

Ryssland och Sverige beskyller varandra för gränsöverträdelser, eller potentiella sådana, med militärflyg. Ryssarna kränkte nyligen Sveriges gräns utanför Karlshamn, uppger svenska Försvarsmakten..

Nyteknik - 1 timme sedan

Zenuity får nu testa självkörande bilar på E4 och E6

Zenuity får tillstånd att testa självkörande bilar mellan Stockholm, Göteborg och Malmö – utan att föraren behöver ha ena handen på ratten.

Nyteknik - 2 timmar sedan

Sverige och Ryssland anklagar varandra för att ha skickat spionflyg

Ryssland och Sverige beskyller varandra för gränsöverträdelser, eller potentiella sådana, med militärflyg..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Haveriet med rulltrapporna – här är orsaken till felen

Utredning klar om varför rulltrapporna på Stockholm City inte har hållit måttet..

Nyteknik - 3 timmar sedan

FN-topp: Vi förlorar mot klimatförändringarna

FN:s generalsekreterare António Guterres varnar för att världen är på väg att förlora kampen mot klimatförändringarna..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Tyska fordonsjättar planerar autonom allians

Volkswagen, BMW, Daimler, Bosch och Continental uppges forma en allians för utveckling av självkörande fordon redan i mars..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Hamnstrejk drabbar Europahandeln

Den här gången kan hamnkonflikten slå mot Sveriges viktiga handel med övriga Europa. Tillverknings- och skogsindustrin liksom handeln är branscher som kan drabbas hårt när flödet av varor stoppas upp..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Boeings lufttaxi genomförde första autonoma flygningen

Next lyfter och landar vertikalt. Den kommer kunna ta dig åtta mil – utan pilot. Nu har Boeing genomfört den första testflygningen med sin autonoma passagerarfarkost..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Pressat Huawei visar upp 5G-modem

Kinesiska teknikjätten Huawei har visat upp ett nytt 5G-modem..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.