Skånskan > Opinion

Thursday, 24 January, 03:55

Skånskan - 09 dec 18 kl. 16:30

”Blött, mörkt, regnigt och lerigt”TJÖRNARP När ultralöparen Daniel Lilliehök från Stockholm vid lunchtid på söndagen sprang i mål hade han varit ute i terrängen runt Tjörnarp och sprungit i över 27 timmar.
– Det var blött, mörkt, regnigt och lerigt, sammanfattade han.Det handlade om femårsjubilerande Tjörnarparen Trail Ultra – en stentuff utmaning som ett gäng entusiaster arrangerar i de Mellanskånska skogarna.
Sporten heter traillöpning och man springer bara ultralopp i Tjörnarparen – sådana som är längre än ett vanligt maratonlopp på 4,2 mil. Byn ställer nästan mangrant upp för Tjörnarparen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
TJÖRNARP När, Daniel Lilliehök, Stockholm, Tjörnarp, Tjörnarparen Trail Ultra, Mellanskånska, Tjörnarparen, Tjörnarps, PRO, Lars Hektor, Skåneleden, Sockengillet, Norden, Tyskland, Lettland, Skånskan, Sveriges, Frostavallen, Dagstorpssjön, Hallaröd, Anderstorp, Rönne, Färingtofta, Lilliehök, Stiftsgården Åkersberg, Höör, Loft, Kom Nilsson, Youtube, Kim Nilsson, Malmö, Nilsson, Tina Loft

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blött, mörkt, regnigtoch , lerigt
Helsingborgs Dagblad - 08 nov 11 kl. 11:48

Lerigt SM avgörs i Åstorp

Det blir stökigt och lerigt på söndag när landets bästa cyklister tävlar i SM i cyclocross..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Blött och lerigt Kälagåtte

Den 33:e upplagan av klassiska terrängloppet Kälagåtte avverkades i ihållande regn. ? Det blev väldigt blött och lerigt men jag har inte hört en enda missnöjd röst.

Corren - 20 okt 13 kl. 13:09

Tillräckligt lerigt för att fastna

Torrare än vanligt, men ändå tillräckligt lerigt för att fastna på vägen..

SN - 15 mar 15 kl. 15:20

TV: Lerigt kraftprov i Svanstaskogen

Nyköpings MS var åter värd för en deltävling i Östra Open på Svanstabanan i helgen. Det var lerigt, minst sagt..

Dalarnas tidningar - 26 jun 15 kl. 21:25

Resebyråer glada över regnigt juni, men nu vänder vädret

Korta glimtar av sol som blandas med störtskurar och kyla. Dalarna är inte den fina soliga plats det skulle kunna vara just nu, junivädret har mer liknat aprilväder. Ann Christine Skogqvist jobbar på resebyrån Resia i Falun och har märkt av väderläget..

Skånskan - 28 nov 15 kl. 19:29

Julmys i kallt och regnigt Svalöv

Svalöv Efter att julmyset flyttat från söndag till lördag har intresset varit större.
Men gårdagens regn gjorde att folk höll sig inne och tomteparaden var till en början lite tunn.– Förra året var vi tre när vi gick, men när vi kom fram var vi 300.

SVT - 09 apr 12 kl. 15:51

0-0 i paus på regnigt Gamla Ullevi

Det står 0-0 i paus på ett regnigt Gamla Ullevi när Göteborg möter kamratbrodern från Norrköping..

BT - 27 jun 12 kl. 20:50

Dåligt väder - dåliga nyheter för nöjesparker: "Ovanligt regnigt"

Det risiga vädret gör att landets nöjesparker tappar besökare. Men de flesta parker hoppas kunna ta igen bortfallet under juli. Då brukar besökarna vara mindre kinkiga med vädret.

YLE - 02 jan 13 kl. 14:00

Ett regnigt år 2012

Fjolåret var ovanligt regnigt och vid flera väderstationer uppmättas regnrekord. Mest regn föll vid sydkusten och i Kaisaniemi i Helsingfors regnade det 907 millimeter och bara en gång tidigare har regnat lika mycket sedan observationerna började göras där i början 1800-talet. Enlit meteorologiska institutionen regnade det mer än vanligt i hela landet, med undantag av östra och norra Lappland.

YLE - 02 jan 13 kl. 14:27

Ett ovanligt regnigt år 2012

Fjolåret var ovanligt regnigt och vid flera väderstationer uppmättas regnrekord. Mest regn föll vid sydkusten och i Kaisaniemi i Helsingfors regnade det 907 millimeter och bara en gång tidigare har regnat lika mycket sedan observationerna började göras där i början 1800-talet. Enlit meteorologiska institutionen regnade det mer än vanligt i hela landet, med undantag av östra och norra Lappland.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

Stort derbyjubel för Höllviken

INNEBANDY Derbyfest hemma i Halörhallen.
Då studsade Höllvikens IBF tillbaka efter tio raka SSL-förluster och tog en bejublad triumf över FC Helsingborg, 10-5.– Gött att bryta trenden.

Skånskan - 6 timmar sedan

Just nu: Larm om kraftig explosion

Malmö En kraftig explosion har hörta nära Heleneholmsverket. Explosionen ska ha skett utomhus nära estlandsgatan i Fosie. Larmet kom klockan 21.

Skånskan - 7 timmar sedan

Tiggeriförbud även på Svedalas agenda

SVEDALA Inte för att det är ett problem utan i förebyggande syfte vill nu även Sverigedemokraterna i Svedala införa ett lokalt tiggeriförbud.
I en motion till kommunfullmäktige föreslår partiet att Svedala kommun tar fram bestämmelser, men även utreder vilka platser som kan bli aktuella för ett förbud.Redan första veckan på tjänsten som Svedalas andra kommunalråd formulerade Ronny Johnsson (SD) sin första motion i sin nya roll i opposition.

Skånskan - 7 timmar sedan

Truls räddade EAI i Söderhamn

BORDTENNIS Truls Möregårdh hade två matchbollar emot sig, räddade båda och vände till 13-11-seger i skiljesetet mot Anders Ericsson. Samtidigt var det hela pingisligaduellens matchboll han slog in till 4-0 för Eslövs AI på bortabord mot Söderhamns UIF.EAI hade 3-0 innan pausen efter 3-1 för Robert Eriksson mot Anders Ericsson, 3-2 för Truls Möregårdh mot Viktor Brodd och 3-1 för Ioannis Sgoropoulos mot Yan Minghui.

Skånskan - 7 timmar sedan

Förtalad på Instagram

HÖÖR En ung kvinna i Höör har lämnat in en polisanmälan om att hon blivit förtalad på Instagram.
Enligt kvinnan har en annan person som hon haft en konversation med kallat henne för ”hora” och sagt att ”det inte skulle bli kul för henne”..

Skånskan - 7 timmar sedan

Cigarettlimpa försvann

HÖÖR En kvinna som varit och handlat på Citygross i Höör häromdagen blev i samband med besöket av med en limpa nyinköpta cigaretter.
När kvinnan och en väninna tog en taxi från stormarkaden märkte de att cigaretterna, som förvarades i en plastpåse. var borta.

Skånskan - 11 timmar sedan

100 000 nya Malmöbor, noll nya bilresor – så ska det funka

Malmö 2030 kommer Malmö att ha växt med runt 100 000 invånare utan att en enda bilresa ska ha tillkommit.
Det är åtminstone Malmö stads högt ställda ambition. För att nå dit har man initerat ett företagsdrivet projekt för schyssta jobbresor.

Skånskan - 11 timmar sedan

Utredning om mordbrand kan ta veckor

SVEDALA
Resultatet av polisens tekniska undersökning och räddningstjänstens brandutredning på Marbäcks brandhärjade förskola dröjer närmare två veckor. – Vi har hämtat information på platsen och ska även prata med brandmännen som var på plats angående deras iakttagelser.
Det säger Hampus Aronsson, brandingenjör och räddningstjänstens ansvarige utredare av vad som förmodas vara en anlagd brand på Marbäcks förskola i torsdagskväll.

Skånskan - 11 timmar sedan

Fastigheten Röinge 3:8 i Hörby kommun har fått nya ägare

Roland och Marie Flood, 53 och 54 år, har tagit över fastigheten Röinge 3:8 i Hörby kommun från Lars Håkan Gunnar Lundén. Ägarskiftet i form av en gåva blev klart i november 2018. För bara två månader sedan såldes ett hus lite mindre än en kilometer därifrån, på Backsippevägen 10.

Skånskan - 11 timmar sedan

Khaddi Sagnia tävlar i Pallasspelen

FRIIDROTT I helgen som kommer vankas traditionella Pallasspelen i friidrott i Malmö. Bland de anmälda stjärnorna finns Khaddi Sagnia.I helgen, den 26 och 27 januari, är det än en gång dags för Pallasspelen i friidrott i Atleticum i Malmö.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.