Dagens Media > Ekonomi

Sunday, 15 September, 20:02

Dagens Media - 30 dec 18 kl. 08:00

"Vi ser ett historiskt skifte i hur man ser på konsumtion"Emma Ridderstad, medgrundare av techbolaget Warpin Media och Marie Wedin, marknadschef på Coop, delar med sig av sina nyårslöften..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
Ridderstad, Warpin Media, Marie Wedin, Coop

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi serett , historiskt, skiftei hur man , ser på konsumtion
Cornucopia - 16 nov 17 kl. 17:15

Kraftig samvariation mellan svenska bostadspriser och konsumtion

Det sägs från högavlönade expertanalytiker att slutet på bostadsbubblans uppumpande inte är ett problem och att det inte kommer drabba svensk ekonomi som står stark. Dock finns det en kraftig samvariation ("korrelation" - korrelation är inte kausalitet bla bla bla) mellan bostadsprisernas utveckling och hushållskonsumtionens utveckling. Samtidigt som priserna viker så konsumerar hushållen mindre.

Dagen - 08 feb 12 kl. 03:00

"Liturgin är ett motgift mot konsumtion av upplevelser"

Lundabiskopen Antje Jackelén känner igen en del av den problematik som Sigfrid Deminger tog upp i fredagens debattinlägg i Dagen. Den finns även i Svenska kyrkan. Och i samhället i stort.

Supermiljöbloggen - 04 apr 16 kl. 08:25

Fores: Så här ser utsläppsstatistiken ut – sektor för sektor

"På det stora hela ser det ganska bra ut, utsläppen av växthusgaser minskar samtidigt som ekonomi växer", skriver den gröna och liberala tankesmedjan Fores med anledning av SCB:s satsning av kvartalsvisa utsläppsdata av växthusgaser och luftföroreningar  SCB har lanserat en världsnyhet. Som första land i världen kommer Sverige nu med kvartalsvisa miljöräkenskaper för växthusgaser och luftföroreningar. Från att ha publicerats med nära två års eftersläpning kommer SCB från och med nu redovisa kvartalsvisa lufträkenskaper för växthusgaser och luftföroreningar.

SvD - 22 nov 16 kl. 10:12

SEB ser optimistiskt på svensk tillväxt

Även om andra prognosmakare har svängt om utsikterna för Sveriges ekonomi de senaste månaderna väljer SEB att hålla fast vid sin mer optimistiska syn, och främsta BNP-drivkrafter är offentlig konsumtion (flyktingmottagande) och investeringar (bostadsbristen)..

Supermiljöbloggen - 08 okt 16 kl. 11:06

Här är regeringens strategi för hållbar konsumtion

Men det finns ett frågetecken. I samband med att regeringen presenterade sin budgetproposition för 2017 presenterade man också en strategi för hållbar konsumtion (pdf). I denna strategi går regeringen igenom vad man i ett första steg vill göra för att underlätta för människor att konsumera mer hållbart.

Ekonomistas - 26 feb 15 kl. 09:33

Hur påverkar oväntat låg inflation hushållens skulder och konsumtion?

Detta är ett gästinlägg av Mikael Nordin, Markus Peters och Roine Vestman. Inlägget är en sammanfattning av Mikaels och Markus kandidatuppsats i nationalekonomi som de skrev under hösten 2014 under Roines handledning. Lars E.

YLE - 18 jan 16 kl. 19:22

Ekonomi, konsumtion och globalisering slår ut historia i skolan?

Den nya läroplanen för med sig allt färre obligatoriska kurser i historia. På tjugo år har antalet kurser halverats i gymnasiet. Många historielärare befarar att det leder till en urholkad allmänbildning och historielöshet.

Dagen - 23 jun 11 kl. 03:00

Egil Svartdahl: Tid och konsumtion hör ihop

Relationer och konsumtion. Det ena är livsviktigt - det andra kan vara livsfarligt. Det säger norske tv-pastorn Egil Svartdahl om vad som rör sig i hans huvud inför helgen som talare i Torpladan.

Supermiljöbloggen - 11 jun 14 kl. 08:54

Alexander Clemenson, Medveten Konsumtion: Nu måste partierna ta miljö på allvar

Det har gått ett par veckor sedan valet till EU-parlamentet. Länge såg det ut som att miljöfrågorna skulle, precis som under valrörelsen 2010, ignoreras av många politiska partier liksom av media. Men helt plötsligt hände det något.

YA - 12 nov 12 kl. 09:45

Vallöst skifte vid stormaktens styrspakar

YA anser: Kinas politiska väg de kommande tio åren är av stor betydelse för hela världen.När Xi Jinping under den pågående partikongressen utses till general­sekreterare för Kinas Kommunist­parti är det något som berör hela världen. I mars hålls folkkongressen där Xi Jinping även formellt tar över presidentskapet i världens nya supermakt från företrädaren Hu Jintao.

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 12 sep 19 kl. 15:18

Visual Art och Ica utökar samarbetet

Visual Art får utökat förtroende, inleder samarbete med Ica Media om nationell medieförsäljning för digitala butiksskärmar i kassalinje och butik..

Dagens Media - I förrgår: 11:18

”Utsätt din retargetingaktör för konkurrens”

REPLIK. Dick Eriksson, nordisk försäljningschef på RTB House, svarar på Criteos debattinlägg och argumenterar för att marknadsförare ska använda fler retargetingaktörer – inte bara en..

Dagens Media - I förrgår: 09:51

Anders Billing till SvD

Anders Billing lämnar Sveriges Radio för att istället bli ekonomiredaktör på SvD Näringsliv..

Dagens Media - I förrgår: 09:35

Så skapar du ett medlemsfinansierat medium

EXPERTEN SVARAR. Emanuel Karlsten och Olle Lidboms podd, Mediepodden, har tidigare finansierats av annonser. I somras ställde de ett ultimatum till lyssnarna – 10 000 kronor i medlemsfinansierng i månaden eller så läggs podden ned..

Dagens Media - I förrgår: 07:50

Pubmatic öppnar upp för header bidding på OTT

Nu uppdaterar Pubmatic sin lösning ”Openwrap” så att den kan hantera alla kanaler – inte bara display. ”Den digitala reklambranschen kan locka till sig ytterligare investeringar”, säger Jonas Olsen, ansvarig för video på Pubmatic..

Dagens Media - I förrgår: 07:52

Wiki Tribune relanseras: ”Det blev inte bra”

DMEXCO 2019. Wikipediagrundaren Jimmy Wales avslöjar på Dmexco att han relanserar webbtidningen Wiki Tribune – denna gång som ett sociala medium..

Dagens Media - I förrgår: 07:41

Sverige ”safe haven” för IP-tjuvar – regeringen måste agera

Piratkopieringen innebär 17 miljarder kronor i förlorad försäljning, 7,5 miljarder i uteblivna skatteintäkter samt att 7 000 jobb går förlorade. Nu måste regeringen visa handlingskraft och införa det färdiga förslaget om grovt upphovsrätts- och varumärkesbrott, skriver åtta företrädare för kunskapsintensiva näringar..

Dagens Media - 12 sep 19 kl. 15:35

Därför har jag bytt ut min tv mot airpods

Utvecklingen från skärmmedia mot ljud är en makrotrend som kommer att påverka oss alla. Och den har sin rot i skärmutmattningen – ett begrepp som hela världen pratar om, skriver Walter Naeslund, Honestys vd..

Dagens Media - 12 sep 19 kl. 15:18

Visual Art ska sköta Icas medieförsäljning i butik

Visual Art får utökat förtroende, framöver ska utomhusbolaget ha hand om medieförsäljningen för Icas digitala ytor..

Dagens Media - 12 sep 19 kl. 13:23

Spaning från Dmexco: Snacket bland besökarna

DMEXCO 2019. Googles största rädsla, röstmarknadsföringens genombrott och antalet säljare som svämmar över. Det är några av snackisarna under Dmexco i Köln, skriver Dagens Medias Madeleine Nilsson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.