DN > Inrikes

Tuesday, 11 December, 19:10

DN - 07 dec 18 kl. 14:27

Ewa Stenberg: Det är obegripligt att generaldirektören inte avbröt outsourcingenRedan i juni 2015 fanns information om att svenska poliser och officerare kunde försättas i livsfara till följd av Transportstyrelsens utkontraktering av it-drift. Det skulle dröja ett halvår innan Säpo drog i nödbromsen och ett och ett halvt år innan Transportstyrelsen på allvar tog itu med säkerhetsbristerna..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stenberg, Transportstyrelsens, Säpo, Transportstyrelsen

Dela artikeln

154 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ewa, StenbergDet är , obegripligtatt , generaldirektöreninte , avbröt, outsourcingen
DN - 24 feb 18 kl. 13:38

Ewa Stenberg: Säpo drog benen efter sig och ingen blåste i visselpipan.

 Säpo drog benen efter sig och generaldirektören gjorde inte sitt jobb. Men vilken information regeringen fick om it-skandalen framgår inte av den nya utredningen om Transportstyrelsen..

DN - 06 jul 17 kl. 21:00

Ewa Stenberg: Alliansen visar svaga tecken på att vakna ur koman

VISBY. De borgerliga partiernas samarbete låg nere hela senvintern och våren efter det att Moderaterna i januari gläntade på dörren för SD. Nu visar det åter livstecken, men det är långt kvar till alliansen är vad den varit, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg om Alliansens gemensamma DN-debattartikel..

Dagens PS - 25 jan 17 kl. 10:34

Generaldirektören tiger om Skatteverkets skandal

Historien tar sin början våren 2016. Skatteverkets dåvarande överdirektör Helena Dyrssen ringde då sin före detta kolla på regeringskansliet, tidigare kabinettsekreteraren Frank Belfrage, i samband med Uppdrag gransknings kartläggning av svenska skatteflyktingar. Helena Dyrssen ville varna Frank Belfrage vilket Skatteverkets ledning sedan försökt hemlighålla, avslöjar nu Uppdrag granskning (UG) i SVT.

Dagens PS - 26 jan 17 kl. 14:45

Generaldirektören anhållen i korruptionshärva

Vid lunchtid kom beskedet att Björn Andersson tar time-out från jobbet som generaldirektör för Statens fastighetsverk. För en liten stund som kom nyheten om att är anhållen och en av två misstänkta från den statliga myndigheten för grov trolöshet mot huvudman. TV4:s Kalla Fakta står bakom avslöjandet om den misstänkta korruptionshärvan vid Fastighetsverket och polisen genomförde under onsdagen en står razzia mot myndigheten.

Expressen - 13 sep 17 kl. 14:52

Ställföreträdande generaldirektören avgår hos Transportstyrelsen

Transportstyrelsen fattade redan 2014 beslut att göra avsteg från myndighetens säkerhetsregler. DN har konfronterat Transportstyreleslens Ställföreträdande generaldirektören Jacob Gramenius med uppgifter. Därefter har han bestämt sig för att avgå, enligt DN.

DN - 15 sep 17 kl. 10:49

Nya generaldirektören tillsatte it-chef utan godkänd säkerhetsprövning

Transportstyrelsens nya generaldirektör tillsatte i vintras en it-direktör som saknar godkänd säkerhetsprövning och är utländsk medborgare. Detta trots att befattningen är säkerhetsklassad och hanterar uppgifter som skulle kunna omfattas av sekretess. DN:s granskning visar dessutom att it-direktören år 2015 var delaktig i den dåvarande generaldirektören Maria Ågrens beslut att kringgå säkerhetsreglerna..

SVT - 14 sep 17 kl. 20:43

Generaldirektören: ”Jag vill sitta kvar länge”

Förtroendet för Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg ifrågasätts nu av Elisabeth Svantesson (M), vice ordförande i arbetsmarknadsutskottet. Hon vill ställa arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) till svars inför riksdagen, rapporterar Dagens Industri. Nu svarar generaldirektören på kritiken.

DN - 27 jul 17 kl. 10:17

Tidigare generaldirektören: Alliansregeringen har inget ansvar

Den tidigare alliansregeringen KU-anmäls av S och V för outsourcingen av Transportstyrelsens it-drift. Skandalaffären inleddes under den tidigare regeringen, men dåvarande generaldirektören tar alliansregeringen i försvar. – Finns det kritik att rikta mot vad som gjordes då så ska den riktas mot mig och myndigheten, säger Staffan Widlert..

DN - 27 jul 17 kl. 10:17

Tidigare generaldirektören: Alliansregeringen gjorde inget fel

Den tidigare alliansregeringen KU-anmäls av S och V för outsourcingen av Transportstyrelsens it-drift. Skandalaffären inleddes under den tidigare regeringen, men dåvarande generaldirektören tar alliansregeringen i försvar. – Finns det kritik att rikta mot vad som gjordes då så ska den riktas mot mig och myndigheten, säger Staffan Widlert..

IDG - 30 okt 13 kl. 10:58

Generaldirektören: "Kritiken är överdriven"

Det har tagit ett tag för Statens Servicecenter att erbjuda myndigheterna en e-handelstjänst. Men kritiken mot supermyndigheten är överdriven, anser generaldirektören Thomas Pålsson..

Expressen - 04 apr 14 kl. 15:27

Generaldirektören: "Grova misstag"

Missförhållanden på Försäkringskassan - som Expressen i en rad artiklar har avslöjat - har fått personalen att må dåligt. I en intern tv-sändning talar den hårt pressade generaldirektören Dan Eliasson nu ut. – Allt grundar sig på att några centrala befattningshavare har gjort grova misstag.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Att återuppta förundersökningen är ett modigt beslut

Kirurgen Paolo Macchiarini är återigen skäligen misstänkt för två fall av grovt vållande till kroppsskada. Detta sedan överåklagare Mikael Björk beslutat att återuppta den tidigare nedlagda förundersökningen gällande de omdiskuterade transplantationerna av syntetiska luftstrupar på Karolinska Universitetssjukhuset..

DN - 3 timmar sedan

DN Scoop: Del 2 – Regeringskrisen som fällde kronprin(s)en

Avslöjade statshemligheter, regeringskris och avgångar. I den nya podcasten DN Scoop berättar vi hela historien om it-skandalen på Transportstyrelsen. .

DN - 3 timmar sedan

Misstänkt farligt föremål hittat i Göteborg – område avspärrat

Polisen har spärrat av ett område i Göteborg efter att ett misstänkt farligt föremål hittats..

DN - 4 timmar sedan

116 granattacker på åtta år i Sverige – förvånar grannländerna

Våldsdåd med handgranater har ökat kraftigt i Sverige de senaste åtta åren.  Detta enligt en ny studie som kartlagt de svenska granatattackerna, och som jämför det med andra länder i Europa.  – Polistätheten är dubbelt så hög i Berlin som Stockholm, man har en helt annan förmåga att ligga på offensiven, säger kriminologen Amir Rostami, som genomfört studien..

DN - 6 timmar sedan

Skola i Eskilstuna stänger efter hot

En skola och förskola i Eskilstuna kommun stänger på grund av hot som riktats mot verksamheten..

DN - 8 timmar sedan

Detta har hänt: Macchiarini-skandalen

Paolo Macchiarinis väg från omsusad och omtalad professor med stjärnstatus till brottsmisstänkt och avskedad..

DN - 13 timmar sedan

Misstänkt skottlossning på Hisingen

Flera personer hörde under måndagskvällen av sig till polisen i Göteborg om en misstänkt skottlossning i Brämaregården på Hisingen, uppger polisen för TT..

DN - 20 timmar sedan

Man död i traktorolycka

En man i 65-årsåldern har avlidit efter att ha blivit påbackad av en traktor i Laxbäcken i Vilhelmina kommun..

DN - Igår: 19:04

Nu är vinterkräksjukan här – ”Handsprit räcker inte”

Tillräckligt många söker råd om vinterkräksjukan på 1177 Vårdguiden för att Folkhälsomyndigheten nu ska konstatera att säsongen för viruset har fått sin början. Men att skydda sig är svårt, viruset är tåligt och sprider sig lätt. – Viruset kan överleva upp till två veckor utanför kroppen, säger Elsie Ydring på Folkhälsomyndigheten.

DN - Igår: 16:01

Bildspecial: Nobelpriset

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.