GöteborgsPosten > Lokalt

Saturday, 16 February, 16:12

GöteborgsPosten - 08 dec 18 kl. 20:46

Social resursförvaltning tvingas spara 30 miljoner – oklart vad Alliansen vill dra ner påSocial resursförvaltning tvingas spara 30 miljoner kronor i Alliansens budget för 2019 jämfört med i år. Alliansen vill dra ner på onödiga projekt, men kan inte specificera vilka de menar.
– Jag förstår inte vad man menar, du får nästan fråga politikerna, säger förvaltningsdirektör Michael Ivarsson..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Alliansen, Alliansens, Michael Ivarsson

Dela artikeln

256 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Social, resursförvaltning, tvingas, spara30 miljoner , oklartvad , Alliansen, vill dra ner på
GöteborgsPosten - 08 dec 18 kl. 20:46

Social resursförvaltning tvingas spara 30 miljoner

Social resursförvaltning tvingas spara 30 miljoner kronor i Alliansens budget för 2019 jämfört med i år. Alliansen vill dra ner på onödiga projekt, men kan inte specificera vilka de menar.
– Jag förstår inte vad man menar, du får nästan fråga politikerna, säger förvaltningsdirektör Michael Ivarsson..

Expressen - 02 nov 16 kl. 12:07

Efter de dyra avtalen – flyktingboende tvingas lägga ner

Göteborgs stad tvingas lägga ner välfungerande flyktingboenden som en direkt konsekvens av de dyra avtalen med privata bolag. Det menar Matilda Brinck-Larsen, gruppchef på social resursförvaltning, som är mycket kritisk till kommunens hantering av flyktingmottagandet. - Det är en sorg som känns i hjärtat, säger hon..

GT - 02 nov 16 kl. 12:07

Gruppechefen: Flyktingboenden tvingas lägga ner

Göteborgs stad tvingas lägga ner välfungerande flyktingboenden som en direkt konsekvens av de dyra avtalen med privata bolag. Det menar Matilda Brinck-Larsen, gruppchef på social resursförvaltning, som är mycket kritisk till kommunens hantering av flyktingmottagandet. - Det är en sorg som känns i hjärtat, säger hon..

GT - 02 nov 16 kl. 12:07

Gruppchefen: Flyktingboenden tvingas lägga ner

Göteborgs stad kan komma att behöva avveckla välfungerande flyktingboenden som en direkt konsekvens av de dyra avtalen med privata bolag. Det menar Matilda Brinck-Larsen, gruppchef på social resursförvaltning, som är mycket kritisk till kommunens hantering av flyktingmottagandet. - Det är en sorg som känns i hjärtat, säger hon..

GöteborgsPosten - 06 feb 14 kl. 05:00

Vi arbetar med social hållbarhet

Så rätt du har Lena Palm. Att fler professioner deltar i stadsutvecklingen är nödvändigt. Jag kan glädja dig med att mycket av det du efterfrågar redan har hänt eller står i begrepp att genomföras, skriver Lars Lilled, Social resursförvaltning..

YLE - 24 sep 13 kl. 12:32

Vasa tvingas spara ytterligare

Det ekonomiska läget för Vasa stad är sämre än befarat. Enligt tidigare beräkningar skulle budgetunderskottet i år landa på omkring 15 miljoner euro, men enligt en färsk prognos handlar det snarare om 20 miljoner. Stadens ekonomidirektör Jan Finne står bakom mellanrapporten, som delgavs Vasa stadsstyrelse på måndag kväll.

Barometern - 05 sep 13 kl. 08:33

Äldrevården tvingas spara tio miljoner

Äldreomsorgen behöver spara tio miljoner kronor.
Nämnden vill stänga en avdelning på ett boende.
Patienter ska helst hem direkt efter sjukhusvård.

Expressen - 03 nov 16 kl. 16:17

Ny kritik för muntliga överenskommelser

GT avslöjade i januari hur social resursförvaltning betalade 2,1 miljoner kronor för flyktingplatser hos fotbollsklubben Qviding - utan skriftligt avtal. Något som då försvarades av förvaltningens direktör Michael Ivarson. I den aktuella Hero-granskningen får social resursförvaltning kritik för att tjänstemän återigen gjort just muntliga överenskommelser.

Expressen - 02 nov 16 kl. 13:24

Kritiseras i rapport: "Fruktansvärt tungt"

Social resursförvaltning har gjort en intern granskning av tjänstemännens kontakter med flyktingjätten Hero. Nu är rapporten klar och utredarens kritik mot förvaltningen är tydlig: "Det är sannolikt att förvaltningen på ett otillbörligt vis gynnat en extern leverantör". I rapporten framgår att förvaltningen betalat Hero hundratusentals kronor efter muntliga överenskommelser, för saker som inte funnits med i de skriftliga avtalen.

YLE - 10 apr 14 kl. 04:48

Utredare: Fusioner behövs trots metropolförvaltning och vårdreform

Det behövs kommunfusioner i huvudstadsregionen, trots den pågående utredningen om en metropolförvaltning och den planerade social- och hälsovårdsreformen. Det här säger kommunindelningsutredare Cay Sevón. - Ser man långt fram i tiden, eller omkring 20 år, har vi en situation där det finns en stor stad som är större än de som finns i dag och runt omkring finns mindre kommuner, i likhet med hur det ser ut i andra länder, säger Sevón till Yle Huvudstadsregionen.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Fler och fler kvinnor föder barn efter 45

Det blir allt vanligare med äldre mammor. De senaste 20 åren har antalet kvinnor i Göteborg som föder barn efter att de fyllt 45 år ökat fyrdubbelt, något som också förenat med risker.
– Det blir en ökad risk för missfall – äggen blir sämre ju äldre man blir, säger Lena Otterlind, sektionschef på förlossningsvården på Sahlgrenska..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Hon blev mamma vid 43 – så ser det ut i din stadsdel

Med 40-årsdagen i nära antågande hade Annika Andersson börjat förlika sig med tanken på ett liv utan barn. Tre år senare blev hon mamma till dottern Moa.
– Det var jättekonstigt och gick jättefort.

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Cigarettfimp kan ha startat brand

Det brann i en lägenhet på Mandolingatan i Västra Frölunda sent på fredagskvällen. Den troliga orsaken: en kvarglömd cigarett på balkongen..

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Flera skadade efter skottdrama i USA

Ett skottdrama har utspelat sig under fredagen utanför staden Chicago i USA. Fyra poliser och flera personer ska vara skadade..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Nedräkningen till våren har börjat

Nästa fredag kan det officiellt vara vår i Göteborg. Under helgen och följande vecka bjuds staden på både sol och plusgrader, vilket kan innebära att vintern är över redan nästa vecka..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

Ungdomar kastade sten i Trädgårdsföreningen

Ordningsvakter har larmat polisen efter att mellan femton och tjugo ungdomar har kastat sten inne i Trädgårdsföreningen. Polisen har säkrat sex av ungdomarna..

GöteborgsPosten - 21 timmar sedan

400 år gammalt solur utgrävt vid Västlänken

Ett unikt, över 400 år gammalt solur har hittats i Göteborg i samband med utgrävningarna inför Västlänken.
– Jag har aldrig sett något liknande, säger Arkeologernas projektledare Carina Bramstång Plura..

GöteborgsPosten - 21 timmar sedan

"De lånade ut det allra finaste de hade"

De lånade ut det allra finaste de hade. Men föräldrarna fick aldrig tillbaka sin Måns, 17. Hans liv slarvades, enligt åklagaren, bort av de som var satta att garantera det.

GöteborgsPosten - Igår: 14:13

Måns drunknade i badkaret – nu åtalas två personer

Måns lämnades utan uppsyn och drunknade i ett badkar på Kofferdalens korttidsboende. Nu åtalas två ur personalen för vållande till annans död..

GöteborgsPosten - Igår: 06:13

Misstänkt mordförsök i Alingsås – två kvinnor gripna

En man ska ha blivit skottskadad under natten till fredag i Sollebrunn i Alingsås kommun. Polisen kallades till platsen och två kvinnor har gripits. Men en misstänkt gärningsman är fortfarande på fri fot..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.