GöteborgsPosten > Opinion

Tuesday, 22 January, 09:02

GöteborgsPosten - 27 dec 18 kl. 05:00

Två identiteter, ett landSverige är fyllt av multipla identiteter och kulturkrockar. Först när vi inser vilka värderingar och normer som ligger i botten av de värsta konflikterna kan vi på riktigt lära oss om varandra, skriver Mustafa Panshiri, polis och föreläsare samt skribent i ledarsidans serie med julkolumner..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Mustafa Panshiri

Dela artikeln

7789 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, identiteterett , land
SmålandsPosten - 18 dec 14 kl. 00:30

Dubbla identiteter inga problem

”Samer, kurder och judar kan få leva i Sverige – men de är inte svenskar”, hävdade Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder i Dagens Nyheter och följde i SVT:s Aktuellt upp med att vara tveksam till huruvida det går att vara hundra procent svensk och hundra procent kurd samtidigt. Detta med motiveringen att ”då är man ju tvåhundra procent av någonting”.
Miljöpartiets Maria Ferm ville inte låta honom stå oemotsagd utan konstaterade genast att man visst kan vara ”hundra procent svensk, hundra procent kurd, hundra procent innebandyspelare och hundra procent dotter samtidigt”.

Sydsvenskan - 14 dec 11 kl. 09:45

Lånade identiteter - på egen risk

Foto: Christine Olsson/SCANPIX
Vem är du, vem är jag? Tv-serien Så mycket bättre är en lek med identiteter. Här är albumet.

SmålandsPosten - 16 sep 14 kl. 00:31

Det missförstådda Småland

Bonden och drängen åt samma mat vid samma bord, förrättade sida vid sida samma arbete och hängav sig åt samma förlustelser under fritiden. Här var någon klasskillnad inte märkbar, skriver Vilhelm Moberg i Berättelser ur min levnad. Det var det Småland han växte upp i som var föremål för analys.

Nyheter 24 - 26 okt 11 kl. 15:42

"Hur många identiteter finns det i en människa?"


KRÖNIKA. Nyheter24:s Alex Bengtsson menar att man kan vara Varbergslojal och HBK:are, muslim och svensk och storstadsbo och fiskarson samtidigt. I helgen spelade Halmstads Bollklubb sin sista allsvenska match på åtminstone ett år.

Nyan - 28 aug 14 kl. 16:50

Vistades på Åland med falska identitetskort

Två män från Ukraina misstänks för att utan lov ha vistats och arbetat på Åland. I ett pressmeddelande skriver polisen att de ha skaffat och använt förfalskade id-kort från Litauen. Men sina falska identiteter ska de sedan ha registrerat sig i olika myndighetsregister.

Cornucopia - 22 jul 17 kl. 21:02

Åtalet mot Ågren bekräftar: Transportstyrelsen har läckt hemliga operatörers identiteter

DN:s Mikael Holmström bekräftar i en artikel det jag bloggade om för en vecka sedan. Transportstyrelsen har läckt polisens, Säpos och Försvarsmaktens militära underrättelsetjänst hemliga särskilda operatörers identiteter. Detta bekräftas av gärningsbeskrivningen i åtalet mot fd GD:n Ågren.

Västerbottens Folkblad - 12 dec 11 kl. 10:09

Allt fler identiteter kapas

Problemet med kapade identiteter blir allt större.  Nu har nära 2 700 personer tvingats spärra sina personuppgifter så att bedragare inte kan ta fler krediter. Problemet med kapade identiteter blir allt större.

BT - 15 sep 14 kl. 12:26

Tog ut bidrag på två identiteter

En 51-årig man plockade under fem och ett halvt år ut olika bidrag från Borås kommun, med hjälp av två olika identiteter. Nu har han dömts till 100 dagsböter plus att betala tillbaka nästan 275 000 kronor till kommunen. Mannen, som fälls för grovt bidragsbrott, förklarade för rätten att han inte visste att man inte fick ta emot bidrag med flera olika identiteter, enligt bt.

Kristianstadsbladet - 15 sep 14 kl. 12:26

Tog ut bidrag på två identiteter


En 51-årig man plockade under fem och ett halvt år ut olika bidrag från Borås kommun, med hjälp av två olika identiteter. Nu har han dömts till 100 dagsböter plus att betala tillbaka nästan 275 000 kronor till kommunen.Mannen, som fälls för grovt bidragsbrott, förklarade för rätten att han inte visste att man inte fick ta emot bidrag med flera olika identiteter, enligt bt.

Helsingborgs Dagblad - 15 sep 14 kl. 12:29

Tog ut bidrag på två identiteter

En 51-årig man plockade under fem och ett halvt år ut olika bidrag från Borås kommun, med hjälp av två olika identiteter. Nu har han dömts till 100 dagsböter plus att betala tillbaka nästan 275 000 kronor till kommunen. Mannen, som fälls för grovt bidragsbrott, förklarade för rätten att han inte visste att man inte fick ta emot bidrag med flera olika identiteter, enligt bt.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Den säkra asylprövningen är en illusion

I många fall kan det vara svårt att avgöra vem som har tillräckliga skyddsbehov för att få stanna i Sverige. Ett kvotsystem vore ärligare, rättvisare och mer effektivt..

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

Sänk straffmyndighetsåldern och slopa straffrabatter för unga

För att hindra de gängkriminellas medvetna rekrytering av underåriga borde straffmyndighetsåldern sänkas till 14 år. Den nuvarande lagstiftningen har blivit föråldrad..

GöteborgsPosten - 14 jan 19 kl. 06:00

Fram för mer decentralisering

Sveriges kommuner står inför stora utmaningar i form av fler vårdkrävande äldre, växande välfärdsbehov, snabb urbanisering och akuta behov av bättre integration. En del av svaret är stärkt lokalt självstyre..

GöteborgsPosten - 18 jan 19 kl. 06:00

Moderater inför avgörande vägval

Ska Moderaterna försöka hålla fast vid gamla konfliktlinjer eller bejaka de nya? Frågan är lika avgörande som svår för partiet..

GöteborgsPosten - 18 jan 19 kl. 05:00

Henrik Ripa (M) vet inte vad rädsla är

Krisen på Sahlgrenska kan inte tystas eller hållas intern vilket Sjukhusets styrelseordförande, moderaten Henrik Ripa önskar. Problemen är av allmänintresse och det är utmärkt att läkarna varnar för överbeläggning och dåliga arbetsvillkor..

GöteborgsPosten - 16 jan 19 kl. 14:42

Januariblåsningen – en fars i många akter

Det är bara att gratulera Stefan Löfven (S) till århundradets maktspel. Under onsdagen meddelade Jonas Sjöstedt (V) att partiet lägger ner sina röster i fredagens statsministeromröstning. Löfven har därmed lyckats uppnå sina två främsta mål: att behålla regeringsmakten och att splittra Alliansen..

GöteborgsPosten - 16 jan 19 kl. 05:59

Se Vänersborgs HC-Jonstorp direkt

På onsdagskvällen möts Vänersborgs HC-Jonstorp i alltvåan. TTELA direktsänder matchen på ttela.se med start klockan 18.

GöteborgsPosten - 16 jan 19 kl. 06:00

Andreas ställs mot gamla lagkompisar

Vänersborgs HC mot Jonstorps IF i Alltvåans fjärde omgång och live på ttela.se. För VHC:s Andreas Karlsson är matchen speciell..

GöteborgsPosten - 16 jan 19 kl. 07:32

Pingislegendar vikarierar som förbundskapten

GöteborgsPosten - 16 jan 19 kl. 09:45

Zibanejad skänkte VM-bonus till flicklagOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.