YLE > Finland

Sunday, 25 August, 00:19

YLE - 16 dec 18 kl. 05:00

Nya siffror visar att det går att hugga mer skog och ändå uppfylla klimatmålen - miljöfolk protesterar: Bioekonomin går framom klimatetFinlands kolsänkor är större än man tidigare uppgett, visar naturresursinstitutet Lukes senaste siffror. Finland verkar dessutom uppnå sina klimatmål - även om vi överskrider gränsen för hållbart skogsbruk: 80 miljoner kubikmeter virke årligen. Miljöfolket protesterar ändå. Bioekonomin går före klimatet här, anser de..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Lukes

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya siffrorvisar att det , gåratt , hugga, mer, skog och ändå uppfylla klimatmålen miljöfolk protesterar Bioekonomin går framom klimatet
Expressen - 22 apr 18 kl. 12:14

Nya siffror: Svenskar kör mer bil – än någonsin

Förra året körde vi i Sverige mer bil än någonsin tidigare, enligt Trafikanalys senaste siffror.– Det är oroväckande att det fortsätter öka, säger statistiker Anette Myhr, till TT..

SmålandsPosten - 20 okt 17 kl. 21:01

Nya siffror: Män motionerar mer – blir ändå fetare

Män motionerar betydligt mer än kvinnor. Men dricker och röker mer, äter sämre, blir fetare och dör tidigare. Det är dags för europeiska statistikdagen..

Expressen - 13 jun 13 kl. 09:40

Avslöjande siffror: Så bra är Erik Hamrén

Siffror kan säga mer än ord. Som att ge svaret på frågan: Hur bra är förbundskaptenen Erik Hamrén i jämförelse med sina företrädare? Svaret: Nästan bäst.

Supermiljöbloggen - 27 apr 15 kl. 17:50

McDonalds lovar ”Ingen mer avskogning”

Snabbmatsjätten ska sluta hugga ned träd, ett beslut som kommer att få positiv effekt för den biologiska mångfalden. McDonalds är världens största snabbmatsföretag, med 32 000 restauranger i 119 länder. Idag huggs enorma areal skog ned för att dels ge plats till företagets kaffe- och palmoljeplantager, dels till sojaproduktion som blir i slutändan blir föda till de nötkreatur och fåglar som föds upp till slakt.

Cornucopia - 25 sep 14 kl. 13:13

Gästinlägg: Fyra (ovanliga) skäl till varför man inte kan lita på BNP-siffror

Nedanstående är ett gästinlägg från Julien Morel, civilingenjör i teknisk fysik (KTH och Centrale Lyon), författare till ”Beyond GDP Use” och utredare på Energimyndigheten.

Fyra (ovanliga) skäl till varför man inte kan lita på BNP-siffror

Kritik mot BNP har förekommit länge. Av praktiska skäl kan man ändå vilja använda BNP-siffror eftersom de sägs vara ekonomiskt välgrundade, tekniskt pålitliga, snabbt tillgängliga efter varje kvartal samt lätta att prognostisera.

Dagens PS - 18 sep 17 kl. 10:55

Krönika: ”Pensionen en absurd lek med siffror”

Det allmänna pensionssystemet ger upphov till ångest för en hel del. Men vad finns det att ha ångest för? I ett system som är till för att jämna ut inkomster blir skillnaderna i systemet häpnadsväckande små.

Dagensanalys.se - 24 nov 17 kl. 09:31

Podcastgeddon – om uppblåsta siffror och bryska uppvaknanden

Tidningen Breakit har grävt fram uppgifter som visar på att svenska poddcastunder såsom ”Alex & Sigge” och ”Wahlgren & Wistam” har kraftigt uppblåsta lyssnarsiffror. Det handlar om 40-80% minskning av siffrorna när bättre mätmetoder användes, något som givetvis upprör alla inblandade. För en månade sedan lanserade Sveriges Annonsörer tillsammans med Bauer Media, Acast och MTG ett index för att jämföra poddcasts, kort och gott kallat Poddindex.

Dagensanalys.se - 02 maj 17 kl. 12:30

Företag spenderar mer trots ökande missnöje

Trots att en majoritet är missnöjda med standarden i marknadsföring online så menar två tredjedelar att de kommer att öka budgeten för reklam på internet till 2018. Siffrorna kommer från en studie som genomförts av World Federation of Advertising (WFA) tillsammans med företaget Ebiquity. Den visar att endast 21 % räknar med att minska budgeten för onlinereklam till 2018, och 12 procent räknar med linkande siffror.

Ekonomistas - 17 feb 14 kl. 09:03

Har Riksbanken verkligen rätt i att de nu rikare svenska hushållen skulle vara mer sårbara?

[English translation.] Sedan 1995 har de svenska hushållens skulder i förhållande till disponibel inkomst nästan fördubblats, från omkring 90 procent av disponibel inkomst till nuvarande omkring 170 procent. Riksbanken hävdar att högre skulder har gjort hushållen mer sårbara.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Därför är hatsajterna rasistiska"Mer om Viktor

"Vadå hatsajt? Vad är rasistiskt?!"Nu står vi där igen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

De förvildade nötkreaturen i Laukas har fångats in

Kring trettio tjurar, kor och kalvar har med hjälp av foder och andra läckerheter lockats till en inhägnad. Hjorden har varit på rymmen sedan i våras..

YLE - 4 timmar sedan

E-cigarettrökare drabbas av oförklarlig sjukdom i USA – THL-expert: “Kan också hända i Finland”

I USA har omkring 200 människor drabbats av lungproblem som misstänks hänga ihop med rökning av e-cigaretter. En av patienterna har dött. I Finland har man än så länge inte stött på liknande fall, men experterna utesluter inte att det kan hända också här..

YLE - 6 timmar sedan

Sari Essayah fortsätter som KD:s ordförande – Peter Östman vald till första vice ordförande

Kristdemokraterna valde som väntat Sari Essayah till sin ordförande under partimötet i Uleåborg. Till vice ordförande valdes Peter Östman, Viljami Haavisto och Sonja Falk..

YLE - 8 timmar sedan

Raseborg planerar investera för nästan 12 miljoner nästa år - kultur, skolor och muddring tar den största potten

Det finns många och stora behov av investeringar i Raseborg. En arbetsgrupp har nu gjort upp ett förslag för vad staden ska renovera de kommande åren..

YLE - Igår: 15:22

Störningar i metrotrafiken - vattenskador ställer till det

Det förekommer fortfarande störningar i metrotrafiken på grund av vattenskador från gårdagens häftiga regn. Metron trafikerar lördagen som normalt, men Järnvägstorgets metrostation är stängd..

YLE - 10 timmar sedan

Polis sköts i ansiktet med gasdrivet luftvapen – gärningsmannen misstänks för mordförsök

I Jyväskylä har en polis skottskadats i ansiktet av en kula från ett gasdrivet luftvapen i samband med en utryckning..

YLE - 11 timmar sedan

STT: Sannfinländarna har gett varning åt en medlem för "deltagande i opasslig verksamhet"

Sannfinländarna har gett en varning åt en av sina medlemmar som deltog i Kansallismielisten liittoutumas sommarläger. På sommarlägret sköt deltagarna med luftgevär och pilbåge mot måltavlor där människors ansikten var avbildade..

YLE - 11 timmar sedan

STT: Pensionsförsäkringsbolag vill placera i de planerade snabbtågen till Åbo och Tammerfors

Enligt nyhetsbyrån STT:s uppgifter är två stora pensionsförsäkringsbolag intresserade av att placera i de stora banprojekten som regeringen har i planerna..

YLE - 14 timmar sedan

Rekordvinst på över 90 miljoner i Eurojackpot till Finland

Alla tiders största huvudvinst i Eurojackpot har landat i Norra Savolax, uppger tipsbolaget Veikkaus..

YLE - 14 timmar sedan

Ett tidigare Jehovas vittne har erkänt i polisförhör att han hade anlagt branden i Rikets sal i Pöytyä

Rikets sal i Pöytyä brann ned natten mellan torsdag och fredag. Under fredagen greps en man som misstänktes för att ha anlagt branden, och i polisförhör har han erkänt att han låg bakom branden, meddelar polisen i ett pressmeddelande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.