Expressen > Nyheter

Thursday, 24 January, 03:42

Expressen - 09 dec 18 kl. 09:00

”Till alla vuxna: Låt barnen fira Lucia – sluta klydda!”Borrby Sankta Maria kyrka med sitt höga torn har vakat över Borrby sedan 1841 och var en kopia av Klara kyrktorn i Stockholm. Vet inte om det är en skröna men det sägs att man ville visa Borrbys storhet genom ett högt kyrktorn. Storklockan, den som kallas Mariaklockan, är dessutom den största på hela Österlen. Vi kallas inte "Borrbybaddare" för ingenting. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lucia, Sankta Maria, Borrby, Klara, Stockholm, Borrbys, Mariaklockan, Österlen, Borrbybaddare

Dela artikeln

32518 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Till alla vuxna, Låt, barnen, fira, Lucia, sluta, klydda
Helsingborgs Dagblad - 05 apr 15 kl. 04:00

Barnen flyr för att hitta trygghet

Om det vore ditt barn som var på flykt från krig, som blev sexuellt utnyttjad, som tvingades göra kriminella handlingar för att överleva, hade du fortfarande sagt "ungjävel bete dig som folk." och "Kan ungarna inte bete sig som normala barn, har de inte här att göra:"?Vad är normalt för ett barn som har sett sin familj bli dödad?

Alingsås tidning - 21 mar 18 kl. 05:20

Äggy roade barnen

Rana Hayatla på Vårgårda bibliotek var ansvarig för lördagens barnteaterföreställning Äggy. Hon kunde räkna in massor av barn och föräldrar i publiken.
Det var välfyllt när Pia Holmquist och Hugo Catolino från Dockteaterfabriken spelade barnpjäsen Äggy, som är ett samarbete med Figurteaterkompaniet.

Aftonbladet - 09 jan 15 kl. 06:26

Var finns de vuxna när barnen behöver prata?

YLE - 18 mar 17 kl. 06:00

Den åldrande föräldern ska klara sig själv medan det vuxna barnet får hjälp

Det är inte så vanligt att man ger sina åldrande föräldrar ekonomiskt stöd. Sina vuxna barn hjälper man däremot nog gärna ekonomiskt. Forskning visar att om man har möjlighet att dela med sig av sina pengar så går de pengarna så gott som alltid till barnen och mer sällan till föräldrarna.

Trelleborgs Allehanda - 27 apr 14 kl. 16:49

Barnen som inte gett upp hoppet

Foto: Tomas Nyberg
170 barn och ungdomar var med när Träningscentret i Trelleborg hade sin årliga uppvisning i Söderslättsgymnasiets gymnastikhall på söndagen. Samtidigt passade man på att fira 100-årsjubileum.
- Med ledare så är vi närmare 300 som är med, berättar Li Karlsson, ordförande i Träningscentret Trelleborg, som är en sammanslagning av Trelleborgs gymnastikförening och Motionsklubben, som gick ihop 2005.

Sydsvenskan - 08 dec 11 kl. 06:30

Rädda ­barnen

Ruben Östlunds film "Play" är föremål för en hård debatt om ­rasism och stereotyper. Kanske är det skuldkänslor som gör att diskussionen­ spårar ur, tror Ann Heberlein.
Sällan har jag blivit så drabbad av en film som jag blev av Ruben Östlunds ?

Helsingborgs Dagblad - 26 jan 16 kl. 14:57

Sluta moralisera över våldsdataspel och prata med barnen som spelar

Dataspelet Grand theft auto, GTA, har fått mycket uppmärksamhet i sociala medier och morgonsoffor de senaste veckorna. Kritiken är omfattande, en psykolog har sagt att det är lika olämpligt för barn som alkohol.Det är ett spel (med 18-årsgräns) som innehåller våld, grovt våld.

Nerikes Allehanda - 24 dec 15 kl. 05:15

Barnen som inte längtar efter julen

Den här krönikan tillägnas barnen. De tusentals barn som inte alls har sett fram emot julafton.Barnen med föräldrar som dricker alldeles för mycket i dag – och alla andra högtider.

Helsingborgs Dagblad - 12 jan 16 kl. 14:47

Vi vuxna har misslyckats när barn dödar barn

En 14-åring har knivhuggit en 15-åring till döds på en till synes helt vanlig högstadieskola i norra Skåne.En 14-åring har gjort det värsta man kan göra mot en annan människa.En 15-åring finns inte bland oss längre.

Sydsvenskan - 12 jan 16 kl. 14:47

Vi vuxna har misslyckats när barn dödar barn

En 14-åring har knivhuggit en 15-åring till döds på en till synes helt vanlig högstadieskola i norra Skåne.En 14-åring har gjort det värsta man kan göra mot en annan människa.En 15-åring finns inte bland oss längre.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Stor polisinsats i Umeå – man skjuten till döds

Sent på onsdagskvällen ryckte flera polisbilar ut på ett larm i Umeå.Polisen beskriver det som ett "mycket grovt brott" och senare under onsdagsnatten bekräftar polisen för Västerbottens-Kuriren att en person har skjutits till döds och flera är skadade. .

Expressen - 3 timmar sedan

Tre personer döda i Sala – polisen utreder mord

Tre personer har anträffats döda i Sala. En förundersökning om mord är inledd. .

Expressen - 3 timmar sedan

Meghans tekopp sålde slut direkt – efter fikat med vännen

Meghan, hertiginna av Sussex, sminkör lade ut en bild på sociala medier där de drack te tillsammans.Då sålde tekopparna slut, skriver Daily Mail. .

Expressen - 4 timmar sedan

Greta Thunberg på plats i Davos: ”Skandalöst”

En viktig punkt på Världsekonomiskt forum i Davos är klimatmålen. Och nu har den svenska klimataktivisten Greta Thunberg, 16, anlänt till den schweiziska skidresorten – med tåg.”Luftföroreningar är inte en prioritet för många av de ledare som samlas är.

Expressen - 5 timmar sedan

SD-toppen Jonas Millard kvar i riksdagen – får fortfarande lön

Inom ett dygn efter att Expressen avslöjade hur riksdagsledamoten Jonas Millard (SD) spridit ett rykte om att en kvinnlig partikamrat legat sig till ett jobb, och tipsat om en bildbank med smygtagna nakenbilder på kvinnor, så berättade Millard att han skulle avgå. Men trots att det gått över en månad sitter han fortfarande kvar i riksdagen och får lön på fredag, enligt Dagens Nyheter. ”Mitt entledigande har dock redan skickats in digitalt för en tid sedan och även ett underskrivet original har skickats in”, skriver Millard i ett sms till tidningen.

Expressen - 6 timmar sedan

Kraftig detonation – skador vid trapphus

En hög smäll hördes över Heleneholmsområdet i Malmö på onsdagskvällen.– Vi har haft en detonation på Estlandsgatan, det är något trapphus där dörren är skadad av en kraftigare explosion, säger Fredrik Bratt, presstalesperson för polisen i region syd..

Expressen - 6 timmar sedan

De sex männen dog i våldsamma krocken

Sex av kompisarna från Schweiz dog när de krockade med en malmlastbil i Kiruna. Endast 23-årige Ilja överlevde. Nu hedras de unga männen, som blev mellan 19 och 27 år, med bilder som anhöriga har godkänt.

Expressen - 6 timmar sedan

Flera skjutna utanför bank i Florida

Flera personer har blivit skjutna utanför en bank i Florida, det skriver CNN på Twitter. .

Expressen - 6 timmar sedan

Polisens vädjan: Sluta fotografera vid olyckor

Mobiltelefoner har blivit ett stort problem i olyckssammanhang.Privatpersoner prioriterar ofta att dokumentera olyckorna med sina mobilkameror – i stället för att larma SOS.– Det är olämpligt och respektlöst, säger Fredrik Bratt, presstalesperson för polisen i region syd..

Expressen - 6 timmar sedan

Martina och ponnyn Molly har varit vänner – i 24 år

På sin sjuårsdag fick Martina Nelje sig en överraskning av sin morfar som hon sent skulle glömma.I år fyller Molly 40 och är samma envisa häst som för 24 år sedan.– Hon gör lite som hon vill, säger Martina Nelje..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.