SVT > Inrikes

Tuesday, 19 February, 10:51

Liknande nyheter

Taggar: Johan, ForssellM , Tillsätten , oberoende, granskningav , Migrationsverket
Cornucopia - 11 okt 15 kl. 16:40

Tillsätt oberoende kommission och utred sjukhosbombningarna i Afghanistan

Läkare utan gränser, Médicins Sans Frontières - MSF, kräver att det tillsätts en oberoende internationell kommission för att utreda de människorättsvidriga bombningarna av sjukhus i Afghanistan. Jag håller med och stöder det kravet.

Jag har vid flera tillfällen gjort pro bono-reklam för MSF:s olika kampanjer här på bloggen.

Vimmerby Tidning - 19 mar 13 kl. 08:43

Tillsätt oberoende utredning

I samband med upphandlingen av Kulturskolans dansverksamhet kan det begåtts direkta olagligheter. Nu kräver Socialdemokraterna i Linköping att en oberoende utredning tillsätts..

Affärsvärlden - 07 jul 16 kl. 08:30

FI tillsätter oberoende granskning

Finansinspektionen tillsätter en styrelse för oberoende granskning av banktillsynen, som bland annat ska undersöka om myndighetens beslut är rättssäkra och bygger på en "allsidig analys". Det framgår av en promemoria som Dagens Industri tagit del av..

DN - 01 sep 16 kl. 22:01

Johan Schück: Riksbankens oberoende är begränsat


Riksbanken kan ändra sitt inflationsmått när räntebeskedet kommer på onsdag. Men reporäntan får tills vidare ligga kvar på –0,50 procent. Frågan blir om Stefan Ingves hinner med en höjning innan hans mandat tar slut..

DN - 01 sep 16 kl. 22:01

Johan Schück: Riksbankens oberoende är begränsat


Riksbanken kan ändra sitt inflationsmått när räntebeskedet kommer på onsdag. Men reporäntan får tills vidare ligga kvar på –0,50 procent. Frågan blir om Stefan Ingves hinner med en höjning innan hans mandat tar slut..

DN - 20 feb 14 kl. 16:46

”Tillsätt oberoende utredning av spädbarnsmisshandel”

När Gabriel Otterman med flera barnläkare hävdar att ”det står bortom varje tvivel” att skakvåld ger hjärnskador hos ett antal spädbarn i Sverige varje år så ifrågasätter de i praktiken de två resningsbeslut som Högsta Domstolen gjorde förra året, skriver ordföranden och vide ordföranden i Riksförbundet för familjers rättigheter..

Kristianstadsbladet - 09 jan 18 kl. 00:01

Tillsätt oberoende utredning om utsläppen

Nu är det dags med ett nytt upprop. .

YLE - 14 jul 13 kl. 17:41

Forssell: ?Mentalt tungt spelschema?

Det är inte bara kroppen som behöver vilodagar i ett tätt matchprogram vid fotbolls-EM i Sverige. Enligt det finska lagets mentala tränare Christina Forssell är den mentala uppladdningen lika viktig. Christina Forssell gjorde i tiderna 70 landskamper för Finland och är tiofaldig finsk mästare med HJK.

Supermiljöbloggen - 28 okt 18 kl. 18:18

Hannes Anagrius: En ekonomi oberoende av tillväxt

KRÖNIKA DEL 2 av 1. Hur kan ekonomin designas så att den ökar välbefinnandet inom planetens gränser, oavsett om ekonomin växer eller krymper? I förra delen av denna krönika (här) beskrev jag de enorma svårigheterna med att förena evig ekonomisk tillväxt med ett hållbart samhälle.

Supermiljöbloggen - 11 sep 15 kl. 07:55

Johan Ehrenberg, ETC: ”Sluta bekämpa solelen. Det är genant S och MP!”

Ni kan ta era stödmiljoner och lägga det på internutbildning på finansdepartementet och näringsdepartementet istället. Jag ryser lite grann när jag läser Åsa Westlund och Lise Nordin skriva om solenergi här (SMB debatt 27/8). Så snabbt ni förvandlades och började använda samma byråkratiska bortförklarande plattityder som era borgerliga föregångare.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

HD utvisar man för attack mot synagoga

Högsta domstolen (HD) har beslutat att en 23-årig palestinsk medborgare kan utvisas till Gaza. Mannen är sedan tidigare dömd till fängelse för sin del i en brandattack mot synagogan i Göteborg. Samtidigt har HD kommit fram till att två andra fängelsedömda män ska utvisas till Libyen och Syrien respektive..

SVT - 2 timmar sedan

Chatta med veterinären Oskar

Vill du veta mer om Oskar Nilsson från Fråga veterinären? Ställ dina frågor i vår chatt här nere,.

SVT - 2 timmar sedan

Över en miljon svenskar har jobbrelaterade hälsoproblem

1,4 miljoner svenskar upplever att de har fysiska och psykiska besvär med hälsan på grund av arbetet. För att arbetsgivarna ska bli bättre på att förebygga psykiska ohälsa bland anställda kommer Arbetsmiljöverket nu genomföra inspektioner på en rad olika arbetsplatser..

SVT - 4 timmar sedan

Hotet mot elnätet kommer från datorer

Ett större cyberangrepp mot Sverige kommer inträffa. Enligt experter som SVT Nyheter talat med pågår förberedelser för ett framtida angrepp, och det är troligt att elnätet då kommer att vara måltavla..

SVT - 4 timmar sedan

Cyberhotet kräver mer fokuserat försvar

Cyberhotet mot Sverige och bland annat elnätet kräver att myndigheterna fokuserar betydligt bättre. Bland andra Kristdemokraterna vill se ett svenskt cybersäkerhetscentrum likt det i Storbritannien..

SVT - 5 timmar sedan

19 februari: Nattens nyheter

SVT - 5 timmar sedan

Uppgift: Brottsmisstankar mot poliser efter dödsskjutningen av Eric Torell

Efter dödsskjutningen av 20-åriga Eric Torell med Downs syndrom är två poliser misstänkta för tjänstefel och en tredje polis för vållande till annans död. Det visar handlingar från tingsrätten som Ekot tagit del av..

SVT - 11 timmar sedan

Chefläkare: Ska ta ställning till hur vi hanterar avtalet efter 1177-

Chefläkare för region Stockholm, Johan Bratt, kan i nuläget inte svara på om man kommer fortsätta samarbetet med företaget Medhelp, underleverantören som nu står i centrum för avslöjandet om att miljontals samtal till Vårdguiden 1177 legat öppet på internet. – Vårdgivaren måste anmäla det här till tillsynsmyndigheten Datainspektionen, säger Bratt i SVT:s Aktuellt..

SVT - 13 timmar sedan

Socialministern om inspelade vårdsamtalen: ”Fullständigt oacceptabelt”

Socialminister Lena Hallengren (S) anser att uppgifterna i Computer Sweden om att sekretessbelagda inspelningar från miljontals samtal till 1177 Vårdguiden legat helt öppna som ljudfiler på nätet är ”allvarliga och uppseendeväckande”. .

SVT - 13 timmar sedan

Ny tvåstjärnig svensk krog i Michelin-guiden

Danmark går om Sverige efter måndagens utdelning av Michelinstjärnor i Århus. Men vi fick en ny tvåstjärnig svensk krog i Stockholmsrestaurangen Gastrologi. Sverige har även fortfarande en restaurang som lever upp till tre Michelinstjärnor, då krogen Frantzén fick behålla sina från förra året..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.