SVT > Utrikes

Tuesday, 22 January, 09:00

SVT - 29 dec 18 kl. 03:18

Hela Finland ska sluta röka – även på egna balkongenI Finland har staten gått till attack mot rökning. Målet är att befolkningen ska vara rökfri om tolv år genom stränga lagar och förbud – som även kan gälla på den egna balkongen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Finland

Dela artikeln

6872 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hela Finlandska , sluta, röka, även, egna, balkongen
DN - 19 apr 18 kl. 06:00

”Sluta aldrig tro även om vägen inte är spikrak”

VÄXJÖ. Han har aldrig spelat en landskamp, varken som junior eller senior, och för tre år sedan spelade han division I-hockey. Nu är Viktor Andrén på väg att ta Växjö till klubbens andra SM-guld.

YLE - 11 okt 14 kl. 22:38

Finland kom i kapp men inte förbi

Finland tog poäng även i sin andra match i EM-kvalet. Efter underläge i paus så utjämnade Jarkko Hurme med ett snyggt volleyskott och matchen på Olympiastadion slutade 1-1. Finland inledde matchen i ett ursinnigt tempo och redan i den andra matchminuten hade Tim Sparv ett ypperligt läge att ge Finland ledningen.

YLE - 11 okt 14 kl. 22:38

Finland i kapp men inte förbi

Finland tog poäng även i sin andra match i EM-kvalet. Efter underläge i paus så utjämnade Jarkko Hurme med ett snyggt volleyskott och matchen på Olympiastadion slutade 1-1. Roman Eremenko: Vi ville vinna | Sportinslag2 min 7 sSpela upp klipp på Arenan: Roman Eremenko: Vi ville vinna | SportinslagFinland inledde matchen i ett ursinnigt tempo och redan i den andra matchminuten hade Tim Sparv ett ypperligt läge att ge Finland ledningen.

YLE - 20 dec 16 kl. 20:57

Svartåbo kläckte idé: Ge en gåva till Finland på nätet

Tack vare Svartåbon Katariina Tuominen kan vem som helst ge Finland en gåva hur enkelt som helst. Hon har nämligen kläckt idén till en webbplats med avsikten att sprida goodwill eller sympati. Idén lanserades på adressen www.

YLE - 02 nov 16 kl. 19:50

Insekter kan bli ett livsmedel också i Finland

Finland importerar en stor del av det protein som används i samhället. Självförsörjningsgraden i fråga om protein är bara 20 procent, men Naturresursinsitutet Luke driver projektet ScenoProt där målsättningen är att siffran ska stiga till 60 procent senast 2030. Projektet presenterades för journalister i Helsingfors i dag.

P3 - 08 apr 14 kl. 12:12

Nätopertörer måste sluta spara information om användarna

Nätoperatörer ska inte kunna spara vem du ringer och eller spara ditt ip nummer på datorn. De här har de gjort för att kunna utreda brott. Men nu har EU domstolen ogiltigförklarat det här datalagringsdirektivet.

Sydsvenskan - 15 jun 15 kl. 10:56

I princip omöjligt att sluta spela

Du är en färgglad prick och ditt enda syfte är att växa genom att äta andra färgglada prickar. Svårare än så är inte det omöjligt beroendeframkallande webbläsarspelet Agar.io.

Mobil - 03 dec 14 kl. 07:54

Puzzlephone – modulär mobil från Finland

Det är inte bara Jolla och Nokia som kommer från Finland, det gör även en ny tillverkare som gör telefoner i byggsats..

SN - 12 dec 16 kl. 13:36

John Wall får sparken från Finland

Hasse Backe får sparken som förbundskapten för Finland. Det innebär även att Bissarnas tränare John Wall, som varit videoanalytiker, får gå..

SN - 12 dec 16 kl. 13:36

Wall får sparken från Finland

Hasse Backe får sparken som förbundskapten för Finland. Det innebär även att Bissarnas tränare John Wall, som varit videoanalytiker, får gå..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Ny kraftig jordbävning i Indonesien

En jordbävning i styrka 6.6 har drabbat den Indonesiska ön Sumbawa..

SVT - 4 timmar sedan

Bosnien – flaskhalsen till EU

För de migranter och flyktingar som försöker ta sig in till EU är Bosnien den nya flaskhalsen på fastlandet. Här studsas människor mellan gränser och läger likt ett flipperspel. Så pass att försöken att ta sig över gränsen går under begreppet ”the Game” – spelet.

SVT - 4 timmar sedan

Gerillamedlemmar i fredssamtal söker skyddsgarantier efter bombdåd

Colombianska ELN vill ha garantier från regeringen för att de tio personerna i vänstergerillans delegation ska kunna återvända till hemlandet. Förhandlingarna på Kuba bröt samman till följd av det blodiga dådet mot en polisskola förra veckan..

SVT - 5 timmar sedan

Många döda efter gasexplosion på fartyg i Kertjsundet

Två fartyg fattade eld i Kertjsundet mellan Krimhalvön och Ryssland på måndagen. Minst elva personer har omkommit, uppger ryska myndigheter..

SVT - 5 timmar sedan

Indisk fiskebåt med över 100 migranter försvunnen

En fiskebåt som misstänks ha mellan 100 och 200 migranter ombord från Delhi och delstaten Tamil Nadu i Indien har försvunnit. Enligt indisk polis kan den vara på väg på Nya Zeeland..

SVT - 10 timmar sedan

Ökade spänningar mellan Israel och Iran

Ett ordkrig har brutit ut mellan Israel och Iran efter anklagelser om en missilattack. Israel påstår att Iran ligger bakom en missil som sköts under söndagen, och uppger att det var orsaken till att de attackerade flera iranska mål i Syrien. Iran hotar nu med att utplåna Israel ”från jordens yta”..

SVT - 11 timmar sedan

Intensivt arbete för att rädda tvååring i borrhålet

Fortfarande pågår ett intensivt arbete för att rädda den tvåårige pojke som ramlat ner i ett borrhål i Malaga i Spanien. Ett svenskt företag finns på plats med specialutrustning, men man har stött på nya problem som försvårat arbetet. Efter åtta dagar finns få förhoppningar om att hitta pojken vid liv..

SVT - 15 timmar sedan

Fartyg brinner i Kertjsundet

Två fartyg har fattat eld i Kertjsundet mellan Krimhalvön och Ryssland, enligt det ryska transportdepartementet, rapporterar Reuters. Sammanlagt finns 31 personer ombord på skeppen, bland annat från Turkiet och Indien..

SVT - 16 timmar sedan

Efter brexit-nederlaget – nu ska May släppa sin plan B

Efter att Theresa Mays brexit-plan stoppats i parlamentet förra veckan, måste nu premiärministern förklara hur hon ska komma vidare med det brittiska EU-utträdet. Klockan 16.30 kommer May med ett uttalande i frågan – SVT Nyheter sänder direkt..

SVT - Igår: 03:53

Ny rapport: Så mycket rikare blev miljardärerna 2018

Världens allra rikaste blir allt rikare. Världens 2 000 dollarmiljardärer tjänade förra året 23 miljarder kronor om dagen – samtidigt som de fattiga blir fattigare. Det framgår av hjälporganisationen Oxfams årliga rapport som gavs ut under måndagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.