Blekinge Läns tidning > Nyheter

Wednesday, 12 December, 14:18

Liknande nyheter

Taggar: Pubkväll, planeras, äldreboende
News55 - 21 sep 16 kl. 13:41

Äldreboendet med pubkvällar – ”Man måste ju rulla hatt”

Kollegorna Jessica Andersson och Inger Ebbesson arbetar på äldreboendet Sjölunda i Hylte kommun. Där är de med i ett projekt för att förbättra livssituationen för de boende och har därför dragit igång en rad aktiviteter på boendet. En av de mest populära är pubkvällarna, ett bra sätt för de äldre att komma ut från sina lägenheter och träffa vänner, berättar Jessica Andersson för News55.

News55 - 06 apr 17 kl. 12:58

Här fixar kommunen pubkväll på äldreboendet

Lennart Skansfors, 62, och Christer Filipsson, 61, vill att de äldre i Norbergs kommun ska ha möjlighet att njuta av pubkvällar. – När man kommer upp i min ålder börjar man ju fundera över hur det kommer bli senare i livet och hur boendet kommer vara. Vad kommer det finnas för aktiviteter för oss, säger Lennart Skanfors till Expressen.

LV - 12 apr 14 kl. 06:05

Stilfull pubkväll på Korallens äldreboende

Några gånger per år ordnar personalen på äldreboendet Korallen ”Pubkväll” för de boende. Det är alltid omtyckt med aktiviteter tycker de boende och många hade klätt sig extra fina, när de åt smörgåstårta och drack ett glas vin i torsdagskväll..

LV - 13 apr 17 kl. 17:00

Pubkväll på äldreboendet i Kisa

I fredagskväll var det premiär för Bergdala pub. Det var för första gången som Aktivitetsprojektet i Kinda kommuns äldreomsorg provade att anordna en pubkväll på Bergdala äldreboende i Kisa..

News55 - 21 nov 16 kl. 12:47

Vårdtagare blev inlåst på äldreboende

Det var för att förhindra att en konflikt uppstod som personal på ett äldreboende för dementa och personer med stora omvårdnadsbehov i Österåkers kommun, tog beslutet att låsa in en av de boende i sin lägenhet i tio minuter. Det uppger den berörda personalen.       LÄS MER: Avled efter att ha satt i halsen – äldreboende kritiseras Rädd och orolig Händelsen har lex Sarah-anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) och enligt anmälan orsakade det inträffade både rädsla och oro hos den boende.

YA - 07 feb 14 kl. 03:50

Finns kvalitet utan egenmakt?

Är äldre också människor? Frågan kan verka absurd – men om man följer den politiska debatten om äldrevården tycks den befogad.
Så fort en människa blivit föremål för äldreomsorgen tycks en del politiker och journalister förutsätta att personligheten raderas.

Hela Gotland - 10 aug 16 kl. 05:30

Full fart på Sudergården

Cykelturer, bakning och pubkvällar är nu stående inslag på Sudergårdens äldreboende i Burgsvik..

News55 - 22 sep 16 kl. 12:37

Äldreboendet för gourmander

På Tubberöds äldreboende i Tjörn står maten i fokus och den ska vara Sveriges bästa enligt White Guide Senior. – Det känns fantastiskt roligt, förra året kom vi ju tvåa och då kändes det som man blev omkörd vid mållinjen, säger kökschefen Ingela Brännehed till Aftonbladet.      LÄS MER: Äldreboendet med pubkvällar – ”Man måste ju rulla hatt” Får vara med och påverka Ett matråd finns på boendet och framgångskonceptet verkar vara låta de äldre vara med och påverka vad som ska serveras.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Brott: Kvinna lurade Försäkringskassan på 116 000 kronor

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

TV: Här flyger julgranen över Blekinge

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Försvunnen fotograf officiellt gripen i Kina

Den erkände kinesiske bildjournalisten Lu Guang, som försvann i nordvästra Kina förra månaden, är nu "officiellt gripen" av landets myndigheter. Det skriver hans fru Xu Xiaoli på Twitter.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Sveriges slipper mardrömsmotstånd i basket-EM

Sveriges motståndare i nästa års gruppspel i basket-EM är klart. Blågult ställs mot 2015 års bronsmedaljör Frankrike samt Tjeckien och Montenegro. Sverige var sista lag att ta sig till EM - som man missade senast 2015 - och är rankat som 16:e och sämsta lag i turneringen.

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Skärpta regler för vedspisar skjuts fram

Införandet av de skärpta reglerna för vedspisinstallationer skjuts fram, meddelar Boverket. Reglerna skulle ha införts den 1 januari 2019, men övergångsperioden förlängs nu till den 30 september nästa år.(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Parlaments-ja till Japan-avtal i EU

"Otroligt viktigt", säger EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström sedan EU-parlamentet gett sitt slutliga klartecken till det nya handelsavtalet med Japan. Redan från den 1 februari kan avtalet börja gälla.(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Båtmotorer för stort värde stulna

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Tv-licenspengar lagom till fattiga januari

Lagom till att decemberlönen börjar sina i januari efter julklappsinköpen, så kommer en present från Radiotjänst, skriver Hem och Hyra. Omkring en miljard kronor ska betalas ut till omkring tre miljoner hushåll eftersom public service numera ska betalas via skattsedeln.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Lena Herder ny Sverigechef för Ikea

Från landschef för Ikea i Nederländerna till landschef på hemmaplan - Lena Herder tillträder som möbelföretagets nya Sverigechef i februari. Efter 25 år på Ikea och sex år på posten lämnar Håkan Svedman företaget.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Anmält: Sexuell aktivitet orsakade allvarligt trauma

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.