Expressen > Nyheter

Thursday, 24 January, 14:14

Liknande nyheter

Taggar: Afghanska, kvinnorvisar vad , män, görmed deras , kroppar
SR - 04 jun 15 kl. 16:41

Afghanska kvinnor och talibaner i hemliga samtal i Oslo

Det pågår samtal mellan medlemmar av talibanerna och afghanska kvinnor i Oslo. Enligt uppgift är flera av kvinnorna ledamöter i det afghanska parlamentet. Norska UD bekräftar att det förs informella samtal..

SVT - 18 jan 12 kl. 11:25

Afghanska kvinnor bävar för framtiden

Efter flera års närvaro gör sig de utländska trupperna redo att lämna Afghanistan. I Korrespondenterna denna vecka berättar afghanska kvinnor om sin syn på framtiden..

BT - 03 aug 12 kl. 16:38

Afghanska kvinnor väckte uppmärksamhet

Tre unga kvinnliga idrottare väckte uppmärksamhet i London på fredagen för att de med sin blotta existens bidrog i kampen för kvinnors rättigheter. ? Jag har ett budskap till kvinnorna i Afghanistan, sade 23-åriga Tahmina Kohistani, som är den enda idrottaren från det krigshärjade Afghanistan.

SR - 07 jun 13 kl. 09:56

Afghanska kvinnor oroliga inför soldatreträtt

I Afghanistan oroar sig många kvinnor för att deras nyvunna friheter ska tas i från dem om konservativa krafter får mer inflytande när utländska soldater ska lämna landet nästa år. Inte minst gäller det rätten för kvinnor att vara aktiva utanför hemmet..

SVT - 14 okt 16 kl. 21:17

Fler afghanska kvinnor vågar anmäla övergrepp

I få länder är våldet mot kvinnor så brutalt som i Afghanistan - men det finns nu ett litet hopp om en förändring eftersom den rättsliga hjälpen blir mer tillgänglig för kvinnorna där. Allt fler kvinnor i Afghanistan vågar nu anmäla sina män för de övergrepp de utsätts för..

GöteborgsPosten - 05 jul 18 kl. 15:57

Afghanska kvinnor höjer sina röster

Med sittstrejker vill organisationen Kvinnor bygger broar uppmärksamma risker för kvinnor som utvisas till Afghanistan. Deras sittstrejk i Göteborg är nyss över och nästa steg är riksdagen..

Kristianstadsbladet - 18 jul 13 kl. 10:18

Storsatsning på afghanska kvinnor


USA har presenterat ett biståndsprogram på motsvarande 1,3 miljarder kronor för att stärka kvinnors roll i Afghanistan.Summan kan dubbleras om andra länder hjälper till. Enligt Rajiv Shah, chef för det amerikanska biståndsorganet Usaid, är EU, Australien, Japan och Storbritannien intresserade.

BT - 18 jul 13 kl. 10:20

Storsatsning på afghanska kvinnor

USA har presenterat ett biståndsprogram på motsvarande 1,3 miljarder kronor för att stärka kvinnors roll i Afghanistan. Summan kan dubbleras om andra länder hjälper till. Enligt Rajiv Shah, chef för det amerikanska biståndsorganet Usaid, är EU, Australien, Japan och Storbritannien intresserade.

Sydsvenskan - 21 jun 15 kl. 13:44

Afghanska kvinnor gör framsteg

Varje steg som en kvinna i Afghanistan tar utanför hemmet innebär en stor risk för trakasserier och våld. Men det sker även framsteg: nyligen deltog kvinnor i hemliga fredssamtal med talibaner — i Oslo..

Helsingborgs Dagblad - 21 jun 15 kl. 13:44

Afghanska kvinnor gör framsteg

Varje steg som en kvinna i Afghanistan tar utanför hemmet innebär en stor risk för trakasserier och våld. Men det sker även framsteg: nyligen deltog kvinnor i hemliga fredssamtal med talibaner — i Oslo..

SvD - 21 jun 15 kl. 14:16

Afghanska kvinnor i hemliga fredssamtal

Varje steg som en kvinna i Afghanistan tar utanför hemmet innebär en stor risk för trakasserier och våld. Men det sker även framsteg: Nyligen deltog kvinnor i hemliga fredssamtal med talibaner – i Oslo..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

SD-topp frias från hets mot folkgrupp

Sverigedemokraternas gruppledare Christopher Larsson, 42, i Karlskrona, publicerade ett inlägg om minareten i Karlskrona på Facebook.Han åtalades för hets mot folkgrupp.På torsdagen friades han från anklagelserna..

Expressen - 15 minuter sedan

Advokaten till kidnappade miljardärsfrun håller presskonferens

Norska Anne-Elisabeth Hagen har varit förvunnen sewdan 31 oktober förra året.Polisen misstänker kidnappning och klockan 14.00 håller den drabbade familjens advokat en presskonferens om händelseutvecklingen..

Expressen - 15 minuter sedan

Elsa, 14, kördes ihjäl – nu döms återfallsfrbrytaren

Elsa, 14, kördes ihjäl av återfallsförbrytaren den 23 november.Två månader innan påkörningen slapp mannen fängelse för att han ”planerat att ordna upp sitt liv”.Nu faller den nya domen i Mora tingsrätt..

Expressen - 15 minuter sedan

Stor polisinsats i centrala Stockholm

En stor polisinsats pågår i centrala Stockholm, uppger Aftonbladet. Enligt tidningens uppgifter har vittnen larmat polisen efter att ha hört en okänd man prata om ett kommande terrordåd..

Expressen - 15 minuter sedan

Duon misstänks för flera brott mot äldre – polis släpper bild

En 90-årig kvinna bestals på sitt bankkort och tjuvarna plockade snabbt ut 19 000 kronor från hennes konto.Nu misstänker polisen två personer som fastnat på övervakningsfilmer för ett tiotal brott mot äldre och går ut med en efterlysning på duon.– Vi är intresserade av att komma i kontakt med personer som tror sig ha sett de här personerna, säger Erik Terneborn, polisens presstalesperson i region Öst..

Expressen - 30 minuter sedan

Facebook: Vi känner en djup sorg

En man sköt ihjäl sina två barn för att därefter ta sitt eget liv i Sala kommun, enligt polisen.Mannen berättade i en livesändning på Facebook vad han gjort innan han tog sitt liv.Nu kommenterar Facebook händelsen..

Expressen - 30 minuter sedan

Hemliga kordordet avslöjar svenska sexköp på Tinder

På Tinder trängs tusentals dejtsugna svenska singlar dagligen.Men nu har den populära appen även blivit en plattform för sexhandel, avslöjar SVT..

Expressen - 45 minuter sedan

Per Bolund vill ta över efter Gustav Fridolin

Per Bolund kandiderar till att bli språkrör efter Gustav Fridolin, rapporterar DN.Han hänvisar till Greta Thunberg.– När hon säger till alla vuxna att det är dags att ta ansvar, säger han till DN..

Expressen - 1 timme sedan

Enkelt blodprov kan avslöja Alzheimers – 16 år i förväg

Ett enkelt blodprov kan avslöja om man riskerar att få Alzheimers sjukdom så långt som 16 år innan första symptomen.Det visar en ny tysk-amerikansk forskarstudie som publiceras i Nature Medicine.– Att kunna börja behandla mycket tidigare är betydelsefullt, säger Bengt Winblad, demensforskare och professor i geriatrik på Karolinska institutet.

Expressen - 1 timme sedan

Bilen fattade eld – långa köer på E18

En bil började brinna våldsamt på E18 i Kista norr om Stockholm.Långa köer bildades medan räddningstjänsten försökte släcka bilbranden.– Inga personskador rapporteras från platsen, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Stockholmspolisen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.