DN > Nyheter

Saturday, 16 February, 12:17

Liknande nyheter

Taggar: Låtoss , behålla, kärnkraftenför , klimatets, skull
DalaDemokraten - 19 feb 16 kl. 18:29

Därför skall vi behålla kärnkraften

Vindkraften kan inom överskådlig tid, aldrig ersätta kärnkraften. Den kärnkraft som utgör vår mest energirika kraftkälla och som dessutom är koldioxidfri. Men vindkraft och solkraft kan bidra till en export av koldioxidfri kraft till Tyskland.

Expressen - 25 maj 16 kl. 15:47

Jimmie Åkesson vill behålla kärnkraften

Fyra av tio svenska kärnkraftsreaktorer är på väg att skrotas för att de är för gamla. Men SD-ledaren Jimmie Åkesson anser att den omstridda energikällan är framtiden. – Vi ska inte lägga ner den befintliga kärnkraften utan den ska utvecklas, säger han i Expressens partiledarutfrågning..

Supermiljöbloggen - 05 maj 16 kl. 12:36

Oklart hur Vänsterpartiet kommer ställa sig i kärnkraftsfrågan

Beslut kommer tas på partiets kongress som inleds i dag. Supermiljöbloggen har tidigare skrivit om att Vänsterpartiet är på väg att svänga i sin syn på i vilken takt man vill avveckla den svenska kärnkraften. Partiet vill i dag se en så snabb avveckling av kärnkraften som möjligt, men enligt partistyrelsens förslag (pdf) så ska man i stället "ta hänsyn till den svenska kärnkraftens möjlighet att bidra till minskade utsläpp från fossila kraftverk på den nordeuropeiska elmarknaden”.

Kristianstadsbladet - 04 jul 14 kl. 09:54

Miljöpartiets politik skulle slå ut fabriken i Nymölla

Foto: Johanna wallin
Miljöpartiet planerar stora skattehöjningar på det mesta som rör sig. Folkpartiet vill tvärtom: behåll kärnkraften, förädla skogen och låt fossila bränslen som kol och gas ligga kvar i jorden, skriver Carl B Hamilton (FP).
Om den rödgröna trojkan vinner flest röster i riksdagsvalet i september kommer sannolikt S-ledaren Stefan Löfven att samregera med Miljöpartiet (MP).

SmålandsPosten - 10 apr 14 kl. 06:59

Är du trygg med kärnkraften?

Kärnkraften kan ses som människans hittills mest långtgående försök att kontrollera naturkrafterna och använda dem efter sina behov. När det lyckas blir resultatet stora mängder strömmande elektricitet. När det misslyckas kan resultatet bli förödande.

BT - 23 mar 13 kl. 14:24

Kärnkraften delar Centern

Centerpartiet är helt splittrat i synen på när kärnkraften ska avskaffas. Det framgick när stämman kom in på frågan i dag i Upplands Väsby utanför Stockholm. Med rösterna 231 mot 226 och 7 som avstod beslutade stämman att inte skriva in att kärnkraften ska ha avskaffats inom en generation.

ÖstersundsPosten - 18 jan 16 kl. 15:29

Vi skall vara rädda om kärnkraften

Om vi vill behålla välfärden i landet behövs kärnkraften. Tillskottet av el från vindkraften bör reserveras för kommande elbilssatsningar..

DalaDemokraten - 06 maj 16 kl. 15:46

Jenny Axelsson-Fisk (V): "Dalavänstern vill avveckla kärnkraften snarast möjligt"

Jonas Sjöstedt, partiledare för V omvaldes under kongressen. Kärnkraften var en het fråga den första dagen då ekonomisk-ekologiska frågor stod på dagordningen. Kongressen gick emot partilinjen där man skrivit in ett avsnitt om att kunna avveckla lite långsammare om kärnkraft ställdes emot fossila bränslen med starka koldioxidutsläpp.

Kristianstadsbladet - 20 okt 14 kl. 09:23

Rödgrön energipolitik - början på ett haveri

Foto: Mikael Fritzon / TT
Kärnkraften har i ett halvt sekel varit ett av grundfundamenten för Sveriges ekonomiska utveckling. Att behålla kärnkraften handlar om att Sverige ska vara en industrination också i framtiden, skriver debattskribenterna.
Miljöpartiet grundades med syfte att avveckla kärnkraften.

Politikerbloggen - 20 dec 12 kl. 11:23

Kärnkraften nödvändig för hållbar energiförsörjning


DEBATT. KDU hoppas på att bygga på och utveckla bilden av det klimatsmarta Sverige. Men då måste vi börja bli mer just smarta och se hela bilden.

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 12:16

Bokrecension: Caroline Albertine Minor imponerar med små bortvändheter

Sju noveller. Sju kvinnoliv. Danska Caroline Albertine Minor har hyllats för sin novellsamling ”Välsignelser”, som nu kommer på svenska.

DN - 10 jan 19 kl. 11:51

Anna-Lena Laurén: Tintins Sovjetunionen stämde rätt väl med verkligheten

Hergé hade aldrig satt sin fot i Sovjetunionen när han lät sin i dag 90-årsjubilerande seriehjälte besöka landet. Ändå träffade ”Tintin i Sovjet” helt rätt i sin skildring av bolsjevismens väsen..

DN - 10 jan 19 kl. 10:51

Analytiker överraskade över nedskrivningen

– Det är definitivt en större reträtt än man hoppats på inom BSS-delen som man har haft problem med innan också, säger Daniel Djurberg, analytiker på Handelsbanken..

DN - 10 jan 19 kl. 10:47

Larsson kan få möta mästarinnan i Australien

Svenskorna ska kunna ta sig förbi första omgången i Australian Open. Men redan i den andra blir det kanske övermäktigt motstånd. Johanna Larsson ställs mot regerande mästarinnan Caroline Wozniacki..

DN - 10 jan 19 kl. 10:25

”Gå i opposition till valet 2022”

Bättre än att kompromissa, skriver tidigare S-riksdagskandidat..

DN - 10 jan 19 kl. 07:26

Ytterligare skottlossning i Värnamo

Pågående konflikt mellan olika kriminella grupper kan ligga bakom..

DN - 10 jan 19 kl. 09:46

Ny dokumentär pekar ut Michael Jackson

Popstjärnan Michael Jackson anklagas för sexuella övergrepp i en ny dokumentär som har premiär på den amerikanska filmfestivalen Sundance, skriver Rolling Stone..

DN - 10 jan 19 kl. 09:46

Marianne, 89, skadades vid t-banan – nu läggs förundersökningen ner

Marianne Sundström, 89, knuffades omkull vid tunnelbanan i oktober. Hon föll illa, tvingades operera höften och har haft kraftiga smärtor efteråt.  Polisen omhändertog en person efter händelsen – men nu läggs ärendet ner.

DN - 10 jan 19 kl. 09:12

Klämskydd saknades vid dödsolycka på fabrik

Klämskydd saknades vid den maskin där en anställd hos golvtillverkaren Tarkett i Ronneby fick skador som ledde till döden..

DN - 10 jan 19 kl. 08:39

Storm på väg mot hela Norrland – klass 2-varning i fjällen

Från torsdagseftermiddagen väntas storm i fjällen, och under natten och fredagen väntas stormvindarna dra in även över inlandet och kusten i norr. Varningar och risker har utfärdats för i stort sett hela Norrland..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.