Expressen > Nyheter

Saturday, 16 February, 13:26

Expressen - 08 dec 18 kl. 16:56

Urban fick avliva ihoplimmad ormvråk: "Grovt djurplågeri"När Urban och Ingrid fick in larm om en skadad ormvråk visade det sig att det skulle bli ett av de värsta fallen de sett.Någon hade nämligen limmat ihop fågelns ena vinge.– Genom att göra så här har man ju dömt fågeln till döden, säger Urban Rundström, 55..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Urban, Ingrid, Urban Rundström

Dela artikeln

3425 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Urbanfick , avliva, ihoplimmad, ormvråk, Grovt, djurplågeri
YLE - 18 mar 16 kl. 07:53

SS: Fattiga tvingas avliva sina sällskapsdjur

Allt fler sällskapsdjur avlivas på grund av att deras ägare har det kärvt ekonomiskt, skriver Savon Sanomat. Det finns ingen klar statistik över det här, men på Veterinärförbundet har man märkt fenomenet. Förbundets ordförande Kirsi Sario säger till Savon Sanomat att det stämmer att djur avlivas av orsaker som är enbart ekonomiska.

SvD - 04 jul 13 kl. 10:16

Grönfink och ormvråk i mobilen

För fågelintresserade som undrar om det verkligen var en grönfink utanför fönstret är mobilappen, Lärkvitter, nu uppdaterad med läten från fink och ormvråk..

GT - 17 apr 14 kl. 13:34

Ormvråken attackerar igen: Extremt ovanligt

Den stora fågeln kommer ljudlöst upp bakom Richard Gustavsson, 38 – sedan kloar den honom i huvudet. Ormvråken i Nygård i Lilla Edet har återigen börjat attackera folk. – Det har varit lugnt ett tag men nu har det hänt mig flera gånger, säger Richard Gustavsson..

Helsingborgs Dagblad - 24 nov 17 kl. 11:15

Överlevde mot alla odds – örnlika ormvråken vilar ut hos veterinären

Örnen som visade sig vara en ormvråk vårdas hos veterinär i Helsingborg..

GöteborgsPosten - 17 nov 18 kl. 20:36

Däck brann på Ormvråksvägen

Några däck som fungerar som vägavspärrning på Ormvråksvägen i Falkenberg började brinna på lördagskvällen..

Barometern - 05 dec 18 kl. 12:00

Ormvråk fick avlivas – hade limmats ihop: ”Läkte på fel sätt”

En ormvråk kom hoppande i en trädgård i Ruda på tisdagen. När fågeln fick hjälp visade det sig att någon hade försökt limma ihop en skadad vinge. Nu söks tips om vem som kan stå bakom djurplågeriet..

BT - 11 dec 13 kl. 07:29

Försökte avliva katt med yxa - döms

En man i Halmstad som försökt avliva sin katt genom att hugga den med yxa, döms till villkorlig dom och 5 000 kronor i böter för djurplågeri. Den medelålders mannen har själv sagt att han tröttnade på att hans två katter inte kom överens. Han ska då ha försökt avliva katten på en skärbräda med hjälp av en köttyxa.

Kristianstadsbladet - 25 mar 14 kl. 06:41

Låt bönderna avliva djuren


Svenska djurbönder som vill avliva sina djur hemma på gården får idag inte göra detta.Det får däremot deras tyska kollegor i EU göra. Därför finns det nu flera djurbönder som vill att det ska bli tillåtet även för svenska bönder att få göra samma sak.

Expressen - 26 nov 14 kl. 15:19

Tvingas avliva unga elefanten efter virus

Köpenhamns zoo har tvingats avliva den drygt tvåårige elefantungen Khao Sok. Allt tyder på att elefanten drabbats av ett herpesvirus. – Vi var tvungna att avliva honom, säger Mads Frost Bertelsen, veterinär på Zoo..

Nyan - 04 jun 17 kl. 10:00

Tvingades avliva häst

En hästtandläkare har polisanmälts efter ett olovligt ingrepp på en häst utan att varken ägare eller veterinär närvarade. Utan bedövning eller lugnande bröt han sönder hästens tänder så att man tvingades avliva den.

Det var för två år sedan som den nu polisanmälda hästtandläkaren gjorde ett besök hos en häst som ägts av Annette Bergbos familj i 24 år.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

TV: Här blir Lisah Silfwer skimmad

 .

Expressen - 1 timme sedan

Så skannas ditt bankkort – varning för nya metoden

Många är uppmärksamma på ficktjuvar när de rör sig ute bland folk.Nu varnar polisen för bedragarnas nya metod: Att komma över dina kortuppgifter på stan utan att ta din plånbok.– Det är väldigt upprörande om du frågar mig, säger Jan Olsson, kriminalkommissarie vid nationellt IT-brottscentrum..

Expressen - 45 minuter sedan

Två bilar i frontalkrock – oklart skadeläge

Två bilar har frontalkrockat i Mölndal.Räddningstjänst, ambulans och polis är på plats..

Expressen - 1 timme sedan

Bil i olycka – polis, räddningstjänst och ambulans skickade till platsen

En personbil är inblandad i en olycka på väg 108 vid Haglösa.Polis, räddningstjänst och ambulans har larmats till platsen.Skadeläget för de som färdades i bilen är okänt..

Expressen - 1 timme sedan

Salmonella i nötfärs från Lidl – återkallas

Livsmedelskedjan Lidl återkallar nötfärs av märket Guldgrytan med 6 procents fetthalt. Förpackningarna är på 500 gram med bäst före-datum 12 februari..

Expressen - 1 timme sedan

Två bilar i krock – okänt skadeläge

Två bilar har kolliderat på utanför Billeberga.Skadeläget är okänt.– Två personer har förts med ambulans till sjukhus, säger Åsa Emanuelsson.

Expressen - 2 timmar sedan

Polisens vrede – ryter till mot ungdomarna: ”Sluta förstör!"

Bänkar som eldas och rutor som krossas.I samband med sportlovet har skolor i flera halländska städer utsatts för omfattande skadegörelse – och nu ryter polisen ifrån.”Sluta förstör!

Expressen - 2 timmar sedan

Hans Dahlgren: ”Risken är att brexit blir en stor krasch”

Brexit närmar sig och förhandlingarna för ett ordnat utträde pågår för fullt.Samtidigt möter Storbritanniens premiärminister Theresa May stor kritik – från såväl partivänner som oppositionen.– Risken är ju att det blir en stor krasch den 29 mars, säger EU-ministern Hans Dahlgren (S) till DN.

Expressen - 2 timmar sedan

Modechefen slutar – efter starka kritiken mot bilden

När modechefen för brasilianska modemagasinet Vogue, Donata Meirelles, hade 50-årsfest väckte temat för festen uppmärksamhet. Efter en uppseendeväckande bild kritiseras hon för att vara ignorant och hållit en fest med anspelningar på slaveriet. Nu avgår Donata Meirelles från sin chefsposition, rapporterar BBC..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.