Cornucopia > Ekonomi

Friday, 10 April, 10:43

Cornucopia - 05 jan 19 kl. 07:09

Tesla Model 3 nu öppen för beställning - leverans i marsTesla Model 3 är nu öppen för beställning för svenskar och övriga vänsterstyrda länder i EU även utan tidigare förbokning. Leverans blir redan i mars.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Model, EU, SEK, WLTP, Performance, SP100D, Supercharger, Supercharging

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tesla, Model3 nu , öppenför , beställning, leveransi , mars
Cornucopia - 03 mar 19 kl. 09:19

Enorma prissänkningar på Tesla Model S och X: 200000:- till 600000:- kronor

Till allas förvåning verkar Tesla genomfört massiva prissänkningar på sina premiummodeller Tesla Model S och Model X enbart i Sverige. Som mest sänktes performance-modellerna och kostar nu mindre än vad ordinarie Long Range (fd 100D) gjorde i torsdags. Sänkningen möts av befogad misstro under helgen, men också ilska från de som nyligen köpt en bil eller har bilar på beställning, samt de som inte leasar och alltså inte har ett garanterat återköpspris på sin bil.

Cornucopia - 11 aug 18 kl. 17:57

Tesla Model S har 48% av svenska bilmarknaden i prissegmentet

Telsas premiumsedan Model S har ensamt 48% av den svenska bilmarknaden i sitt prissegment än så länge i år. Uppenbarligen har svenskar i denna kredit- och köpkraftzon en stark tilltro till Tesla. När du inte har råd med en Tessla.

Cornucopia - 08 maj 19 kl. 13:41

Tesla Model 3 nu med dragkrok

Kör väl ett kort Tesla-inlägg till, även om det är tjatigt. Detta är dock efterfrågat av många fossilbilister, så jag postar ändå. Tesla Model 3 erbjuds nu med fabriksmonterad dragkrok som tillval.

Cornucopia - 05 dec 18 kl. 13:29

Priset i Sverige för fyrhjulsdriven Tesla Model 3 nu offentligt

Tesla ska idag offentliggjort priserna i Sverige för deras mellanklassmodell Model 3, dock bara i det dyrare fyrhjulsdrivna utförandet med lång räckvidd. Lägger man sin beställning på detta dyraste utförande innan årsskiftet ska leverans inledas i februari. Billigare versioner kommer längre fram.

Cornucopia - 27 apr 19 kl. 15:03

Provkörning Tesla Model 3P AWD - riktigt kul

Via en läsare har jag nu provkört Tesla Model 3, specifikt performanceversionen 3P AWD. En riktigt kul upplevelse, lite styvare, lite sportigare än Model S. Den annorlunda förarmiljön och ännu renare inredningen kan bara ses som ett plus, och förhoppningsvis går framtida uppdateringar av Model S mot denna interiör.

Cornucopia - 12 apr 19 kl. 07:21

Tesla Model 3 Standard Range med 415 km räckvidd - nu 472 000:- SEK

Tesla Model 3 med kortare räckvidd och bakhjulsdrift, Standard Range, finns nu att beställa i Sverige. Priset efter Supermiljöbilpremie blir 471 700 och leasing från 3710:- SEK i månaden, ej medräknat avdraget för miljöbilspremien (tror jag).
Tesla Model 3.

Cornucopia - 18 okt 19 kl. 14:13

Volvos elbil XC40 Recharge 150 000:- dyrare än Tesla Model 3 - och oprövad

Volvos första riktiga elbil under eget märke kommer kosta 150 000:- SEK än motsvarande Tesla Model 3, har långsammare laddning, och oklart batteriteknik, inklusive frånvaron av förvärmning. Återstår att se hur svenskarna kommer flockas till en ännu dyrare elbil - det är trots allt en Volvo, tillverkad i Kina.
Volvo XC40 Recharge.

YLE - 03 sep 13 kl. 12:53

Länsi-Suomi: STX i Raumo kan få beställning från Norge

STX varv i Raumo kan få en ny fartygsbeställning från Norge. Det är tidningen Länsi-Suomi som rapporterar om förhandlingar mellan STX-varvet och det norska rederiet Polar Cruise Enterprises. Enligt Länsi-Suomi gäller beställningen ett isbrytande kryssningsfartyg som skulle betyda jobb för två år framöver.

Opinionen.se - 22 mar 13 kl. 15:57

Saab får Gripen-beställning

Försvarsindustrikoncernen Saab har fått en andra utvecklingsbeställning på Gripen E, kallad Super-Jas, från Försvarets materielverk (FMV). Beställningen är värd 10,7 miljarder kronor, och ligger inom ramen för det avtal som Saab och FMV tecknade i mitten av februari. Avtalet omfattar utveckling och modifiering av Gripen E för Sverige mellan åren 2013 och 2026, samt en eventuell beställning av stridsflygplanet från Schweiz, skriver Saab i ett pressmeddelande.

YLE - 11 aug 14 kl. 13:42

Arctech-varvet fick beställning på tre isbrytare

Arctechs varv i Helsingfors har fått en beställning på tre isbrytare. Rysslands största rederi Sovcomflot beställer tre servicefartyg med isbrytarkapacitet, så kallade stand by-fartyg. Beställningen är värd 380 miljoner dollar.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 5 minuter sedan

Tillgångslag i USD, EUR och SEK sedan sista januari

Nedan följer en sammanställning av utvecklingen för olika tillgångsslag på finansmarknaderna sedan sista januari och innan coronakrisens utbrott. Specifikt börsindex, valutorna USD, EUR och SEK, obligationsindex och guld, och samtliga mätt i valutorna USD, EUR och SEK.Saint Barth Stock Exchange.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Tractions VD: "De senaste årens finansiella doping [borde nedmonteras]"

Investmentbolaget Tractions VD Petter Stillström har skrivit en med anledning av coronakrisen läsvärd inledning till bolagets årsberättelse för 2019, som publicerades idag (PDF). Han kallar de senaste åren för finansiell doping och att de företagsbyggen som inte är lönsamma "borde nedmonteras". Tidigare olönsamma bolag ska inte räddas av staten.

Cornucopia - Igår: 08:35

Svenskt Näringsliv: -5% till -11% i BNP 2020, upp till 15% i arbetslöshet

Arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv har gjort en partsinlaga med ekonomiska gissningar i form av tre scenarion - V, W och U. Tillväxten landar mellan -5% och -11% för 2020 och upp till 15% i arbetslöshet, om inte företagens förluster kan socialiseras och betalas av skattebetalarna efter en mycket lång period av privatiserade vinster. Undersökning längst ner i inlägget.

Cornucopia - Igår: 07:36

Uppåt i USA - halvdag på Stockholmsbörsen - nästa handel blir på Svarta konkusrtisdagen

Börserna stängde starkt positivt i USA, föll något i Sverige och går blandat i Asien. Stockholmsbörsen har halvdag och sedan stängt till tisdag, vilket innebär att den får hitta sin egen väg under torsdagen och sedan korrigera till internationell utveckling på tisdag, vilket kan bli fyra spännande dagar fram till svarta konkurstisdagen när alla konkurser ska lämnas in förr att komma undan företrädaransvaret för skatteskulderna.Månadschart OMXS30.

Cornucopia - Igår: 16:05

Norwegian försöker sig på rekonstruktion - vill konvertera skulder till aktier

Norwegian vill genomföra en form av rekonstruktion för att få tillgång till norska statens krispengar. Bland annat vill man konvertera skulder till aktier, en sk bail in, dvs fordringsägarna får inte tillbaka sina pengar, utan får istället en knippe aktier i det krisande bolaget.Kabinfoto från Norwegian anno duzmal 2013.

Cornucopia - Igår: 15:02

Kraftigt sänkta arbetsgivaravgifter för småföretag - egenföretagare bör ej skjuta upp lön

En av de krisåtgärder som riksdagen klubbat igenom efter förslag från regeringen är kraftigt sänkta arbetsgivaravgifter för småföretag under månaderna mars till och med juni. Detta innebär att du som egenföretagare inte bör skjuta upp din lön om medel finns, utan passa på att ta ut lön nu om möjligt.
Deg att spara.

Cornucopia - Igår: 11:06

Norges fastlands-BNP beräknas fallit 14% i mars

Den norska motsvarigheten till SCB, SSB, rapporterar att preliminärt föll norsk BNP med 14% från start till slut på månaden. Detta inkluderar inte rederier och oljesektorn.
Oslofjorden.

Cornucopia - I förrgår: 09:45

Försvarsmaktens film från Älvsjö sjukhus

Nedan hittas Försvarsmaktens enhet Combat Cameras film från byggandet av Älvsjö sjukhus på Älvsjömässan. Alltid intresserar det någon att se vad för förmågor Sverige besitter trots allt gnäll.
Ja, ja, Älvsjömässan heter tydligen Stockholmsmässan numera, men sägs planera flytt till norr om Stockholm, och ärligt talat vem associerar Älvsjö till Stockholm.

Cornucopia - I förrgår: 08:32

Morgan Johansson (S): Vill köra över riksdagen så riksdagen ska slippa ha beredskap hela veckan och dygnet

Sveriges justitieminister Morgan Johansson (S) förklarade igår kväll på Twitter varför regeringen vill kunna härska med dekret utan riksdagens godkännande. Det beror på att riksdagen inte ska behöva ha beredskap för att gå in och rösta "dygnet runt, veckans alla dagar, vardag som helg", "som vi redan gör i regeringen". Själv lade sig sedan Morgan Johansson att sova.

Cornucopia - I förrgår: 07:46

Svagt negativa börser i USA - blandat i Asien

Börserna vände nedåt i USA och amerikanska index stängde generellt negativt under gårdagen efter en positiv börs i Europa. Utvecklingen i Asien är blandad, S&P 500-terminen är upp, så hur det ska gå i Europa får vi väl se.Dagschart S&P-500.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.