GöteborgsPosten > Lokalt

Saturday, 15 December, 05:11

GöteborgsPosten - 08 dec 18 kl. 20:46

Social resursförvaltning tvingas spara 30 miljoner – oklart vad Alliansen vill dra ner påSocial resursförvaltning tvingas spara 30 miljoner kronor i Alliansens budget för 2019 jämfört med i år. Alliansen vill dra ner på onödiga projekt, men kan inte specificera vilka de menar.
– Jag förstår inte vad man menar, du får nästan fråga politikerna, säger förvaltningsdirektör Michael Ivarsson..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Alliansen, Alliansens, Michael Ivarsson

Dela artikeln

202 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Social, resursförvaltning, tvingas, spara30 miljoner , oklartvad , Alliansen, vill dra ner på
GöteborgsPosten - 08 dec 18 kl. 20:46

Social resursförvaltning tvingas spara 30 miljoner

Social resursförvaltning tvingas spara 30 miljoner kronor i Alliansens budget för 2019 jämfört med i år. Alliansen vill dra ner på onödiga projekt, men kan inte specificera vilka de menar.
– Jag förstår inte vad man menar, du får nästan fråga politikerna, säger förvaltningsdirektör Michael Ivarsson..

Expressen - 02 nov 16 kl. 12:07

Efter de dyra avtalen – flyktingboende tvingas lägga ner

Göteborgs stad tvingas lägga ner välfungerande flyktingboenden som en direkt konsekvens av de dyra avtalen med privata bolag. Det menar Matilda Brinck-Larsen, gruppchef på social resursförvaltning, som är mycket kritisk till kommunens hantering av flyktingmottagandet. - Det är en sorg som känns i hjärtat, säger hon..

GT - 02 nov 16 kl. 12:07

Gruppechefen: Flyktingboenden tvingas lägga ner

Göteborgs stad tvingas lägga ner välfungerande flyktingboenden som en direkt konsekvens av de dyra avtalen med privata bolag. Det menar Matilda Brinck-Larsen, gruppchef på social resursförvaltning, som är mycket kritisk till kommunens hantering av flyktingmottagandet. - Det är en sorg som känns i hjärtat, säger hon..

GT - 02 nov 16 kl. 12:07

Gruppchefen: Flyktingboenden tvingas lägga ner

Göteborgs stad kan komma att behöva avveckla välfungerande flyktingboenden som en direkt konsekvens av de dyra avtalen med privata bolag. Det menar Matilda Brinck-Larsen, gruppchef på social resursförvaltning, som är mycket kritisk till kommunens hantering av flyktingmottagandet. - Det är en sorg som känns i hjärtat, säger hon..

GöteborgsPosten - 06 feb 14 kl. 05:00

Vi arbetar med social hållbarhet

Så rätt du har Lena Palm. Att fler professioner deltar i stadsutvecklingen är nödvändigt. Jag kan glädja dig med att mycket av det du efterfrågar redan har hänt eller står i begrepp att genomföras, skriver Lars Lilled, Social resursförvaltning..

YLE - 24 sep 13 kl. 12:32

Vasa tvingas spara ytterligare

Det ekonomiska läget för Vasa stad är sämre än befarat. Enligt tidigare beräkningar skulle budgetunderskottet i år landa på omkring 15 miljoner euro, men enligt en färsk prognos handlar det snarare om 20 miljoner. Stadens ekonomidirektör Jan Finne står bakom mellanrapporten, som delgavs Vasa stadsstyrelse på måndag kväll.

Barometern - 05 sep 13 kl. 08:33

Äldrevården tvingas spara tio miljoner

Äldreomsorgen behöver spara tio miljoner kronor.
Nämnden vill stänga en avdelning på ett boende.
Patienter ska helst hem direkt efter sjukhusvård.

Expressen - 03 nov 16 kl. 16:17

Ny kritik för muntliga överenskommelser

GT avslöjade i januari hur social resursförvaltning betalade 2,1 miljoner kronor för flyktingplatser hos fotbollsklubben Qviding - utan skriftligt avtal. Något som då försvarades av förvaltningens direktör Michael Ivarson. I den aktuella Hero-granskningen får social resursförvaltning kritik för att tjänstemän återigen gjort just muntliga överenskommelser.

Expressen - 02 nov 16 kl. 13:24

Kritiseras i rapport: "Fruktansvärt tungt"

Social resursförvaltning har gjort en intern granskning av tjänstemännens kontakter med flyktingjätten Hero. Nu är rapporten klar och utredarens kritik mot förvaltningen är tydlig: "Det är sannolikt att förvaltningen på ett otillbörligt vis gynnat en extern leverantör". I rapporten framgår att förvaltningen betalat Hero hundratusentals kronor efter muntliga överenskommelser, för saker som inte funnits med i de skriftliga avtalen.

YLE - 10 apr 14 kl. 04:48

Utredare: Fusioner behövs trots metropolförvaltning och vårdreform

Det behövs kommunfusioner i huvudstadsregionen, trots den pågående utredningen om en metropolförvaltning och den planerade social- och hälsovårdsreformen. Det här säger kommunindelningsutredare Cay Sevón. - Ser man långt fram i tiden, eller omkring 20 år, har vi en situation där det finns en stor stad som är större än de som finns i dag och runt omkring finns mindre kommuner, i likhet med hur det ser ut i andra länder, säger Sevón till Yle Huvudstadsregionen.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Misstänkt utsläpp av farligt ämne i hamnen

Ett farligt ämne ska läcka från en containerbåt i Skandiahamnen i Göteborg. Det är ännu oklart hur omfattande läckan är. Räddningstjänsten är på plats..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Trafik stoppades efter spårvagnskrock

Två spårvagnar krockade i närheten av Doktor Sydows Gata i Guldheden under fredagskvällen. Trafiken stoppades och Västtrafik fick sätta in ersättningsbussar på delar av sträckan..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Man häktas misstänkt för terrorbrott

En man hemmahörande i Västsverige häktades på torsdagseftermiddagen, misstänkt för stämpling till terrorbrott och grovt vapenbrott..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

Västsvensk 20-åring begärs häktad för terrorbrott

En västsvensk man i 20-årsåldern har begärts häktad misstänkt för terroristbrott. Häktningsförhandlingen hålls i Göteborgs tingsrätt klockan 14 på fredagen..

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Bonusar till forskare vid Handelshögskolan stoppas

Forskare vid Handelshögskolan har under tolv års tid fått tiotusentals kronor i bonusar när deras artiklar publicerats i framstående tidskrifter. Efter en granskning stoppas nu systemet..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

Larm om explosion på skola

Ett larm om en explosion på en skola i norra Göteborg inkom till SOS Alarm på fredagsförmiddagen..

GöteborgsPosten - 20 nov 18 kl. 10:43

Åtal mot MUF-medlem skjuts upp

I morgon skulle åklagare Daniel Veivo Pettersson väcka åtal mot den MUF-medlem som efter en konferens misstänks för våldtäkt. Men så kommer det inte att bli.
– Fler personer behöver förhöras, säger han..

GöteborgsPosten - 04 dec 18 kl. 07:30

Benny Augustsson föreslås bli kommunstyrelsens ordförande

Efter att Marie Dahlin avgick i förra veckan blir nu Benny Augustsson Socialdemokraternas kandidat till posten som kommunstyrelsens ordförande.
- Men jag vill inte föregå några demokratiska beslut, säger han..

GöteborgsPosten - 04 dec 18 kl. 18:47

Inga nyårsfyrverkerier i Vänersborg

I år får Vänersborgarna klara sig utan det traditionella fyrverkeriet under nyårsfirandet i staden..

GöteborgsPosten - 05 dec 18 kl. 10:48

Tidigare MUF-medlem åtalas misstänkt för våldtäkt

En ung man som förgrep sig sexuellt på en kvinna under Moderaternas Ungdomsförbunds konferens i Vänersborg för en månad sedan åtalades på onsdagen i Vänersborgs tingsrätt misstänkt för våldtäkt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.