Kristianstadsbladet > Lokalt

Saturday, 16 February, 16:36

Liknande nyheter

Taggar: Kristianstadspappa, togut , 333, föräldradagar, bodde, utomlands
Vimmerby Tidning - 30 mar 13 kl. 06:06

Papporna i Kinda tar ut flest föräldradagar

Papporna i Kinda tog ut flest föräldradagar i länet förra året, det visar TCO:s pappaindex.
Med ett index på 51,3 ligger Kinda i topp i länet och på 19:e plats i landet. Det är andra året i följd som Kindas pappor ligger etta i länet..

SVT - 06 mar 18 kl. 18:59

Pappor tog ut tre av tio föräldradagar 2017

Tre av tio föräldradagar togs ut av pappor 2017. Förändringen är inte ens en procentenhet jämfört med året innan. – Det är inte hållbart att det ser ut så här år efter år, menar TCO-ordföranden Eva Nordmark..

Västerbottens Folkblad - 28 jan 18 kl. 09:00

Fler pappor i länet hemma med barnen

Papporna fortsätter att ta ut fler föräldradagar. Tio av kommunerna i länet ligger över snittet. I eFolkbladet söndag kan du läsa hur jämställda kommunerna är när det kommer till föräldradagar.

BT - 16 apr 14 kl. 08:06

Unga är för tredje pappamånad

Mammorna tar ut tre gånger så många föräldradagar som papporna. Men en färsk undersökning från TCO visar att nästan hälften av alla svenskar under 35 år tror att en tredje pappamånad skulle förbättra jämställdheten. Nästan hälften under 35 år tycker att en tredje öronmärkt månad i föräldraförsäkringen är viktig för jämställdheten.

BT - 03 jul 14 kl. 11:00

Jämställdheten har avstannat

För 20 år sedan låg kvinnors lön på 84 procent av männens. Och sedan dess har den endast ökat till 86 procent. - Det står ganska stilla, säger Lena Bernhardtz, författaren till SCB:s rapport.

BT - 03 jul 14 kl. 11:37

Jämställdheten har avstannat

För 20 år sedan låg kvinnors lön på 84 procent av männens. Och sedan dess har den endast ökat till 86 procent. – Det står ganska stilla, säger Lena Bernhardtz, författaren till SCB:s rapport.

Dalarnas tidningar - 10 nov 14 kl. 18:09

Pappor tar ut mer del av dagar

Under förra året tog kvinnor i Dalarna ut 964 882 hela föräldradagar, jämfört med männen som tog ut 304 918 hela dagar. När det gäller att ta ut en del av en föräldradag så tog männen ut 9,1 procent av sina dagar som del av en dag, att jämföra med 6,0 procent för kvinnorna..

Barometern - 05 sep 14 kl. 06:27

?Pappor måste kräva mer plats?

Jämställdheten har seglat upp som en het fråga. Föräldraledighet, jobb, löner och företagande engagerar.– Det stora problemet är synen på att vara hemma som pappa, främst hos arbetsgivarna.

Helsingborgs Dagblad - 29 dec 15 kl. 06:55

Var fjärde avstår pappaledighet

Nära var fjärde pappa avstår föräldraledighet under de två första åren, rapporterar SVT Nyheter som låtit Försäkringskassan undersöka hur många fäder som inte tar ut föräldrapenning.23 procent av papporna till barn födda 2012 tog inte ut en enda dag under de två första åren. Många väntar med att ta ut föräldradagar tills barnet börjat förskola.

Sydsvenskan - 29 dec 15 kl. 06:55

Var fjärde avstår pappaledighet

Nära var fjärde pappa avstår föräldraledighet under de två första åren, rapporterar SVT Nyheter som låtit Försäkringskassan undersöka hur många fäder som inte tar ut föräldrapenning.23 procent av papporna till barn födda 2012 tog inte ut en enda dag under de två första åren. Många väntar med att ta ut föräldradagar tills barnet börjat förskola.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Bara ett dygn efter rånet – inbrott och skadegörelse på Preem

Sent i torsdags utsattes Preem i Bromölla för ett rån. Ett drygt dygn senare var det dags igen. Mackens butik utsattes natten till lördagen för inbrott och skadegörelse..

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Kristianstad: Bröt sig in i café – tömde pulversläckare

I natt greps en man i Kristianstad efter att han brutit sig in i ett café. Innan han lämnade platsen passade han på att använda pulversläckaren. .

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Oförberedda på designpris – ”Vi var okammade och hade fleecetröjor”

Tre elever på Snickarakademin i Norra Åsum fick Malmödesignern Lisa Hillands skiss på en pall. I förra veckan utsågs pallen till årets möbel av Svensk Form på Möbelmässan i Stockholm..

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Centerbråket: ”Hela tiden dolkar i ryggen”

De interna striderna i Centerpartiet har lett till att flera tunga namn lämnar styrelsen. Anklagelserna mellan falangerna handlar om maktbegär och riggade val. Sprickan i partiet är total när stora delar av styrelsen hoppar av på måndagens årsmöte.

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Stenarbetare med världen som arbetsplats

I snart 20 år har stenföretaget Gat och kantsten i Araslöv vuxit. I dag har det inte bara hela Sverige som arbetsplats, utan hela världen. .

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Hästar och motorer satte pengar i omlopp

Hästfolk, mello-nördar, agility-entusiaster och motorfrälsta. De stora evenemangen avlöste varandra i Kristianstad under fjolåret. Men hur mycket pengar lämnar egentligen turisterna kvar i Kristianstad?

Kristianstadsbladet - 14 timmar sedan

I natt: Ungdomsbråk i centrala Kristianstad

Polisen omhändertog i natt tre personer efter ett krogbråk. .

Kristianstadsbladet - 19 timmar sedan

Araslövs kyrka är ett statligt byggnadsminne

En av Sveriges äldsta tegelbyggnader har byggnadsminnesförklarats. .

Kristianstadsbladet - 21 timmar sedan

Åhusrestaurang kvalar in på White Guide-lista

Restaurang Villan i Åhus har kvalat in på White Guides lista över Sveriges 600 bästa restauranger. ”Vi är väldigt glada, särskilt som de besökte oss då vi fortfarande höll på att bygga”. Åhus.

Kristianstadsbladet - 21 timmar sedan

Stockholm vill ha Nylander som partiledare

Liberalernas största länsförbund – det i Stockholms län – har enats om tre möjliga efterträdare till Jan Björklund. En av dem är Christer Nylander från Kristianstad. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.