YLE > Finland

Thursday, 17 January, 09:55

Liknande nyheter

Taggar: Parkeringshusvid , Helsingfors-Vanda, flygplats, rivs, byggarbetet, orsakar, ändringarför , bilar bussar och fotgängare
YLE - 17 mar 16 kl. 13:22

Helsingfors-Vanda flygplats högt på topplista

Helsingfors-Vanda flygplats var valts till norra Europas bästa flygplats. Det är organisationen Skytrax som har låtit resenärer rösta fram sina favoritflygplatser. Ledningen för Helsingfors-Vanda flygplats gläds åt utmärkelsen och skriver i ett pressmeddelande att man har arbetat med att utveckla flygplatsen bland annat genom att undersöka hurudana flygresenärerna är, vad de förväntar sig och vart de är på väg.

YLE - 22 mar 16 kl. 14:23

Vanlig påsktrafik att vänta på Helsingfors-Vanda flygplats

Passagerarna påverkas inte av den höjda säkerheten på Helsingfors-Vanda flygplats.. Däremot gäller det att vara extra tidigt på flygplatsen om man reser på onsdagen då påskrusningen inleds. Enligt Finavia kommer passagerarna ändå knappast att märka den höjda säkerheten.

YLE - 14 apr 15 kl. 05:00

Bagagekaos och inställda flyg på Helsingfors-Vanda flygplats

Markpersonalens strejk påverkar flygtrafiken på Helsingfors-Vanda flygplats i dag. Den som ska flyga från Helsingfors-Vanda ska hålla koll på information från sitt flygbolag. Det är Luftfartsunionen IAU och kabinfacket SLSY som strejkar, konflikten handlar om att markpersonal vid Finavias dotterbolag Airpro har sämre villkor än de andra flygbolagens.

YLE - 21 mar 16 kl. 10:39

Helsingfors-Vanda flygplats fick ordning på bagaget

Måndagsmorgonens kaos i bagagehanteringen vid Helsingfors-Vanda flygplats var över på förmiddagen. Då lyckades man få igång de transportband som hade stannat. Vid tiotiden på måndag förmiddag meddelade Finavia som driver Helsingfors-Vanda flygplats att problemen i bagagehanteringen är över.

YLE - 02 dec 16 kl. 05:49

27 personer fick symptom i torsdagens gasolycka på Helsingfors-Vanda flygplats

Orsaken till torsdagens gasolycka på Helsingfors-Vanda flygplats är fortfarande okänd. Av de drabbade har 12 personer åkt till sjukhus för kontroll, men alla har redan fått åka hem. Under torsdag eftermiddag var avgångshallen i Terminal 2, samt ankomsthall 2A avspärrade på grund av en odefinierad gas.

YLE - 14 apr 15 kl. 05:00

Bagagekaos att vänta på Helsingfors-Vanda flygplats

Den som ska flyga från Helsingfors-Vanda flygplats på i dag ska hålla koll på information från sitt flygbolag. Markpersonalens strejk påverkar flygtrafiken. Det är Luftfartsunionen IAU och kabinfacket SLSY som strejkar, konflikten handlar om att lågprisbolagens markpersonal har sämre villkor än de andra flygbolagens.

YLE - 21 mar 16 kl. 07:33

Bagagekaos på Helsingfors-Vanda flygplats

Bagagehanteringen på Helsingfors-Vanda flygplats drabbas av svåra störningar efter att ett transportband gått sönder. Hundratals väskor står utan transport i terminal två, berättar ett ögonvittne för Yle. Den resenär som har varit i kontakt med Yle uppger att passagerarna på Helsingfors-Vanda flygplats informerats om att transportsystemet gått sönder vid klockan fem på måndag morgon.

YLE - 04 feb 15 kl. 16:19

Misstänkt människosmuggling på Helsingfors-Vanda flygplats

En svensk man har häktats misstänkt för att ha försökt smuggla in en pojke från Mellanöstern till Sverige, via Singapore och Finland. Mannen greps på Helsingfors-Vanda flygplats i lördags. Pojken reste med en annan persons pass, uppger Gränsbevakningsväsendet.

YLE - 24 mar 16 kl. 06:02

KSML: Krav på fler poliser vid Helsingfors-Vanda flygplats

Det arbetar för få poliser på Helsingfors-Vanda flygplats. Den bedömningen gör polisföreningen LP:n poliisiyhdistys. Antalet poliser som arbetar på flygplatsen borde vara minst 50 för att flygplatsen ska vara helt säker, säger föreningens ordförande Timo Harjaluoma till Keskisuomalainen.

YLE - 10 feb 17 kl. 08:07

Handgranat i paket på Helsingfors-Vanda flygplats?

Posten kan ha hittat en handgranat i en försändelse vid sin logistikcentral på Helsingfors-Vanda flygplats. Enligt Vanda polisinrättning såg personalen något som liknade en granat i ett paket som skannades. Paketet har flyttats till en säker plats och orsakar ingen fara.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 minuter sedan

Inga allavarliga olyckor till följd av snöovädret – kommunaltrafiken i huvudstadsregionen kråglar, flera tåg har ställts in

Morgontrafiken har löpt på bättre än förväntat i huvudstadsregionen, meddelar Helsingfors trafikstyrningscentral. Inga större olyckor har rapporterats..

YLE - 3 timmar sedan

Snöovädret drar över södra Finland – värst i Helsingfors och Östnyland

Ett snöoväder har anlänt till södra Finland och bidrar med ändringar i kollektiv- och flygtrafik. Bilister och fotgängare uppmanas av polisen vara försiktiga och stanna hemma så gott det går..

YLE - 3 timmar sedan

Snart börjar planeringen av trafikarrangemangen i Läpp i Karis

Vägplaneringen kring Läpp i Karis kommer att inledas under de närmaste månaderna. Förutom att trafiken ska löpa bättre underlättar det också utvecklingen av området i stort..

YLE - 3 timmar sedan

Områdeschef kan inte bevisa vart Destia kör gruset - "Tyder på att någonting är mörkat"

3700 ton grus skulle ha körts till Västeruddsvägen i Kimito hösten 2017. Varken körlistor, transportdokument eller officiella faktureringsdokument finns att visa..

YLE - 3 timmar sedan

Snöovädret ställer till med kaos i södra Finland – värst i Helsingfors och Östnyland

Årets första snöoväder har anlänt till södra Finland och bidrar med ändringar i kollektiv- och flygtrafik. Bilister och fotgängare uppmanas av polisen vara försiktiga och stanna hemma så gott det går..

YLE - 3 timmar sedan

Köksmästare om nya regler kring ursprungsmärkning av kött: "Genomskinlighet är alltid bra"

Från och med maj 2019 måste restauranger ange varifrån det färska köttet kommer. Men mer regler betyder också mer byråkrati för en redan pressad bransch..

YLE - 4 timmar sedan

Morgonkollen: Mays regering fick brittiska parlamentets förtroende, det kraftiga snöovädret är här

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter..

YLE - 5 timmar sedan

Datajättarnas läckor har ökat misstron – dataombudsmannen: Etisk märkning av digitala tjänster införs inom EU i år

Fyra av tio finländare låter bli att använda vissa digitala tjänster. Etisk märkning kan vara en lösning på den ökande skepsisen, säger experter. Samtidigt är tillgången på persondata inte heller så smidig som den kunde vara..

YLE - 10 timmar sedan

Statistiken säger mer om lagen än om antalet sexualbrott

Vad är en våldtäkt? Svaret på den frågan var en annan 2011 än den är idag. Statistiken över antalet sexualbrott i Finland berättar ganska lite om det faktiska antalet brott men desto mer om lagstiftning och den allmännna synen på sexualitet..

YLE - 18 timmar sedan

Lokalt live 19.30: 1100 åskådare när Akilles Bandy mötte Kampparit i Borgå

Sammanlagt 5600 fribiljetter hade delats ut till grundskoleelever i Borgå inför Akilles Bandys match mot Kampparit den 16 januari. Målet var att spräcka bandyseriens publikrekord på 3614..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.