Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 17 January, 09:58

Dagens PS - 10 jan 19 kl. 08:01

Snillen spekulerar: Så går det med räntanBlir det en räntehöjning i år, nästa år eller nästa år ändå? Det här tror experterna men vad riksbankschefen Stefan Ingves tänker är däremot oklart. Som Dagens PS rapporterat höjde Riksbanken med riksbankschefen Stefan Ingves i spetsen i december reporäntan, eller styrräntan som den också kallas, från rekordlåga minus 0,50 procent till minus 0,25 procent. Det var första gången på sju år som reporäntan höjdes och nu bedömer flera experter att Riksbanken höjer räntan igen under hösten, fast det är inte alls säkert, framgår det i Svenska Dagbladet, som pratat med fem proffs på området. Robert Bergqvist, chefekonom på SEB, tror att Riksbanken höjer räntan igen med 0,25 procent i oktober, trots att inflationen kommer att falla under målet på 2 procent, res
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Stefan Ingves, Dagens PS, Riksbanken, Svenska Dagbladet, Bergqvist, SEB, Robert Bergqvist, Anna Breman, Swedbank, Robert Boije, SBAB, SvD, Michael Grahn, Danske Bank, Christina Nyman, Handelsbanken

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snillen, spekulerar, , gårdet med , räntan
Sydsvenskan - 01 dec 13 kl. 06:30

Skånska snillen spekulerar

Sydsvenskan har under en tid efterlyst skånska snillen hos läsarna. De finns, i garage, på mejerier och bakom notställ. Det har strömmen av förslag visat.

E24 - 20 aug 11 kl. 09:19

Snillen spekulerar

Samtidigt som börserna skakar och allt fler tror på en recession i USA så befinner sig några av världens tyngsta ekonomer på besök i Stockholm. SvD Näringsliv fick en exklusiv pratstund med de tre nobelpristagarna Paul Krugman, Myron Scholes och Robert Merton som bubblar av teorier och förslag till lösningar på krisen..

DI - 02 dec 14 kl. 11:51

Snillen Spekulerar

Hanna Malmodin och PM Nilsson med gäster..

IDG - 06 dec 17 kl. 13:28

Snillen spekulerar: då skriver maskiner mer kod än människor


En framtidsvision där människor fortfarande kommer att vara delaktiga i utvecklingen, men år 2040 tros det vara maskiner som skriver den absolut merparten av alla kodrader..

Sydsvenskan - 28 sep 12 kl. 06:30

Vilka spår av svenska snillen i Paris har du hittat?

??Jag har funnit många intressanta spår efter August Strindberg, Hjalmar Gullberg, Carl Fredrik Hill och Axel Munthe i Paris.Att Lennart Moberg själv började leta var för att han insett att det inte fanns någon bok om de svenska kulturpersonernas vistelser i staden.?

Sydsvenskan - 10 nov 13 kl. 12:41

Hjälp oss hitta skånska snillen

Ruben Rausing kom på hur man kan "slå in mjölk i papper". Hans hustru Elisabeth löste gåtan om hur de trehörniga förpackningarna skulle fyllas på. Birgit Nilsson fick armhår att resa sig i operahus över hela världen.

Sydsvenskan - 03 dec 13 kl. 17:10

Stor respons om skånska snillen

Skånska snillen, finns de? frågade vi er läsare. Som ni svarade.

Sydsvenskan - 10 dec 13 kl. 06:30

Här är läsarnas snillen

Engagemanget har varit stort. Flera av tipsen har blivit intervjuer i serien som vi nu avrundar. Här är listan över läsarnas skånska snillen..

Opinionen.se - 18 sep 15 kl. 05:25

Världens snillen spår: Så ser världen ut år 2025


Självkörande bilar, 3D-utskrivna organ och internetuppkopplade kläder. När världens snillen slår sina huvud ihop om framtiden formas en bild som hämtad ur en sci-fi-film. Det är World Economic Forum som frågat över 800 företagsledare och forskare hur de tror att världen kommer att se ut år 2025.

SmålandsPosten - 23 apr 18 kl. 06:00

Mary Lou Ward: Snygga snillen och sanna entusiaster

Svenska Akademien, kulturinstitutionen som skakar i sina grundvalar, instiftades 1786 av Gustav III och dess valspråk är "Snille och smak". Huruvida de invalda lever upp till denna devis debatteras livligt just nu. Somliga medlemmar verkar vara just ena snygga snillen!.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Microsofts rekordgåva stoppa bostadsbrist

Techbjässen Microsoft utlovar nu att man kommer att stötta byggandet av billiga bostäder för att adressera bostadsbristen i Seattle. Investeringen uppgår till en halv miljard dollar, enligt Seattle Times. Byggandet kommer att ske i Puget Sound-regionen.

Dagens PS - 1 timme sedan

Snoop Dogg kliver in i svensk startup-succé

Klarna har fått en ny investerare i form av artisten Snoop Dogg, som egentligen heter Calvin Broadus. Det rapporterar Forbes. ”Jag har gjort affärer i Europa under flera år däribland modevarumärken, telekommunikation och så vidare”, säger rapstjärnan till Forbes.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Skulderna växer hos Kronofogden

För tredje året i rad minskar antalet skuldsatta hos Kronofogden samtidigt som skulden fortsätter att öka. Allt fler får sin första skuld hos myndigheten, enligt färsk statistik. Vid årsskiftet fanns 413 912 personer registrerade hos myndigheten, en minskning med 3 781 personer sedan i fjol.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Bankrapporter eldade på NY-börsen

De amerikanska börserna steg under onsdagens handel, stärkta av positiva delårsrapporter från ett par tungviktare inom banksektorn. På den breda marknaden ökade S&P 500-index med 0,2 procent till 2 616,10. Teknologitunga Nasdaq Composite steg med 0,2 procent till 7 034,69.

Dagens PS - 1 timme sedan

Blandad kompott på Asiens börser

Asienbörserna har en blandad utveckling på torsdagen. Oro kring Kinas tillväxtutsikter dämpar sentimentet i regionen. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 sjönk med 0,2 procent till 20 402,27, medan det bredare Topix-indexet ökade med 0,35 procent till 1 543,20.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Börsgurun är död – var pionjär i branschen

Investeringsgurun John C. Bogle har gått bort 89 år gammal. Han grundade Vanguard och låg bakom världens första indexfond 1975.

Dagens PS - 1 timme sedan

Chefsekonom tror på ekonomiska stimulanser

Den blocköverskridande överenskommelse som S- MP, C och L träffat är bra för svensk ekonomi, enligt Robert Bergqvist. Han är chefsekonom på SEB och i likhet med den tunge ekonomiprofessorn John Hassler gör Robert Bergqvist bedömningen att landets ekonomi mår bra av fyrpartiuppgörelsen, den kan ha en stimulerande och stabiliserande effekt på ekonomin och öppna för stora reformer, säger Bergqvist till Sverige Radio. Samtidigt innebär den nya, politiska konstellation stor osäkerhet då regeringen riskerar att fällas vid varje budgettillfälle, slår chefsekonomen fast.

Dagens PS - 1 timme sedan

Svenska miljardärer laddar för nya klipp

Brexit banar väg för lysande affärer, ”bra läge att gå in”, säger en finanschef. Dagens Industri berättar att svenska miljardärer och börsjättar ser brexit som en möjlighet att göra goda fastighetsaffärer i Storbritannien. De har redan ”pumpat in mångmiljardbelopp” och i kölvattnet av den nu aktuella politiska turbulensen, där regeringens förslag till brexitavtal fick nej med historiskt rungande majoritet, dyker det upp nya köptillfällen, enligt deras bedömningar.

Dagens PS - 3 timmar sedan

17 januari: Här är dagens kalender

Dagens PS påminner dig om vad som händer på affärsagendan varje vardagsmorgon.  Börs
Rapporter
08:15 Avanza Utländska rapporter
08:00 Chr. Hansen, 22:05 Netflix, American Express (efter 22.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Systembolaget stämmer konkurrent

Statliga Systembolaget kommer att stämma Winefinder i Patent- och markndsdomstolen om det inte upphör med sin marknadsföring och försäljning av vin till svenska konsumenter. Winefinder har meddelats detta i ett varningsbrev från Systembolaget, enligt ett pressmeddelande. Winefinder anklagas för att bedriva försäljning och en aggressiv marknadsföring med bland annat värvningspremier, vilket är olagligt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.