Expressen > Nyheter

Sunday, 16 December, 01:11

Expressen - 08 dec 18 kl. 16:56

Urban fick avliva ihoplimmad ormvråk: "Grovt djurplågeri"När Urban och Ingrid fick in larm om en skadad ormvråk visade det sig att det skulle bli ett av de värsta fallen de sett.Någon hade nämligen limmat ihop fågelns ena vinge.– Genom att göra så här har man ju dömt fågeln till döden, säger Urban Rundström, 55..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Urban, Ingrid, Urban Rundström

Dela artikeln

3396 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Urbanfick , avliva, ihoplimmad, ormvråk, Grovt, djurplågeri
YLE - 18 mar 16 kl. 07:53

SS: Fattiga tvingas avliva sina sällskapsdjur

Allt fler sällskapsdjur avlivas på grund av att deras ägare har det kärvt ekonomiskt, skriver Savon Sanomat. Det finns ingen klar statistik över det här, men på Veterinärförbundet har man märkt fenomenet. Förbundets ordförande Kirsi Sario säger till Savon Sanomat att det stämmer att djur avlivas av orsaker som är enbart ekonomiska.

SvD - 04 jul 13 kl. 10:16

Grönfink och ormvråk i mobilen

För fågelintresserade som undrar om det verkligen var en grönfink utanför fönstret är mobilappen, Lärkvitter, nu uppdaterad med läten från fink och ormvråk..

GT - 17 apr 14 kl. 13:34

Ormvråken attackerar igen: Extremt ovanligt

Den stora fågeln kommer ljudlöst upp bakom Richard Gustavsson, 38 – sedan kloar den honom i huvudet. Ormvråken i Nygård i Lilla Edet har återigen börjat attackera folk. – Det har varit lugnt ett tag men nu har det hänt mig flera gånger, säger Richard Gustavsson..

Helsingborgs Dagblad - 24 nov 17 kl. 11:15

Överlevde mot alla odds – örnlika ormvråken vilar ut hos veterinären

Örnen som visade sig vara en ormvråk vårdas hos veterinär i Helsingborg..

GöteborgsPosten - 17 nov 18 kl. 20:36

Däck brann på Ormvråksvägen

Några däck som fungerar som vägavspärrning på Ormvråksvägen i Falkenberg började brinna på lördagskvällen..

Barometern - 05 dec 18 kl. 12:00

Ormvråk fick avlivas – hade limmats ihop: ”Läkte på fel sätt”

En ormvråk kom hoppande i en trädgård i Ruda på tisdagen. När fågeln fick hjälp visade det sig att någon hade försökt limma ihop en skadad vinge. Nu söks tips om vem som kan stå bakom djurplågeriet..

BT - 11 dec 13 kl. 07:29

Försökte avliva katt med yxa - döms

En man i Halmstad som försökt avliva sin katt genom att hugga den med yxa, döms till villkorlig dom och 5 000 kronor i böter för djurplågeri. Den medelålders mannen har själv sagt att han tröttnade på att hans två katter inte kom överens. Han ska då ha försökt avliva katten på en skärbräda med hjälp av en köttyxa.

Kristianstadsbladet - 25 mar 14 kl. 06:41

Låt bönderna avliva djuren


Svenska djurbönder som vill avliva sina djur hemma på gården får idag inte göra detta.Det får däremot deras tyska kollegor i EU göra. Därför finns det nu flera djurbönder som vill att det ska bli tillåtet även för svenska bönder att få göra samma sak.

Expressen - 26 nov 14 kl. 15:19

Tvingas avliva unga elefanten efter virus

Köpenhamns zoo har tvingats avliva den drygt tvåårige elefantungen Khao Sok. Allt tyder på att elefanten drabbats av ett herpesvirus. – Vi var tvungna att avliva honom, säger Mads Frost Bertelsen, veterinär på Zoo..

Nyan - 04 jun 17 kl. 10:00

Tvingades avliva häst

En hästtandläkare har polisanmälts efter ett olovligt ingrepp på en häst utan att varken ägare eller veterinär närvarade. Utan bedövning eller lugnande bröt han sönder hästens tänder så att man tvingades avliva den.

Det var för två år sedan som den nu polisanmälda hästtandläkaren gjorde ett besök hos en häst som ägts av Annette Bergbos familj i 24 år.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Pojkar försökte råna kvinna i 80-årsåldern

Två pojkar på 15–16 år försökte på lördagskvällen råna en kvinna i 80-årsåldern i centrala Helsingborg. En förbipasserande ingrep och skrämde bort dem..

Expressen - 1 timme sedan

Man knivskuren och rånad på sin jacka

Minst tre män attackerade sent på lördagskvällen en man i centrala Helsingborg med kniv och tvingade honom att lämna ifrån sig sin jacka.Han fördes till sjukhus men ska inte ha blivit livshotande skadad.Texten uppdateras.

Expressen - 3 timmar sedan

Bernie Sanders hyllar Greta Thunberg

Greta Thunberg fortsätter väcka beundran världen över. Nu senast är det den amerikanske senatorn Bernie Sanders som hyllar den unga svenskans miljöengagemang.”Denna 15 år gamla klimataktivist uppmanade precis världens ledare att ta tag i klimatförändringarna”, skriver Sanders på Facebook..

Expressen - 3 timmar sedan

SD-ledamoten sitter kvar efter Flashbackhärvan

SD:s riksdagsledamot Jonas Millard startade år 2002 ett konto på Flashback som postat mängder av kvinnohatiska inlägg, avslöjade DN tidigare i veckan.  Millard förnekade dock att han skrivit de grovt inläggen.Han behåller sin riksdagsplats, efter en dialog med gruppledningen i riksdagen.

Expressen - 4 timmar sedan

Vit jul? Glöm det! Det blir rått, grått och vått

Det faller snö både under söndagen och framåt torsdag.Men det finns ändå ingen chans att julen blir vit i Skåne. Uppåt Småland finns kanske en viss möjlighet – men den är inte stor.

Expressen - 4 timmar sedan

Valmyndigheten utgår ifrån att vi slipper extraval

Talmannen och Valmyndigheten har haft ett första möte om ett eventuellt extraval. Hamnar vi där får Valmyndigheten organisera två val på kort tid. Enligt Valmyndighetens kanslichef Anna Nyqvist följer man utvecklingen.

Expressen - 5 timmar sedan

Politiker om våldet: ”Väldigt allvarlig kris – måste vakna”

Tolv personer har skjutits till döds i Malmö i år. Samtidigt ökar det grova våldet i flera skånska städer.Politikerna är eniga om att det måste få ett slut – men inte om vad som behöver göras.

Expressen - 6 timmar sedan

Snuskiga detaljen i femåringens leksaksfår

Femåriga Alfie fick en maskeraddräkt och ett tillhörande uppblåsbart får att ta med sig till skolan för julfirandet.Men fåret var inte vilken leksak som helst.– Jag kan inte fatta det här, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, säger mamman Helen Cox till brittiska Metro..

Expressen - 6 timmar sedan

"När jag tar semester kostar det – ibland hyr jag ett plan"

När Danmarksfärjan lägger till alldeles utanför panoramafönstret vibrerar det lite lätt i möblemanget.– Det är viktigt att man har en känsla för sin rörelse. Jag bli påmind varje dag, säger Dan Sten Olsson och ler.

Expressen - 6 timmar sedan

Tobé vill att EU tar krafttag mot kriminella och terrorister

Moderaternas toppnamn i EU-valet, Tomas Tobé, vill satsa att EU satsar mer på brottsbekämpning. Tobé vill bland annat stoppa den fria rörligheten för kriminella och terrorister, rapporterar Aftonbladet.  – Mycket av de problem vi ser just nu, med kriminalitet och oförmåga att hantera invandringsfrågan, behöver lösas mer på europeisk nivå, säger han till tidningen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.