SVT > Utrikes

Tuesday, 22 January, 10:05

SVT - 13 dec 18 kl. 20:09

15-åriga Greta Thunberg klimatmötets unga superstjärna: ”Vi måste agera även om det inte finns hopp”Hon har utsetts till en av världens mäktigaste tonåringar och talat inför FN:s generalsekreterare. I Katowice är 15-åriga Greta Thunberg från Sverige en superstjärna. – Man kommer aldrig att vänja sig vid uppmärksamheten. Jag gillar inte att vara i fokus, så det är lite jobbigt..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Greta Thunberg, FN, Katowice, Sverige

Dela artikeln

12185 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 15-åriga, Greta, Thunberg, klimatmötets, unga, superstjärnaVi måste , agera, även om det inte finns hopp
SVT - 14 dec 18 kl. 12:25

Här protesterar polska ungdomarna – hyllar svenska Greta Thunberg

Polska ungdomar från tre olika skolor lämnade klassrummet under fredagen för att strejka för klimatet. På trappan framför salen där klimatmötets slutförhandlingar just nu pågår hyllade de svenska Greta Thunberg – och brast ut i sång..

SvD - 30 nov 15 kl. 20:07

Stundens allvar präglar klimatmötets start

Nästan 150 världsledare samlades på måndagen i Paris för att visa på klimattoppmötets politiska tyngd. Under dagen betonade regeringscheferna det avgörande läget för världen och lovade mer pengar till klimatåtgärder. Men trots en gemensam syn på den akuta situationen återstår svåra förhandlingar..

SVT - 29 nov 15 kl. 14:22

Hans bild blev symbolen för klimatmötets misslyckande

I morgon inleds det stora klimatmötet i Paris. Det är sex år sedan världens ledare möttes i Köpenhamn för att försöka hitta en lösning på klimatfrågan. Ett möte som slutade i ett misslyckande och där ett fotografi lyckades fånga hela känslan av fiaskot..

Sydsvenskan - 02 dec 15 kl. 17:10

Pinsamt att samerna inte får vara med i klimatmötets svenska delegation

I måndags, 30/11, lyssnade jag på ett radioprogram på P1, som jag brukar när jag diskar. Det handlade om julen och dess seder och bruk, hur synen var förr och hur det förändrats fram till nu. Adventskalenderns utförande och synen på dess betydelse togs också upp.

DN - 06 dec 18 kl. 21:00

Klimatmötets polska ordförande går inte i regeringens ledband

Michal Kurtyka, den man som håller i ordförandeklubban vid klimatmötet i polska Katowice, har kallats för ”ett kosmopolitiskt undantag” i Polens högernationalistiska regering. Med fysik- och ekonomistudier i Paris och Washington bakom sig är han en varm förespråkare för en elektrifiering av alla transportmedel..

Expressen - 08 dec 12 kl. 19:45

Miljöministerns hårda kritik efter klimatmötet

Miljöminister Lena Ek (C) tycker att klimatmötet har varit en besvikelse på flera punkter. En besvikelse är delen som rör utsläppsminskningar. Till exempel har klimatmötets värdland, Qatar, inte gett några löften om att minska utsläppen.

BT - 22 nov 15 kl. 06:00

Ludvigs framtid i klimatmötets hand

Bollen som Ludvig, 3, håller i handen har jordklotet som mönster. Men hur kommer jorden själv se ut när han är vuxen, och gammal?? Svaret är otäckt: den blir översvämmad och överhettad.

SR - 01 dec 15 kl. 06:10

Sol-allians och koldioxidhandel på klimatmötets agenda

När världens ledare samlades i Paris på FN:s klimatkonferens, lanserade de flera gemensamma åtgärder för grön energi och mindre kolanvändning. Bland annat ett initiativ för solenergi i tropiska länder..

DI - 10 dec 15 kl. 18:50

Klimatmötets utkast försenat

Det franska ordförandeskapet har skjutit upp det nya avtalsutkastet ytterligare..

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Ny kraftig jordbävning i Indonesien

En jordbävning i styrka 6.6 har drabbat den Indonesiska ön Sumbawa..

SVT - 5 timmar sedan

Bosnien – flaskhalsen till EU

För de migranter och flyktingar som försöker ta sig in till EU är Bosnien den nya flaskhalsen på fastlandet. Här studsas människor mellan gränser och läger likt ett flipperspel. Så pass att försöken att ta sig över gränsen går under begreppet ”the Game” – spelet.

SVT - 6 timmar sedan

Gerillamedlemmar i fredssamtal söker skyddsgarantier efter bombdåd

Colombianska ELN vill ha garantier från regeringen för att de tio personerna i vänstergerillans delegation ska kunna återvända till hemlandet. Förhandlingarna på Kuba bröt samman till följd av det blodiga dådet mot en polisskola förra veckan..

SVT - 6 timmar sedan

Många döda efter gasexplosion på fartyg i Kertjsundet

Två fartyg fattade eld i Kertjsundet mellan Krimhalvön och Ryssland på måndagen. Minst elva personer har omkommit, uppger ryska myndigheter..

SVT - 6 timmar sedan

Indisk fiskebåt med över 100 migranter försvunnen

En fiskebåt som misstänks ha mellan 100 och 200 migranter ombord från Delhi och delstaten Tamil Nadu i Indien har försvunnit. Enligt indisk polis kan den vara på väg på Nya Zeeland..

SVT - 11 timmar sedan

Ökade spänningar mellan Israel och Iran

Ett ordkrig har brutit ut mellan Israel och Iran efter anklagelser om en missilattack. Israel påstår att Iran ligger bakom en missil som sköts under söndagen, och uppger att det var orsaken till att de attackerade flera iranska mål i Syrien. Iran hotar nu med att utplåna Israel ”från jordens yta”..

SVT - 12 timmar sedan

Intensivt arbete för att rädda tvååring i borrhålet

Fortfarande pågår ett intensivt arbete för att rädda den tvåårige pojke som ramlat ner i ett borrhål i Malaga i Spanien. Ett svenskt företag finns på plats med specialutrustning, men man har stött på nya problem som försvårat arbetet. Efter åtta dagar finns få förhoppningar om att hitta pojken vid liv..

SVT - 16 timmar sedan

Fartyg brinner i Kertjsundet

Två fartyg har fattat eld i Kertjsundet mellan Krimhalvön och Ryssland, enligt det ryska transportdepartementet, rapporterar Reuters. Sammanlagt finns 31 personer ombord på skeppen, bland annat från Turkiet och Indien..

SVT - 17 timmar sedan

Efter brexit-nederlaget – nu ska May släppa sin plan B

Efter att Theresa Mays brexit-plan stoppats i parlamentet förra veckan, måste nu premiärministern förklara hur hon ska komma vidare med det brittiska EU-utträdet. Klockan 16.30 kommer May med ett uttalande i frågan – SVT Nyheter sänder direkt..

SVT - Igår: 03:53

Ny rapport: Så mycket rikare blev miljardärerna 2018

Världens allra rikaste blir allt rikare. Världens 2 000 dollarmiljardärer tjänade förra året 23 miljarder kronor om dagen – samtidigt som de fattiga blir fattigare. Det framgår av hjälporganisationen Oxfams årliga rapport som gavs ut under måndagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.