DI > Ekonomi

Monday, 22 April, 23:59

DI - 27 dec 18 kl. 16:30

Läs en romanI Paris drar affärsmän lott för att slippa luncha med svenskar. "Ingen vill äta med svenska affärsmän eftersom de bara kan prata pengar, möjligen golf", citerade Di-krönikören Jan Gradvall en fransk näringslivsledare häromåret. "Ingen har läst romaner, ingen har sett någon konst och ingen har någon religion.".
Läs mer på DI
Läs mer om:
Paris, Di, Jan Gradvall

Dela artikeln

13174 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läsen , roman
YLE - 28 feb 16 kl. 08:02

Roman Schatz: Vad är ni finlandssvenskar rädda för?

Han frågar på allvar, Roman Schatz. Han ser mig stint i ögonen och undrar om vi på riktigt är rädda för att dö ut. Vi finlandssvenskar.

Sydsvenskan - 18 sep 11 kl. 16:20

"Frihet" - decenniets roman

Foto: Åsa Wallin
Amerikas främste samtidsskildrare, eller bara ännu en av kritikernas manliga älsklingar? Klart är att svenskättade Jonathan Franzen är en av USA:s just nu mest omtalade författare. Sydsvenskan gjorde ett besök i hans lägenhet på Manhattan.

YLE - 28 mar 15 kl. 13:31

Herberts: Nu höjer vi kraven på Roman

Om landslaget ska slå Nordirland hänger på truppens enda världsstjärna. Fotbollsfinland har rätt att förvänta sig underverk av Roman Eremenko. Enligt Uefas rankning av de europeiska ligorna spelas den klart bästa klubbfotbollen i Spanien.

YLE - 29 jun 17 kl. 14:57

Roman Eremenkos utmaning under avstängningen: Löpa maraton med mamma

Dopningsavstängda Roman Eremenko har fortsatt att träna stenhårt och kommer i september att löpa Berlin maraton tillsammans med sin mamma. Det avslöjar Nelia Eremenko för Österbottens Tidning. ÖT har träffat pappa Alexei Eremenko och hans fru Nelia i Jakobstad och fotbollsföräldrarna berättar bland annat att mellansonen Roman antagit utmaningen från sin mamma: att i september löpa maratonloppet i Berlin.

YLE - 07 okt 16 kl. 09:23

Ovisshet kring Roman Eremenko - besked väntas idag

Roman Eremenko stängdes av i 30 dagar av Uefa igår, strax inför Finlands kvalmöte med Island. Mer information väntas under fredagen från finländarens klubblag CSKA Moskva. Inför matchen mot Island konstaterade Hasse Backe kryptiskt att han hade fått veta att Roman Eremenko inte var tillgänglig.

YLE - 07 okt 16 kl. 09:23

Ovisshet kring Roman Eremenko - klubben tiger

Roman Eremenko stängdes av i 30 dagar av Uefa igår, strax inför Finlands kvalmöte med Island. Mer information väntades under fredagen från finländarens klubblag CSKA Moskva, men där tiger man. Inför matchen mot Island konstaterade Hasse Backe kryptiskt att han hade fått veta att Roman Eremenko inte var tillgänglig.

Kristianstadsbladet - 23 jun 11 kl. 06:30

Försök att upprätta miss-tolkad roman

"Tidens mörka rygg", Översättning, Karin Sjöstrand (Albert Bonniers förlag)I "Tidens mörka rygg" försöker Javier Marías upprätta en missförstådd roman. Litteraturkritiker Thomas Kjellgren anser att det är splittrat, tålamodsprövande, spänningslöst och oberäkneligt.
JAVIER MARíAS.

BT - 29 apr 14 kl. 10:45

Roman att fundera över

Bonniers karakteriserar Över havet av den irländske författaren Colum McCann som ”roman”. Boken visar sig innehålla tre ”böcker”. Den första av dessa innehåller tre separata texter, som rimligen bör betraktas som reportage.

SmålandsPosten - 07 okt 14 kl. 07:56

En roman om ovissheten

VI SOM VAR tonåringar på 1980-talet älskar Klas Östergren allra mest. 
Jo, jag lovar: det är vi som är hjärtat i beundrarkroppen. För många av oss var det nämligen Klas Östergren-pocketen Gentlemen i tonårsrummets bokhylla – ljusgul, med små tecknade boxare på – som var vägen ut i ett nytt liv, större och mer spännande.

Sydsvenskan - 03 dec 14 kl. 04:00

En rik roman med en skugga

Min finlandssvenska väninna och jag brukar roa oss med att jämföra våra språk och jag är nästan alltid mer imponerad av hennes. Det är lätt att bli förälskad i finlandssvenskans lite gammalmodiga och ofta mer bildrika språk. Det blir jag också när jag läser Lars Sunds senaste roman, ”Tre systrar och en berättare”.

Skånskan - 11 mar 16 kl. 14:11

En sorglig, hoppfull och underbar roman

Recension BOK
Överbefälhavarens hemlighet
Författare: Björn Ranelid
Förlag: Albert BonnierEfter den apokalyptiska skildringen av Stockholm efter ett bombanfall i den förra romanen är Björn Ranelid tillbaka med Överbefälhavarens hemlighet, som är ett fantastiskt inkännande psykologiskt porträtt av en mycket sammansatt människa.
Det är en roman om framgångens pris och medkänslans villkor. Och det är en roman om ett obarmhärtigt mediedrev.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Serieentreprenörer blev riskkapitalister

Bröderna Fredriksson blev serieentreprenörer av en slump. När deras första företag, Bythjul, såldes startade de tillsammans investeringsbolaget Nordic Etail. ”Att få jobba ihop med sina syskon är en ynnest”, säger mellanbrodern Oscar Fredriksson..

DI - 1 timme sedan

Lugn måndagshandel på USA-börserna

Wall Street stängde måndagshandeln utan större förändringar inför rapportflodens mer intensiva dagar senare i veckan..

DI - 2 timmar sedan

Experterna oeniga om räntan: Så bör Ingves agera

Både den internationella och den svenska konjunkturen har svalnat markant, men det är avmattning snarare än recession som väntar. Det är Skuggdirektionen enig om.  När det gäller penningpolitiken går åsikterna isär.

DI - 3 timmar sedan

Coop slutar sälja engångsgrillar

Engångsgrillar har varit hett debatterat, inte minst efter förra sommarens bränder och av miljöskäl. Matkedjan Coop har nu tagit beslut om att sluta sälja engångsgrillar..

DI - 3 timmar sedan

Kvartalshysterin döms ut - ”allvarlig situation”

En majoritet av börsbolagen vill sluta med kvartalsrapporteringen eftersom systemet hämmar bolagens ekonomiska tillväxt, visar en ny undersökning. Men ett förändrat system skulle missgynna småsparare..

DI - 4 timmar sedan

SAS-strejk allt närmare

SAS och piloter i Sverige, Norge och Danmark träffas för nya förhandlingar för att hitta en lösning på den låsta konflikten. Kommer man inte överens väntar strejk från och med fredag..

DI - 4 timmar sedan

Slipp stressen med superstruktörens smarta jobbtips: ”Allt kan förenklas”

Många krånglar till jobbet alldeles i onödan. Det anser bokaktuella effektivitetsexperten David Stiernholm som säger sig ha lösningen på de frustrerande stresspuckarna. Med smarta strukturtips får man mer uträttat och blir en mästare på att prioritera.

DI - 5 timmar sedan

Stödet för arbetskraftsinvandring ökar

Stödet för arbetskraftsinvandringen har ökat i Sverige, visar en ny undersökning från SOM-institutet i Göteborg. Högutbildade och personer under 30 år är mest positiva, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.  I den övre medelåldern är man mer negativ..

DI - 6 timmar sedan

”Jag tyckte jag var ett geni när jag köpte aktier”

Med Petronella Panérus som vd har reklambyrån Åkestam Holst svingat sig upp till en global toppranking bland annat med en omtalad kupp mot Google Maps. Privatekonomin har däremot inte alltid varit samma succé: ”En gång tyckte jag att jag var ett geni när jag köpte aktier, men det var uppenbart tvärtom”, säger Petronella Panérus i en intervju med Di Weekend..

DI - 6 timmar sedan

M kräver fortsatt kärnkraft – och mer lönsam

Moderaterna har tagit strid för kärnkraften och nästa steg är att se över prissättningen och subventionerna på elmarknaden. Utgångspunkten inför de energisamtal som väntar nu i veckan är att kärnkraften måste göras mer lönsam att investera i..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.