YLE > Finland

Friday, 19 April, 16:36

YLE - 04 jan 19 kl. 10:01

Parkeringshus vid Helsingfors-Vanda flygplats rivs - byggarbetet orsakar ändringar för bilar, bussar och fotgängareFinavias miljardsatsning på Helsingfors-Vanda flygplats påverkar från och med den 7 januari framför allt de som anländer med bil. Ändringar i kollektivtrafiken förekommer också. Resenärer uppmanas anlända till flygplatsen i extra god tid..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Helsingfors-Vanda

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Parkeringshusvid , Helsingfors-Vanda, flygplats, rivs, byggarbetet, orsakar, ändringarför , bilar bussar och fotgängare
YLE - 17 mar 16 kl. 13:22

Helsingfors-Vanda flygplats högt på topplista

Helsingfors-Vanda flygplats var valts till norra Europas bästa flygplats. Det är organisationen Skytrax som har låtit resenärer rösta fram sina favoritflygplatser. Ledningen för Helsingfors-Vanda flygplats gläds åt utmärkelsen och skriver i ett pressmeddelande att man har arbetat med att utveckla flygplatsen bland annat genom att undersöka hurudana flygresenärerna är, vad de förväntar sig och vart de är på väg.

YLE - 22 mar 16 kl. 14:23

Vanlig påsktrafik att vänta på Helsingfors-Vanda flygplats

Passagerarna påverkas inte av den höjda säkerheten på Helsingfors-Vanda flygplats.. Däremot gäller det att vara extra tidigt på flygplatsen om man reser på onsdagen då påskrusningen inleds. Enligt Finavia kommer passagerarna ändå knappast att märka den höjda säkerheten.

YLE - 14 apr 15 kl. 05:00

Bagagekaos och inställda flyg på Helsingfors-Vanda flygplats

Markpersonalens strejk påverkar flygtrafiken på Helsingfors-Vanda flygplats i dag. Den som ska flyga från Helsingfors-Vanda ska hålla koll på information från sitt flygbolag. Det är Luftfartsunionen IAU och kabinfacket SLSY som strejkar, konflikten handlar om att markpersonal vid Finavias dotterbolag Airpro har sämre villkor än de andra flygbolagens.

YLE - 21 mar 16 kl. 10:39

Helsingfors-Vanda flygplats fick ordning på bagaget

Måndagsmorgonens kaos i bagagehanteringen vid Helsingfors-Vanda flygplats var över på förmiddagen. Då lyckades man få igång de transportband som hade stannat. Vid tiotiden på måndag förmiddag meddelade Finavia som driver Helsingfors-Vanda flygplats att problemen i bagagehanteringen är över.

YLE - 02 dec 16 kl. 05:49

27 personer fick symptom i torsdagens gasolycka på Helsingfors-Vanda flygplats

Orsaken till torsdagens gasolycka på Helsingfors-Vanda flygplats är fortfarande okänd. Av de drabbade har 12 personer åkt till sjukhus för kontroll, men alla har redan fått åka hem. Under torsdag eftermiddag var avgångshallen i Terminal 2, samt ankomsthall 2A avspärrade på grund av en odefinierad gas.

YLE - 14 apr 15 kl. 05:00

Bagagekaos att vänta på Helsingfors-Vanda flygplats

Den som ska flyga från Helsingfors-Vanda flygplats på i dag ska hålla koll på information från sitt flygbolag. Markpersonalens strejk påverkar flygtrafiken. Det är Luftfartsunionen IAU och kabinfacket SLSY som strejkar, konflikten handlar om att lågprisbolagens markpersonal har sämre villkor än de andra flygbolagens.

YLE - 21 mar 16 kl. 07:33

Bagagekaos på Helsingfors-Vanda flygplats

Bagagehanteringen på Helsingfors-Vanda flygplats drabbas av svåra störningar efter att ett transportband gått sönder. Hundratals väskor står utan transport i terminal två, berättar ett ögonvittne för Yle. Den resenär som har varit i kontakt med Yle uppger att passagerarna på Helsingfors-Vanda flygplats informerats om att transportsystemet gått sönder vid klockan fem på måndag morgon.

YLE - 04 feb 15 kl. 16:19

Misstänkt människosmuggling på Helsingfors-Vanda flygplats

En svensk man har häktats misstänkt för att ha försökt smuggla in en pojke från Mellanöstern till Sverige, via Singapore och Finland. Mannen greps på Helsingfors-Vanda flygplats i lördags. Pojken reste med en annan persons pass, uppger Gränsbevakningsväsendet.

YLE - 24 mar 16 kl. 06:02

KSML: Krav på fler poliser vid Helsingfors-Vanda flygplats

Det arbetar för få poliser på Helsingfors-Vanda flygplats. Den bedömningen gör polisföreningen LP:n poliisiyhdistys. Antalet poliser som arbetar på flygplatsen borde vara minst 50 för att flygplatsen ska vara helt säker, säger föreningens ordförande Timo Harjaluoma till Keskisuomalainen.

YLE - 10 feb 17 kl. 08:07

Handgranat i paket på Helsingfors-Vanda flygplats?

Posten kan ha hittat en handgranat i en försändelse vid sin logistikcentral på Helsingfors-Vanda flygplats. Enligt Vanda polisinrättning såg personalen något som liknade en granat i ett paket som skannades. Paketet har flyttats till en säker plats och orsakar ingen fara.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isen är väldigt dålig och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har fem personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 1 timme sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 1 timme sedan

Åtta personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pimpelfiskare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 4 timmar sedan

Våren är här - Igelkottarna har vaknat och blåsipporna blommar

I Finlands naturförbunds våruppföljning framgår att igelkottar har synats till bland annat i Åbo och Jyväskylä..

YLE - 6 timmar sedan

HS: Antalet ansökningar om besöksförbud har minskat med en tredjedel

Helsingin Sanomat rapporterar att antalet ansökningar om besökförbud har minskat med en tredjedel på bara några år..

YLE - 7 timmar sedan

"Politikerna har inte gjort valkampanj här" - två femtedelar lät bli att rösta i Västerkulla i Vanda

I västra Västerkulla i Vanda var valdeltagandet bland det lägsta i huvudstadsregionen. Invånare som valt att inte rösta säger att deras röst inte har någon betydelse. Enligt forskare påverkar faktorer såsom arbetslöshet och fattigdom valdeltagandet..

YLE - 9 timmar sedan

Åboländsk påskquiz - ta ett påskägg till och testa dina påskkunskaper!

Kan du svara rätt om memmgås, häxor och dansband? Testa dina kunskaper i påskfrågesporten!.

YLE - 10 timmar sedan

Morgonkollen: Svenska Yle har granskat riktad valreklam, 1 200 grisar omkom i eldsvåda i Vörå och branden i Notre Dame tros ha orsakats av kortslutning

Tack vare ungefär 500 skärmdumpar har riktad valreklam i riksdagsvalet kunnat granskas. Påsken innebär förändringar i öppethållningstider, bland annat posten är stängd fram till tisdag..

YLE - 10 timmar sedan

Över tusen grisar döda i eldsvåda i Vörå

I Vörå har över 1 200 grisar dött till följd av en eldsvåda i en svinstia under torsdagskvällen. Ungefär 250 grisar kunde räddas. Svinstian var 3 900 kvadratmeter stor..

YLE - 11 timmar sedan

Så riktades valreklamen i riksdagsvalet - fem slutsatser av vår granskning med er

I två månader har Svenska Yle hållit ögonen på riktad valreklam på sociala medier. Tack vare omkring 500 skärmdumpar från er har vi kunnat granska reklam som visats bara för vissa utvalda personer. Här är våra fem slutsatser..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.