DI > Ekonomi

Tuesday, 23 April, 00:54

DI - 18 dec 18 kl. 19:07

Ny mätning – Centern har tappat var tredje väljareEnligt en ny mätning från DN/Ipsos har Centerpartiet tappat var tredje väljare sedan valet och skulle i dag få stöd av 7 procent av väljarna. De rödgröna avancerar samtidigt med Socialdemokraterna på 32 procent..
Läs mer på DI
Läs mer om:
DNIpsos, Centerpartiet, Socialdemokraterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny mätning, Centernhar tappat var tredje , väljare
Expressen - 30 apr 16 kl. 23:01

Ny mätning: S-väljare vill dumpa Miljöpartiet

S-väljarna blir alltmer negativa till regeringssamarbetet med Miljöpartiet. En opinionsmätning av SvD/Sifo visar att 45 procent av S-väljarna vill bryta samarbetet. Men motståndet är inte besvarat – 84 procent av miljöpartisterna vill fortsätta regera med S..

YLE - 28 sep 14 kl. 15:50

Turbulens i regeringen gynnar Centern

Centern har nu ett väljarstöd på 23,3 procent och är därmed det största partiet i Yles senaste partimätning. Oppostitionen mår bra då regeringen tampas med problem. Att bara fyra ursprungliga ministrar sitter kvar i regeringen och att partier lämnat regeringen, hjälper Centern att vinna terräng, tror Göran Djupsund, professor i statskunskap vid Åbo Akademi.

Alliansfritt Sverige - 07 jul 14 kl. 09:31

C och KD-väljare mest kritiska till allianssamarbetet och har tröttnat på blockpolitiken

För en del var det säkert överraskande att Centerpartiet och Kristdemokraterna, de som lidit allra mest opinionsmässigt av alliansssamarbetet, gjorde ett så pass starkt Europaparlamentsval. De hamnade båda på drygt sex procent. En av anledningarna till deras framgång var nog att de i den valrörelsen faktiskt kunde vara sig själva, de kunde vara två olika partier och slapp stå bredvid och snällt nicka när Fredrik Reinfeldt talade.

YLE - 29 maj 13 kl. 16:07

Centern fortsätter att lyfta

I Yles färska partimätning får Centern ett väljarstöd på nästan 22 procent. Det är två procentenheter mer än för en månad sedan och klart utanför felmarginalen, som är 1,4 procentenheter åt vardera hållet. Samtidigt har Sannfinländarna börjat tappa väljare.

Alliansfritt Sverige - 22 sep 12 kl. 12:12

Med Lööf har C tappat 202 väljare om dagen

OPINIONSRAS. Centerpartiet har sedan man tillsammans med övriga allianspartier vann valet 2006 lidit av en närmast kronisk kräftgång i väljaropinionen. För lite drygt ett år sedan valde Centerns dåvarande partiledare Maud Olofsson att avgå och de tre kandidaterna som kämpade om att ta över på posten som partiledare tävlade i överbudspolitik vad gällde det framtida väljarstödet.

YLE - 07 mar 19 kl. 05:00

Yles partimätning: Samlingspartiet och Centern tappar väljare medan Socialdemokraterna ökar sitt försprång

Väljarna fortsätter fly Centern och Samlingspartiet medan Socialdemokraternas försprång framstår som allt mer stabilt, enligt Yles partimätning. Stödet för Sannfinländarna ökar för andra månaden i rad..

Politikerbloggen - 28 mar 13 kl. 07:25

Sverigedemokraterna tappar stort bland kvinnliga väljare


NOVUS VÄLJARBAROMETER. SD backar i Novus senaste väljarbarometer och är inte längre det tredje största partiet i opinionen. Framför allt är det kvinnliga väljare som flyr partiet.

YLE - 16 okt 14 kl. 15:18

Mätning: Stödet för regeringen på bottennivå

Enligt partibarometern från TNS Gallup anser bara var femte väljare att regeringen har skött sitt uppdrag åtminstone nöjaktigt. Närmare 70 procent menar att regeringens politik varit mer eller mindre misslyckad. Första gången motsvarande mätning gjordes var 1991.

Nyan - 03 okt 18 kl. 06:00

Sjögren och centern i topp

Katrin Sjögren (Lib) har fortsatt gott förtroende bland alla väljare, medan Stephan Toivonen och Annette Holmberg-Jansson tappar mark bland de egna. Det visar senaste Åland Gallup. Om det vore val idag skulle Centern fortsatt vara vinnare.

YLE - 05 feb 16 kl. 06:53

Sannfinländska väljare återgår till soffan

De flesta som röstade på Sannfinländarna ifjol har nu övergett partiet. Det är en aspekt på den senaste partimätningen som Yle publicerade på torsdagen. I dag skulle färre än 40 procent av de tidigare anhängarna rösta på Sannfinländarna.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Serieentreprenörer blev riskkapitalister

Bröderna Fredriksson blev serieentreprenörer av en slump. När deras första företag, Bythjul, såldes startade de tillsammans investeringsbolaget Nordic Etail. ”Att få jobba ihop med sina syskon är en ynnest”, säger mellanbrodern Oscar Fredriksson..

DI - 2 timmar sedan

Lugn måndagshandel på USA-börserna

Wall Street stängde måndagshandeln utan större förändringar inför rapportflodens mer intensiva dagar senare i veckan..

DI - 3 timmar sedan

Experterna oeniga om räntan: Så bör Ingves agera

Både den internationella och den svenska konjunkturen har svalnat markant, men det är avmattning snarare än recession som väntar. Det är Skuggdirektionen enig om.  När det gäller penningpolitiken går åsikterna isär.

DI - 4 timmar sedan

Coop slutar sälja engångsgrillar

Engångsgrillar har varit hett debatterat, inte minst efter förra sommarens bränder och av miljöskäl. Matkedjan Coop har nu tagit beslut om att sluta sälja engångsgrillar..

DI - 4 timmar sedan

Kvartalshysterin döms ut - ”allvarlig situation”

En majoritet av börsbolagen vill sluta med kvartalsrapporteringen eftersom systemet hämmar bolagens ekonomiska tillväxt, visar en ny undersökning. Men ett förändrat system skulle missgynna småsparare..

DI - 5 timmar sedan

SAS-strejk allt närmare

SAS och piloter i Sverige, Norge och Danmark träffas för nya förhandlingar för att hitta en lösning på den låsta konflikten. Kommer man inte överens väntar strejk från och med fredag..

DI - 5 timmar sedan

Slipp stressen med superstruktörens smarta jobbtips: ”Allt kan förenklas”

Många krånglar till jobbet alldeles i onödan. Det anser bokaktuella effektivitetsexperten David Stiernholm som säger sig ha lösningen på de frustrerande stresspuckarna. Med smarta strukturtips får man mer uträttat och blir en mästare på att prioritera.

DI - 6 timmar sedan

Stödet för arbetskraftsinvandring ökar

Stödet för arbetskraftsinvandringen har ökat i Sverige, visar en ny undersökning från SOM-institutet i Göteborg. Högutbildade och personer under 30 år är mest positiva, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.  I den övre medelåldern är man mer negativ..

DI - 7 timmar sedan

”Jag tyckte jag var ett geni när jag köpte aktier”

Med Petronella Panérus som vd har reklambyrån Åkestam Holst svingat sig upp till en global toppranking bland annat med en omtalad kupp mot Google Maps. Privatekonomin har däremot inte alltid varit samma succé: ”En gång tyckte jag att jag var ett geni när jag köpte aktier, men det var uppenbart tvärtom”, säger Petronella Panérus i en intervju med Di Weekend..

DI - 7 timmar sedan

M kräver fortsatt kärnkraft – och mer lönsam

Moderaterna har tagit strid för kärnkraften och nästa steg är att se över prissättningen och subventionerna på elmarknaden. Utgångspunkten inför de energisamtal som väntar nu i veckan är att kärnkraften måste göras mer lönsam att investera i..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.