Nyteknik > Teknik

Friday, 19 April, 11:10

Nyteknik - 10 jan 19 kl. 08:04

Nya tekniken gör släpet osynligt för förarenFranska Valeo har tagit fram en lösning som gör husvagnen genomskinlig – föraren får fritt synfält bakåt. Systemet förlitar sig bara på två kameror..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Valeo

Dela artikeln

291 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya tekniken, gör, släpet, osynligtför , föraren
Barometern - 29 jul 13 kl. 07:36

Köpet ger möjligheter

Daniel Egertz, vd på DOFF Data, anser att förvärvet innebär nya möjligheter för företaget.
? Absolut.

GöteborgsPosten - 14 jan 18 kl. 06:00

När tekniken tar över kommer "bilrädslan" på köpet

Eric Hilmersson får panik när diskmaskinen går sönder och undrar hur det ska gå när de självkörande bilarna tar plats på våra vägar – och hur vi klarar av att hantera en tragedi orsakad av en maskin..

GöteborgsPosten - 14 jan 18 kl. 06:00

När tekniken tar över kommer "bilrädslan" på köpet

Eric Hilmersson får panik när diskmaskinen går sönder och undrar hur det ska gå när de självkörande bilarna tar plats på våra vägar – och hur vi klarar av att hantera en tragedi orsakad av en maskin..

HBL - 06 mar 15 kl. 05:39

De kan stänga av spisen via nätet

Paret Petäjäaho-Pekkanen i Fiskehamnen behöver inte grubbla över om de stängde av spisen innan de åkte hemifrån. Den saken kan de kolla i mobilen.En vecka har Lea Petäjäaho-Pekkanen och Marko Pekkanen hunnit bo i det splitternya huset på Junovägen i Fiskehamnen.

Sydsvenskan - 08 maj 11 kl. 00:05

"Vänta med spårvagnarna"

Trafiken befinner sig i ett teknikskifte, där elbussar som laddas från vägen kan vara framtidens lösning. Den planerade spårvagnssatsningen i Lund kan därför visa sig förhastad, skriver Per Eriksson, rektor för Lunds universitet, och Mats Alaküla, expert på eldrivsystem.
Idag finns det lovande teknik för eldrift av bussar, inte bara med batterier utan även med kontinuerlig elektrisk energitillförsel vid körning på så kallade laddvägar.

Sydsvenskan - 20 jun 11 kl. 11:24

Apple vill stoppa konsertfoto

Foto: Johan Bävman
I framtiden kan det bli omöjligt att spela in konserter eller biofilmer med mobilkameran. Apple har nämligen lämnat in en patentansökan som ska göra att mobilkameran kan stängas av med hjälp av osynligt infrarött ljus.
Apples patentansökan blev offentlig tidigare i juni och uppmärksammades först av bloggen Patently Apple och sedan New York Times.

Dagensanalys.se - 02 maj 16 kl. 11:58

Framtidens framtiden smartphones kommer inte ha fingeravtryckssensorer

Dagarna med en fingeravtryckssensor på din smartphone kan snart vara räknade, snart är den osynligt integrerad i din telefon. LG har tagit fram en ny fingeravtryckssensor som sitter i en glasfrontpanel. Detta innebär att fingeravtryckssensor är helt gömd och mer motståndskraftig mot skador, men den skal ha samma effektivitet som en vanlig utsatt fingeravtryckssensor.

Dagensanalys.se - 05 feb 19 kl. 17:17

Så kommer det digitala hemmet att se ut i framtiden

I årtionden har tekniken i hemmen sett i stort sett likadan ut. Kylskåpen har kylt maten, men inte mycket mer än så och TV-apparaterna har spelat upp samma kanaler. Men senaste tiden har vi märkt att det där nya kylskåpet kan både göra is och varna när dörren varit öppen för länge.

Kristianstadsbladet - 04 feb 13 kl. 10:37

Ved sorteras med ljus


Med hjälp av osynligt ljus har en forskargrupp i Umeå tagit fram en metod för att skräddarsy användningen av skogsråvara. Målet är att på bästa sätt sortera råvaran för olika processer i framtidens bioraffinaderier.Man använde bildanalys för att studera enskilda flisbitar av gran och tall och kunde lätt skilja ut trädens kärnved.

Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 06:49

Djuphavskamera upptäcker nya arter


Planetens sista outforskade vildmark, djuphavet, blir nu betydligt lättare att upptäcka tack vare ett kamerasystem som inte skrämmer djuren, rapporterar Vetenskapsradion.Den nya djuphavskameran lyser upp vattnet med ett ljus som är osynligt för djuren tusentals meter ner i havet.Redan nu har en ny bläckfiskfamilj siktats.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 5 timmar sedan

De tar luftskeppet till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - 5 timmar sedan

De tar luftskepp till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - 4 timmar sedan

”Grova fel i verktygen som mäter klimatavtryck”

LÄSARBREV. Jag hittar både grova fel och förvirrande uppgifter när jag kollar mitt klimatavtryck. Verktygen borde ju hjälpa mig att göra rätt miljöval.

Nyteknik - 5 timmar sedan

Vostok 1 – den första bemannade rymdresan

Kosmonauten Jurij Gagarin skrevs in i historien när han år 1961 blev den förste människan i rymden. Hans bana runt jorden varade i 108 minuter och var en av Sovjetunionens största segrar i Kalla kriget..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Efter lastbilar – Nikolas oväntade lansering

Bolaget breddar sitt utbud från vätgas- och batteridrivna lastbilar. Nu presenterar Nikola ett elektrifierat terrängfordon på 590 hk och en el-vattenskoter..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Eldriven Jaguar blev årets bil

För andra gången har en elbil kammat hem utmärkelsen World car of the year. Volvo var nominerat med fick se sig slaget..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Det här är 42.000 år gammalt flytande blod

Hästen är över 42.000 år gammal. Nu har ett forskarlag lyckats extrahera flytande blod från kärl i det välbevarade fölets hjärta..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Crispr har använts för att behandla cancerpatienter

För första gången har cancerpatienter i USA behandlats med hjälp av Crispr-Cas9. Gensaxen har använts för att få T-celler att gå till angrepp och förstöra cancerceller..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Därför är du mer frestande för myggor när du är svettig

Du har grävt i trädgårdslandet, eller varit ute på en joggingrunda, och sätter dig för att pusta ut. Plötsligt är du omringad av surr och känner små svidande hugg när myggorna attackerar. Känns det bekant?

Nyteknik - 22 timmar sedan

Meir blir första svenska kvinna i rymden: ”Hon är ett ess i dräkten”

Svensk-amerikanska Jessica Meir har fått sitt uppskjutningsdatum. I september flyger hon till den Internationella rymdstationen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.