DN > Nyheter

Saturday, 15 December, 05:25

DN - 08 dec 18 kl. 20:00

Låt oss behålla kärnkraften, för klimatets skullDN 9/12 2018. Vi har rent krasst att välja mellan två onda ting: smutsig energi som förstör miljön och klimatet nu, eller ren men riskladdad energi som kräver stabil förvaring i flera hundra år..
Läs mer på DN

Dela artikeln

1000 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låtoss , behålla, kärnkraftenför , klimatets, skull
DalaDemokraten - 19 feb 16 kl. 18:29

Därför skall vi behålla kärnkraften

Vindkraften kan inom överskådlig tid, aldrig ersätta kärnkraften. Den kärnkraft som utgör vår mest energirika kraftkälla och som dessutom är koldioxidfri. Men vindkraft och solkraft kan bidra till en export av koldioxidfri kraft till Tyskland.

Expressen - 25 maj 16 kl. 15:47

Jimmie Åkesson vill behålla kärnkraften

Fyra av tio svenska kärnkraftsreaktorer är på väg att skrotas för att de är för gamla. Men SD-ledaren Jimmie Åkesson anser att den omstridda energikällan är framtiden. – Vi ska inte lägga ner den befintliga kärnkraften utan den ska utvecklas, säger han i Expressens partiledarutfrågning..

Supermiljöbloggen - 05 maj 16 kl. 12:36

Oklart hur Vänsterpartiet kommer ställa sig i kärnkraftsfrågan

Beslut kommer tas på partiets kongress som inleds i dag. Supermiljöbloggen har tidigare skrivit om att Vänsterpartiet är på väg att svänga i sin syn på i vilken takt man vill avveckla den svenska kärnkraften. Partiet vill i dag se en så snabb avveckling av kärnkraften som möjligt, men enligt partistyrelsens förslag (pdf) så ska man i stället "ta hänsyn till den svenska kärnkraftens möjlighet att bidra till minskade utsläpp från fossila kraftverk på den nordeuropeiska elmarknaden”.

Kristianstadsbladet - 04 jul 14 kl. 09:54

Miljöpartiets politik skulle slå ut fabriken i Nymölla

Foto: Johanna wallin
Miljöpartiet planerar stora skattehöjningar på det mesta som rör sig. Folkpartiet vill tvärtom: behåll kärnkraften, förädla skogen och låt fossila bränslen som kol och gas ligga kvar i jorden, skriver Carl B Hamilton (FP).
Om den rödgröna trojkan vinner flest röster i riksdagsvalet i september kommer sannolikt S-ledaren Stefan Löfven att samregera med Miljöpartiet (MP).

SmålandsPosten - 10 apr 14 kl. 06:59

Är du trygg med kärnkraften?

Kärnkraften kan ses som människans hittills mest långtgående försök att kontrollera naturkrafterna och använda dem efter sina behov. När det lyckas blir resultatet stora mängder strömmande elektricitet. När det misslyckas kan resultatet bli förödande.

BT - 23 mar 13 kl. 14:24

Kärnkraften delar Centern

Centerpartiet är helt splittrat i synen på när kärnkraften ska avskaffas. Det framgick när stämman kom in på frågan i dag i Upplands Väsby utanför Stockholm. Med rösterna 231 mot 226 och 7 som avstod beslutade stämman att inte skriva in att kärnkraften ska ha avskaffats inom en generation.

ÖstersundsPosten - 18 jan 16 kl. 15:29

Vi skall vara rädda om kärnkraften

Om vi vill behålla välfärden i landet behövs kärnkraften. Tillskottet av el från vindkraften bör reserveras för kommande elbilssatsningar..

DalaDemokraten - 06 maj 16 kl. 15:46

Jenny Axelsson-Fisk (V): "Dalavänstern vill avveckla kärnkraften snarast möjligt"

Jonas Sjöstedt, partiledare för V omvaldes under kongressen. Kärnkraften var en het fråga den första dagen då ekonomisk-ekologiska frågor stod på dagordningen. Kongressen gick emot partilinjen där man skrivit in ett avsnitt om att kunna avveckla lite långsammare om kärnkraft ställdes emot fossila bränslen med starka koldioxidutsläpp.

Politikerbloggen - 20 dec 12 kl. 11:23

Kärnkraften nödvändig för hållbar energiförsörjning


DEBATT. KDU hoppas på att bygga på och utveckla bilden av det klimatsmarta Sverige. Men då måste vi börja bli mer just smarta och se hela bilden.

Kristianstadsbladet - 20 okt 14 kl. 09:23

Rödgrön energipolitik - början på ett haveri

Foto: Mikael Fritzon / TT
Kärnkraften har i ett halvt sekel varit ett av grundfundamenten för Sveriges ekonomiska utveckling. Att behålla kärnkraften handlar om att Sverige ska vara en industrination också i framtiden, skriver debattskribenterna.
Miljöpartiet grundades med syfte att avveckla kärnkraften.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

”Legalisera bruket av cannabis även i Sverige”

Enklare för staten att kontrollera odling och hur drogen används..

DN - 7 timmar sedan

Återfallsförbrytare eller kallhamrad terrorist?

DN:s Erik Ohlsson ger en bild av 29-åringen bakom det blodiga dådet i Strasbourg..

DN - 8 timmar sedan

”Ny märkning kan hjälpa till att minska prylsvinnet”

Åtta miljödebattörer: Låt märkningen visa förväntad livslängd och vilken miljöpåverkan julklappen har..

DN - 12 timmar sedan

Läkare hade sexuella relationer med tidigare patienter

Först gav han kvinnorna psykiatrisk behandling. Sedan hade läkaren sexuella relationer med dem. Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, menar att kvinnorna har varit i en beroendeställning – och att det handlar om ett upprepat beteende hos läkaren.

DN - 14 timmar sedan

"Vardagliga klimatbeslut obetydliga”

Nu krävs lika stor omställning som industriella revolutionen..

DN - 14 timmar sedan

”EU bör stoppa import av mat från Brasilien”

Kan förhindra avverkningar i Amazonas..

DN - 13 timmar sedan

Kamp mot klockan för Juniorkronornas nyckelspelare

Det blir en kamp mot klockan för Juniorkronornas skadade back Timothy Liljegren. – Toronto har sagt att det kommer att ta fyra till sex veckor, säger Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén. – Den 28 december – när vi har spelat två matcher – har det gått exakt fyra veckor..

DN - 13 timmar sedan

Stefan Löfven beklagar resultatet

”Väljarna har rätt att förvänta sig att vi klarar av det uppdrag som de gav oss.”.

DN - 14 timmar sedan

Bibliotek läggs ner efter 80 år

Patientbiblioteket på S:t Görans sjukhus läggs ner efter 80 år. – Vi respekterar beslutet, men vi kan se behovet hos patienter och anhöriga. Det blir fattigare, säger biblioteksassistenten Eva Eriksson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.