DN > Opinion

Saturday, 20 April, 08:17

DN - 27 dec 18 kl. 06:00

Mot den skamliga hederskulturen gäller bara nolltoleransMagda Gads artikelserie visar hur Afghanistans män torterar kvinnor med hedern som ursäkt. Sverige måste bli betydligt bättre på att bekämpa denna skamkultur..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Gads, Afghanistans

Dela artikeln

14575 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mot den skamliga, hederskulturen, gäller, bara, nolltolerans
PI - 17 apr 11 kl. 11:33

Skamliga ord

INSÄNDARE ?Utan invandring hade vi stått och stampat på ett jordgolv?. Dessa ord framförde Anders Borg i riksdagen den 13:e april.

SVT Debatt - 04 jun 13 kl. 11:38

Mota rasismen genom att prata om hederskulturen som dödade Fadime

HEDERSVÅLD Elva år efter mordet på Fadime Sahindal finns det fortfarande politiker och myndighetspersoner som inte tar ordet hedersvåld i sin mun. I Sverige aktar vi oss för att diskutera vissa gruppers specifika behov av rädsla för att bli kallade rasister. Men rasismen livnär sig inte på sanningar, utan på okunskap.

Expressen - 19 jan 15 kl. 04:41

Alla terrorns vänner är lika skamliga

Samtidigt som Europa ställer sig upp mot terrorn meddelar Jan Myrdal-sällskapet att Leninpriset i år tilldelas Mikael Wiehe. Terrorns vänner är lika skamliga oavsett vilken beteckning de uppträder under, skriver Gunnar Hökmark..

Posh24 - 09 jan 14 kl. 10:32

Samir Badran får skamliga förslag: "Erbjuder mig kylskåp för sex!"

I tisdagens avsnitt återvände tittarfavoriten Samir Badran till Paradise Hotel. Många har fått upp ögonen för den 23-åriga Linköpingsbon, och nu avslöjar han för Expressen att han fått många skamliga förslag efter sin medverkan.

"Det har varit extremt.

Expressen - 16 jul 18 kl. 05:00

Hedersförtrycket drabbar inte bara unga kvinnor

Hederskulturen påverkar inte bara unga flickor.Äldre kvinnorna som lever enligt hederskulturens normer är de mest osynliggjorda människorna i det svenska samhället..

Dagen - 17 mar 11 kl. 03:00

Västs skamliga svek

Överheten bär inte svärdet förgäves, påstår Paulus. Då kände han förstås inte till FN, Nato, USA och EU. Alla har de svikit upprorsrörelserna i arabvärlden; det världsliga regementet har slutat att fungera med moral och ansvar.

Newsmill - 25 apr 12 kl. 01:05

Så länge hederskulturen tolereras kommer flickor mördas

http://www.newsmill.se/trackback/44566Ordförande för Nätverket mot hedersvåld och kvinnosamordnare: Integrationspolitiken, efter tio år av Fadime-debatter och insatser för 450 millioner, fokuserar nästan bara på de akuta åtgärderna och går inte till roten av problemet.

Aftonbladet - 14 mar 16 kl. 23:55

Hederskulturen på Handelshögskolan

Karin Pettersson läser en modig, arg och djupt sorglig bok om elitens skola, som bara har tre kvinnliga professorer.

DN - 08 sep 17 kl. 21:00

”Hederskulturen fortsätter växa – med regeringens stöd”

Kulturellt och religiöst förankrad diskriminering inte bara accepteras i Sverige – myndigheterna skickar till och med bidrag till organisationer och samfund som producerar hedersnormerna. Men hedersetiken kan avprogrammeras. Vi vädjar till makthavarna att införa ett samhällskontrakt för nyanlända, skriver Maria Rashidi, kvinnorättsaktivist..

DN - 08 sep 17 kl. 21:00

”Hederskulturen fortsätter växa – med regeringens stöd”

Kulturellt och religiöst förankrad diskriminering inte bara accepteras i Sverige – myndigheterna skickar till och med bidrag till organisationer och samfund som producerar hedersnormerna. Men hedersetiken kan avprogrammeras. Vi vädjar till makthavarna att införa ett samhällskontrakt för nyanlända, skriver Maria Rashidi, kvinnorättsaktivist..

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Ledare: Låt den tråkiga normalpolitikern återuppstå

DN 20/4 2019. Vad har de tråkiga politikerna någonsin gjort för oss? De har skapat ett antal anständiga samhällen.

DN - Igår: 19:00

”Kristna värderingar” är inte alltid det man tror

DN 19/4 2019. Allt fler säger sig vilja ha ett samhälle byggt på ”kristna värden”. Det paradoxala är att dessa ”värden” inte alltid är förenliga med att vara kristen..

DN - I förrgår: 05:30

Tystnad är Strandhälls offentlighetsprincip

DN 18/4 2019. Först bytte Annika Strandhäll ut chefen för Försäkringskassan av valtaktiska skäl. Sedan försökte Regeringskansliet strypa informationsflödet..

DN - I förrgår: 19:31

Andrev Walden: Skönhet är maktOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.