DN > Opinion

Sunday, 20 January, 05:32

DN - 29 dec 18 kl. 21:00

”Klimatet kräver att vi tänker om och satsar på kärnkraft”Martina Sturek, Women in nuclear: Lyssna på vetenskapen och se kärnkraften som en allierad i kampen mot klimathotet..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sturek

Dela artikeln

11449 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klimatet, kräveratt vi , tänkerom och , satsar, på kärnkraft
SVT Debatt - 03 dec 13 kl. 06:00

Det politiska klimatet kräver också hårda ord

David, Jag blev lite överraskad av ditt debattinlägg. Om du lyssnar på låten så inser du att låtens tema, det vill säga vad låten handlar om, inte är våld mot Jimmie. Den handlar om vad som har hänt med Sverige.

SVT Debatt - 03 dec 13 kl. 06:00

Det hårda politiska klimatet kräver också hårda ord

David, Jag blev lite överraskad av ditt debattinlägg. Om du lyssnar på låten så inser du att låtens tema, det vill säga vad låten handlar om, inte är våld mot Jimmie. Den handlar om vad som har hänt med Sverige.

VA - 08 nov 16 kl. 12:25

”Sverige behöver det och klimatet behöver det” – svenska startupen som satsar på fjärde generationens kärnkraft

Nedmonteringen av den svenska kärnkraften måste upphöra, anser startupen Leadcold som utvecklar fjärde generationens kärnkraftsreaktorer. .

Supermiljöbloggen - 23 sep 18 kl. 12:56

Greta: Om folk skulle förstå på riktigt skulle de göra något åt klimatet

Greta Thunberg beskriver sig på Twitter som en "15-årig klimatradikal med Aspergers".  Hon började skolstrejka för klimatets skull veckorna innan valet och har sedan dess väckt uppmärksamhet över hela världen. SMB har fått äran att intervjua den blivande legenden.

YLE - 22 apr 14 kl. 11:35

Jensen & Jensen satsar allt på bollen

Finns du på FIFA? Hur stort stadion spelar ni på? Får du pengar?

Barometern - 25 jul 14 kl. 07:13

Kommunalrådet satsar på grön el

Kommunalrådet Ingemar Svanström (C) är en klimat­smart person i det privata. Såväl bilen som delar av villan drivs med egenproducerad solkraft. – Jag gör det här för att jag alltid har varit intresserad av energifrågor.

Kristianstadsbladet - 30 sep 13 kl. 06:48

Vindkraften skänker bort våra pengar

Det har varit många diskussioner om vindkraft den senaste tiden. I ledaren om vindkraft 14 september missar Mattias Karlsson några av de mest väsentliga faktorerna:
1 Sverige har redan tillräcklig kapacitet för elproduktion. I den internationella tidningskrisens spår avvecklas då och då några av våra största elkonsumenter, pappersmaskinerna.

BT - 04 sep 14 kl. 16:35

Centerpartiet tar ansvar för klimatet

Replik. Svar till Tom Andersson (MP), BT 29/8.
Tom Andersson (MP) skriver i en debattartikel att klimathotet för en anonym tillvaro i valrörelse.

Supermiljöbloggen - 06 sep 16 kl. 16:26

Regeringen satsar 12,9 miljarder på klimatet

Regeringen presenterade idag klimatsatsningar i budgeten för 2017. Satsningen beskrivs av regeringen som "den största investeringsbudgeten på klimat- och miljöområdet i Sveriges historia". Totalt satsar regeringen 12,9 miljarder kronor på klimatarbetet mellan 2017-2020.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Miljöpartiet miljardsatsar på klimatet

Miljöpartiet satsar på klimatet i sin kommande budgetmotion. På torsdagen lade man fram ett paket med satsningar som sammanlagt uppgår till över 40 miljarder kronor.Bland annat vill partiet lägga 15 miljarder kronor på järnvägsinvesteringar och underhåll.

Fler nyheter från DN

DN - 8 timmar sedan

”För få kvinnliga forskare skriver på DN Debatt”

Cissi Billgren Askwall och Anna Maria Jönsson: Vi vill uppmana kvinnliga forskare att ge sig in i samhällsdebatten..

DN - Igår: 21:00

”Järnvägens brister hotar Ikeas fortsatta expansion”

DN DEBATT 19/1. Ikea vill fortsätta att utveckla sin verksamhet i Småland och Skåne, men eftersatta investeringar i infrastrukturen för tåg skapar stora problem. Stadigt ökande restider, förseningar och inställda tåg hotar vår fortsatta utveckling.

DN - 17 jan 19 kl. 00:30

”Ställ om snabbt till nyttigare och mer klimatsmart mat”

11 miljöforskare om ny rapport: Vi måste bland annat konsumera tio gånger mer av bönor, linser och andra baljväxter..

DN - 16 jan 19 kl. 21:00

”Spelteori visar att S+C+L+MP ger den starkaste regeringen”

Nationalekonomer: Modellerna för koalitioner har utvecklats av ekonomipristagarna Lloyd Shapley och Roger Myerson..

DN - 16 jan 19 kl. 17:53

”Det är nyfikenhet som leder till innovationer”

SLUTREPLIK DN DEBATT 3/1. Risken är att alltför stora krav ställs på kortsiktiga tillämpningar, men det är inte alltid man hittar lösningar just där man lyser med lampan. Framtidens nya landvinningar och innovationer, som vi i dag inte ens kan föreställa oss, kommer inte från planerade insatser utan härrör oftast från oväntade upptäckter som inte är möjliga att planera, skriver Christina Moberg, professor emeritus i organisk kemi vid KTH..

DN - 15 jan 19 kl. 21:00

”Kommunerna kommer inte att klara välfärden framöver”

Författarna till SNS Konjunkturrådsrapport 2019: Vi har identifierat fyra nödvändiga förändringar..

DN - 14 jan 19 kl. 15:03

”Orimligt fokusera på hur ’svaga individer’ kan fasas ut”

SLUTREPLIK DN DEBATT 10/1. Det ligger i både löntagarnas och arbetsgivarnas intresse att regelverk, utbildnings- och välfärdssystem bidrar till att fler kan arbeta och är attraktiva på arbetsmarknaden ett helt arbetsliv, skriver Roger Mörtvik och Carin Ulander-Wänman..

DN - 14 jan 19 kl. 14:58

”Visst är Bryssel en dröm för förespråkare av marknadshyror”

SLUTREPLIK DN DEBATT 8/1. Varken Sandro Scocco eller Marie Linder och Erik Elmgren erkänner att en avveckling av hyresregleringen krävs för att få bukt med bostadsbristen. Rättvisa och effektivitet gynnas bättre genom en marknadsekonomi än genom prisreglering, skriver Roland Andersson och Lars Jonung..

DN - 14 jan 19 kl. 14:49

”Också forskare ägnar sig åt motiverat tänkande”

SLUTREPLIK DN DEBATT 31/12. När vi läste repliken på vår debattartikel var den spontana reaktionen att detta var trams och dumheter. Det krävdes mycket mödosamt tankearbete i motvind för att komma till insikten att våra data kanske inte tillåter oss att dra slutsatsen att motiverat tänkande förekommer lika mycket för ”Svenskar” och ”Världsmedborgare” i det specifika fallet, skriver tre forskare i beteendeekonomi.

DN - 14 jan 19 kl. 14:53

”Viktigt veta vilka gymnasieprogram som ökar risken för arbetslöshet”

SLUTREPLIK DN DEBATT 7/1. Vi instämmer gärna i att studie- och yrkesvägledare har en viktig roll att fylla. Det är dock inget nytt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.