GöteborgsPosten > Nyheter

Monday, 22 April, 10:51

GöteborgsPosten - 14 dec 18 kl. 05:00

Så har islamisterna byggt upp sin maktbas i SverigeI dag är Muslimska brödraskapet en stor aktör i organisationslivet i Sverige. Genom Islamiska förbundet, Sveriges muslimska råd och en rad sidoorganisationer drivs agendan med krav på att ge muslimer särskilda rättigheter och en särlagstiftning enligt sharia. De har så klart gjort allt för att förneka det, men det går inte längre att komma undan. Det är dags för Islamiska förbundet att lägga korten på bordet, skriver forskaren Sameh Egyptson..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Sverige, Muslimska, Islamiska, Sameh Egyptson

Dela artikeln

2478 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: har , islamisterna, byggtupp sin , maktbasi , Sverige
Cornucopia - 28 maj 16 kl. 09:05

Miljöpartiet Islamisterna ur riksdagen i ännu en opinionsundersökning

Miljöpartiet Islamisterna presterar som bekant sämre i val än den sämsta opinionsundersökningen om partiet. Nu har på kort tid två opinionsundersökningar visat att Miljöpartiet med god marginal åker ur riksdagen om det är val idag.

Först ut var YouGov, som tillsammans med norska Sentio var det opinionsinstitut som prickade både Miljöpartiet Islamisterna och de nationella socialisterna Sverigedemokraterna bäst.

Dagen - 24 jan 12 kl. 03:00

Nu tar islamisterna makten i Egypten

JERUSALEM. Nu är det officiellt, islamisterna tar över Egypten. Men de får dela makten med generalerna - åtminstone tills vidare.

Cornucopia - 11 maj 16 kl. 16:54

Miljöpartiet Islamisterna rädda för kvinnohud

Miljöpartiet Islamisterna har portad Femen-aktivisten Jenny Wenhammar från sin kongress. Partiet säger att det är av "säkerhetsskäl". Vem vet hur islamisterna i partiet skulle reagera om de får syn på bar kvinnlig hud?

Sydsvenskan - 11 feb 11 kl. 00:03

"Räds inte islamisterna"

Rädslan för radikala islamister har fått USA och andra västländer att se genom fingrarna med förtrycket i Egypten och ösa pengar och vapen över Mubaraks regim, skriver Ian Buruma, professor i demokrati och mänskliga rättigheter vid Bard College i New York. Men att förneka egyptierna rätten att själva välja sin regering riskerar i själva verket att stärka den religiösa extremismen, menar han.
Någon gång på 1980-talet, när kommunistregimen i Polen utmanades av missnöjda folkmassor, menade en talesman för regimen, Jerzy Urban, att det bara fanns två alternativ för Polen: kommunism eller den katolska kyrkans dominans.

Cornucopia - 20 apr 16 kl. 17:32

Uppsamling kring Miljöpartiet Islamisterna

Dags för en liten uppsamling kring Miljöpartiet, bland annat kring partistyrelsekandidaten Yasri Kahn (mp), som visar sig vara en anti-feministisk islamist, som bland annat verkar tycka att det är okej att avrätta ateistiska bloggare, så länge det sker rättssäkert. Vägran att som hälsning ta kvinnor i hand är uppenbarligen ett mycket bra test på extremism och politisk islam, sk islamism.

Yasri Kahn (mp) har nu dragit tillbaka sin kandidatur efter att bland annat sagt att han är emot patriarkala strukturer, vilket han definierade som allt som en majoritet följer.

Cornucopia - 16 jul 16 kl. 10:41

Över 200 dödade när islamisterna segrar i Turkiet

Militärkuppen i Turkiet verkar ha misslyckats, även om det finns rykten om pågående strider på andra platser än Ankara och Istanbul. Över 200 dödades när islamisterna stärkte sin makt, varav 104 kuppsoldater. En del av dessa lynchades till döds av de uppretade islamisterna, andra dödades i striderna.

Dagen - 22 feb 11 kl. 03:00

Islamisterna spänner musklerna

JERUSALEM. Nu träder islamisterna in på scenen. Den kontroversielle teologen Yusuf al-Qaradawi kan få en nyckelroll i den egyptiska revolutionen.

SVT Debatt - 29 jun 13 kl. 05:45

Naiva svenska orientalister måste sluta stödja islamisterna

ETT ÅR MED MURSI Sedan 70-talet har orientalister, politiker och akademiska forskare från väst rest till Egypten och mött Muslimska brödraskapets representanter. Besökarna trodde att politisk islam liknade befrielseteologin i Sydamerika ? men förföljelse av minoriteter har aldrig nått så tragiska nivåer som under Mursis första år vid makten.

Newsmill - 02 maj 11 kl. 14:17

Islamisterna är ett resultat av USA:s och Pakistans politik

USA genomför en militär aktion i Pakistan utan att landets regering vet ett skvatt om vad som händer. Typiskt Pakistan, som inte längre är ett land med en armé, utan en armé med ett land, men paradoxalt nog ändå ett av världens mest kaotiska. Man skulle kunna säga att USA och den pakistanska militären får skylla sig själva.

Sydsvenskan - 29 nov 11 kl. 00:05

Det våras för islamisterna

Om valet i Egypten kan genomföras som planerat lär det bli ännu en framgång för den islamistiska rörelsen. Den arabiska friheten kan visa sig vara flyktig.
Av den arabiska våren har blivit islamisternas vår.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Expert: Attacken slår mot turismen

Attackerna i Sri Lanka kommer att slå hårt mot den viktiga turistsektorn i landet, tror forskaren David Beirman. Det här kommer att vara en prövande tid för turismen, säger han..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Många döda i jordskred i Colombia

Minst 17 personer har dödats och 13 personer saknas efter att ett jordskred begravit åtta hus tidigt på söndagen i sydvästra Colombia..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Jätteras av världsettan Johnson

PGA-tävlingen i Hilton Head såg ut att få en favoritseger i Dustin Johnson..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Fem gripna efter rån i Örebro

Fem personer har gripits efter ett personrån i Örebro under söndagskvällen..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Polisutbildning kritiserad – bryter mot lagen

Arbetsmiljöverket riktar skarp kritik mot Linnéuniversitetet och den polisutbildning som bedrivs i Växjö..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Två döda i kidnappningsdåd

Två personer sköts till döds och fyra turister kidnappades när beväpnade män slog till mot hotellkomplexet Kajuru Castle sex mil sydöst om staden Kaduna..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Golden State nära avancemang

Golden State har fått det lite svårare än många på förhand trott mot Los Angeles Clippers..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Många maliska soldater dödade i attack

Minst elva maliska soldater har dödats i en attack av misstänkta jihadister i den sydvästra delen av Mali, uppger landets försvarsdepartement..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Över 200 döda efter sprängdåden i Sri Lanka

Åtta explosioner, över 200 döda och hundratals skadade..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Attack mot polishögkvarter i Saudiarabien

Fyra gärningsmän dödades när de anföll ett polishögkvarter i den saudiska staden Zulfi, enligt kungadömets medier..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.