YA > Lokalt

Saturday, 15 December, 05:52

YA - 08 dec 18 kl. 14:31

Vädret: Polferries ställer in färjor – Unity line seglarPolferries tvingas ställa in lördagskvällens avgång med färkan Cracovia från Ystad till Swinoiscie..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Cracovia, Ystad, Swinoiscie

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vädret, Polferries, ställerin , färjor, Unity, line, seglar
Nyan - 30 okt 17 kl. 08:03

Eckerö ställer in flera turer idag

M/S Eckerö ställer in flera avgångar idag, inte bara 8.30-turen från Berghamn utan även avgångarna från Grisslehamn klockan 10  och från Eckerö klockan 13.30 på grund av det hårda väder.

Sydsvenskan - 07 jul 15 kl. 09:07

Inställda Gotlandsfärjor i blåsten

Blåsigt väder ställer till det för Gotlandsresenärer. Två båtturer mellan Visby och Nynäshamn har ställts in på grund av vindarna, en från Visby klockan 7 i morse och vändande tur vid 11-tiden. Det är de mindre snabbåtarna som berörs, eftersom de är mer väderkänsliga än de större färjorna.

Helsingborgs Dagblad - 07 jul 15 kl. 09:07

Inställda Gotlandsfärjor i blåsten

Blåsigt väder ställer till det för Gotlandsresenärer. Två båtturer mellan Visby och Nynäshamn har ställts in på grund av vindarna, en från Visby klockan 7 i morse och vändande tur vid 11-tiden. Det är de mindre snabbåtarna som berörs, eftersom de är mer väderkänsliga än de större färjorna.

Expressen - 07 jul 15 kl. 09:34

Färjor ställs in i det blåsiga vädret

Blåsigt väder ställer till det för Gotlandsresenärer. Två båtturer mellan Visby och Nynäshamn har ställts in på grund av vindarna, en från Visby klockan 7 i morse och vändande tur vid 11-tiden..

GöteborgsPosten - 07 nov 16 kl. 20:46

Vintervädret ställer till problem

Lastbilar som åker av vägen, inställda färjor, handledsskador – och "snökanoner" över Gotland. Och mer snö och kyla är att vänta..

UNT - 07 nov 16 kl. 20:46

Vintervädret ställer till problem

Lastbilar som åker av vägen, inställda färjor, handledsskador - och "snökanoner" över Gotland..

YA - 18 dec 13 kl. 06:30

Ystads hamn får ökad konkurrens

Arkivfoto: Sprisse Nilsson
Rederiet TT-Line sätter vid årsskiftet in en ny färja mellan Trelleborg och Swinoujscie. Den ökande konkurrensen påverkar också Ystads hamn, enligt hamnchefen i Ystad, Björn Boström.
– Det är klart att det initialt påverkar Ystad negativt.

BT - 28 okt 13 kl. 14:18

Alla tåg i södra Sverige ställs in

Ovädret Simone är på väg hit och klass 3-varning råder i stora delar av västra och södra Sverige. I eftermiddag stoppas all passagerartrafik med tåg i södra Sverige.I Storbritannien har stormen, som där kallas St Jude, krävt flera människoliv och hus har raserats av blåsten.

BT - 05 dec 13 kl. 08:10

Öresundsbron har stängts

Inställda tåg och färjor, flera decimeter snö i Svealand och södra Norrland, stormbyar i södra Sverige och 1,5 decimeter snö i Stockholm. Vinterovädret Sven drog natten till torsdagen in över Sverige. Till att börja med gjorde sig Sven mest påmind som en föraning i form av hård blåst och byar på västkusten.

Trelleborgs Allehanda - 12 aug 13 kl. 06:30

Radar och radio ska garantera säkerhet

Foto: Anna Wahlgren
Förra året löpte 5 614 fartyg in i Trelleborgs hamn, det motsvarar en ökning med två procent jämfört med 2011. I denna flotta fanns allt från passagerarfärjor till oljefartyg. TA har besökt hjärtat i säkerhetssystemet.

Fler nyheter från YA

YA - 10 timmar sedan

Efter åtta år i Sverige: Mahmoud hotas av utvisning

Efter nästan åtta år i Sverige hotas Mahmoud Hamed av utvisning. Han och barnen hänvisas till Irak medan hans fru och barnens mamma utvisas till Marocko. – Jag hoppas fortfarande att det ska lösa sig, säger Mahmoud Hamed som många Ystadsbor känner som torghandlare.

YA - 10 timmar sedan

Utvisningsbeslutet ska överklagas

Beslutet att utvisa Mahmoud Hamed och hans familj överraskar advokat Christine Kock. – Jag ska överklaga, men hoppas att Migrationsverket omprövar sitt beslut, säger hon..

YA - 20 timmar sedan

Smugglare hade tre miljoner cigg i lasten – avslöjades med röntgenkamera

De sa att de kom tomhänta. Men i själva verket var långtradaren packad med tre miljoner smuggelcigaretter. Nu åtalas männen.

YA - Igår: 18:00

Sfi-eleverna bjöd på annorlunda luciatåg

Klädseln varierade, men sången och inlevelsen gick inte att ta fel på när sfi-eleverna arrangerade luciatåg. För många var det deras första i livet..

YA - Igår: 12:20

Lärare åtalas för sexuellt ofredande: Skickade kärleks-meddelanden till 9-åring

En lärare i Ystads kommun åtalas för att ha skickat ett stort antal kärleksmeddelanden till en 9-årig elev på skolan där han arbetat. Läraren ska också ha pussat eleven på munnen vid flera tillfällen..

YA - Igår: 12:00

SMHI: Mer snö att vänta i veckan

På torsdagsmorgonen föll det snö över delar av sydöstra Skåne. Och det är fler snöbyar att vänta i veckan – men ännu ingen riktig vinter, enligt SMHI. .

YA - Igår: 10:17

Polisen söker gäng som jagade skolelev

Polisen vill ha hjälp med iakttagelser från fredagen 7 december då ett gäng jagade en elev på väg till skolan. .

YA - Igår: 06:00

Ystadbostäder ska betala straffavgift – samlingslokal saknade bygglov

Ystadbostäder tvingas betala drygt 100 000 kronor i straffavgift för att en källarlokal används som samlingslokal utan att det finns bygglov. Det beslutade myndighetsnämnden vid sitt senaste möte..

YA - Igår: 06:00

Lucka 13: ”Välkommen du goda med ljuset hit”

Stämsång, rytmik och levande ljus. Eleverna på estetprogrammet musik har mycket att hålla rätt på när de lussar för sina skolkamrater..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.