SVT > Sport

Saturday, 23 February, 20:25

SVT - 07 dec 18 kl. 14:50

Klart: Straffar avskaffas i VMSverige har vunnit VM-guld de två senaste åren efter gastkramande straffläggningar. Nu är det slut med den varan. IIHF har ändrat reglerna för kommande världsmästerskap..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
VM, IIHF

Dela artikeln

75 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klart Straffar, avskaffasi VM
Cornucopia - 03 maj 17 kl. 09:22

Asylfesten 2.0? ID-kontrollerna i Öresund avskaffas

ID-kontrollerna på den danska sidan avskaffas av den svenska regeringen. Istället ska den underbemannade och överarbetade gränspolisen helt utan förvarning ta över kontrollen. Frågan blir om detta leder till Asylfesten 2.

Helsingborgs Dagblad - 15 mar 12 kl. 14:02

Tvångssterilisering avskaffas 2013

Regeringen föreslår i en lagrådsremiss att kravet på att den som byter kön ska ha genomgått sterilisering "bör avskaffas". De rättsliga detaljerna ska utredas "skyndsamt". Målet är att det ska avskaffas 1 juli 2013, enligt Marie Lann, pressekreterare hos socialminister Göran Hägglund.

NT - 15 mar 12 kl. 13:59

Tvångssterilisering avskaffas 2013

Regeringen föreslår i en lagrådsremiss att kravet på att den som byter kön ska ha genomgått sterilisering "bör avskaffas". De rättsliga detaljerna ska utredas "skyndsamt". Målet är att det ska avskaffas 1 juli 2013, enligt Marie Lann, pressekreterare hos socialminister Göran Hägglund..

Regeringen - 14 feb 13 kl. 15:07

Kravet på sterilisering för ändrad könstillhörighet avskaffas

I en lagrådsremiss föreslår regeringen att kravet på sterilisering och förbudet mot bibehållen fortplantningsförmåga inför ändring av könstillhörighet avskaffas. Kravet på sterilisering för ändrad könstillhörighet avskaffas Socialdepartementet, 14 februari 2013.

Regeringen - 15 maj 13 kl. 17:03

Dagens byggfelsförsäkring måste avskaffas

I dag tog civil- och bostadsminister Stefan Attefall emot slutbetänkandet "Rätta byggfelen snabbt! - med effektivare förelägganden och försäkringar".- Utredningen har bekräftat att dagens byggfelsförsäkring inte fungerar och måste avskaffas.

Kristianstadsbladet - 24 maj 13 kl. 19:20

MP: Monarkin bör avskaffas på sikt


Miljöpartiets kongress skärper tonen mot monarkin. En majoritet av ombuden röstade för att det i det nya partiprogrammet, mot partistyrelsens vilja, ska stå att monarkin på sikt "bör avskaffas".I det nuvarande programmet, från 2005, står det att MP har svårt att se monarkins plats i ett modernt demokratiskt samhälle och att ingen ska kunna födas till ett ämbete.

Regeringen - 10 dec 13 kl. 15:44

Särregler om riksinternat avskaffas

Den särlagstiftning som gäller för så kallade riksinternatskolor ska avskaffas. Samma regelverk bör gälla för dessa skolor som för andra fristående skolor. Det föreslås i en promemoria som regeringen nu enats om.

Västerbottens Folkblad - 21 jul 15 kl. 09:33

Rutavdrag för läxhjälp avskaffas i augusti

Den första augusti avskaffas rutavdraget för läxhjälp. Även barnvaktens möjlighet att hjälpa till med läxläsning begränsas. Det framgår av ett ställningstagande som Skatteverket publicerat idag.

YLE - 28 sep 16 kl. 11:09

Danmark: Gränskontrollerna mot Sverige avskaffas knappast i höst

Det är ett bakslag för det nordiska samarbetet att man var tvungen att återinföra gränskontroller mellan länderna i och med den omfattande migrationen ifjol. Det sade de nordiska statsministrarna efter sitt möte på Åland i dag. Frågan är nu vad som händer i november, när det är tänkt att gränskontrollerna avskaffas.

YLE - 28 sep 16 kl. 11:09

Danmark: Gränskontrollerna avskaffas knappast i höst

Det är ett bakslag för det nordiska samarbetet att man var tvungen att återinföra gränskontroller mellan länderna i och med den omfattande migrationen ifjol. Det sade de nordiska statsministrarna efter sitt möte på Åland i dag. Frågan är nu vad som händer i november, när det är tänkt att gränskontrollerna avskaffas.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Skellefteå lyfter: ”Många snackar skit”

Tre poäng och en hållen nolla borta mot hemmastarka Malmö skickar signaler. Skellefteå har i det tysta blivit ett lag som andra kan behöva se upp för i slutspelet. – Många håller på att räkna ut oss och snackar skit, men vi kör på och ska ha det där SM-guldet, säger matchhjälten Albin Eriksson efter 2–0-segern-.

SVT - 1 timme sedan

Messis 50:e hattrick när Barca vann målrikt toppmöte

Att ha gjort 50-karriärmål på högsta nivå är en stor bedrift. Betänk då att Lionel Messi har gjort 50 karriär-hattrick. Det gjorde den osannolikt målfarliga spelaren mot Sevilla.

SVT - 2 timmar sedan

Dubbla världsmästaren knäskadad – säsongen över

Knäskadad igen. Säsongen över. Dagen kunde slutat lyckligare för Ilka Stuhec, dubbel världsmästare i störtlopp..

SVT - 2 timmar sedan

Guide: Skid-VM VM söndag 24 februari

Stina Nilsson och Maja Dahlqvist kommer att försvara Sveriges färger i sprintstafetten..

SVT - 2 timmar sedan

Calle och Viktor: ”Vi ska slåss om guldet”

Båda två såg ruggigt starka ut i sprinten fram tills att det tog slut för dem på olyckliga sätt. Calle Halfvarsson bröt staven, gick sig stum i jakten efteråt och Viktor Thorn vann kvalet och hade en jättelucka i kvarten innan han gick in i väggen. De är bästa kompisar vid sidan av spåret och nu får de båda chans till revansch i sprintstafetten tillsammans imorgon.

SVT - 2 timmar sedan

Timrå föll igen – efter bortdömda målet

Timrå höll 0-0 mot serieledaren Färjestad under ordinarie speltid. Men det fortsätter grina illa för jumbon som föll i förlängningen, efter att ha fått ett mål bortdömt i den tredje perioden. – Det är som det är..

SVT - 2 timmar sedan

Stina Nilsson och Maja Dahlqvist i sprintstafetten

Stina Nilsson och Maja Dahlqvist har valts ut att köra i sprintstafetten..

SVT - 2 timmar sedan

Målkalas när Skuru tog 18:e raka segern

Skuru har förlorat en match i år, med ett mål i den första omgången mot H65 Höör. Efter det har säsongen varit en enda lång lyckosaga. Mot Kungälv kom 18:e raka segern med solklara 37-26.

SVT - 3 timmar sedan

Svenskt JVM-guld i kombination

Tobias Hedström tog guld i den alpina kombinationen på JVM i italienska Val di Fassa. Detta efter ett strålande slalomåk, näst snabbast av alla, där han klättrade från en 19:e plats efter det inledande super-G-loppet..

SVT - 3 timmar sedan

IKSU:s Kauppi kan slå historiskt poängrekord

Med fem nya poäng så bäddar finska Veera Kauppi för att slå alla tiders poängrekord i svensk daminnebandy. Veera, med god hjälp av systern Oona, har gjort 74 poäng hittills under säsongen, och under lördagen låg de bakom IKSU:s storseger, 13-2, mot Göteborg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.