Expressen > Nyheter

Sunday, 21 April, 12:37

Expressen - 09 dec 18 kl. 09:00

”Till alla vuxna: Låt barnen fira Lucia – sluta klydda!”Borrby Sankta Maria kyrka med sitt höga torn har vakat över Borrby sedan 1841 och var en kopia av Klara kyrktorn i Stockholm. Vet inte om det är en skröna men det sägs att man ville visa Borrbys storhet genom ett högt kyrktorn. Storklockan, den som kallas Mariaklockan, är dessutom den största på hela Österlen. Vi kallas inte "Borrbybaddare" för ingenting. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lucia, Sankta Maria, Borrby, Klara, Stockholm, Borrbys, Mariaklockan, Österlen, Borrbybaddare

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Till alla vuxna, Låt, barnen, fira, Lucia, sluta, klydda
Helsingborgs Dagblad - 05 apr 15 kl. 04:00

Barnen flyr för att hitta trygghet

Om det vore ditt barn som var på flykt från krig, som blev sexuellt utnyttjad, som tvingades göra kriminella handlingar för att överleva, hade du fortfarande sagt "ungjävel bete dig som folk." och "Kan ungarna inte bete sig som normala barn, har de inte här att göra:"?Vad är normalt för ett barn som har sett sin familj bli dödad?

Alingsås tidning - 21 mar 18 kl. 05:20

Äggy roade barnen

Rana Hayatla på Vårgårda bibliotek var ansvarig för lördagens barnteaterföreställning Äggy. Hon kunde räkna in massor av barn och föräldrar i publiken.
Det var välfyllt när Pia Holmquist och Hugo Catolino från Dockteaterfabriken spelade barnpjäsen Äggy, som är ett samarbete med Figurteaterkompaniet.

Aftonbladet - 09 jan 15 kl. 06:26

Var finns de vuxna när barnen behöver prata?

YLE - 18 mar 17 kl. 06:00

Den åldrande föräldern ska klara sig själv medan det vuxna barnet får hjälp

Det är inte så vanligt att man ger sina åldrande föräldrar ekonomiskt stöd. Sina vuxna barn hjälper man däremot nog gärna ekonomiskt. Forskning visar att om man har möjlighet att dela med sig av sina pengar så går de pengarna så gott som alltid till barnen och mer sällan till föräldrarna.

Trelleborgs Allehanda - 27 apr 14 kl. 16:49

Barnen som inte gett upp hoppet

Foto: Tomas Nyberg
170 barn och ungdomar var med när Träningscentret i Trelleborg hade sin årliga uppvisning i Söderslättsgymnasiets gymnastikhall på söndagen. Samtidigt passade man på att fira 100-årsjubileum.
- Med ledare så är vi närmare 300 som är med, berättar Li Karlsson, ordförande i Träningscentret Trelleborg, som är en sammanslagning av Trelleborgs gymnastikförening och Motionsklubben, som gick ihop 2005.

Sydsvenskan - 08 dec 11 kl. 06:30

Rädda ­barnen

Ruben Östlunds film "Play" är föremål för en hård debatt om ­rasism och stereotyper. Kanske är det skuldkänslor som gör att diskussionen­ spårar ur, tror Ann Heberlein.
Sällan har jag blivit så drabbad av en film som jag blev av Ruben Östlunds ?

Helsingborgs Dagblad - 26 jan 16 kl. 14:57

Sluta moralisera över våldsdataspel och prata med barnen som spelar

Dataspelet Grand theft auto, GTA, har fått mycket uppmärksamhet i sociala medier och morgonsoffor de senaste veckorna. Kritiken är omfattande, en psykolog har sagt att det är lika olämpligt för barn som alkohol.Det är ett spel (med 18-årsgräns) som innehåller våld, grovt våld.

Nerikes Allehanda - 24 dec 15 kl. 05:15

Barnen som inte längtar efter julen

Den här krönikan tillägnas barnen. De tusentals barn som inte alls har sett fram emot julafton.Barnen med föräldrar som dricker alldeles för mycket i dag – och alla andra högtider.

Helsingborgs Dagblad - 12 jan 16 kl. 14:47

Vi vuxna har misslyckats när barn dödar barn

En 14-åring har knivhuggit en 15-åring till döds på en till synes helt vanlig högstadieskola i norra Skåne.En 14-åring har gjort det värsta man kan göra mot en annan människa.En 15-åring finns inte bland oss längre.

Sydsvenskan - 12 jan 16 kl. 14:47

Vi vuxna har misslyckats när barn dödar barn

En 14-åring har knivhuggit en 15-åring till döds på en till synes helt vanlig högstadieskola i norra Skåne.En 14-åring har gjort det värsta man kan göra mot en annan människa.En 15-åring finns inte bland oss längre.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Ko fast på botten i djup gödselbrunn

En ko har hamnat på botten av en gödselbrunn.Brunnen är fyra meter djup och innehåller en meter gödsel.Räddningstjänsten kämpar för att få upp den..

Expressen - 15 minuter sedan

Bengtzboe (M) lämnar uppdrag

Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Erik Bengtzboe avgår som vice ordförande och talesperson, uppger Moderaterna i ett mejl till TT..

Expressen - 30 minuter sedan

Väg avstängd efter mc-olycka

Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats om en singelolycka med en motorcykel.Föraren har skadats och kommer att köras till sjukhus..

Expressen - 30 minuter sedan

Victorias fina hälsning med Estelle och Oscar

Kronprinsessfamiljen firar påsk på Öland.Här är de nya bilderna på prinsessan Estelle, 7, och prins Oscar, 3, på påskpromenad – tagna av kronprinsessan själv.– Kungafamiljen önskar en glad påsk, säger hovets informationschef Margareta Thorgren..

Expressen - 1 timme sedan

Uppgifter: Ecuadors ambassadör uppkallad till möte om Ola Bini

Utrikesdepartementet kallade på lördagskvällen upp Ecuadors ambassadör för att prata om fallet med gripne svensken Ola Bini, 36, enligt uppgifter till Expressen. .

Expressen - 1 timme sedan

Stefan Löfven ord om dåden: ”Fruktansvärda attacker”

Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) fördömer dåden i Sri Lanka.Han ställer sig till ledet av världsledare som uttrycker sin sympati för de drabbade efter söndagens explosioner.– Jag fördömer kraftfullt de fruktansvärda terroristattackerna i Sri Lanka, skriver Stefan Löfven på Twitter..

Expressen - 1 timme sedan

Lego-familjens miljonregn – så mycket tar de ut i lön

Danmarks rikaste familj blir ännu rikare. Lego-magnaten Kjeld Kirk Kristiansen och hans tre barn plockar ut hundratals miljoner i lön för 2018.– Det är ju familjens egna pengar.

Expressen - 2 timmar sedan

Svenske Lars om dådet: ”Vi förstår ingenting”

Svenskar med band till Sri Lanka är i sorg efter att över 150 personer har dött i explosioner runtom i landet.Lars Englund, som arrangerar resor till ön, är chockad.– Vi förstår ingenting, säger han..

Expressen - 2 timmar sedan

21-åringens varning efter mardrömsbehandlingen

Fillers i läpparna är en trend som bara verkar fortsätta växa. När brittiska Beth Carigs, 21 hittade en Facebookannons som lovade större läppar till en billig peng bokade hon snabbt in en tid på salongen. Men allt gick fel och Beth fick betala dyrt.

Expressen - 3 timmar sedan

Italiensk åklagare kom över svenskt underrättelsematerial

En svensk officer fick i uppdrag att utreda en åklagare och domare som misstänktes för att ha tagit emot mutor. Det slutade med att en italiensk åklagare kom över svenskt underrättelsematerial – efter att ha borrat upp officerens kassaskåp, skriver Svenska Dagbladet. Enligt tidningen finns det misstankar om en mörkläggning av korruptionsutredningen i EU:s rättskipande insats.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.