DI > Ekonomi

Sunday, 20 January, 06:51

DI - 18 dec 18 kl. 19:07

Ny mätning – Centern har tappat var tredje väljareEnligt en ny mätning från DN/Ipsos har Centerpartiet tappat var tredje väljare sedan valet och skulle i dag få stöd av 7 procent av väljarna. De rödgröna avancerar samtidigt med Socialdemokraterna på 32 procent..
Läs mer på DI
Läs mer om:
DNIpsos, Centerpartiet, Socialdemokraterna

Dela artikeln

5492 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny mätning, Centernhar tappat var tredje , väljare
Expressen - 30 apr 16 kl. 23:01

Ny mätning: S-väljare vill dumpa Miljöpartiet

S-väljarna blir alltmer negativa till regeringssamarbetet med Miljöpartiet. En opinionsmätning av SvD/Sifo visar att 45 procent av S-väljarna vill bryta samarbetet. Men motståndet är inte besvarat – 84 procent av miljöpartisterna vill fortsätta regera med S..

YLE - 28 sep 14 kl. 15:50

Turbulens i regeringen gynnar Centern

Centern har nu ett väljarstöd på 23,3 procent och är därmed det största partiet i Yles senaste partimätning. Oppostitionen mår bra då regeringen tampas med problem. Att bara fyra ursprungliga ministrar sitter kvar i regeringen och att partier lämnat regeringen, hjälper Centern att vinna terräng, tror Göran Djupsund, professor i statskunskap vid Åbo Akademi.

Alliansfritt Sverige - 07 jul 14 kl. 09:31

C och KD-väljare mest kritiska till allianssamarbetet och har tröttnat på blockpolitiken

För en del var det säkert överraskande att Centerpartiet och Kristdemokraterna, de som lidit allra mest opinionsmässigt av alliansssamarbetet, gjorde ett så pass starkt Europaparlamentsval. De hamnade båda på drygt sex procent. En av anledningarna till deras framgång var nog att de i den valrörelsen faktiskt kunde vara sig själva, de kunde vara två olika partier och slapp stå bredvid och snällt nicka när Fredrik Reinfeldt talade.

YLE - 29 maj 13 kl. 16:07

Centern fortsätter att lyfta

I Yles färska partimätning får Centern ett väljarstöd på nästan 22 procent. Det är två procentenheter mer än för en månad sedan och klart utanför felmarginalen, som är 1,4 procentenheter åt vardera hållet. Samtidigt har Sannfinländarna börjat tappa väljare.

Alliansfritt Sverige - 22 sep 12 kl. 12:12

Med Lööf har C tappat 202 väljare om dagen

OPINIONSRAS. Centerpartiet har sedan man tillsammans med övriga allianspartier vann valet 2006 lidit av en närmast kronisk kräftgång i väljaropinionen. För lite drygt ett år sedan valde Centerns dåvarande partiledare Maud Olofsson att avgå och de tre kandidaterna som kämpade om att ta över på posten som partiledare tävlade i överbudspolitik vad gällde det framtida väljarstödet.

Politikerbloggen - 28 mar 13 kl. 07:25

Sverigedemokraterna tappar stort bland kvinnliga väljare


NOVUS VÄLJARBAROMETER. SD backar i Novus senaste väljarbarometer och är inte längre det tredje största partiet i opinionen. Framför allt är det kvinnliga väljare som flyr partiet.

YLE - 16 okt 14 kl. 15:18

Mätning: Stödet för regeringen på bottennivå

Enligt partibarometern från TNS Gallup anser bara var femte väljare att regeringen har skött sitt uppdrag åtminstone nöjaktigt. Närmare 70 procent menar att regeringens politik varit mer eller mindre misslyckad. Första gången motsvarande mätning gjordes var 1991.

Nyan - 03 okt 18 kl. 06:00

Sjögren och centern i topp

Katrin Sjögren (Lib) har fortsatt gott förtroende bland alla väljare, medan Stephan Toivonen och Annette Holmberg-Jansson tappar mark bland de egna. Det visar senaste Åland Gallup. Om det vore val idag skulle Centern fortsatt vara vinnare.

YLE - 05 feb 16 kl. 06:53

Sannfinländska väljare återgår till soffan

De flesta som röstade på Sannfinländarna ifjol har nu övergett partiet. Det är en aspekt på den senaste partimätningen som Yle publicerade på torsdagen. I dag skulle färre än 40 procent av de tidigare anhängarna rösta på Sannfinländarna.

YLE - 04 mar 17 kl. 11:37

Berners tågpolitik syns i Sjundeå - ingen vill representera Centern

Den lokala politiken i Sjundeå intresserar allt färre. Partierna har lyckats få ihop endast 82 kandidater till årets kommunalval jämfört med 119 år 2012. Centern är inte alls representerat efter att partiets kommunikationsminister drog in många tåg i Västnyland.

Fler nyheter från DI

DI - 7 timmar sedan

Trump vill skydda "drömmare" i utbyte mot mur

USA:s president Donald Trump erbjuder Demokraterna en kompromiss som ska öppna nedstängda myndigheter. Han är redo att ge efter i migrationspolitiken om han får pengar till muren mot Mexiko. Men ledande Demokrater gjorde tummen ner på förhand..

DI - 8 timmar sedan

Trump erbjuder en kompromiss om muren

Donald Trump presenterar ett förslag till kompromiss som innehåller 5,7 miljarder dollar för en "fysisk barriär" längs gränsen mot Mexiko..

DI - 9 timmar sedan

40 miljoner i investeringar ska få familjeföretaget att växa

BORGHAMN. Tryggve Bladh hade siktet inställt på cockpit och en karriär som pilot. Men en avisering från pappan att familjeföretaget skulle säljas fick honom att tänka i nya banor.

DI - 10 timmar sedan

Chefsekonomen: "Lobbyn var helt full med hundar och deras ägare"

Veckans resenär: Christina Nyman, ny chefsekonom på Handelsbanken..

DI - 11 timmar sedan

Tusentals i kvinnomarscher runt om i USA

Tusentals kvinnor demonstrerade runt om i USA för att markera att det är två år sedan miljontals marscherade på gatorna för att protestera mot USA:s då precis nytillträdde president Donald Trump..

DI - 11 timmar sedan

Stephen Hawkings dotter: ”Jag tänkte aldrig på honom som ett geni”

Hon lär få leva med epitetet ”Stephen Hawkings dotter”, snarare än ”författare”. Men Lucy Hawking följer i sin fars fotspår på sitt eget sätt: att väcka barns intresse för vetenskap och forskning. Samtidigt har hon tagit plats som styrelseordförande för den världsberömde fysikerns stiftelse..

DI - 11 timmar sedan

Stor sekretess kring Nordkoreamötet i Sverige

Företrädare för USA och Nordkorea håller i helgen ett hemligt möte i Sverige. Enligt flera medier hålls mötet på en konferensanläggning utanför Stockholm, men utrikesdepartementet lägger locket på..

DI - 12 timmar sedan

Trump uppges kompromissa – men inte om muren

USA:s president Donald Trump ska göra ett tillkännagivande som har med budgetbråket och myndigheternas nedstängning att göra. Enligt uppgifter kommer han föreslå en migrationskompromiss – där hans önskade murpengar fortfarande ingår..

DI - 12 timmar sedan

Lista: Här är kreditkorten som lönar sig bäst

Hur förmånligt är ditt betalkort på resan och vilka försäkringar ingår? I mars försämrar ett av de mest fördelaktiga korten sina villkor.  Di har jämfört de olika betal- och kreditkorten på marknaden – och lisat fördelarna och nackdelarna..

DI - 12 timmar sedan

Donald Trumps tal om nedstängningen skjuts upp en timme

Donald Trumps utlovade tillkännagivande om gränsfrågan och den pågående nedstängningen av den amerikanska statsapparaten skjut upp en timma, meddelar Vita huset..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.