YLE > Finland

Monday, 18 February, 17:07

YLE - 13 dec 18 kl. 13:36

Trafis generaldirektör sade upp sig – de elektroniska tjänsterna ska öppnas så fort som möjligtTrafik- och kommunikationsministeriet har fått en första expertbedömning om dataskyddet för trafiksäkerhetsverket Trafis elektroniska tjänster. Samtidigt har Trafis chefdirektör Mia Nykopp sagt upp sig efter kritikstormen kring tjänsten Föraruppgifter, där enskilda personers körkortsdata fanns till öppet påseende..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Trafis, Mia Nykopp, Föraruppgifter

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trafis, generaldirektör, sadeupp sig de , elektroniska, tjänsternaska , öppnas så fort som möjligt
YLE - 10 dec 18 kl. 13:02

Trafis elektroniska tjänst stängd - nu kräver kommunikationsministeriet en förklaring

På söndagskvällen stängde trafiksäkerhetsverket Trafi all sin elektroniska kundbetjäning. Orsaken är kritikstormen mot tjänsten Kuljettajatiedot / Föraruppgifter, där enskilda personers körkortsdata publicerats..

YLE - 10 dec 18 kl. 13:02

Trafis elektroniska fortfarande tjänst stängd - nu kräver kommunikationsministeriet en förklaring

På söndagskvällen stängde trafiksäkerhetsverket Trafi all sin elektroniska kundbetjäning. Orsaken är kritikstormen mot tjänsten Kuljettajatiedot, Föraruppgifter, där enskilda personers körkortsdata publicerats..

Dagens PS - 26 jan 17 kl. 14:45

Generaldirektören anhållen i korruptionshärva

Vid lunchtid kom beskedet att Björn Andersson tar time-out från jobbet som generaldirektör för Statens fastighetsverk. För en liten stund som kom nyheten om att är anhållen och en av två misstänkta från den statliga myndigheten för grov trolöshet mot huvudman. TV4:s Kalla Fakta står bakom avslöjandet om den misstänkta korruptionshärvan vid Fastighetsverket och polisen genomförde under onsdagen en står razzia mot myndigheten.

YLE - 08 okt 16 kl. 11:16

FPA:s generaldirektör: Samhället klarar inte av alla stöd

Det finländska samhället klarar inte av de nuvarande samhällsstöden, säger Liisa Hyssälä som snart avgår från posten som generaldirektör vid Folkpensionsanstalten. - De gamla systemen fungerar inte längre, de är skapta för en annan tid, sade Hyssälä i Morgonettan på lördagen. Hyssälä är av åsikten att en basinkomst borde ersätta stöddjungeln.

YLE - 20 nov 12 kl. 12:37

Avskedad generaldirektör utpekas i budgetoreda

Trafikminister Merja Kyllönen (VF) medgav på tisdagen att det finns ett stort hål i budgeten för kommande trafikprojekt såsom vägbyggen. Kyllönen betecknade läget som allvarligt då hon träffade riksdagsgruppernas ordföranden. Enligt Kyllönen kommer de pengar som reserverats i statsbudgeten inte att räcka till för projekt som redan är fastslagna.

Affärsvärlden - 23 feb 17 kl. 14:07

Skatteverkets generaldirektör får sparken

Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson har inte längre regeringens förtroende. Det sade finansminister Magdalena Andersson vid en pressträff på torsdagen..

BT - 10 nov 12 kl. 23:08

Pedofilhärva tvingar BBC-chef avgå

Det brittiska mediebolaget BBC:s högste chef George Entwistle avgår efter bara två månader på posten. Han lyckades inte hantera pedofilskandalen som rullades upp efter tv-stjärnan Jimmy Saviles död.
Pedofilhärvan har skakat det 90-åriga statsfinansierade mediebolaget i grundvalarna.

YLE - 24 apr 15 kl. 03:47

"Flygplan kan hackas via wlan"

Många flygbolag erbjuder nuförtiden sina passagerare trådlös internetuppkoppling under flygturen. Men den amerikanska transportsäkerhetsmyndigheten TSA varnar nu för att de här nätverken kan göra det möjligt att ta kontroll över vissa nya flygplan. Den amerikanska varningen gäller särskilt de allra nyaste passagerarplanen Boeing 787 och Airbus 350.

YLE - 23 nov 15 kl. 16:59

Körkortet fås på besiktningskontoret

Från och med början av nästa år är det Trafiksäkerhetsverket Trafi som sköter om körkortsärenden i stället för polisen. De flesta körkortsärenden kommer därefter att skötas på besiktningsstationerna, av företaget Ajovarma. Ajovarma är besiktningsföretaget A-katsastus dotterbolag.

BT - 25 aug 13 kl. 13:12

Bermudez-Svankvist får sparken

Efter två dagars tystnad valde regeringen att ge Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist sparken. - Den situation som nu råder är ohållbar, meddelade arbetsmarknadsminister Hillevi Engström.- Angeles Bermudez-Svankvist avslutar sitt uppdrag som chef för Arbetsförmedlingen med omedelbar verkan, sade Hillevi Engström (M) på en pressträff i dag.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Rapport: Skogen kan inte binda mer koldioxid samtidigt som vi hugger ner mer av den, säger de flesta beräkningsmodellerna

Beräkningarna för hur skogsavverkningen påverkar Finlands kolsänkor varierar kraftigt, enligt en ny rapport från Finlands klimatpanel. Det här hjälper inte beslutsfattarna att fatta hållbara beslut om skogen. Nu är det bråttom att ge politikerna tillgång till mer forskning i frågan..

YLE - 1 timme sedan

Misstankar om salmonella - Lidl drar tillbaka malet nötkött - och avbryter samarbetet med köttkoncernen

Butikskedjan Lidl drar bort malet kött från sina butiker efter misstankar om salmonella. Köttprodukterna har sålts i alla Lidl-butiker i Finland under veckorna 6 och 7. Köttet är av danskt ursprung..

YLE - 2 timmar sedan

De största grupperna ser ut att backa i EU-valet, högerpopulister framåt

Den socialdemokratiska gruppen i Europaparlamentet ser ut att backa 6 procentenheter i valet i maj, medan den konservativa gruppen verkar minska med 3 procentenheter, visar en prognos som parlamentet publicerat. Euroskeptiker och högerpopulister kan däremot vinna terräng..

YLE - 3 timmar sedan

Fortkörare blev fast i motorvägstunnel i Lojo

Enligt polisens hastighetsmätare körde hen 159 kilometer i timmen genom tunneln där hastighetsbegränsningen är 100 kilometer i timmen..

YLE - 4 timmar sedan

Vården vid Attendo i Alavo kan bli ärende för polisen

Sex klienter dog och tio anställda sade upp sig inom en månad efter att vårdhemmet Pelimanni hade öppnat. Nu har polisen begärts reda ut vad som har hänt..

YLE - 5 timmar sedan

Flyttlådorna packades snabbt upp - Tidningen Östnyland finns nu nära Borgå torg

Målet är att vara närmare läsarna. Från gatuplanet på Lundagatan är det öppen insyn in till redaktionen..

YLE - 5 timmar sedan

Hangöpolitiker efterlyser vegetarisk skolmat en gång i veckan

Barn i Hangöskolor borde serveras vegetarisk mat en gång i veckan anser 19 Hangöpolitiker i en motion till stadsfullmäktige..

YLE - 6 timmar sedan

Staten står för Matti Nykänens begravningskostnader

Finska staten kommer att stå för Matti Nykänens begravningskostnader, bekräftar Europa-, kultur- och idrottsminister Sampo Terhos (Blå) specialmedarbetare för Yle. Tidigare utredde Terho ifall Nykänen kunde ha fått en statsbegravning..

YLE - 6 timmar sedan

Seiska: Staten står för Matti Nykänens begravningskostnader

Finska staten kommer att stå för Matti Nykänens begravningskostnader, rapporterar Seiska. Det är Europa-, kultur- och idrottsminister Sampo Terho (Blå) som bekräftar nyheten för tidningen. Tidigare utredde Terho ifall Nykänen kunde ha fått en statsbegravning..

YLE - 9 timmar sedan

Polisen om olyckan i Himos: Inget fel på skidutrustningen

Helgens olycka i skidcentret Himos utreds av Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes). Polisen meddelar i sin tur att de inte misstänker något brott i samband med olyckan. En femtonårig pojke från Pargas omkom i en skidolycka i Himos på lördagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.