Nyteknik > Teknik

Saturday, 15 December, 05:10

Nyteknik - 08 dec 18 kl. 06:11

Robotrevolutionen börjar med DoomVarje vecka vallfärdar it-chefer och kända forskare till en hjärnforskare i London. Kanske bär han på nyckeln till en artificiell intelligens som liknar vår, skriver Ny Tekniks Simon Campanello..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Doom, London, Ny Tekniks Simon Campanello

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Robotrevolutionenbörjar med , Doom
Nyhetsverket - 11 mar 11 kl. 17:49

Dr Doom: Värsta tänkbara för Japan

Tsunami-katastrofen har sämsta tänkbara tajming för Japan, påpekar ekonomiprofessorn Nouriel Roubini, även kallad doktor Doom. Roubini, som kallas Dr Doom efter att ha förutspått finanskrisen, påminner om Japans läge med negativ tillväxt, stort budgetunderskott och en statsskuld på snart 210 procent av BNP, skriver DI.se.

Kristianstadsbladet - 08 dec 11 kl. 06:30

Amerikansk doom metal på SRF med Saint Vitus

Amerikanska doom metal-bandet Saint Vitus är klara för sommarens Sweden Rock Festival. Bandet bildad?
FESTIVAL.

HBL - 07 jul 12 kl. 19:44

Dr Doom: Finland kan lämna euron

Nouriel Roubini, ekonomiprofessorn som också kallas "Dr Doom" för sin förmåga att förutspå ekonomiska krascher, säger nu att Finland är det första landet att lämna euron.Roubini som undervisar och forskar i New York har bland annat haft rätt om den amerikanska fastighetskrisen och lågkonjunkturen. Enligt Roubini skulle Finland kunna sluta gynnsamma handelsavtal med EU:s största ekonomi Tyskland och slippa bidra till att rädda krisländerna i Europa.

Dagens PS - 08 nov 17 kl. 11:56

”Dr. Doom” varnar för spekulationsbubbla

Enligt den kände ekonomiprofessorn sitter investerarna fast i rävsaxen. Nouriel Roubini, känd som ”Dr. Doom”, uttalar sig i Business Insider och han säger där att bitcoin kommer att regleras ihjäl.

Nyteknik - 21 feb 11 kl. 13:19

Kör Doom i miniräknaren

Ett projekt för att spela Doom i en minräknare har nu släppt det första videobeviset för att det funkar..

DI - 08 mar 11 kl. 18:21

Dr Doom: Risk för en dubbeldipp

Om oljepriset stiger till 140 dollar fatet väntar en dubbeldipp i många rika länder. Det säger ekonomiprofessorn Nouriel Roubini, också känd som doktor Doom. Han ger också ECB en känga..

DI - 11 mar 11 kl. 15:43

Dr Doom: "Det värsta som kunde hända Japan"

Katastrofen har sämsta tänkbara tajming för Japan, påpekar ekonomiprofessorn Nouriel Roubini, även kallad doktor Doom. Men Japans centralbank visar beredskap att agera snabbt för att hålla marknaden i gång..

SvD - 11 mar 11 kl. 15:51

Dr Doom orolig för Japans ekonomi

Han förutsåg finanskrisen och fick smeknamnet Doctor Doom. Nu är det risken för en ny oljechock som oroar den världsberömde ekonomen Nouriel Roubini. Han har också sin analys klar om vad....

Västerbottens Folkblad - 31 maj 11 kl. 00:09

Dr Doom: Höj skatten!

AMERIKANSKA POLITIKER måste inse att de kommer att behöva höja skatterna för att vända den ekonomiska utvecklingen på rätt köl menar Doctor Doom, eller Nouriel Roubini som den världskände ekonomen egentligen heter. AMERIKANSKA POLITIKER måste inse att de kommer att ? Continue reading ?.

Helsingborgs Dagblad - 09 aug 11 kl. 16:53

MF Doom till Way out west

Maskbeklädda hiphopartisten MF Doom ersätter Q-tips inställda spelning på Way out west. Dessutom är The tallest man on earth, Fibes, oh fibes, Dundertåget, Owl vision, Nina Natri och Idiot wind klara för Göteborgsfestivalen, som går av stapeln på torsdag..

DI - 12 okt 11 kl. 15:56

Dr Doom säljer firman

Ekonomen Nouriel Roubini brukar kallas Dr Doom för hans dystra syn på ekonomin. Nu verkar han själv ha drabbats av avmattning. Dysterkvistens analysfirma, Roubini Global Economics, är nämligen till salu, rapporterar CNBC..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 13 timmar sedan

Musks utbrott under krisen: ”Stick och kom inte tillbaka”

Teslas ”produktionshelvete” innebar en stor prövning för företaget och grundaren vd Elon Musk. Den pressade situationen fick drastiska konsekvenser även för vissa anställda, enligt uppgifter i tidningen Wired..

Nyteknik - 21 timmar sedan

SJ-kunder utsatta för bedrägeri – 1,3 miljoner lösenord byts

SJ har utsatts för ett bedrägeri och inloggningsuppgifter har läckt ut. Kunder har även fått sina så kallade priopoäng stulna. Nu måste samtliga 1,3 miljoner användare byta lösenord.

Nyteknik - 15 timmar sedan

Här kan du ladda med 450 kW – om du har bilen som klarar det

Större batterier och snabbare snabbladdning. I dag är det de två knepen för att radera elbilistens räckviddsångest. Och nu har tyskarna invigt en teststation som tar snabbladdning till nya höjder..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Den avancerade roboten visade sig vara en man i en dräkt

Putin Youth Forum arrangerade robotkonventet för tonåringar. Under den tv-sända invigningen dansade roboten Boris på scenen. Rysk statsmedia hyllade ingenjörskonsten – men maskinen visade sig vara en man i en dräkt..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Hyundai plöjer ned mer än 60 miljarder i bränsleceller

Elon Musk kallar det för häpnadsväckande korkat – men Hyundai fortsätter att satsa på vätgasfordon. Fram till år 2030 kommer man investera 60,3 miljarder kronor i bränsleceller, med en halv miljon tillverkade fordon om året..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Starkt innovationssystem för teknikdrivna företag i Luleå

Talang attraherar talang – och det behöver nödvändigtvis inte handla om personer, det kan lika gärna vara företag. På Luleå Science Park samverkar näringsliv, akademi och offentligheten och tillsammans driver de framtidens innovation framåt. – Vi bidrar till att utveckla framtidens tillväxt och välfärd..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Saab-utvecklat flygledartorn på plats i Storbritanninen

Storbritanniens första digitala flygledartorn har invigts vid flygplatsen Cranfield i Bedfordshire, skriver The Telegraph. Högupplösta kameror filmar landningsbanorna i realtid, vilket flygledaren ser på 14 skärmar som är som fönster på ett traditionellt flygledartorn..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Gammal medicin med tillväxthormon befaras kunna orsaka alzheimer

Personer som har behandlats med en äldre variant av tillväxthormoner kan löpa ökad risk att drabbas av Alzheimers sjukdom. Det befarar forskare efter att ha funnit bevis för att medicinen kan innehålla "frön" till sjukdomen..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Här är allt vi vet om 2019 års nya Iphone 11

Apple verkar ha hittat ett format de gillar. Även nästa år kommer det att bli tre nya Iphones med samma skärmstorlekar som dagens tror analytiker..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Huaweis nya iot-satsning – startar ingenjörsteam i Lund

Det kinesiska teknikbolaget växlar upp i Skåne med ett utvecklingsteam inriktat på videoövervakning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.