Skånskan > Nyheter

Friday, 19 April, 16:19

Skånskan - 16 dec 18 kl. 07:00

Miljardsatsning ska säkra svensk sockerproduktionPå landet Nordic Sugar är berett att investera en miljard kronor i Örtofta för att möta den allt hårdare konkurrensen. Genom detta säkrar man också svensk sockerproduktion för framtiden.Planerna går ut på att koncentrera den svenska verksamheten i Örtofta och flytta hit de specialprodukter som idag görs i Arlöv. Det formella beslutet om det är ännu inte fattat, men vissa delar som skulle ha genomförts i vilket fall som helst har redan påbörjats.
– Vi bygger nytt sockerhus.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Nordic Sugar, Örtofta, Arlöv, Olof Dahlgren, Europa, Skåne, Köpingebro, EU, Sverige

Dela artikeln

215 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljardsatsningska , säkrasvensk , sockerproduktion
Helsingborgs Dagblad - 01 jun 16 kl. 21:00

Miljardsatsning ska rädda Skånes vatten

Tolv viktiga sjöar och grundvattenkällor måste skyddas för att säkra Skånes dricksvatten..

Sydsvenskan - 01 jun 16 kl. 21:00

Miljardsatsning ska rädda Skånes vatten

Tolv viktiga sjöar och grundvattenkällor måste skyddas för att säkra Skånes dricksvatten..

Länstidningen i Jämtland - 05 sep 17 kl. 22:10

Kritik mot miljardsatsning i centrala Östersund

Nytt kommunhus, konserthall, bibliotek och hotell på busstorget. Planerna är stora och dessutom tämligen osäkra.
Oppositionen i Östersund krävde sans och återremiss i byggplanerna, men förlorade omröstningen..

Nya Wermlands Tidningen - 22 jan 16 kl. 10:26

Miljardsatsning ska säkra din el

Ellevio, före detta Fortum, ska göra sin största satsning i Värmland hittills för att trygga elförsörjningen. Totalt handlar det om projekt för 1 miljard kronor..

Kristianstadsbladet - 03 jul 14 kl. 13:48

Se upp för dörrarna - dörrarna stängs?

Foto: Johan Nilsson / TT
Ska vi ha kvar Hässleholm som knutpunkt och garantera snabba tågförbindelser till och från Kristianstad är det viktigt att vi agerar snabbt och på bred front, skriver Peter Johansson (M).
Alla vackra tankar om ett flerkärnigt Skåne. Våra ambitioner att tillsammans med Hässleholm bli den tredje tillväxtmotorn i Regionen kan vi lägga på hyllan om regeringen väljer att dra nya ”Södra Stambanan” över Helsingborg istället för Hässleholm.

Supermiljöbloggen - 12 feb 18 kl. 09:04

Regeringen ger oklara besked om kritiserad fossilgas i Göteborg

Den planerade fossilgasterminalen i Göteborgs hamn kan få mycket större klimatpåverkan än förespråkarna menar. Samtidigt får projektet extra stöd av EU - och regeringen ger otydliga svar .  I Göteborgs hamn arbetar företaget Swedegas med bygget av en stor anläggning för fossilgas.

Skånskan - 19 feb 19 kl. 14:38

Ministerbesök på storsatsande bruk

ÖRTOFTA För att möta en allt tuffare konkurrens planerar Nordic Sugar för en miljardsatsning på Örtofta sockerbruk.
Storsatsningen har väckt intresse hos Sveriges nya landsbygdsminister Jennie Nilsson (S).
Under tisdagen gjorde hon en rundvandring på bruket.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Kan höja avgiften för felparkerade

Malmö Det kan bli mellan dyrare att parkera fel i Malmö, efter att fastighets- och gatukontoret föreslagit en höjning av avgiften.
Men först måste förslaget passera fullmäktige.Senast felparkeringsavgifterna justerades i Malmö stad var år 2010.

Skånskan - 6 timmar sedan

Polis sköt knivman i benet

Malmö Polisen har skjutit en man i benet vid Mellanhedsparken efter att mannen synts med en kniv.Vid 08.39 på fredagsmorgonen fick polisen ta emot ett larm om att en knivbeväpnad man satt på en bänk vid Skabersjögatan.

Skånskan - 7 timmar sedan

Polisen utreder grovt brott i Gunnesbo

Gunnesbo Polisen har spärrat av en bostad i Gunnesbo efter något som hänt på långfredagsmorgonen.Polisen fick ta emot larmet 06.17 på fredagsmorgonen.

Skånskan - 7 timmar sedan

Familjen avslutar Torsjö Live

Kultur och nöje Med en tung lokal bokning med dansant elektropop, så avslutar Torsjö Live årets artistfält.Det väntas en dansant elektropopavslutning på årets Torsjö Live, och det i bästa göingska stil. När festivalen under långfredagsmorgonen presenterade sin avslutande bokning, som också är akten som kommer att avsluta hela festivalen, var det ett välkänt namn i bygden: Familjen.

Skånskan - 9 timmar sedan

Iskallt drama som engagerar

Film/recensionFilm/recension FILM
Arctic
Regi: Joe Penna
I rollerna: Mads Mikkelsen, Maria Thelma SmáradóttirMads Mikkelsen är mycket inne på kylslagna titlar för tillfället. Först kom Polar, det lika skamlösa som våldsamma actionrafflet på Netflix för några månader sedan, och nu är det alltså dags för Arctic.
Men de likartade titlarna till trots talar vi förstås om två helt väsensskilda filmer.

Skånskan - 9 timmar sedan

Ett värdigt filmfarväl

Film/recension FILM
Den siste gentlemannen
Regi: David Lowery
Medverkande: Robert Redford, Casey Affleck, Danny Glover, Tom Waits, Sissy Spacek med fleraDet har blivit dags att ta farväl av skådespelaren Robert Redford och han har valt lämna filmlivet på sina egna villkor. Således lär den verklighetsbaserade filmen Den siste gentlemannen bli 82-åringens svanesång på filmduken.
Vilket är helt okej.

Skånskan - 9 timmar sedan

Förutsägbara skräckeffekter

Film/recension FILM
The curse of la Llorona
Regi: Michael Chaves
Medverkande: Linda Cardellini, Raymond Cruz med fleraMed en papegojas envishet sjunger jag skräckfilmens lov trots att genren gång på gång levererar kvitton sina tillkortakommanden. Jag är pinsamt medveten om att Bride of Frankenstein är det enda exemplet på att efterföljaren är bättre än originalet Frankenstein.
Kräftgången är iögonfallande i moderna skräckfilmer som Omen, Exorcisten och för all del producenten James Wans signerade The Conjuring (2013) som alla fick dras med spin offs och efterföljare.

Skånskan - 10 timmar sedan

Två utslitna lekplatser ska renoveras i år

LUND/DALBY Två utslitna lekplatser i Lunds kommun ska renoveras under 2019.
Det är de mindre lekplatserna i Hubertusparken på Nöbbelöv och på Havrevägen i Dalby som ska få nya lekredskap.– Vi går nu ut och upphandlar arbetet med att lekplatserna ska rivas och byggas upp igen med nya lekredskap, säger Lars Brobeck, parkintendent på park- och naturavdelningen.

Skånskan - 10 timmar sedan

Ny aktör tar över Beijers parks kafé

Malmö Det blir Ba­ris­ta­kol­lek­tivet som tar över kaf­fe­verk­sam­heten i Bei­jers park, san­no­likt med start första vec­kan i maj.
– Vi har en ny ak­tör men det är inte rik­tigt klart ännu, det ligger hos ju­risterna, säger Santiago Troche, fö­re­nings­ko­or­di­na­tor på Malmö stad.Kommunen vill gärna ha en aktör som kan hålla kaféet öppet året om, men hur det blir när Baristakollektivet tar över är än så länge oklart.

Skånskan - 17 timmar sedan

Lugidamerna rasade samman

HANDBOLL Smakstart med 6-0.
Sedan tappade Lugis damer allt och föll stort i den första SM-semifinalen borta mot seriesegraren Skuru IK, 19-28 (11-13).– Tyvärr varar matcherna mer än tio minuter, suckade tränare Dragan Brljevic med knappa timmens distans till slutsignalen i Eriksdalshallen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.