Expressen > Nyheter

Monday, 22 April, 18:39

Expressen - 09 jan 19 kl. 19:06

Afghanska kvinnor visar vad män gör med deras kroppar .
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

37025 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Afghanska, kvinnorvisar vad , män, görmed deras , kroppar
SR - 04 jun 15 kl. 16:41

Afghanska kvinnor och talibaner i hemliga samtal i Oslo

Det pågår samtal mellan medlemmar av talibanerna och afghanska kvinnor i Oslo. Enligt uppgift är flera av kvinnorna ledamöter i det afghanska parlamentet. Norska UD bekräftar att det förs informella samtal..

SVT - 18 jan 12 kl. 11:25

Afghanska kvinnor bävar för framtiden

Efter flera års närvaro gör sig de utländska trupperna redo att lämna Afghanistan. I Korrespondenterna denna vecka berättar afghanska kvinnor om sin syn på framtiden..

BT - 03 aug 12 kl. 16:38

Afghanska kvinnor väckte uppmärksamhet

Tre unga kvinnliga idrottare väckte uppmärksamhet i London på fredagen för att de med sin blotta existens bidrog i kampen för kvinnors rättigheter. ? Jag har ett budskap till kvinnorna i Afghanistan, sade 23-åriga Tahmina Kohistani, som är den enda idrottaren från det krigshärjade Afghanistan.

SR - 07 jun 13 kl. 09:56

Afghanska kvinnor oroliga inför soldatreträtt

I Afghanistan oroar sig många kvinnor för att deras nyvunna friheter ska tas i från dem om konservativa krafter får mer inflytande när utländska soldater ska lämna landet nästa år. Inte minst gäller det rätten för kvinnor att vara aktiva utanför hemmet..

SVT - 14 okt 16 kl. 21:17

Fler afghanska kvinnor vågar anmäla övergrepp

I få länder är våldet mot kvinnor så brutalt som i Afghanistan - men det finns nu ett litet hopp om en förändring eftersom den rättsliga hjälpen blir mer tillgänglig för kvinnorna där. Allt fler kvinnor i Afghanistan vågar nu anmäla sina män för de övergrepp de utsätts för..

GöteborgsPosten - 05 jul 18 kl. 15:57

Afghanska kvinnor höjer sina röster

Med sittstrejker vill organisationen Kvinnor bygger broar uppmärksamma risker för kvinnor som utvisas till Afghanistan. Deras sittstrejk i Göteborg är nyss över och nästa steg är riksdagen..

Kristianstadsbladet - 18 jul 13 kl. 10:18

Storsatsning på afghanska kvinnor


USA har presenterat ett biståndsprogram på motsvarande 1,3 miljarder kronor för att stärka kvinnors roll i Afghanistan.Summan kan dubbleras om andra länder hjälper till. Enligt Rajiv Shah, chef för det amerikanska biståndsorganet Usaid, är EU, Australien, Japan och Storbritannien intresserade.

BT - 18 jul 13 kl. 10:20

Storsatsning på afghanska kvinnor

USA har presenterat ett biståndsprogram på motsvarande 1,3 miljarder kronor för att stärka kvinnors roll i Afghanistan. Summan kan dubbleras om andra länder hjälper till. Enligt Rajiv Shah, chef för det amerikanska biståndsorganet Usaid, är EU, Australien, Japan och Storbritannien intresserade.

Sydsvenskan - 21 jun 15 kl. 13:44

Afghanska kvinnor gör framsteg

Varje steg som en kvinna i Afghanistan tar utanför hemmet innebär en stor risk för trakasserier och våld. Men det sker även framsteg: nyligen deltog kvinnor i hemliga fredssamtal med talibaner — i Oslo..

Helsingborgs Dagblad - 21 jun 15 kl. 13:44

Afghanska kvinnor gör framsteg

Varje steg som en kvinna i Afghanistan tar utanför hemmet innebär en stor risk för trakasserier och våld. Men det sker även framsteg: nyligen deltog kvinnor i hemliga fredssamtal med talibaner — i Oslo..

SvD - 21 jun 15 kl. 14:16

Afghanska kvinnor i hemliga fredssamtal

Varje steg som en kvinna i Afghanistan tar utanför hemmet innebär en stor risk för trakasserier och våld. Men det sker även framsteg: Nyligen deltog kvinnor i hemliga fredssamtal med talibaner – i Oslo..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Prinsparets påskhälsning

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har på sitt Instagramkonto publicerat en bild på sig själva i ett snöigt landskap med texten ”Hoppas att ni har haft en fin påsk!”, följt av en sol..

Expressen - 1 timme sedan

Bil dödskraschade in i Åsas trädgård

Åsa Everås såg hur en personbil kom flygande över trädgårdshäcken och landade på familjens gräsmatta.Tre vuxna och tre barn färdades i bilen – en kvinna dog i olyckan– Jag sprang ut och skrek till min man att han skulle ringa 112. Det var kaos i hela trädgården, berättar Åsa Everås..

Expressen - 1 timme sedan

Brand på herrgård – polis och räddningstjänst på plats

Det brinner på Norsborgs herrgård, i Botkyrka kommun. Polis och räddningstjänst befinner sig på platsen, skriver polisen på sin hemsida. .

Expressen - 1 timme sedan

Flygkaos: SAS-piloter varslar om strejk

Flygkaos väntar om SAS-piloterna gör slag i saken och verkställer den strejk som utlysts av nordiska flygförare. Med förhandlingarna fortfarande på bordet riskerar 1 500 flygplan i Sverige, Norge och Danmark att bli stående redan nästa fredag.– Skulle en strejk bryta ut så lär den bli ganska omfattande, säger Knut Morten Johansen som är informationschef på SAS.

Expressen - 1 timme sedan

17-åring döms för våldtäkt mot barn

En 17-åring hemmahörande i Västerbottens län döms för två fall av grov våldtäkt mot barn. Han utsatte under 2016 och 2017 flera barn för sexuella övergrepp, skriver SVT Västerbotten..

Expressen - 2 timmar sedan

Misstänkt mordförsök i Kalix – tre häktade

Tre män har häktats misstänkta för mordförsök på en man i 40-årsåldern i en ort utanför Kalix på skärtorsdagen. De tre männen är i åldrarna 30–50 år och de häktades i Gällivare tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för försök till mord, den högre misstankegraden, rapporterar SVT Norrbotten..

Expressen - 2 timmar sedan

25 grader varmt – sedan vänder det

Vi har blivit bortskämda med sommarvärme på flera håll i landet under påsken och det ser ut att fortsätta i veckan – med upp till 25 graders värme. Men alla orter har inte samma tur, det väntas både regn och vind på sina håll och lagom till valborg kan supervärmen ha blåst bort. .

Expressen - 2 timmar sedan

Männen våldtog och mördade Liga – går fria

Liga Skromane, 33, reste till Indien för en behandling mot PTSD. Plötsligt försvann hon.40 dagar senare hittades Liga – våldtagen och mördad.

Expressen - 3 timmar sedan

Trump gör inte undantag i sanktionerna mot Iran

De sanktioner som USA införde i somras slog hårt mot bland annat Irans oljeexport. Men åtta länder fick undantagstillstånd – tillstånd som nu inte kommer att förnyas, meddelar Vita huset..

Expressen - 3 timmar sedan

Meghan och Harry planerar Afrikaflytt – efter prinsfejden

Rivaliteten mellan de brittiska prinsparen växer. Enligt brittisk press är stämningen så frostig att Harry och Meghan nu planerar att flytta till Afrika för att tina upp relationerna igen. Källor menar att William är hotad av Harrys popularitet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.