Dagens PS > Ekonomi

Friday, 19 April, 16:39

Dagens PS - 10 jan 19 kl. 08:01

Snillen spekulerar: Så går det med räntanBlir det en räntehöjning i år, nästa år eller nästa år ändå? Det här tror experterna men vad riksbankschefen Stefan Ingves tänker är däremot oklart. Som Dagens PS rapporterat höjde Riksbanken med riksbankschefen Stefan Ingves i spetsen i december reporäntan, eller styrräntan som den också kallas, från rekordlåga minus 0,50 procent till minus 0,25 procent. Det var första gången på sju år som reporäntan höjdes och nu bedömer flera experter att Riksbanken höjer räntan igen under hösten, fast det är inte alls säkert, framgår det i Svenska Dagbladet, som pratat med fem proffs på området. Robert Bergqvist, chefekonom på SEB, tror att Riksbanken höjer räntan igen med 0,25 procent i oktober, trots att inflationen kommer att falla under målet på 2 procent, res
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Stefan Ingves, Dagens PS, Riksbanken, Svenska Dagbladet, Bergqvist, SEB, Robert Bergqvist, Anna Breman, Swedbank, Robert Boije, SBAB, SvD, Michael Grahn, Danske Bank, Christina Nyman, Handelsbanken

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snillen, spekulerar, , gårdet med , räntan
Sydsvenskan - 01 dec 13 kl. 06:30

Skånska snillen spekulerar

Sydsvenskan har under en tid efterlyst skånska snillen hos läsarna. De finns, i garage, på mejerier och bakom notställ. Det har strömmen av förslag visat.

E24 - 20 aug 11 kl. 09:19

Snillen spekulerar

Samtidigt som börserna skakar och allt fler tror på en recession i USA så befinner sig några av världens tyngsta ekonomer på besök i Stockholm. SvD Näringsliv fick en exklusiv pratstund med de tre nobelpristagarna Paul Krugman, Myron Scholes och Robert Merton som bubblar av teorier och förslag till lösningar på krisen..

DI - 02 dec 14 kl. 11:51

Snillen Spekulerar

Hanna Malmodin och PM Nilsson med gäster..

IDG - 06 dec 17 kl. 13:28

Snillen spekulerar: då skriver maskiner mer kod än människor


En framtidsvision där människor fortfarande kommer att vara delaktiga i utvecklingen, men år 2040 tros det vara maskiner som skriver den absolut merparten av alla kodrader..

Sydsvenskan - 28 sep 12 kl. 06:30

Vilka spår av svenska snillen i Paris har du hittat?

??Jag har funnit många intressanta spår efter August Strindberg, Hjalmar Gullberg, Carl Fredrik Hill och Axel Munthe i Paris.Att Lennart Moberg själv började leta var för att han insett att det inte fanns någon bok om de svenska kulturpersonernas vistelser i staden.?

Sydsvenskan - 10 nov 13 kl. 12:41

Hjälp oss hitta skånska snillen

Ruben Rausing kom på hur man kan "slå in mjölk i papper". Hans hustru Elisabeth löste gåtan om hur de trehörniga förpackningarna skulle fyllas på. Birgit Nilsson fick armhår att resa sig i operahus över hela världen.

Sydsvenskan - 03 dec 13 kl. 17:10

Stor respons om skånska snillen

Skånska snillen, finns de? frågade vi er läsare. Som ni svarade.

Sydsvenskan - 10 dec 13 kl. 06:30

Här är läsarnas snillen

Engagemanget har varit stort. Flera av tipsen har blivit intervjuer i serien som vi nu avrundar. Här är listan över läsarnas skånska snillen..

Opinionen.se - 18 sep 15 kl. 05:25

Världens snillen spår: Så ser världen ut år 2025


Självkörande bilar, 3D-utskrivna organ och internetuppkopplade kläder. När världens snillen slår sina huvud ihop om framtiden formas en bild som hämtad ur en sci-fi-film. Det är World Economic Forum som frågat över 800 företagsledare och forskare hur de tror att världen kommer att se ut år 2025.

SmålandsPosten - 23 apr 18 kl. 06:00

Mary Lou Ward: Snygga snillen och sanna entusiaster

Svenska Akademien, kulturinstitutionen som skakar i sina grundvalar, instiftades 1786 av Gustav III och dess valspråk är "Snille och smak". Huruvida de invalda lever upp till denna devis debatteras livligt just nu. Somliga medlemmar verkar vara just ena snygga snillen!.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 10:56

Chefsekonom: Staten kan undvika miljardsvinnet

Förra veckan rapporterade Dagens PS om slöseriet med skattepengar inom den offentliga sektorn. Nu säger experten att det finns utvecklingsmöjligheter. Mindre begränsade ramar för upphandlingar krävs, säger Annika Wallenskog, ekonomidirektör på Sveriges kommuner och landsting (SKL) till Dagens Industri.

Dagens PS - Igår: 10:40

Krönika: Är konstnärligt ledarskap sämst i klassen?

Ledarskap är en utmaning, vem är sämst och vem är bäst i klassen? Mitt syfte är givetvis inte att utse den sämsta eller den bästa ledaren av i dag. Snarare att exemplifiera vad som utmärker dåliga och riktigt goda ledare.

Dagens PS - Igår: 09:50

Nya epidemin: Selfiedöden

En helt ny dödsorsak har dykt upp i världsstatistiken. I en lång artikel skriver Outside om en ny trend: farliga ”selfies”. En rapport visar att 259 personer dog till följd av att de försökt ta en selfie på en farlig plats, enligt artikeln.

Dagens PS - Igår: 10:20

Ägare storsäljer i Tesla

Det är firman T. Rowe Price som sålt av en mycket stor del av sina tidigare aktier i elbilstillverkaren. Drygt 90 procent av firmans tidigare innehav ska ha sålts av, enligt Reuters.

Dagens PS - Igår: 10:00

Proffset tipsar: Så lyckas du som chef

För tredje året i rad har jag spenderat en månad i italienska Alperna som ”skibum” tillsammans med min hustru. Något som jag älskar och som ger mig en unik möjlighet att släppa alla tankar på arbete och prestation. För att verkligen komma bort från allting brukar jag undvika att läsa svenska nyheter så långt det går.

Dagens PS - Igår: 09:50

Nya epidemin: selfiedöd

En helt ny dödsorsak har dykt upp i världsstatistiken. I en lång artikel skriver Outside om en ny trend: farliga ”selfies”. En rapport visar att 259 personer dog till följ av att de försökt ta en selfie på en farlig plats, enligt artikeln.

Dagens PS - Igår: 08:58

Herrgårdar blir hyreslägenheter i Vancouver

I Vancouver har bostadsmarknaden tvärstannat. Nu tvingas ägare hyra ut rum i gigantiska herrgårdar till studenter. Det är Bloomberg som rapporterar om det märkliga läget i den kanadensiska kuststaden.

Dagens PS - Igår: 07:29

Volkswagen visar framfötterna

Efter en stark återhämtning från ”dieselgate” som kostat Volkswagen Group en mindre nationalbudget, är nu den tyska tillverkaren återigen i förarsätet när det gäller hållbar utveckling anpassad för bilköparnas plånböcker. Vi bjöd in Volkswagen Group Sveriges kommunikationschef Marcus Thomasfolk som fick berätta om allt spännande som kommer. Trots alla gamla problem så visar registreringsstatistiken sitt tydliga språk; Volkswagen har kundernas förtroende och det med all rätta.

Dagens PS - Igår: 07:20

Nordkorea har testskjutit taktiskt vapen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un närvarade vid testskjutningen av ett nytt taktiskt vapen, enligt statliga nyhetsbyrån KCNA. Det rapporterar Yonhap News. Testet utfördes under onsdagen och enligt experter kan de nya vapnen ha varit kortdistans eller kryssningsmissiler.

Dagens PS - 16 apr 19 kl. 15:00

Nya regler för trendiga elsparkcyklar

Inom kort blir det förbjudet att parkera de trendiga elsparkcyklarna på flera ställen i innerstan. Dessutom införs hastighetsbegränsningar. Stockholms stad ska börja avsätta mark för så kallade ”hotspots” där folk kan hämta och ställa av sparkcyklarna, skriver Dagens Nyheter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.