YLE > Finland

Monday, 18 February, 17:25

Liknande nyheter

Taggar: Trafis, tjänster, öppna, igen
HBL - 15 sep 14 kl. 05:15

Öppna databaser väntas ge affärer

Trafiken till de databaser som myndigheterna öppnat har ökat märkbart. Men det är för tidigt att säga i vilken utsträckning det också leder till nya tjänster och affärsverksamhet, vilket var syftet.De finska myndigheterna har en efter en öppnat sina databaser för allmänheten.

YLE - 13 dec 18 kl. 13:36

Trafis generaldirektör sade upp sig – de elektroniska tjänsterna ska öppnas så fort som möjligt

Trafik- och kommunikationsministeriet har fått en första expertbedömning om dataskyddet för trafiksäkerhetsverket Trafis elektroniska tjänster. Samtidigt har Trafis chefdirektör Mia Nykopp sagt upp sig efter kritikstormen kring tjänsten Föraruppgifter, där enskilda personers körkortsdata fanns till öppet påseende..

YLE - 13 nov 14 kl. 08:46

Trafi uppbär för höga avgifter

Trafiksäkerhetsverket Trafi har problem med prissättningen av sina tjänster. Varje år betalar bilister sammanlagt miljoner euro i för höga avgifter för att till exempel registrera fordon och körkort. Däremot har taxorna för sjöfart, luftfart och järnvägstrafik varit för låga i flera år.

HBL - 23 feb 13 kl. 08:40

Chefen för Trafi nekar till slarv

Trafiksäkerhetsverket Trafi, kände till att telefonväxeln eventuellt skulle flytta till spanska solkusten. Det uppger dagens Turun Sanomat.Enligt Olli Lindroos, chef för Trafiksäkerhetsverket Trafi, var det redan från början känt att Trafis telefontjänster skulle flytta till Spanien, skriver Turun Sanomat.

HBL - 23 feb 13 kl. 15:37

Oppositionen kräver Kyllönens huvud på fat

Oppositionen kräver trafikministern Merja Kyllönen (VF) på en förklaring angående Trafi-debaclet. De sannfinländska medlemmarna i trafikdelegationen i riksdagensf nansutskott anser att hon borde avgå.Oppositionen kräver trafikministern Merja Kyllönen (VF) på en förklaring angående Trafi-debaclet.

HBL - 23 feb 13 kl. 13:54

Centerledamöter kräver Kyllönen på en förklaring

Centerledamöterna i riksdagens kommunikationsutskott kräver trafikminister Merja Kyllönen (VF) på en förklaring angående Trafi-debaclet.Centerledamöterna anser att Kyllönen noggrant ska redogöra för riksdagen hur externaliseringen av Trafis telefontjänster samt samarbetet mellan Trafi och ministeriet gått till. De kräver även att regeringen skapar nya arbetsplatser för ett ersätta dem som flyttats till Spanien.

YLE - 08 apr 16 kl. 09:11

Finland har EU:s liberalaste drönarregler – sunt förnuft ska räcka långt

Reglerna för de som flyger obemannade luftfartyg har blivit lättare, Trafiksäkerhetsverket hoppas att det här ska inspirera till flera experiment med drönarna. Bland yrkesflygare finns det ändå en beställning på hårdare reglering. Enligt de nya reglerna som trädde i kraft i höstas får obemannade luftfarkoster flygas på max 150 meters höjd, i tätbebyggda områden och det krävs inget flygcertifikat eller tillstånd för att flyga en obemannad luftfarkost.

Nyan - 20 jan 14 kl. 12:00

Viking Graces nödutgångar fungerar nu som de ska

Den interna diskussionen om ifall ett tiotal evakueringsdörrar på Viking Grace är godkända eller inte är nu klar.
Det var vid en syn förra månaden som Trafiksäkerhetsverket Trafis inspektörer anmärkte på evakueringsdörrar som i en nödsituation öppnas via fjärrstyrning från bryggan eller automatiskt ifall brandalarmet går. Dörrarna är annars låsta.

YLE - 16 jul 13 kl. 05:50

Stora skillnader i bilskolornas resultat - högt pris ingen garanti

Det finns stora skillnader i hur de olika bilskolornas elever klarar sig i körprovet. Som sämst kan över hälften av eleverna misslyckas på första försöket. Nyligen visade Yle Nyheter att prisskillnaderna är stora mellan de bilskolor som erbjuder undervisning på svenska.

YLE - 23 nov 15 kl. 16:59

Körkortet fås på besiktningskontoret

Från och med början av nästa år är det Trafiksäkerhetsverket Trafi som sköter om körkortsärenden i stället för polisen. De flesta körkortsärenden kommer därefter att skötas på besiktningsstationerna, av företaget Ajovarma. Ajovarma är besiktningsföretaget A-katsastus dotterbolag.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Rapport: Skogen kan inte binda mer koldioxid samtidigt som vi hugger ner mer av den, säger de flesta beräkningsmodellerna

Beräkningarna för hur skogsavverkningen påverkar Finlands kolsänkor varierar kraftigt, enligt en ny rapport från Finlands klimatpanel. Det här hjälper inte beslutsfattarna att fatta hållbara beslut om skogen. Nu är det bråttom att ge politikerna tillgång till mer forskning i frågan..

YLE - 1 timme sedan

Misstankar om salmonella - Lidl drar tillbaka malet nötkött - och avbryter samarbetet med köttkoncernen

Butikskedjan Lidl drar bort malet kött från sina butiker efter misstankar om salmonella. Köttprodukterna har sålts i alla Lidl-butiker i Finland under veckorna 6 och 7. Köttet är av danskt ursprung..

YLE - 3 timmar sedan

De största grupperna ser ut att backa i EU-valet, högerpopulister framåt

Den socialdemokratiska gruppen i Europaparlamentet ser ut att backa 6 procentenheter i valet i maj, medan den konservativa gruppen verkar minska med 3 procentenheter, visar en prognos som parlamentet publicerat. Euroskeptiker och högerpopulister kan däremot vinna terräng..

YLE - 4 timmar sedan

Fortkörare blev fast i motorvägstunnel i Lojo

Enligt polisens hastighetsmätare körde hen 159 kilometer i timmen genom tunneln där hastighetsbegränsningen är 100 kilometer i timmen..

YLE - 4 timmar sedan

Vården vid Attendo i Alavo kan bli ärende för polisen

Sex klienter dog och tio anställda sade upp sig inom en månad efter att vårdhemmet Pelimanni hade öppnat. Nu har polisen begärts reda ut vad som har hänt..

YLE - 5 timmar sedan

Flyttlådorna packades snabbt upp - Tidningen Östnyland finns nu nära Borgå torg

Målet är att vara närmare läsarna. Från gatuplanet på Lundagatan är det öppen insyn in till redaktionen..

YLE - 5 timmar sedan

Hangöpolitiker efterlyser vegetarisk skolmat en gång i veckan

Barn i Hangöskolor borde serveras vegetarisk mat en gång i veckan anser 19 Hangöpolitiker i en motion till stadsfullmäktige..

YLE - 6 timmar sedan

Staten står för Matti Nykänens begravningskostnader

Finska staten kommer att stå för Matti Nykänens begravningskostnader, bekräftar Europa-, kultur- och idrottsminister Sampo Terhos (Blå) specialmedarbetare för Yle. Tidigare utredde Terho ifall Nykänen kunde ha fått en statsbegravning..

YLE - 6 timmar sedan

Seiska: Staten står för Matti Nykänens begravningskostnader

Finska staten kommer att stå för Matti Nykänens begravningskostnader, rapporterar Seiska. Det är Europa-, kultur- och idrottsminister Sampo Terho (Blå) som bekräftar nyheten för tidningen. Tidigare utredde Terho ifall Nykänen kunde ha fått en statsbegravning..

YLE - 10 timmar sedan

Polisen om olyckan i Himos: Inget fel på skidutrustningen

Helgens olycka i skidcentret Himos utreds av Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes). Polisen meddelar i sin tur att de inte misstänker något brott i samband med olyckan. En femtonårig pojke från Pargas omkom i en skidolycka i Himos på lördagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.