YLE > Finland

Sunday, 20 January, 06:04

YLE - 05 jan 19 kl. 11:46

Risikko: ”Man borde kunna häva brottslingars permanenta uppehållstillstånd”Riksdagens talman Paula Risikko (Saml) anser att personer som gjort sig skyldiga till brott borde kunna skickas tillbaka till sina hemländer, ifall de utgör hot mot nationen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Paula Risikko

Dela artikeln

8738 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: RisikkoMan , bordekunna , häva, brottslingars, permanenta, uppehållstillstånd
YLE - 06 jan 19 kl. 18:39

Sakkunniga skeptiska till Risikkos utspel om att häva brottslingars uppehållstillstånd: ”Möjligheterna finns redan”

Riksdagens talman Paula Risikkos uttalande om att det borde vara möjligt att häva permanenta uppehållstillstånd för personer som begått brott eller som anses vara ett hot mot den nationella säkerheten väcker huvudbry bland sakkunniga. Ida Schauman som är chef för samhällsrelationer vid Finlands Flyktinghjälp säger att hon har svårt att förstå vad Risikko egentligen vill förändra..

BT - 27 feb 11 kl. 13:30

Polisen missar ofta rånbyten

Rånarna prioriterar rånbytet. Polisen gör tvärtom och vill i första hand gripa brottslingarna. Därför lyckas polisen aldrig rädda bytena från stora rån.

BT - 28 jul 11 kl. 00:30

När ideologi fördunklar våra sinnen

Jag får erkänna att min första reaktion, när jag fick en flash på mobilen om bomben i Oslo, var ?nu är islamisterna igång igen?. Eller, långt bak i min reptilhjärna, tänkte jag faktiskt också ?

VBL - 31 jul 12 kl. 12:01

Polischef vill inte avskaffa understöd till brottslingar

Polischef Robin Lardot har preciserat sitt uttalande om brottslingars rätt till statliga understöd. Lardot sade på söndagen i en intervju till Yle att personer som gör sig skyldiga till organiserad brottslighet borde förlora rätten till statliga understöd..

HBL - 31 jul 12 kl. 11:18

Yle: Polischef vill inte avskaffa understöd till brottslingar

Polischef Robin Lardot har preciserat sitt uttalande om brottslingars rätt till statliga understöd.Robin Lardot sade i söndags i en intervju till Yle att personer som gör sig skyldiga till organiserad brottslighet borde förlora rätten till statliga understöd. I dag sade polischefen till Yle att hans avsikt inte var att understöden ska avskaffas.

SVT Debatt - 30 jun 13 kl. 05:45

Vi måste bort från vänsterflummarnas ursäktande av kriminalitet

DET UNGA ALMEDALEN Offrens perspektiv måste komma först i den rättspolitiska debatten ? och det hjälper inte att komma med förklaringar till varför vissa individer väljer att begå brottsliga handlingar. Det är dags att sända en tydlig signal om vad som är acceptabelt och inte.

SmålandsPosten - 23 okt 13 kl. 00:30

Malmström missar målet

EU-kommisionären Cecilia Malmström anser att debatten om tillgången på vapen är märkligt frånvarande i Europa. Ofta är USA:s vapendebatt mer synlig, när vi snarare borde rikta blickarna hemåt, skriver hon i Svenska Dagbladet (2013-10-21) med målsättningen att förhindra att pistoler, gevär och automatvapen kommer i brottslingars händer.

Problemet är att en del av både hennes problembeskrivning och lösningar missar målet.

YLE - 31 mar 17 kl. 11:01

BO: Mobbning och utdragna vårdnadstvister hotar barnens rättssäkerhet

De finländska barnen vet för lite om sina rättigheter, säger barnombudsmannen Tuomas Kurttila med anledning av barnombudsmannens årsbok som publicerades i dag. - Till exempel inom barnskyddet kan barnen vara i en mycket sårbar ställning, och man lyssnar inte tillräckligt på dem, säger Kurttila i ett pressmeddelande. Barnet borde alltid ha rätt till en intressebevakare om barnen motsätter sig en brådskande placering eller ett omhändertagande, anser barnombudsmannen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 12 timmar sedan

Rättslärda: Regeringens utspel är valpropaganda, men problematiskt

Det finns inget sätt att kringgå principen om förbud mot tillbakasändning, säger rättslärda. [link:https://svenska.yle.

YLE - 12 timmar sedan

Tillbudet på Helsingfors-Vanda på fredagen - flygplan landade trots flera order om det motsatta

Olycksutredningscentralen har fortsatt att utreda fredagens olyckstillbud på Helsingfors-Vanda flygplats. Ett passagerarplan landade trots att flygledningen flera gånger hade gett piloten order om att landningen skulle avbrytas..

YLE - 14 timmar sedan

Tidigare överläkaren Ralf Backman vill se en satsning på den offentliga vården - jobbet på en hälsocentral är inte attraktivt

Skapa tusen nya jobb på hälsocentralerna så är framtiden tryggad, säger läkaren Ralf Backman. I dag orkar få unga läkare jobba på hälsocentral..

YLE - 18 timmar sedan

Försvarsminister Niinistö: Ansvarslöst att tumma på antalet jaktplan

Försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) anser att Finland inte kan pruta på antalet jaktplan som ska ersätta de nuvarande stridsflygplanen..

YLE - 20 timmar sedan

Yles enkät om försvars- och säkerhetspolitik: Flera oppositionspartier är redo att minska på antalet jaktplan

Socialdemokraterna, Vänsterförbundet, De gröna och Sannfinländarna kan tänka sig att skaffa färre jaktplan än antalet 64 som finns i offertförfrågan. Det här framgår ur Yles färska säkerhetspolitiska enkät..

YLE - 20 timmar sedan

Skyddshemsföreståndare: I Finland finns många invandrarkvinnor för vilka sexuellt våld är en del av familjelivet

Invandrarkvinnor i Finland utsätts 2-3 gånger oftare för våld än finländska kvinnor. Enligt skyddshemsföreståndare tror en del invandrarkvinnor att de inte har några som helst rättigheter i parförhållandet..

YLE - 20 timmar sedan

Det gäller att hänga med i svängarna i bilbranschen: "Jag tror inte robotbilar ligger långt i framtiden"

Viivi Montonen, servicerådgivare vid en bilfirma BN Bilservice i Horsbäck i Ekenäs, tror att det bara är en tidsfråga innan elbilarna hittar till Ekenäs och robotbilarna ut på vägarna..

YLE - Igår: 19:26

Farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats - passagerarplan landade på reserverad landningsbana

Olycksutredningscentralen upplyser på Twitter om en farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats där två flygplan landade på samma landningsbana..

YLE - Igår: 18:53

Rekordmånga bilar skrotades ifjol – skrotningspremien stod bara för en liten andel

Ifjol skrotades rekordmånga bilar i Finland, närmare bestämt 88 362 stycken. Det är en ordentlig ökning från tidigare år. Att allt fler bilar återvinns beror på bättre information om återvinningen av bilar menar Suomen autokierrätys..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.