YLE > Finland

Tuesday, 23 April, 00:48

YLE - 19 dec 18 kl. 12:54

Nu är det klart: Engångsplast förbjuds inom EUEU har nu kommit överens att förbjuda plastartiklar som ofta hamnar i haven. Det handlar om till exempel engångsbestick, sugrör och bommullspinnar..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu är det klart Engångsplast, förbjudsinom EU
Skånskan - 27 mar 19 kl. 20:16

Engångsplast förbjuds av EU från 2021

Europa Europaparlamentet godkände på onsdagen en ny lag som förbjuder engångsplastartiklar inom unionen från och med år 2021, skriver flera medier.Det var i december som flera månaders förhandlingar ledde fram till en överenskommelse mellan medlemsländerna, EU-kommissionen och EU-parlamentet om att förbjuda engångsplast. Nu har beslutet röstats igenom med en överväldigande majoritet.

SR - 28 maj 18 kl. 17:36

Skogsindustrin gynnas om engångsplast förbjuds

EU-kommissionen föreslår förbud mot en rad engångsartiklar i plats - där det finns andra alternativ. Något som kan bli gynnsamt för den svenska träindustrin..

Nyan - 20 dec 18 kl. 19:43

Engångsplast ska förbjudas i EU

Sugrör, bestick och tallrikar i plast är snart historia i hela EU.
Förbudet mot engångsplast är en av de centrala punkterna i EU:s nya plastavtal. Medlemsländerna har preliminärt kommit överens med EU-kommissionen och EU-parlamentet om att förbjuda bland annat bestick, tallrikar, sugrör och matförpackningar av vissa sorters plaster.

YLE - 27 mar 19 kl. 21:32

Hejdå plastsugrör! Från och med 2021 förbjuds engångsplast

EU-parlamentet har med en överväldigande majoritet slutgiltigt röstat för ett förbud mot engångsplast. 560 ledamöter röstade för förslaget, 35 mot och 28 lade ner sin röst..

YLE - 12 apr 19 kl. 04:34

Wasaline har redan ersatt sugrören av plast – vill vara en föregångare då det gäller plastanvändningen

År 2021 ska användningen av engångsplast vara mycket mindre inom EU, då förbjuds användningen av till exempel engångsbestick och sugrör av plast..

YLE - 12 apr 19 kl. 04:34

Wasaline har ersatt sugrören av plast – vill vara en föregångare då det gäller plastanvändningen

År 2021 ska användningen av engångsplast vara mycket mindre inom EU, då förbjuds användningen av till exempel engångsbestick och sugrör av plast..

YLE - 12 apr 19 kl. 04:34

Wasaline ersätter plasten – vill vara en föregångare då det gäller plastanvändningen

År 2021 ska användningen av engångsplast vara mycket mindre inom EU, då förbjuds användningen av till exempel engångsbestick och sugrör av plast. Johanna Långskog och Wasaline jobbar på att ersätta plasten..

Helsingborgs Dagblad - 06 dec 18 kl. 23:09

Peru förbjuder plast som inte kan återvinnas

Peru sällar sig till den skara av länder som förbjuder olika produkter av engångsplast. En ny lag i det sydamerikanska landet med 32 miljoner invånare slår fast att om tre år förbjuds all tillverkning, import, distribution och försäljning av plastpåsar.

Sydsvenskan - 06 dec 18 kl. 23:09

Peru förbjuder plast som inte kan återvinnas

Peru sällar sig till den skara av länder som förbjuder olika produkter av engångsplast. En ny lag i det sydamerikanska landet med 32 miljoner invånare slår fast att om tre år förbjuds all tillverkning, import, distribution och försäljning av plastpåsar.

Nyteknik - 07 dec 18 kl. 08:30

Peru förbjuder plast som inte kan återvinnas

Peru sällar sig till den skara av länder som förbjuder olika produkter av engångsplast. En ny lag i det sydamerikanska landet med 32 miljoner invånare slår fast att om tre år förbjuds all tillverkning, import, distribution och försäljning av plastpåsar och annat plastemballage som inte kan återvinnas..

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Snön smälter och naturen vaknar till liv - nästa vecka får vi 20 grader

Tisdag och onsdag blir soliga dagar. Vi får sommarvärme, säger Yles meteorolog Kerttu Kotakorpi..

YLE - 5 timmar sedan

Glaskonstnären och keramikern Oiva Toikka död

Glaskonstnären och keramikern Oiva Toikka har avlidit. Sin främsta insats gjorde han som glaskonstnär vid Notsjö (numera Iittala). Han blev särskild känd för sina fågelskulpturer i glas..

YLE - 12 timmar sedan

I Billnäs bruksbostäder sorteras plast på egen gård - ingen hyresgäst har längre än 120 meter till plastkärlet

I höstas fick invånarna i Billnäs bruksbostäder i Raseborg sina efterlängtade kärl för plastinsamling vid husen. Redan nu har mängden blandavfall minskat betydligt då plasten sorteras separat..

YLE - 15 timmar sedan

Quiz: Känner du igen Finlands invasiva arter?

Invasiva främmande arter är växter och djur som människan har fört in till områden där arten inte naturligt är utbredd, och som utgör ett hot mot den biologiska mångfalden. Känner du igen de här invasiva arterna som förekommer i Finland?.

YLE - Igår: 21:54

Brandrök i Salo spred på söndag farlig rök i luften - faran är nu över och ingen skadades i branden

Räddningsverket i Egentliga Finland gav på söndag ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanades att hålla sig inomhus..

YLE - Igår: 21:54

Varningsmeddelande: Brandrök i Salo - invånarna uppmanas att hålla sig inomhus och stänga av ventilationen

Räddningsverket i Egentliga Finland har gett ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanas att hålla sig inomhus..

YLE - Igår: 11:11

Ishockey en allvarlig hobby för finska mästaren i Ingå - men studier är viktigare med tanke på framtiden

Ingå har en färsk finländsk mästare i ishockey. Siru Lehtopelto drog en lättnadens suck då slutsignalen ljöd: Esbolaget Blues fick kämpa i den avgörande finalmatchen ända till de sista sekunderna mot Ilves från Tammerfors innan laget vågade tro på seger..

YLE - Igår: 09:42

Pilgrimsvandrare från Portugal först ut på S:t Olofs sjöled – en ny unik led kryddad med kultur som ska locka fler till skärgården

Om en månad invigs Finlands första europeiska kulturväg. Den nya pilgrimsvandringen S:t Olofs sjöled innebär att även Åboland och Åland blir en del av Olofslederna..

YLE - Igår: 06:57

Ammoniakläcka vid Yaras gödselfabrik i Nystad

En ammoniakläcka upptäcktes vid industrikoncernen Yaras fabrik i Nystad i natt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.