SVT > Utrikes

Monday, 22 April, 10:52

SVT - 13 dec 18 kl. 20:09

15-åriga Greta Thunberg klimatmötets unga superstjärna: ”Vi måste agera även om det inte finns hopp”Hon har utsetts till en av världens mäktigaste tonåringar och talat inför FN:s generalsekreterare. I Katowice är 15-åriga Greta Thunberg från Sverige en superstjärna. – Man kommer aldrig att vänja sig vid uppmärksamheten. Jag gillar inte att vara i fokus, så det är lite jobbigt..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Greta Thunberg, FN, Katowice, Sverige

Dela artikeln

12200 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 15-åriga, Greta, Thunberg, klimatmötets, unga, superstjärnaVi måste , agera, även om det inte finns hopp
SVT - 14 dec 18 kl. 12:25

Här protesterar polska ungdomarna – hyllar svenska Greta Thunberg

Polska ungdomar från tre olika skolor lämnade klassrummet under fredagen för att strejka för klimatet. På trappan framför salen där klimatmötets slutförhandlingar just nu pågår hyllade de svenska Greta Thunberg – och brast ut i sång..

SvD - 30 nov 15 kl. 20:07

Stundens allvar präglar klimatmötets start

Nästan 150 världsledare samlades på måndagen i Paris för att visa på klimattoppmötets politiska tyngd. Under dagen betonade regeringscheferna det avgörande läget för världen och lovade mer pengar till klimatåtgärder. Men trots en gemensam syn på den akuta situationen återstår svåra förhandlingar..

SVT - 29 nov 15 kl. 14:22

Hans bild blev symbolen för klimatmötets misslyckande

I morgon inleds det stora klimatmötet i Paris. Det är sex år sedan världens ledare möttes i Köpenhamn för att försöka hitta en lösning på klimatfrågan. Ett möte som slutade i ett misslyckande och där ett fotografi lyckades fånga hela känslan av fiaskot..

Sydsvenskan - 02 dec 15 kl. 17:10

Pinsamt att samerna inte får vara med i klimatmötets svenska delegation

I måndags, 30/11, lyssnade jag på ett radioprogram på P1, som jag brukar när jag diskar. Det handlade om julen och dess seder och bruk, hur synen var förr och hur det förändrats fram till nu. Adventskalenderns utförande och synen på dess betydelse togs också upp.

DN - 06 dec 18 kl. 21:00

Klimatmötets polska ordförande går inte i regeringens ledband

Michal Kurtyka, den man som håller i ordförandeklubban vid klimatmötet i polska Katowice, har kallats för ”ett kosmopolitiskt undantag” i Polens högernationalistiska regering. Med fysik- och ekonomistudier i Paris och Washington bakom sig är han en varm förespråkare för en elektrifiering av alla transportmedel..

Dagens PS - 17 apr 19 kl. 15:20

Greta, påven och Handelsbankens dribbel

Dagens har dominerats av Greta Thunbergs möte med påven, och Handelsbankens abrovinkel med finanserna. DAGENS VIRALA – Dagens PS samlar nätets trendande snackisar och hetaste artiklar inom affärer och näringsliv. Mest sökta på Google SHB:s dribbel kostar anställda 827 miljoner – DagensPS Storbanken har gjort ett högst ovanligt drag som snuvar mot de anställda.

Expressen - 08 dec 12 kl. 19:45

Miljöministerns hårda kritik efter klimatmötet

Miljöminister Lena Ek (C) tycker att klimatmötet har varit en besvikelse på flera punkter. En besvikelse är delen som rör utsläppsminskningar. Till exempel har klimatmötets värdland, Qatar, inte gett några löften om att minska utsläppen.

BT - 22 nov 15 kl. 06:00

Ludvigs framtid i klimatmötets hand

Bollen som Ludvig, 3, håller i handen har jordklotet som mönster. Men hur kommer jorden själv se ut när han är vuxen, och gammal?? Svaret är otäckt: den blir översvämmad och överhettad.

SR - 01 dec 15 kl. 06:10

Sol-allians och koldioxidhandel på klimatmötets agenda

När världens ledare samlades i Paris på FN:s klimatkonferens, lanserade de flera gemensamma åtgärder för grön energi och mindre kolanvändning. Bland annat ett initiativ för solenergi i tropiska länder..

DI - 10 dec 15 kl. 18:50

Klimatmötets utkast försenat

Det franska ordförandeskapet har skjutit upp det nya avtalsutkastet ytterligare..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

SVT:s korrespondent efter terrordådet i Sri Lanka: ”Råder en chockstämning”

Sri Lanka är i chock efter terrordådet där minst 290 personer miste livet. Enligt SVT:s Asien-korrespondent, Ulrika Bergsten, är regeringen helt tagen på sängen, detta då islamistisk terrorism är något helt nytt i landet..

SVT - 6 timmar sedan

Efter dåden i Sri Lanka – bomb desarmerad på flygplats

Fler än 200 personer dog efter explosionerna i Sri Lanka under påskdagen. Men gärningsmännens mål tycks ha varit att ha ihjäl ännu fler. Lankesisk polis har nu lyckats desarmera en bomb på en flygplats i landet..

SVT - 11 timmar sedan

Gripna släpps efter mord på journalist i Nordirland

Två unga män greps efter kravallerna i staden Londonderry i Nordirland där journalisten Lyra McKee skottskadades och senare avled. Nu meddelar polisen i Nordirland att männen, som är 18 respektive 19 år, släpps..

SVT - 13 timmar sedan

Svenska paret firade påsk på hotellet – då kom bombmännen

Anna Kalm och hennes man Patrik Alm tog in på lyxhotellet Shangri-La i Sri Lanka över påskhelgen. Då kom bombmännen tidigt på söndagsmorgonen. – Vi käkade i restaurangen strax innan det hände, säger Patrik till SVT Nyheter..

SVT - 14 timmar sedan

Drottningens bror räddade familjen efter kriget – höll på att kosta honom livet

Drottning Silvia var tre år gammal när hon och hennes familj lämnade Tyskland med båt efter kriget, tillsammans med 700 brasilianska migranter och flyktingar. Hennes bror Ralf spelade en avgörande roll – och det höll på att kosta honom livet. För första gången berättar de båda syskonen offentligt om de dramatiska händelserna..

SVT - 14 timmar sedan

Sri Lanka: 28 dödades i attacken mot kyrkan i Batticaloa – hälften av offren barn

Zion church i Batticaloa var en av kyrkorna som drabbades av bombdåden i Sri Lanka. I dådet miste 28 personer livet – hälften barn. -Vi kommer att ta oss igenom det här, säger kyrkans ledare Jacob Ratnam till TT.

SVT - 15 timmar sedan

Forskaren Martin Kragh kommenterar valet i Ukraina

USA och Italien är två exempel på länder där politiker som är emot etablissemanget väljs som politiska ledare. Samma trend går att se i Ukraina, där komikern och skådespelaren Volodymyr Zelenskij ser ut att bli Ukrainas nye president, menar forskaren Martin Kragh..

SVT - 16 timmar sedan

SVT:s korrespondent: Zelenskij går mot seger i Ukrainas presidentval – då väntar detta

När presidentvalet i Ukraina nu avgörs så pekar allt på att landet får en ny, helt politiskt oprövad president. Dramatiskt i sig, samtidigt som den första tiden med den förmodade nye presidenten Zelenskij troligtvis blir ganska odramatisk, förutspår SVT:s korrespondent Bert Sundström på plats i Kiev. – Han kommer nog att hålla fingret i luften och känna efter vart folket i Ukraina vill, säger Sundström..

SVT - 17 timmar sedan

Resebolagen: Flera svenskar på plats i Sri Lanka

Flera svenskar är på plats i Sri Lanka – och resebolagen söker nu kontakt med dem. Samtliga svenskar har ännu inte hört av sig till researrangörerna. – Men de befinner på ett resmål längre söderut, säger Charlotte Hallencreutz, informatör på Ving vid 15-tiden på söndagseftermiddagen..

SVT - 18 timmar sedan

Zelenskyj ser ut att skrälla i Ukrainas val

Ett luddigt partiprogram och systematiskt duckande av journalisternas frågor till trots har tv-komikern Volodymyr Zelenskyj vinden i ryggen inför söndagens presidentval..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.