YLE > Finland

Saturday, 20 April, 08:37

YLE - 05 jan 19 kl. 11:46

Risikko: ”Man borde kunna häva brottslingars permanenta uppehållstillstånd”Riksdagens talman Paula Risikko (Saml) anser att personer som gjort sig skyldiga till brott borde kunna skickas tillbaka till sina hemländer, ifall de utgör hot mot nationen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Paula Risikko

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: RisikkoMan , bordekunna , häva, brottslingars, permanenta, uppehållstillstånd
YLE - 06 jan 19 kl. 18:39

Sakkunniga skeptiska till Risikkos utspel om att häva brottslingars uppehållstillstånd: ”Möjligheterna finns redan”

Riksdagens talman Paula Risikkos uttalande om att det borde vara möjligt att häva permanenta uppehållstillstånd för personer som begått brott eller som anses vara ett hot mot den nationella säkerheten väcker huvudbry bland sakkunniga. Ida Schauman som är chef för samhällsrelationer vid Finlands Flyktinghjälp säger att hon har svårt att förstå vad Risikko egentligen vill förändra..

BT - 27 feb 11 kl. 13:30

Polisen missar ofta rånbyten

Rånarna prioriterar rånbytet. Polisen gör tvärtom och vill i första hand gripa brottslingarna. Därför lyckas polisen aldrig rädda bytena från stora rån.

BT - 28 jul 11 kl. 00:30

När ideologi fördunklar våra sinnen

Jag får erkänna att min första reaktion, när jag fick en flash på mobilen om bomben i Oslo, var ?nu är islamisterna igång igen?. Eller, långt bak i min reptilhjärna, tänkte jag faktiskt också ?

VBL - 31 jul 12 kl. 12:01

Polischef vill inte avskaffa understöd till brottslingar

Polischef Robin Lardot har preciserat sitt uttalande om brottslingars rätt till statliga understöd. Lardot sade på söndagen i en intervju till Yle att personer som gör sig skyldiga till organiserad brottslighet borde förlora rätten till statliga understöd..

HBL - 31 jul 12 kl. 11:18

Yle: Polischef vill inte avskaffa understöd till brottslingar

Polischef Robin Lardot har preciserat sitt uttalande om brottslingars rätt till statliga understöd.Robin Lardot sade i söndags i en intervju till Yle att personer som gör sig skyldiga till organiserad brottslighet borde förlora rätten till statliga understöd. I dag sade polischefen till Yle att hans avsikt inte var att understöden ska avskaffas.

SVT Debatt - 30 jun 13 kl. 05:45

Vi måste bort från vänsterflummarnas ursäktande av kriminalitet

DET UNGA ALMEDALEN Offrens perspektiv måste komma först i den rättspolitiska debatten ? och det hjälper inte att komma med förklaringar till varför vissa individer väljer att begå brottsliga handlingar. Det är dags att sända en tydlig signal om vad som är acceptabelt och inte.

SmålandsPosten - 23 okt 13 kl. 00:30

Malmström missar målet

EU-kommisionären Cecilia Malmström anser att debatten om tillgången på vapen är märkligt frånvarande i Europa. Ofta är USA:s vapendebatt mer synlig, när vi snarare borde rikta blickarna hemåt, skriver hon i Svenska Dagbladet (2013-10-21) med målsättningen att förhindra att pistoler, gevär och automatvapen kommer i brottslingars händer.

Problemet är att en del av både hennes problembeskrivning och lösningar missar målet.

YLE - 31 mar 17 kl. 11:01

BO: Mobbning och utdragna vårdnadstvister hotar barnens rättssäkerhet

De finländska barnen vet för lite om sina rättigheter, säger barnombudsmannen Tuomas Kurttila med anledning av barnombudsmannens årsbok som publicerades i dag. - Till exempel inom barnskyddet kan barnen vara i en mycket sårbar ställning, och man lyssnar inte tillräckligt på dem, säger Kurttila i ett pressmeddelande. Barnet borde alltid ha rätt till en intressebevakare om barnen motsätter sig en brådskande placering eller ett omhändertagande, anser barnombudsmannen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Unga och gamla finländare äter klimatvänligast - medelålders personer äter vad de vill

Den mat som personer under 30 år och personer över 70 år äter i Finland belastar klimatet minst, visar en omfattande studie. Medelålders män med höga inkomster konsumerar i snitt mest rött kött..

YLE - 16 timmar sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isen är väldigt dålig och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har fem personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 16 timmar sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 16 timmar sedan

Åtta personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pimpelfiskare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 20 timmar sedan

Våren är här - Igelkottarna har vaknat och blåsipporna blommar

I Finlands naturförbunds våruppföljning framgår att igelkottar har synats till bland annat i Åbo och Jyväskylä..

YLE - 22 timmar sedan

HS: Antalet ansökningar om besöksförbud har minskat med en tredjedel

Helsingin Sanomat rapporterar att antalet ansökningar om besökförbud har minskat med en tredjedel på bara några år..

YLE - 23 timmar sedan

"Politikerna har inte gjort valkampanj här" - två femtedelar lät bli att rösta i Västerkulla i Vanda

I västra Västerkulla i Vanda var valdeltagandet bland det lägsta i huvudstadsregionen. Invånare som valt att inte rösta säger att deras röst inte har någon betydelse. Enligt forskare påverkar faktorer såsom arbetslöshet och fattigdom valdeltagandet..

YLE - Igår: 07:32

Åboländsk påskquiz - ta ett påskägg till och testa dina påskkunskaper!

Kan du svara rätt om memmgås, häxor och dansband? Testa dina kunskaper i påskfrågesporten!.

YLE - Igår: 06:07

Morgonkollen: Svenska Yle har granskat riktad valreklam, 1 200 grisar omkom i eldsvåda i Vörå och branden i Notre Dame tros ha orsakats av kortslutning

Tack vare ungefär 500 skärmdumpar har riktad valreklam i riksdagsvalet kunnat granskas. Påsken innebär förändringar i öppethållningstider, bland annat posten är stängd fram till tisdag..

YLE - Igår: 05:58

Över tusen grisar döda i eldsvåda i Vörå

I Vörå har över 1 200 grisar dött till följd av en eldsvåda i en svinstia under torsdagskvällen. Ungefär 250 grisar kunde räddas. Svinstian var 3 900 kvadratmeter stor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.