PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 24 January, 03:01

PrivataAffärer - 09 dec 18 kl. 23:14

Hernhag: Min mentala strutsmodellNya kursrekord kom under sommaren och det dramatiska namnet till trots var vinterns tech wrech bara brus vi långsiktiga inte behövde fokusera mot. Att inte stressa upp sig över dramatiska rubriker och kortsiktiga kursrörelser sparar mycket tid och energi. De flesta gånger handlar det bara om rekyler på 5-10 procent, men inte alltid. Nu under hösten 2018 när det vände ned fortsatte det djupare och tydligare går det däremot bättre att prata om tech wrech. Att börsindex slog kursrekord i augusti och oktober var förrädiskt då den positiva signalen så snabbt efteråt följdes av en lite djupare nedgång.
Läs mer på PrivataAffärer

Dela artikeln

41 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HernhagMin , mentala, strutsmodell
PrivataAffärer - 03 sep 18 kl. 06:47

Hernhag: Därför bör du fokusera på annat än larmsignaler

I sju år hörde jag om den amerikanska boprisbubblan innan den sprack.  I 15 år har jag till och från hört larmen ljuda om att bubbelekonomi och fastighetsbubbla i Kina ska orsaka finanskris. I 10-15 år hörde jag varningsrop om boprisbubbla i Sverige innan den nuvarande prisnedgången började.

PrivataAffärer - 10 jun 16 kl. 11:30

Hernhag avslöjar sin aktiestrategi inför Brexit

En börsintroduktion att teckna är rådet från Marcus Hernhag i veckans aktiechatt, och han avslöjade också sin inställning till Lauritz. Dessutom levererade Hernhag en liten aktiestrategi inför Brexit-omröstningen....

PrivataAffärer - 29 sep 16 kl. 06:00

Så placerar Marcus Hernhag – se hans portfölj här

Nu visar Privata Affärers Marcus Hernhag upp hela sin stora aktieportfölj, och fördelningen i den. Hernhag har en förkärlek till preffar – och utdelningsaktier....

YLE - 17 aug 12 kl. 11:28

Den mentala träningen allt viktigare för idrottsföreningar

Efter OS har många kritiserat den finländska tränarkåren för att ha svikit elitidrottarna. Prestationerna uteblir på grund av krav och prestationsångest. Och man efterlyser nu mera mental träning, inte minst på föreningsnivå.

YLE - 02 apr 14 kl. 07:52

En tredjedel har mentala problem under sin livstid

Mentala problem är vanligare än man tidigare har trott. Var tredje människa drabbas av mental ohälsa i någon form under sin livstid. Australiska forskare har sammanställt forskningsresultat från 63 länder runtom i världen.

PrivataAffärer - 03 jun 13 kl. 12:37

Hernhag: Bästa sättet att pensionsspara

Skippa alla former av pensionssparande där ditt kapital låses in fram till pensionen. Den uppmaningen ger Privata Affärers Marcus Hernhag som berättar om sin egen strategi....

PrivataAffärer - 25 okt 13 kl. 11:11

Så placerar Hernhag

I veckans aktiechatt avslöjade Marcus Hernhag hur du får en total överblick över hans egna placeringar. Dessutom gav han sin syn på ett märkligt värderat investmentbolag....

PrivataAffärer - 07 apr 14 kl. 06:36

Hernhag: Gnetare är bättre än slagskämpar

Det är lika lovande att satsa dina sparpengar i kvalitetsbolag, som det är vanskligt att chansa på bolag som har hela verksamheten i en rättsprocess, skriver Privata Affärers Marcus Hernhag....

PrivataAffärer - 14 apr 14 kl. 12:41

Hernhag: Deflationen höjer din ränta

Sparande på vanliga bankkonton och i aktier med hög direktavkastning framstår som mer attraktiva när konsumentpriserna faller, skriver Privata Affärers Marcus Hernhag....

PrivataAffärer - 29 apr 14 kl. 06:00

Hernhag: Följ börsmodet på rätt sätt

Både när det gäller börsen och skäggtrender lönar det sig att vara motvalls. Det skriver Privata Affärers Marcus Hernhag....

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

SBAB: Långsamma boräntehöjningar att vänta

Tremånadersräntan stiger från 1,6 procent nu i januari till 2,4 procent i januari 2022, enligt SBAB:s nya prognoser. – Det är med andra ord en mycket långsam uppgång i bolåneräntorna vi ser framför oss, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB i årets första Boräntenytt från banken. Vid räntehöjningen i december justerade Riksbanken samtidigt ned räntebanan.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Carnegie: Se upp för höjda kapitalskatter

Med den nya regeringen försvinner ett antal politiska risker som investerarna har fått leva med. Vinst i välfärdssektorn blir nu accepterat, och risken för ett extraval som helt kan förändra alla förutsättningar är nu betydligt mindre, menar Henrik von Sydow. I den nya politiska plattformen som statsministern presenterade i måndags finns en omfattande skattereform som ska föregås av en skatteöversyn.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Här är onsdagens färska analyser

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Stora Enso till köp från behåll. Det framgår av Bloomberg. Pareto Securities höjer sin rekommendation för SSAB till köp från behåll.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Många osålda bostadsrätter tas bort från marknaden

”Vi hade ovanligt många misslyckade affärer i slutet av förra året och vi ser nu hur det efter årsskiftet leder till fler återpubliceringar och ett stigande utbud. Vi såg samma sak i slutet av 2017. Det som är iögonfallande är att antalet misslyckade affärer nästan är lika högt nu som då, när det var som mest oroligt på bostadsmarknaden”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

”Risk för skuldsmäll för bostadsutvecklare”

”Däremot inte Skanska, Bonava, Wallenstam och Alm”, fortsätter han. Risken är att de berörda bolagen tvingas föra in skulder i bostadsrättsföreningar under byggnation i balansräkningen. JM uppges ha 9 miljarder kronor som ligger utanför balansräkningen men som bolaget kan tvingas att ta upp.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Castellum slog förväntningarna – höjer utdelningen

Castellum redovisar ett förvaltningsresultat på 733 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018. Infront Datas snittestimat med fem respondenter pekade mot 674 miljoner. Intäkterna uppgick till 1.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Inget uppköp av Millicom – förhandlingarna avbrutna

Det meddelar Millicom i ett pressmeddelande. Tidigare under tisdagen skrev Nyhetsbyrån Direkt, med hänvisning till Bloomberg News, att Lilac var intresserat av ett potentiellt förvärv av Millicom för en prislapp på 7,6 miljarder dollar.  .

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Uppgifter: USA ställer in planer på samtal med Kina

Kina erbjöd att skicka två vice-ministrar till USA för handelssamtal inför de kommande förhandlingarna i Washington den 30 och 31 januari. Erbjudandet avvisades dock av USA på grund av ”bristande utveckling i två viktiga frågor” – framtvingad tekniköverföring och strukturella reformer i Kina. De två länderna har fram till den 1 mars på sig att nå en överenskommelse innan USA:s president Donald Trump höjer tullarna på runt hälften av Kinas exportvaror till USA från 10 till 25 procent.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Hernhag: Lagom hög direktavkastning är bäst

Vill du veta mer om utdelningsaktier? Just nu kan du köpa Marcus bok "Blir rik på aktieutdelning" i vår butik. I boken berättar Marcus bland annat hur du bygger upp en utdelningsportfölj.

PrivataAffärer - Igår: 13:00

SHB: Räkna med sänkta vinstprognoser i rapporterna

Utsikterna för ekonomin har försvagats och det finns en ökad risk för stora kursrörelser i samband med att rapporterna för fjärde kvartalet och helåret 2018 släpps. Ett skäl är att marknaden just nu är oroad över nya”besvikelser”. Det är huvudbudskapet i nyhetsbrevet med rubriken Håll garden uppe, författat av Claes Måhlén, chefsstrateg och Pierre Mellström, aktiestrateg.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.