Skånskan > Opinion

Friday, 19 April, 17:02

Skånskan - 09 dec 18 kl. 16:30

”Blött, mörkt, regnigt och lerigt”TJÖRNARP När ultralöparen Daniel Lilliehök från Stockholm vid lunchtid på söndagen sprang i mål hade han varit ute i terrängen runt Tjörnarp och sprungit i över 27 timmar.
– Det var blött, mörkt, regnigt och lerigt, sammanfattade han.Det handlade om femårsjubilerande Tjörnarparen Trail Ultra – en stentuff utmaning som ett gäng entusiaster arrangerar i de Mellanskånska skogarna.
Sporten heter traillöpning och man springer bara ultralopp i Tjörnarparen – sådana som är längre än ett vanligt maratonlopp på 4,2 mil. Byn ställer nästan mangrant upp för Tjörnarparen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
TJÖRNARP När, Daniel Lilliehök, Stockholm, Tjörnarp, Tjörnarparen Trail Ultra, Mellanskånska, Tjörnarparen, Tjörnarps, PRO, Lars Hektor, Skåneleden, Sockengillet, Norden, Tyskland, Lettland, Skånskan, Sveriges, Frostavallen, Dagstorpssjön, Hallaröd, Anderstorp, Rönne, Färingtofta, Lilliehök, Stiftsgården Åkersberg, Höör, Loft, Kom Nilsson, Youtube, Kim Nilsson, Malmö, Nilsson, Tina Loft

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blött, mörkt, regnigtoch , lerigt
Helsingborgs Dagblad - 08 nov 11 kl. 11:48

Lerigt SM avgörs i Åstorp

Det blir stökigt och lerigt på söndag när landets bästa cyklister tävlar i SM i cyclocross..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Blött och lerigt Kälagåtte

Den 33:e upplagan av klassiska terrängloppet Kälagåtte avverkades i ihållande regn. ? Det blev väldigt blött och lerigt men jag har inte hört en enda missnöjd röst.

Corren - 20 okt 13 kl. 13:09

Tillräckligt lerigt för att fastna

Torrare än vanligt, men ändå tillräckligt lerigt för att fastna på vägen..

SN - 15 mar 15 kl. 15:20

TV: Lerigt kraftprov i Svanstaskogen

Nyköpings MS var åter värd för en deltävling i Östra Open på Svanstabanan i helgen. Det var lerigt, minst sagt..

Dalarnas tidningar - 26 jun 15 kl. 21:25

Resebyråer glada över regnigt juni, men nu vänder vädret

Korta glimtar av sol som blandas med störtskurar och kyla. Dalarna är inte den fina soliga plats det skulle kunna vara just nu, junivädret har mer liknat aprilväder. Ann Christine Skogqvist jobbar på resebyrån Resia i Falun och har märkt av väderläget..

Skånskan - 28 nov 15 kl. 19:29

Julmys i kallt och regnigt Svalöv

Svalöv Efter att julmyset flyttat från söndag till lördag har intresset varit större.
Men gårdagens regn gjorde att folk höll sig inne och tomteparaden var till en början lite tunn.– Förra året var vi tre när vi gick, men när vi kom fram var vi 300.

SVT - 09 apr 12 kl. 15:51

0-0 i paus på regnigt Gamla Ullevi

Det står 0-0 i paus på ett regnigt Gamla Ullevi när Göteborg möter kamratbrodern från Norrköping..

BT - 27 jun 12 kl. 20:50

Dåligt väder - dåliga nyheter för nöjesparker: "Ovanligt regnigt"

Det risiga vädret gör att landets nöjesparker tappar besökare. Men de flesta parker hoppas kunna ta igen bortfallet under juli. Då brukar besökarna vara mindre kinkiga med vädret.

YLE - 02 jan 13 kl. 14:00

Ett regnigt år 2012

Fjolåret var ovanligt regnigt och vid flera väderstationer uppmättas regnrekord. Mest regn föll vid sydkusten och i Kaisaniemi i Helsingfors regnade det 907 millimeter och bara en gång tidigare har regnat lika mycket sedan observationerna började göras där i början 1800-talet. Enlit meteorologiska institutionen regnade det mer än vanligt i hela landet, med undantag av östra och norra Lappland.

YLE - 02 jan 13 kl. 14:27

Ett ovanligt regnigt år 2012

Fjolåret var ovanligt regnigt och vid flera väderstationer uppmättas regnrekord. Mest regn föll vid sydkusten och i Kaisaniemi i Helsingfors regnade det 907 millimeter och bara en gång tidigare har regnat lika mycket sedan observationerna började göras där i början 1800-talet. Enlit meteorologiska institutionen regnade det mer än vanligt i hela landet, med undantag av östra och norra Lappland.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

Morgonens viktigaste nyheter

Nyheter.

Skånskan - 9 timmar sedan

Städares arbetsmiljö kritiseras

Skurup Arbetsmiljöverket har besökt Skurups kommun och kommit fram till att kommunen måste förbättra sina arbetsmiljörutiner rörande lokalvården.
Kommunen bör se till att det finns rutiner som säkerställer att det finns tillräckligt med resurser och kunskap för att bedriva arbetsmiljöarbete. Kommunen uppmanas också att undersöka risker för belastningsskador i arbetsflödet.

Skånskan - 21 timmar sedan

En frihetsberövad efter bråk vid Järnåkraskolan

Lund En person i 20-årsåldern har frihetsberövats efter ett misstänkt knivbråk i närheten av Järnåkraskolan på torsdagseftermiddagen.Klockan 15.48 får polisen larm om bråket, som ska ha hänt någonstans i närheten av Järnåkraskolan.

Skånskan - 23 timmar sedan

Stor villa på 260 kvadratmeter såld i Abbekås

Abbekås 4 700 000 kronor fick Folke Daniel Mattias Larsson, 41, och Åsa Malin Strömbäck, 46, ge för huset på adressen Örmölla 1616 i Abbekås. Huset byggdes 2005 och har en boyta på 260 kvadratmeter. Till det hör en tomt på 3 107 kvadratmeter.

Skånskan - Igår: 15:30

Lek och aktiviteter tar med barnen på Sverigevandring

HÖRBY
Fritidsbarnen på Älvdalsskolan har under våren gett sig ut på en Sverigevandring.
Eleverna turas om att bära ett aktivitetsarmband som ska sporra till rörelse.
Armbandet registrerar hur mycket de rör på sig, och de uppmätta sträckorna prickas in på en Sverigekarta.

Skånskan - Igår: 10:16

Rånad på jacka och mobil

LUND En 15-årig pojke tvingades lämna i från sig jacka och mobil till flera unga rånare.
Det hände på Botulfsgatan i Lund i onsdags kväll vid 21-tiden. Där mötte 15-åringen tre-fyra okända killar.

Skånskan - Igår: 10:16

Bil blev helt utbränd

LUND Natten till torsdag sattes en bil i brand vid Nöbbelövs torg i Lund.
Polisen och räddningstjänst fick larmet någon minut efter klockan tre på natten. När de kom till platsen var bilen helt övertänd.

Skånskan - Igår: 10:16

Tog sig in via altanen

LUND Tjuven tog sig in genom en olåst altandörr i villan och sökte igenom bostaden på Slånbärsgränden i Lund.
Inbrottet genomfördes någon gång mellan klockan 14.15 och 16 på onsdagen men vad som eventuellt stulits var på torsdagen inte klart..

Skånskan - Igår: 10:00

Minikatamaraner och strandskräp

Mellanskåne Påsken 1994 blev det klart med bygget av ett nytt Trollsjögården i Eslöv - lokaler som många år senare skulle visas upp för självaste kungen.Politikerna i socialnämnden hade sagt enhälligt ja till en riktig storsatsning inom äldreomsorgen: 70 lägenheter i nya servicehuset Trollsjögården. Beslutet var ett resultat av två års diskussioner där de anställda fått vara med och tycka till.

Skånskan - Igår: 10:00

Gott påskgodis för barnen

Blogg Skånskans matbloggar tipsar om söta påskbakelser. Påsk: Godis för barn och vuxna Matbloggen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.