PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 28 October, 06:24

PrivataAffärer - 17 dec 18 kl. 10:02

”Räkna med nya börsfall”Det är normaliseringen av penningpolitiken som sveper över världen som skapar nya branta börsfall, varnar Bank of International Settlements, BIS, enligt CNBC. BIS är en paraplyorganisation för centralbankerna i världen, dessutom en av de äldsta finansiella organisationerna i världen. ”Marknadsoron under senaste kvartalet är inte någon isolerad händelse”, skriver Claudio Borio i en rapport som organisationen publicerade under söndagen. Borio är chef för den ekonomiska avdelningen på BIS. Tydliga tecken Han anser vidare att det varit införstått att normaliseringen av penningpolitiken skulle bli utmanande särskilt i skenet av handelsoro och politisk osäkerhet.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Bank, International Settlements, BIS, CNBC, Claudio Borio, Han, Utlösande, Fed, Trump, Xi Jinping, Europa, Borio, Frankrike, Italien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räknamed nya , börsfall
PrivataAffärer - 03 mar 14 kl. 06:30

Räkna med börsfall

Den ryska aggressionen mot Ukraina bör leda till ett kraftigt börsfall på kort sikt – om inte krisen löses inom några dagar. Situationen hotar också den ekonomiska återhämtningen, skriver Privata Affärers Magnus Alfredsson....

DN - 20 okt 16 kl. 15:27

Johan Schück: För tidigt att räkna ut Trumps populism

Donald Trump ger inga klara besked om vad han vill göra med USA-ekonomin. I stället skapar han osäkerhet med sina aggressiva utspel. Man måste räkna med börsfall och finansoro, om han vinner valet..

Affärsvärlden - 25 sep 15 kl. 07:22

DI varnar för börsfall

Stockholmsbörsen rasade på torsdagen till nytt årslägsta, men räkna inte med en snabb vändning. Det skriver Dagens Industris börskrönikör Richard Bråse..

DI - 16 nov 17 kl. 08:41

Varningen: Börsfall på 15-20 procent väntar i Kina

Räkna med ny osäkerhet på den kinesiska aktiemarknaden det kommande året. När president Xi Jinping nu konsoliderat sin makt kommer han sätta fart på reformagendan igen – och det lär stöka till det på börsen, enligt SEB:s Asienchef..

SvD - 06 okt 15 kl. 12:07

Fondgurun: Räkna med börsfall i USA

De amerikanska börsindexen kan falla ytterligare 10 procent och investerare bör hålla sina pengar i kontanter under den nuvarande perioden av stora kurssvängningar..

E24 - 26 jun 16 kl. 13:10

Privatekonomer: Räkna med kraftigt börsfall

Experterna varnar för ras på upp till minus tio procent när Stockholmsbörsen öppnar på måndagen. Privatekonomer uppmanar småsparare att inte bli impulsiva. – Förbered dig på att det kommer svida, säger Johanna Kull, sparanalytiker på Avanza..

Affärsvärlden - 11 mar 20 kl. 13:01

Goldman Sachs: Räkna med ytterligare börsfall

Goldman Sachs tror att den positiva trenden i S&P 500 efter 11 år nu närmar sig slutet och banken drar ned vinstestimaten ytterligare..

SvD - 07 dec 15 kl. 08:26

Analytiker: Electrolux kommer falla dramatiskt

Räkna med dramatiskt börsfall i Electrolux i dag. Det spår analytikern Mattias Eriksson på Nordea. Han utesluter inte ett ras på runt 20 procent efter att affären mellan Electrolux och GE Appliances har spruckit..

Expressen - 04 jan 16 kl. 08:53

Börsras i Kina sätter press på Stockholm

Räkna med en riktigt dyster start när Stockholmsbörsen öppnar för första handelsdagen på det nya året. – Det kommer vara ett rejält börsfall, säger Robert Bergqvist, chefsekonom på SEB, till Dina Pengar. Förutom en nedgång i USA som aldrig hann slå igenom i Stockholm har också två kinesiska börser rasat och handelsstoppats under natten..

PrivataAffärer - 10 dec 18 kl. 13:09

Alfredsson: Allt fler högutdelare efter kursfallen

Vi har onekligen en speciell situation i dagsläget på börsen med ett stort börsfall sedan början på oktober då aktiemarknaden stod på all-time-high. Orsaken till de skarpa kursfallen ligger både i oro på räntemarknaden, för att konjunkturen har toppat och även att tredje kvartalets vinster visserligen var starka, men ändå inte tillräckligt starka för att uppfylla de förväntningar som fanns innan rapportperioden. Men med dessa starka vinster kommer boksluten i januari och februari också innehålla många positiva utdelningsbesked där större och mindre utdelningshöjningar kommer vara legio.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.