DN > Inrikes

Tuesday, 19 February, 09:54

DN - 07 dec 18 kl. 14:27

Ewa Stenberg: Det är obegripligt att generaldirektören inte avbröt outsourcingenRedan i juni 2015 fanns information om att svenska poliser och officerare kunde försättas i livsfara till följd av Transportstyrelsens utkontraktering av it-drift. Det skulle dröja ett halvår innan Säpo drog i nödbromsen och ett och ett halvt år innan Transportstyrelsen på allvar tog itu med säkerhetsbristerna..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stenberg, Transportstyrelsens, Säpo, Transportstyrelsen

Dela artikeln

156 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ewa, StenbergDet är , obegripligtatt , generaldirektöreninte , avbröt, outsourcingen
DN - 24 feb 18 kl. 13:38

Ewa Stenberg: Säpo drog benen efter sig och ingen blåste i visselpipan.

 Säpo drog benen efter sig och generaldirektören gjorde inte sitt jobb. Men vilken information regeringen fick om it-skandalen framgår inte av den nya utredningen om Transportstyrelsen..

DN - 06 jul 17 kl. 21:00

Ewa Stenberg: Alliansen visar svaga tecken på att vakna ur koman

VISBY. De borgerliga partiernas samarbete låg nere hela senvintern och våren efter det att Moderaterna i januari gläntade på dörren för SD. Nu visar det åter livstecken, men det är långt kvar till alliansen är vad den varit, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg om Alliansens gemensamma DN-debattartikel..

Dagens PS - 25 jan 17 kl. 10:34

Generaldirektören tiger om Skatteverkets skandal

Historien tar sin början våren 2016. Skatteverkets dåvarande överdirektör Helena Dyrssen ringde då sin före detta kolla på regeringskansliet, tidigare kabinettsekreteraren Frank Belfrage, i samband med Uppdrag gransknings kartläggning av svenska skatteflyktingar. Helena Dyrssen ville varna Frank Belfrage vilket Skatteverkets ledning sedan försökt hemlighålla, avslöjar nu Uppdrag granskning (UG) i SVT.

Dagens PS - 26 jan 17 kl. 14:45

Generaldirektören anhållen i korruptionshärva

Vid lunchtid kom beskedet att Björn Andersson tar time-out från jobbet som generaldirektör för Statens fastighetsverk. För en liten stund som kom nyheten om att är anhållen och en av två misstänkta från den statliga myndigheten för grov trolöshet mot huvudman. TV4:s Kalla Fakta står bakom avslöjandet om den misstänkta korruptionshärvan vid Fastighetsverket och polisen genomförde under onsdagen en står razzia mot myndigheten.

Expressen - 13 sep 17 kl. 14:52

Ställföreträdande generaldirektören avgår hos Transportstyrelsen

Transportstyrelsen fattade redan 2014 beslut att göra avsteg från myndighetens säkerhetsregler. DN har konfronterat Transportstyreleslens Ställföreträdande generaldirektören Jacob Gramenius med uppgifter. Därefter har han bestämt sig för att avgå, enligt DN.

DN - 15 sep 17 kl. 10:49

Nya generaldirektören tillsatte it-chef utan godkänd säkerhetsprövning

Transportstyrelsens nya generaldirektör tillsatte i vintras en it-direktör som saknar godkänd säkerhetsprövning och är utländsk medborgare. Detta trots att befattningen är säkerhetsklassad och hanterar uppgifter som skulle kunna omfattas av sekretess. DN:s granskning visar dessutom att it-direktören år 2015 var delaktig i den dåvarande generaldirektören Maria Ågrens beslut att kringgå säkerhetsreglerna..

SVT - 14 sep 17 kl. 20:43

Generaldirektören: ”Jag vill sitta kvar länge”

Förtroendet för Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg ifrågasätts nu av Elisabeth Svantesson (M), vice ordförande i arbetsmarknadsutskottet. Hon vill ställa arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) till svars inför riksdagen, rapporterar Dagens Industri. Nu svarar generaldirektören på kritiken.

DN - 27 jul 17 kl. 10:17

Tidigare generaldirektören: Alliansregeringen har inget ansvar

Den tidigare alliansregeringen KU-anmäls av S och V för outsourcingen av Transportstyrelsens it-drift. Skandalaffären inleddes under den tidigare regeringen, men dåvarande generaldirektören tar alliansregeringen i försvar. – Finns det kritik att rikta mot vad som gjordes då så ska den riktas mot mig och myndigheten, säger Staffan Widlert..

DN - 27 jul 17 kl. 10:17

Tidigare generaldirektören: Alliansregeringen gjorde inget fel

Den tidigare alliansregeringen KU-anmäls av S och V för outsourcingen av Transportstyrelsens it-drift. Skandalaffären inleddes under den tidigare regeringen, men dåvarande generaldirektören tar alliansregeringen i försvar. – Finns det kritik att rikta mot vad som gjordes då så ska den riktas mot mig och myndigheten, säger Staffan Widlert..

IDG - 30 okt 13 kl. 10:58

Generaldirektören: "Kritiken är överdriven"

Det har tagit ett tag för Statens Servicecenter att erbjuda myndigheterna en e-handelstjänst. Men kritiken mot supermyndigheten är överdriven, anser generaldirektören Thomas Pålsson..

Expressen - 04 apr 14 kl. 15:27

Generaldirektören: "Grova misstag"

Missförhållanden på Försäkringskassan - som Expressen i en rad artiklar har avslöjat - har fått personalen att må dåligt. I en intern tv-sändning talar den hårt pressade generaldirektören Dan Eliasson nu ut. – Allt grundar sig på att några centrala befattningshavare har gjort grova misstag.

Fler nyheter från DN

DN - 10 minuter sedan

Domstol ger film om katolsk pedofilskandal klartecken

Den franska filmen ”Grâce à dieu”, som skildrar en pedofilskandal i franska Lyon, får visas på biografer i Frankrike efter domstolsbeslut..

DN - 1 timme sedan

Konsertkamp mellan Richard Branson och Venezuelas president

En kulturell kraftmätning mellan mångmiljardären Richard Branson och Venezuelas president Nicolás Maduro är under uppsegling. Bägge planerar i veckan stödkonserter för Venezuelas folk.  .

DN - 1 timme sedan

Förslag i Danmark: Gränskontroll mot Sverige

Inför en permanent gränskontroll mot Sverige för att förhindra svensk kriminalitet i Danmark, anser Dansk Folkeparti (DF). Under tisdagen lägger partiet fram ett förslag i folketinget om utökade gränskontroller, skriver DR..

DN - 1 timme sedan

Sean ”Diddy” Combs vaxdocka vandaliserad

En vaxfigur föreställande hiphopmogulen Sean "Diddy" Combs blev i helgen vandaliserad och av med huvudet på vaxkabinettet Madame Tussauds i New York, skriver People..

DN - 4 timmar sedan

Norge pressas av Nato

Nato sätter press på medlemsnationen Norge. Försvarsalliansen vill att landet ska ha en högre kapacitet att skydda sig självt..

DN - 4 timmar sedan

Världens högsta tortillatorn byggt i Mölndal

Tortillan kommer från spansktalande länder, men världsrekordet i att stapla dylika ser ut att stanna i Nordeuropa. På måndagskvällen byggde Torbjörn Lilliebjelke och Anders Jonebring i Mölndal ett torn som mätte 76,5 centimeter, rapporterar GP..

DN - 4 timmar sedan

Åklagaren: Ambassadören har självklart gränser

Kinaambassadören Anna Lindstedt utreds för möten i Stockholm där den fängslade författaren Gui Minhai, utan att vederbörlig personal på UD visste om det. Säpo bedriver ärendet och arbetet leds av åklagare Hans Ihrman som bland annat ska utreda hur Lindstedt skött sina kontakter..

DN - 9 timmar sedan

Appleanalytiker: Ny Macbook Pro och tre nya Iphones i år

I år kommer Apple att lansera tre nydesignade produkter, bland annat en ny variant av den bärbara datorn Macbook Pro, en 31,6-tums monitor med upplösning på 6K samt en ny Mac Pro. .

DN - 9 timmar sedan

Expert: Politiskt svårt bistå IS-svenskar

Sannolikt finns det politiska skäl till att regeringen inte vill bistå i arbetet med att skicka tillbaka svenska IS-anhängare som gripits utomlands till Sverige, anser en expert. Och det finns inte heller någon juridisk skyldighet att hjälpa till..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.