YLE > Finland

Monday, 18 February, 18:05

Liknande nyheter

Taggar: Trafis, elektroniska, fortfarande, tjänst, stängdnu , kräver, kommunikationsministerieten , förklaring
YLE - 10 dec 18 kl. 13:02

Trafis elektroniska tjänst stängd - nu kräver kommunikationsministeriet en förklaring

På söndagskvällen stängde trafiksäkerhetsverket Trafi all sin elektroniska kundbetjäning. Orsaken är kritikstormen mot tjänsten Kuljettajatiedot / Föraruppgifter, där enskilda personers körkortsdata publicerats..

YLE - 11 dec 18 kl. 15:14

Trafis uppmärksammade webbtjänst måste utredas anser kommunikationsminister Berner - "Utan tvekan en allvarlig fråga"

Kommunikationsminister Anne Berner ( C) anser att uppståndelsen kring trafiksäkerhetsverket Trafis webbtjänst bör tas på allvar. Rabaldret har handlat om tjänsten Kuljettajatiedot, Föraruppgifter, där man kunnat söka fram enskilda personers körkortsdata..

YLE - 15 jun 16 kl. 11:28

Utrikesministeriet bromsar e-tjänst för ansökan om familjeåterförening

Den elektroniska tjänst som skulle göra det möjligt att inleda processen kring familjeåterförening på distans har lagts på is. Den tekniska lösningen är färdig, men myndigheterna säger att de inte har resurser att ta hand om den våg av ansökningar som e-tjänsten kunde leda till. Det var meningen att e-tjänsten skulle tas i bruk under våren.

Nyan - 15 okt 13 kl. 10:00

Fortsatta problem i stans färdtjänst

Efter tio månader fungerar det nya systemet för färdtjänsten i Mariehamn fortfarande inte.
Problemet är att tillräckligt många inva-bilar inte har anslutit sig till det elektroniska system som man tog i bruk vid årsskiftet. Nu vill stadens socialförvaltning förlänga parallellsystemet med manuell fakturering till att gälla hela nästa år.

Nyan - 23 maj 14 kl. 12:00

Omröstning om färdtjänst

Det finns fortfarande inte tillräckligt med invabilar eller rullstolsbilar som är anslutna till stadens elektroniska system. Socialnämnden i Mariehamn har därför beslutat acceptera den manuella redovisningen fram till årets slut.
Nämndens ledamot Ulf-Peter Westmark (Lib) anser att förslaget skall gälla alla bilar, inte bara invabilar.

YLE - 07 maj 13 kl. 15:13

Skatteverkets webbtjänst kraschade

Skatteverkets elektroniska deklarationstjänst på webben har kraschat. Orsaken är den stora mängden besökare på Skatteverkets webbplats. Skatteverket skjuter nu fram sista inlämningsdagen från i dag till fredag..

ÖstersundsPosten - 22 mar 16 kl. 07:50

I dag öppnade Skatteverkets deklarationstjänst – sajten överbelastades nästan direkt

I dag öppnade Skatteverkets elektroniska deklarationstjänst och nästan direkt uppstod problem med att nå sajten..

SmålandsPosten - 16 dec 13 kl. 07:14

Allt fler har privat hemtjänst

Efter snart fyra års stiltje tycks intresset för privat hemtjänst har lossnat något. Men det är fortfarande bara 13 procent av brukarna som väljer en privat utförare. Antalet personer som idag har valt en privat utförare av serviceinsatser inom hemtjänsten uppgår till 29 stycken eller omkring 13 procent.

YLE - 08 jul 15 kl. 11:43

Åtalad polis fortfarande i tjänst

En av personerna i Aarniofallet fortsätter jobba som polis. Yle Uutiset skriver att en av poliserna som åtalas i fallet med den tidigare chefen för Helsingforspolisens narkotikarotel Jari Aarnio fortfarande är i tjänst vid Helsingforspolisen. De andra åtalade har avstängts från sina tjänster tills vidare.

Dagensanalys.se - 17 maj 18 kl. 13:01

Infograf – Människor tittar fortfarande hellre på linjär-tv än on-demand

I en undersökning som Video Advertising Bureau (VAB) genomfört framkommer det att en majoritet av tittarna fortfarande föredrar att se tv live när det sänds, än att titta på on-demand tjänster eller time-shift (spela in och titta senare). Detta trots att streamingtjänster som Netflix, Hulu, HBO med flera vuxit markant de senaste åren. Att allt fler använder sig av streamingtjänster för att titta på film och tv-serier är ingen nyhet, men fortfarande har linjär-tv ett starkt grepp om konsumenterna.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Svensk säkerhetsexpert om inspelade vårdsamtal i Sverige: Inte så överraskande

Computer Swedens avslöjande om att miljontals timmar med känsliga samtal till Vårdguiden legat helt öppet ute på internet är inte så överraskande, säger en svensk säkerhetsexpert till SVT..

YLE - 1 timme sedan

Rapport: Skogen kan inte binda mer koldioxid samtidigt som vi hugger ner mer av den, säger de flesta beräkningsmodellerna

Beräkningarna för hur skogsavverkningen påverkar Finlands kolsänkor varierar kraftigt, enligt en ny rapport från Finlands klimatpanel. Det här hjälper inte beslutsfattarna att fatta hållbara beslut om skogen. Nu är det bråttom att ge politikerna tillgång till mer forskning i frågan..

YLE - 1 timme sedan

Misstankar om salmonella - Lidl drar tillbaka malet nötkött - och avbryter samarbetet med köttkoncernen

Butikskedjan Lidl drar bort malet kött från sina butiker efter misstankar om salmonella. Köttprodukterna har sålts i alla Lidl-butiker i Finland under veckorna 6 och 7. Köttet är av danskt ursprung..

YLE - 3 timmar sedan

De största grupperna ser ut att backa i EU-valet, högerpopulister framåt

Den socialdemokratiska gruppen i Europaparlamentet ser ut att backa 6 procentenheter i valet i maj, medan den konservativa gruppen verkar minska med 3 procentenheter, visar en prognos som parlamentet publicerat. Euroskeptiker och högerpopulister kan däremot vinna terräng..

YLE - 4 timmar sedan

Fortkörare blev fast i motorvägstunnel i Lojo

Enligt polisens hastighetsmätare körde hen 159 kilometer i timmen genom tunneln där hastighetsbegränsningen är 100 kilometer i timmen..

YLE - 5 timmar sedan

Vården vid Attendo i Alavo kan bli ärende för polisen

Sex klienter dog och tio anställda sade upp sig inom en månad efter att vårdhemmet Pelimanni hade öppnat. Nu har polisen begärts reda ut vad som har hänt..

YLE - 6 timmar sedan

Flyttlådorna packades snabbt upp - Tidningen Östnyland finns nu nära Borgå torg

Målet är att vara närmare läsarna. Från gatuplanet på Lundagatan är det öppen insyn in till redaktionen..

YLE - 6 timmar sedan

Hangöpolitiker efterlyser vegetarisk skolmat en gång i veckan

Barn i Hangöskolor borde serveras vegetarisk mat en gång i veckan anser 19 Hangöpolitiker i en motion till stadsfullmäktige..

YLE - 7 timmar sedan

Staten står för Matti Nykänens begravningskostnader

Finska staten kommer att stå för Matti Nykänens begravningskostnader, bekräftar Europa-, kultur- och idrottsminister Sampo Terhos (Blå) specialmedarbetare för Yle. Tidigare utredde Terho ifall Nykänen kunde ha fått en statsbegravning..

YLE - 7 timmar sedan

Seiska: Staten står för Matti Nykänens begravningskostnader

Finska staten kommer att stå för Matti Nykänens begravningskostnader, rapporterar Seiska. Det är Europa-, kultur- och idrottsminister Sampo Terho (Blå) som bekräftar nyheten för tidningen. Tidigare utredde Terho ifall Nykänen kunde ha fått en statsbegravning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.