SVT > Sport

Wednesday, 12 December, 13:36

SVT - 07 dec 18 kl. 14:50

Klart: Straffar avskaffas i VMSverige har vunnit VM-guld de två senaste åren efter gastkramande straffläggningar. Nu är det slut med den varan. IIHF har ändrat reglerna för kommande världsmästerskap..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
VM, IIHF

Dela artikeln

73 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klart Straffar, avskaffasi VM
Cornucopia - 03 maj 17 kl. 09:22

Asylfesten 2.0? ID-kontrollerna i Öresund avskaffas

ID-kontrollerna på den danska sidan avskaffas av den svenska regeringen. Istället ska den underbemannade och överarbetade gränspolisen helt utan förvarning ta över kontrollen. Frågan blir om detta leder till Asylfesten 2.

Helsingborgs Dagblad - 15 mar 12 kl. 14:02

Tvångssterilisering avskaffas 2013

Regeringen föreslår i en lagrådsremiss att kravet på att den som byter kön ska ha genomgått sterilisering "bör avskaffas". De rättsliga detaljerna ska utredas "skyndsamt". Målet är att det ska avskaffas 1 juli 2013, enligt Marie Lann, pressekreterare hos socialminister Göran Hägglund.

NT - 15 mar 12 kl. 13:59

Tvångssterilisering avskaffas 2013

Regeringen föreslår i en lagrådsremiss att kravet på att den som byter kön ska ha genomgått sterilisering "bör avskaffas". De rättsliga detaljerna ska utredas "skyndsamt". Målet är att det ska avskaffas 1 juli 2013, enligt Marie Lann, pressekreterare hos socialminister Göran Hägglund..

Regeringen - 14 feb 13 kl. 15:07

Kravet på sterilisering för ändrad könstillhörighet avskaffas

I en lagrådsremiss föreslår regeringen att kravet på sterilisering och förbudet mot bibehållen fortplantningsförmåga inför ändring av könstillhörighet avskaffas. Kravet på sterilisering för ändrad könstillhörighet avskaffas Socialdepartementet, 14 februari 2013.

Regeringen - 15 maj 13 kl. 17:03

Dagens byggfelsförsäkring måste avskaffas

I dag tog civil- och bostadsminister Stefan Attefall emot slutbetänkandet "Rätta byggfelen snabbt! - med effektivare förelägganden och försäkringar".- Utredningen har bekräftat att dagens byggfelsförsäkring inte fungerar och måste avskaffas.

Kristianstadsbladet - 24 maj 13 kl. 19:20

MP: Monarkin bör avskaffas på sikt


Miljöpartiets kongress skärper tonen mot monarkin. En majoritet av ombuden röstade för att det i det nya partiprogrammet, mot partistyrelsens vilja, ska stå att monarkin på sikt "bör avskaffas".I det nuvarande programmet, från 2005, står det att MP har svårt att se monarkins plats i ett modernt demokratiskt samhälle och att ingen ska kunna födas till ett ämbete.

Regeringen - 10 dec 13 kl. 15:44

Särregler om riksinternat avskaffas

Den särlagstiftning som gäller för så kallade riksinternatskolor ska avskaffas. Samma regelverk bör gälla för dessa skolor som för andra fristående skolor. Det föreslås i en promemoria som regeringen nu enats om.

Västerbottens Folkblad - 21 jul 15 kl. 09:33

Rutavdrag för läxhjälp avskaffas i augusti

Den första augusti avskaffas rutavdraget för läxhjälp. Även barnvaktens möjlighet att hjälpa till med läxläsning begränsas. Det framgår av ett ställningstagande som Skatteverket publicerat idag.

YLE - 28 sep 16 kl. 11:09

Danmark: Gränskontrollerna mot Sverige avskaffas knappast i höst

Det är ett bakslag för det nordiska samarbetet att man var tvungen att återinföra gränskontroller mellan länderna i och med den omfattande migrationen ifjol. Det sade de nordiska statsministrarna efter sitt möte på Åland i dag. Frågan är nu vad som händer i november, när det är tänkt att gränskontrollerna avskaffas.

YLE - 28 sep 16 kl. 11:09

Danmark: Gränskontrollerna avskaffas knappast i höst

Det är ett bakslag för det nordiska samarbetet att man var tvungen att återinföra gränskontroller mellan länderna i och med den omfattande migrationen ifjol. Det sade de nordiska statsministrarna efter sitt möte på Åland i dag. Frågan är nu vad som händer i november, när det är tänkt att gränskontrollerna avskaffas.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

”Han var den första moderna skidåkaren”

Petter Northug har lagt skidorna på hyllan. Så här kommer gamla lagkamrater, motståndare, idrottsprofiler och SVT Sports profiler att minnas norrmannen och hans karriär..

SVT - 15 minuter sedan

Reaktionerna: ”Fick sin sport att bli intressant – som Bolt för friidrotten”

SVT Sport sände presskonferensen där Petter Northug meddelade att karriären är över. Här är publikens reaktioner..

SVT - 1 timme sedan

Analys: Drevs av en revanschlusta mot Sverige

Säg Petter Northug och många svenskar får något missunsamt i blicken. Han är själva symbolen för den norska överlägsenheten och hånet av svenska deltagare. Men bilden är komplicerad..

SVT - 1 timme sedan

Northugs resa – från ko-mjölkning till guldregn

Att Petter Northug lägger av kommer inte som en överraskning. Vinterns stora mål, VM, är alltför avlägset och tävlingsmänniskan Northug inser att topplaceringarna endast ligger bakom honom och inte tillhör framtiden. Han kan se tillbaka på en smått otrolig resa – från att mjöka kor på barndomshemmet till guldmedaljer på OS och VM..

SVT - 1 timme sedan

Svenska domarparet om EM-debuten och stora domarfokuset

Bara fem gånger har Sverige haft domare med i damernas EM-slutspel i handboll. Systrarna Maria och Safia Bennani är de senaste i raden – och gör dessutom EM-debut i Frankrike. – Här får man klipp skickade till sig med frågor ”hur tänkte ni här”, ”varför dömde ni så”.

SVT - 1 timme sedan

Förbundskaptenen om Hallagård: ”Otroligt imponerande”

Elin Hallagård hade inte gjort en landskamp på sju år när hon blev inringd till EM. Nu är hon navet i det svenska försvaret här i Frankrike och får en viktig roll mot Ryssland i kväll. – Otroligt imponerande, att kastas in och lösa uppgiften utan att egentligen känna spelarna, säger förbundskapten Henrik Signell till SVT Sport..

SVT - 1 timme sedan

Petter Northug lägger av

Idag kom beskedet: en av skidsportens största profiler någonsin – Petter Northug – lägger av..

SVT - 2 timmar sedan

Se Northugs presskonferens – är karriären över?

12.00 håller Petter Northug presskonferens i Trondheim. Enligt uppgifter i norsk media ska längdstjärnan meddela att han lägger av.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.