Kristianstadsbladet > Lokalt

Saturday, 16 February, 16:18

Kristianstadsbladet - 07 dec 18 kl. 18:00

VA-frågan kan bli eldprov för badhusetEn ny prislapp ska snart sättas på det nya badhuset. Samtidigt finns stora frågetecken kring den omfattande VA-utbyggnad som badhuset kräver. Enligt kommundirektören ska kostnaden läggas på VA-kollektivet..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
VA

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: VA-frågankan bli , eldprovför , badhuset
Magazin24 - 13 jun 13 kl. 16:02

Ny utredning kring hallfrågan börjar efter semestern

Före årsskiftet beräknas de första skisserna på en ny hall vara klara i Köping. Då kan man se ett ljus i den omdiskuterade hallfrågan. Det har varit en het debatt ett tag kring hallfrågan i Köping.

Kristianstadsbladet - 21 aug 13 kl. 06:30

Akut läge i badfrågan

Foto: Tommy Svensson
Badhusfrågan har i flera mandatperioder varit en olöst fråga för Hässleholmspolitikerna: bygga nytt på Österås eller någon annanstans eller bygga till eller om badhuset i Qpoolen? Frågan har ställts på sin spets efter stängningen av den stora bassängen på grund av sprickor.
När Kristianstadsbladet dyker upp en tidig morgon är det en del trafik in och ut i badets reception.?

Kristianstadsbladet - 21 sep 13 kl. 09:00

Frågan kan gå mot lösning

Nya siffror som presenterats för gruppledarna för de politiska partierna, visar nu vilka belopp det krävs för att akut åtgärda bristerna på badhuset i Qpoolen och vilka eventuella långsiktiga investeringar som kan behöva göras.
De två viktiga nyckeltalen som dyker upp i de nya beräkningarna är 4,4 miljoner kronor för att komma tillrätta med de akuta problemen och kunna öppna simhallen helt för allmänheten igen och 70 miljoner kronor i investeringar om man vill förlänga badhuset i Qpool-ens livslängd med ytterligare cirka tio år.Inte förvånad?

Trelleborgs Allehanda - 15 jan 13 kl. 12:48

Klubbar bildar allians för att driva badhuset

Trelleborgs Simsällskap och Trelleborg Kappsim vill tillsammans ta över driften av badhuset. Därför kommer klubbarna under våren att bilda en allians.Syftet är att höja kvalitén på verksamheten och att skapa större intäktsmöjligheter.

Trelleborgs Allehanda - 05 feb 13 kl. 09:10

S vill ha fortsatt kommunal drift på badhuset

Socialdemokraterna i Trelleborg vill behålla badhuset i kommunal regim. Däremot vill partiet att kommunen lägger ut kaféet på badhuset på entreprenad.
Trelleborgs Simsällskap och Trelleborg Kappsim deklarerade för en tid sedan att de tillsammans vill ta över driften av badhuset.

Trelleborgs Allehanda - 22 feb 13 kl. 08:15

Namninsamling ska rädda badhuset

Foto: Claes Nyberg
I går lämnade fackförbundet Kommunal över en namninsamling till fritidsförvaltningen i hopp om att rädda kvar badhuset i kommunal regi.
TA har tidigare skrivit om planerna på att låta föreningar ta över driften av badhuset, något som bland andra Kommunal är emot. Drygt 1 000 personer har skrivit på listan som legat på badhuset den senaste månaden.

Trelleborgs Allehanda - 14 jan 13 kl. 12:04

Simklubbar vill driva badhuset

Arkiv: Albin Brönmark
Trelleborgs Simsällskap och Trelleborg Kappsim har lämnat in en gemensam ansökan om att få ta över driften av badhuset.
TSS och TKS kommer allt närmre ett samgående. Klubbarna vill nu tillsammans driva badhuset.

Trelleborgs Allehanda - 12 dec 13 kl. 21:57

Bakterier har stängt badhuset

Foto: Tomas Nyberg
Hela veckan har Trelleborgs badhus tvingats ha stängt på grund av att det hittats bakterier i vattnet. Äventyrsbadet har varit stängt en längre tid men kan troligen också öppna snart.
- Vi har haft en hel del otur på senare tid, säger Peter Bernehov, enhetschef på badhuset.

Trelleborgs Allehanda - 01 okt 11 kl. 03:30

Badhuset kan flytta in på brandstationen

Arkivfoto: Ingemar D Kristiansen
Badhusets framtid har diskuterats under flera år utan att politikerna fattat något beslut.
Att flytta räddningstjänsten från Nygatan till norra Trelleborg har varit på tapeten länge. Härom veckan gav samhällsbyggnadsnämnden klartecken att gå vidare med planerna, men ännu är inget bestämt.

ÖstersundsPosten - 30 maj 14 kl. 09:44

Oenighet om badhuset i Krokom

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet begärde att badhuset ska hålla öppet under denna sommar. Majoriteten avslog och vill utreda frågan först. Det kan bli aktuellt med sommaröppet, men först nästa år..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Bara ett dygn efter rånet – inbrott och skadegörelse på Preem

Sent i torsdags utsattes Preem i Bromölla för ett rån. Ett drygt dygn senare var det dags igen. Mackens butik utsattes natten till lördagen för inbrott och skadegörelse..

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Kristianstad: Bröt sig in i café – tömde pulversläckare

I natt greps en man i Kristianstad efter att han brutit sig in i ett café. Innan han lämnade platsen passade han på att använda pulversläckaren. .

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Oförberedda på designpris – ”Vi var okammade och hade fleecetröjor”

Tre elever på Snickarakademin i Norra Åsum fick Malmödesignern Lisa Hillands skiss på en pall. I förra veckan utsågs pallen till årets möbel av Svensk Form på Möbelmässan i Stockholm..

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Centerbråket: ”Hela tiden dolkar i ryggen”

De interna striderna i Centerpartiet har lett till att flera tunga namn lämnar styrelsen. Anklagelserna mellan falangerna handlar om maktbegär och riggade val. Sprickan i partiet är total när stora delar av styrelsen hoppar av på måndagens årsmöte.

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Stenarbetare med världen som arbetsplats

I snart 20 år har stenföretaget Gat och kantsten i Araslöv vuxit. I dag har det inte bara hela Sverige som arbetsplats, utan hela världen. .

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Hästar och motorer satte pengar i omlopp

Hästfolk, mello-nördar, agility-entusiaster och motorfrälsta. De stora evenemangen avlöste varandra i Kristianstad under fjolåret. Men hur mycket pengar lämnar egentligen turisterna kvar i Kristianstad?

Kristianstadsbladet - 14 timmar sedan

I natt: Ungdomsbråk i centrala Kristianstad

Polisen omhändertog i natt tre personer efter ett krogbråk. .

Kristianstadsbladet - 19 timmar sedan

Araslövs kyrka är ett statligt byggnadsminne

En av Sveriges äldsta tegelbyggnader har byggnadsminnesförklarats. .

Kristianstadsbladet - 21 timmar sedan

Åhusrestaurang kvalar in på White Guide-lista

Restaurang Villan i Åhus har kvalat in på White Guides lista över Sveriges 600 bästa restauranger. ”Vi är väldigt glada, särskilt som de besökte oss då vi fortfarande höll på att bygga”. Åhus.

Kristianstadsbladet - 21 timmar sedan

Stockholm vill ha Nylander som partiledare

Liberalernas största länsförbund – det i Stockholms län – har enats om tre möjliga efterträdare till Jan Björklund. En av dem är Christer Nylander från Kristianstad. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.