DI > Ekonomi

Sunday, 20 January, 05:34

DI - 27 dec 18 kl. 16:30

Läs en romanI Paris drar affärsmän lott för att slippa luncha med svenskar. "Ingen vill äta med svenska affärsmän eftersom de bara kan prata pengar, möjligen golf", citerade Di-krönikören Jan Gradvall en fransk näringslivsledare häromåret. "Ingen har läst romaner, ingen har sett någon konst och ingen har någon religion.".
Läs mer på DI
Läs mer om:
Paris, Di, Jan Gradvall

Dela artikeln

12940 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läsen , roman
YLE - 28 feb 16 kl. 08:02

Roman Schatz: Vad är ni finlandssvenskar rädda för?

Han frågar på allvar, Roman Schatz. Han ser mig stint i ögonen och undrar om vi på riktigt är rädda för att dö ut. Vi finlandssvenskar.

Sydsvenskan - 18 sep 11 kl. 16:20

"Frihet" - decenniets roman

Foto: Åsa Wallin
Amerikas främste samtidsskildrare, eller bara ännu en av kritikernas manliga älsklingar? Klart är att svenskättade Jonathan Franzen är en av USA:s just nu mest omtalade författare. Sydsvenskan gjorde ett besök i hans lägenhet på Manhattan.

YLE - 28 mar 15 kl. 13:31

Herberts: Nu höjer vi kraven på Roman

Om landslaget ska slå Nordirland hänger på truppens enda världsstjärna. Fotbollsfinland har rätt att förvänta sig underverk av Roman Eremenko. Enligt Uefas rankning av de europeiska ligorna spelas den klart bästa klubbfotbollen i Spanien.

YLE - 29 jun 17 kl. 14:57

Roman Eremenkos utmaning under avstängningen: Löpa maraton med mamma

Dopningsavstängda Roman Eremenko har fortsatt att träna stenhårt och kommer i september att löpa Berlin maraton tillsammans med sin mamma. Det avslöjar Nelia Eremenko för Österbottens Tidning. ÖT har träffat pappa Alexei Eremenko och hans fru Nelia i Jakobstad och fotbollsföräldrarna berättar bland annat att mellansonen Roman antagit utmaningen från sin mamma: att i september löpa maratonloppet i Berlin.

YLE - 07 okt 16 kl. 09:23

Ovisshet kring Roman Eremenko - besked väntas idag

Roman Eremenko stängdes av i 30 dagar av Uefa igår, strax inför Finlands kvalmöte med Island. Mer information väntas under fredagen från finländarens klubblag CSKA Moskva. Inför matchen mot Island konstaterade Hasse Backe kryptiskt att han hade fått veta att Roman Eremenko inte var tillgänglig.

YLE - 07 okt 16 kl. 09:23

Ovisshet kring Roman Eremenko - klubben tiger

Roman Eremenko stängdes av i 30 dagar av Uefa igår, strax inför Finlands kvalmöte med Island. Mer information väntades under fredagen från finländarens klubblag CSKA Moskva, men där tiger man. Inför matchen mot Island konstaterade Hasse Backe kryptiskt att han hade fått veta att Roman Eremenko inte var tillgänglig.

Kristianstadsbladet - 23 jun 11 kl. 06:30

Försök att upprätta miss-tolkad roman

"Tidens mörka rygg", Översättning, Karin Sjöstrand (Albert Bonniers förlag)I "Tidens mörka rygg" försöker Javier Marías upprätta en missförstådd roman. Litteraturkritiker Thomas Kjellgren anser att det är splittrat, tålamodsprövande, spänningslöst och oberäkneligt.
JAVIER MARíAS.

BT - 29 apr 14 kl. 10:45

Roman att fundera över

Bonniers karakteriserar Över havet av den irländske författaren Colum McCann som ”roman”. Boken visar sig innehålla tre ”böcker”. Den första av dessa innehåller tre separata texter, som rimligen bör betraktas som reportage.

SmålandsPosten - 07 okt 14 kl. 07:56

En roman om ovissheten

VI SOM VAR tonåringar på 1980-talet älskar Klas Östergren allra mest. 
Jo, jag lovar: det är vi som är hjärtat i beundrarkroppen. För många av oss var det nämligen Klas Östergren-pocketen Gentlemen i tonårsrummets bokhylla – ljusgul, med små tecknade boxare på – som var vägen ut i ett nytt liv, större och mer spännande.

Sydsvenskan - 03 dec 14 kl. 04:00

En rik roman med en skugga

Min finlandssvenska väninna och jag brukar roa oss med att jämföra våra språk och jag är nästan alltid mer imponerad av hennes. Det är lätt att bli förälskad i finlandssvenskans lite gammalmodiga och ofta mer bildrika språk. Det blir jag också när jag läser Lars Sunds senaste roman, ”Tre systrar och en berättare”.

Skånskan - 11 mar 16 kl. 14:11

En sorglig, hoppfull och underbar roman

Recension BOK
Överbefälhavarens hemlighet
Författare: Björn Ranelid
Förlag: Albert BonnierEfter den apokalyptiska skildringen av Stockholm efter ett bombanfall i den förra romanen är Björn Ranelid tillbaka med Överbefälhavarens hemlighet, som är ett fantastiskt inkännande psykologiskt porträtt av en mycket sammansatt människa.
Det är en roman om framgångens pris och medkänslans villkor. Och det är en roman om ett obarmhärtigt mediedrev.

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Trump vill skydda "drömmare" i utbyte mot mur

USA:s president Donald Trump erbjuder Demokraterna en kompromiss som ska öppna nedstängda myndigheter. Han är redo att ge efter i migrationspolitiken om han får pengar till muren mot Mexiko. Men ledande Demokrater gjorde tummen ner på förhand..

DI - 7 timmar sedan

Trump erbjuder en kompromiss om muren

Donald Trump presenterar ett förslag till kompromiss som innehåller 5,7 miljarder dollar för en "fysisk barriär" längs gränsen mot Mexiko..

DI - 8 timmar sedan

40 miljoner i investeringar ska få familjeföretaget att växa

BORGHAMN. Tryggve Bladh hade siktet inställt på cockpit och en karriär som pilot. Men en avisering från pappan att familjeföretaget skulle säljas fick honom att tänka i nya banor.

DI - 9 timmar sedan

Chefsekonomen: "Lobbyn var helt full med hundar och deras ägare"

Veckans resenär: Christina Nyman, ny chefsekonom på Handelsbanken..

DI - 9 timmar sedan

Tusentals i kvinnomarscher runt om i USA

Tusentals kvinnor demonstrerade runt om i USA för att markera att det är två år sedan miljontals marscherade på gatorna för att protestera mot USA:s då precis nytillträdde president Donald Trump..

DI - 10 timmar sedan

Stephen Hawkings dotter: ”Jag tänkte aldrig på honom som ett geni”

Hon lär få leva med epitetet ”Stephen Hawkings dotter”, snarare än ”författare”. Men Lucy Hawking följer i sin fars fotspår på sitt eget sätt: att väcka barns intresse för vetenskap och forskning. Samtidigt har hon tagit plats som styrelseordförande för den världsberömde fysikerns stiftelse..

DI - 10 timmar sedan

Stor sekretess kring Nordkoreamötet i Sverige

Företrädare för USA och Nordkorea håller i helgen ett hemligt möte i Sverige. Enligt flera medier hålls mötet på en konferensanläggning utanför Stockholm, men utrikesdepartementet lägger locket på..

DI - 10 timmar sedan

Trump uppges kompromissa – men inte om muren

USA:s president Donald Trump ska göra ett tillkännagivande som har med budgetbråket och myndigheternas nedstängning att göra. Enligt uppgifter kommer han föreslå en migrationskompromiss – där hans önskade murpengar fortfarande ingår..

DI - 11 timmar sedan

Lista: Här är kreditkorten som lönar sig bäst

Hur förmånligt är ditt betalkort på resan och vilka försäkringar ingår? I mars försämrar ett av de mest fördelaktiga korten sina villkor.  Di har jämfört de olika betal- och kreditkorten på marknaden – och lisat fördelarna och nackdelarna..

DI - 11 timmar sedan

Donald Trumps tal om nedstängningen skjuts upp en timme

Donald Trumps utlovade tillkännagivande om gränsfrågan och den pågående nedstängningen av den amerikanska statsapparaten skjut upp en timma, meddelar Vita huset..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.