Barometern > Nyheter

Thursday, 17 January, 09:38

Barometern - 24 dec 18 kl. 07:55

Sverige: Ryska gasledningen kan dras vid ÖsterlenDanmark tvekar fortfarande, men nu har gasledningen Nordstream 2 börjat byggas i svenska vatten. Trots flera regeringars oro har rör redan lagts längs nästan en tredjedel av de 1 200 kilometer ledningen ska sträcka sig..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Österlen, Nordstream

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, Ryska, gasledningenkan , drasvid , Österlen
YLE - 07 sep 16 kl. 17:14

Nya ryska gasledningen ett säkerhetspolitiskt hot?

Fyra riksdagsledamöter från olika partier anser att den nya planerade ryska gasledningen från Viborg till Tyskland har en säkerhetspolitisk dimension och vill att regeringen utreder eventuella risker. Regeringen ser röret enbart som ett handelsprojekt. Gasledningen Nord Stream 2 ska enligt planerna vara klar 2019.

Blekinge Läns tidning - 09 apr 17 kl. 10:00

Ryska gasledningen skapar politisk press

Danmark skulle kunna stoppa den ryska gasledningen eftersom rören går genom danskt vatten. I Sverige hålls samrådsmöte om gasledningen i maj..

DN - 25 aug 16 kl. 07:25

Biden vill att den ryska gasledningen stoppas


En pekpinne till Sverige och EU om att stoppa den ryska gasledningen Nord stream 2. Och en klar markering mot ”herr Putin” om att Sverige står nära Nato och har ett okränkbart territorium. Punkt!

SvD - 08 sep 16 kl. 13:18

Expert: Sverige kan inte stoppa ryska gasledningen

Sverige kan försvåra och fördröja byggandet av ryska gasledningen Nordstream 2 i Östersjön – men har ingen möjlighet att stoppa den. Det menar folkrättsprofessorn Ove Bring..

DN - 30 jan 17 kl. 13:12

Karlshamns kommun i nytt möte med regeringen om ryska gasledningen

Kommunalrådet i Karlshamn Per-Ola Mattsson (S) sätter press på regeringen för att kunna upplåta kommunens hamn åt bygget av den ryska gasledningen Nord Stream 2. Om gasledningsbolaget får nej kan det få konsekvenser för ryska oljeleveranser och färjetrafiken till Blekingekommunen, varnar han. ”Det handlar om hur man ser på Karlshamn som handelshamn”, säger Per-Ola Mattsson till DN..

DN - 30 jan 17 kl. 13:12

Karlshamns kommun sätter press på regeringen om ryska gasledningen

Kommunalrådet i Karlshamn Per-Ola Mattsson (S) sätter press på regeringen för att kunna upplåta kommunens hamn åt bygget av den ryska gasledningen Nord Stream 2. Om gasledningsbolaget får nej kan det få konsekvenser för ryska oljeleveranser och färjetrafiken till Blekingekommunen, varnar han. Enligt uppgift till Sveriges Radio kommer regeringen att backa och ge grönt ljus till att hamnen används.

DN - 30 jan 17 kl. 13:12

Regeringen backar om ryska gasledningen

Kommunalrådet i Karlshamn Per-Ola Mattsson (S) sätter press på regeringen för att kunna upplåta kommunens hamn åt bygget av den ryska gasledningen Nord Stream 2. Om gasledningsbolaget får nej kan det få konsekvenser för ryska oljeleveranser och färjetrafiken till Blekingekommunen, varnar han. Enligt uppgift till Sveriges Radio kommer regeringen att backa och ge grönt ljus till att hamnen används.

DN - 30 jan 17 kl. 13:12

Karlshamn sätter press på regeringen om ryska gasledningen

Kommunalrådet i Karlshamn sätter press på regeringen för att kunna använda kommunens hamn åt bygget av den ryska gasledningen Nord Stream 2. Men enligt uppgift till TT har inte regeringen ändrat sin bedömning att det kan skada det svenska försvaret.  .

SvD - 30 jan 17 kl. 18:55

Just nu: Wallström och Hultqvist om ryska gasledningen

Utrikesminister Margot Wallström och försvarsminister Peter Hultqvist uttalar sig efter mötet med regionstyrelsens ordförande på Gotland och kommunstyrelsens ordförande i Karlshamn med anledning av den ryska gasledningen. SvD rapporterar direkt. .

DN - 17 maj 18 kl. 17:22

USA varnar – ryska gasledningen kan användas för spioneri

Amerikanska regeringsföreträdare varnar för att den planerade ryska gasledningen Nord Stream 2 kan komma att användas för att spionera med ny avlyssnings- och spaningsutrustning. Svenska regeringen har i 1,5 år arbetat med ansökan som gäller gasledningens sträckning genom svensk ekonomisk zon. Ett beslut väntas den närmsta tiden men även om regeringen är emot projektet är möjligheterna att säga nej små.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Kanadensare kidnappad i Burkina Faso

En kanadensisk man har kidnappats av lokal milis i östra Burkina Faso, enligt landets regering. "Vi sätter vår hopp till kanadensiska myndigheter att få hem vår make och pappa. Vi hoppas på en snabb lösning av situationen", säger mannens familj i ett uttalande.

Barometern - 10 minuter sedan

Peterson ut i dubbel - Australian Open över

Australian Open är över för svenska Rebecca Peterson. Efter uttåget mot Maria Sjarapova i den andra omgången i singel under onsdagen tog det slut direkt i dubbel.(TT).

Barometern - 15 minuter sedan

Viktig dom om fjällnära skogar

Från mark- och miljödomstolen i Umeå kommer klockan 11 en dom som har förgreningar rakt in i fyrpartiavtalet som ligger till grund för den kommande regeringspolitiken. Rättstvisten handlar om att flera skogsägare stämt staten sedan de fått nej till att avverka skog i fjällnära områden och nekats ersättning.(TT).

Barometern - 15 minuter sedan

Brandskadat hus ska bli som nytt

En bortglömd kastrull på spisen orsakade den dramatiska branden på Dahlborgsgatan i maj förra året - en brand där översta våningen totalförstördes. Återuppbyggnaden har nu kommit halvvägs..

Barometern - 15 minuter sedan

Snoop Dogg investerar i Klarna

Rapparen Snoop Dogg, som egentligen heter Calvin Broadus, blir minoritetsägare i det svenska betaltjänstföretaget Klarna, rapporterar Forbes. - Jag har under många år gjort affärer med europeiska modemärken och telekombolag. Jag har stöttat dem, rådgivit dem och nu vill jag investera i dem.

Barometern - 30 minuter sedan

Många åt gröt i Ruda

Barometern - 30 minuter sedan

Larm om singelolycka

Barometern - 45 minuter sedan

I helgen avslutas julen i Alsterbro

Barometern - 45 minuter sedan

Sagostunder på söndagar för barnOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.