Blekinge Läns tidning > Nyheter

Sunday, 17 February, 11:48

Liknande nyheter

Taggar: Pubkväll, planeras, äldreboende
News55 - 21 sep 16 kl. 13:41

Äldreboendet med pubkvällar – ”Man måste ju rulla hatt”

Kollegorna Jessica Andersson och Inger Ebbesson arbetar på äldreboendet Sjölunda i Hylte kommun. Där är de med i ett projekt för att förbättra livssituationen för de boende och har därför dragit igång en rad aktiviteter på boendet. En av de mest populära är pubkvällarna, ett bra sätt för de äldre att komma ut från sina lägenheter och träffa vänner, berättar Jessica Andersson för News55.

News55 - 06 apr 17 kl. 12:58

Här fixar kommunen pubkväll på äldreboendet

Lennart Skansfors, 62, och Christer Filipsson, 61, vill att de äldre i Norbergs kommun ska ha möjlighet att njuta av pubkvällar. – När man kommer upp i min ålder börjar man ju fundera över hur det kommer bli senare i livet och hur boendet kommer vara. Vad kommer det finnas för aktiviteter för oss, säger Lennart Skanfors till Expressen.

LV - 12 apr 14 kl. 06:05

Stilfull pubkväll på Korallens äldreboende

Några gånger per år ordnar personalen på äldreboendet Korallen ”Pubkväll” för de boende. Det är alltid omtyckt med aktiviteter tycker de boende och många hade klätt sig extra fina, när de åt smörgåstårta och drack ett glas vin i torsdagskväll..

LV - 13 apr 17 kl. 17:00

Pubkväll på äldreboendet i Kisa

I fredagskväll var det premiär för Bergdala pub. Det var för första gången som Aktivitetsprojektet i Kinda kommuns äldreomsorg provade att anordna en pubkväll på Bergdala äldreboende i Kisa..

News55 - 21 nov 16 kl. 12:47

Vårdtagare blev inlåst på äldreboende

Det var för att förhindra att en konflikt uppstod som personal på ett äldreboende för dementa och personer med stora omvårdnadsbehov i Österåkers kommun, tog beslutet att låsa in en av de boende i sin lägenhet i tio minuter. Det uppger den berörda personalen.       LÄS MER: Avled efter att ha satt i halsen – äldreboende kritiseras Rädd och orolig Händelsen har lex Sarah-anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) och enligt anmälan orsakade det inträffade både rädsla och oro hos den boende.

YA - 07 feb 14 kl. 03:50

Finns kvalitet utan egenmakt?

Är äldre också människor? Frågan kan verka absurd – men om man följer den politiska debatten om äldrevården tycks den befogad.
Så fort en människa blivit föremål för äldreomsorgen tycks en del politiker och journalister förutsätta att personligheten raderas.

Hela Gotland - 10 aug 16 kl. 05:30

Full fart på Sudergården

Cykelturer, bakning och pubkvällar är nu stående inslag på Sudergårdens äldreboende i Burgsvik..

News55 - 22 sep 16 kl. 12:37

Äldreboendet för gourmander

På Tubberöds äldreboende i Tjörn står maten i fokus och den ska vara Sveriges bästa enligt White Guide Senior. – Det känns fantastiskt roligt, förra året kom vi ju tvåa och då kändes det som man blev omkörd vid mållinjen, säger kökschefen Ingela Brännehed till Aftonbladet.      LÄS MER: Äldreboendet med pubkvällar – ”Man måste ju rulla hatt” Får vara med och påverka Ett matråd finns på boendet och framgångskonceptet verkar vara låta de äldre vara med och påverka vad som ska serveras.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Flicka avliden efter mopedolycka

En 17-årig flicka har avlidit av sina skador efter en trafikolycka i Lund under lördagskvällen. Flickan som satt på en moped krockade med en personbil och fördes till sjukhus med livshotande skador. I bilen fanns tre personer.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Oklart hur Abe nominerat Trump till fredspris

Japans premiärminister Shinzo Abe nominerade förra året USA:s president Donald Trump till Nobels fredspris - på uppmaning av USA:s regering. Det rapporterar den japanska tidningen Asahi Shimbun sedan Trump i fredags hävdat att han nominerats till priset av Abe.(TT).

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Buss har kört av vägen utanför Hallsberg

En buss har kört av vägen i Hjortkvarn utanför Hallsberg. 22 personer är inblandade i olyckan, enligt polisen, och personer kan ha skadats. Två av dem undersöks av ambulanspersonal, uppger polisen på sin hemsida.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

SVT stänger av strömmen för dokusåpadeltagare

Hur klarar vi oss om elen försvinner? Efter stormen Alfrida blev många varse sin egen och samhällets sårbarhet. Deltagarna i SVT:s dokusåpa "Nedsläckt land" ställs inför en liknande situation.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Husvagn sattes i brand

Natten till söndagen inträffade ännu en brand i Emmaboda. Det är den nionde branden på kort tid och polisen sätter nu in stora resurser i jakten på en eller flera gärningsmän..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

MBS inleder Asienturné med besök i Pakistan

Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman, även kallad MBS, har inlett en rundtur i Asien med Pakistan som första anhalt.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Risk för jäv tvingar revisorer att avgå

Lösningen på de politiska problemen med jäv och släktband blir att revisorerna Ann-Britt Borgström (S) och Sune Joelsson (C) frånträder sig sina uppdrag. ”Vi gör det gemensamt och i samförstånd”, betonar A-B Borgström. .

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Dansk polis på jakt efter turkiska spioner

Turkisk säkerhetspolis ska ha fått hjälp med att jaga regimmotståndare i Danmark. Misstankarna handlar om att personer som är bosatta i Danmark ska ha samlat information om personer med koppling till Gülen-rörelsen.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Frida Karlsson topp tio i VC-debuten

Frida Karlsson har presenterat sig på den stora skidscenen. I sin världscupdebut, på 10 kilometer klassiskt i italienska Cogne, blev det en sjundeplats för det 19-åriga framtidslöftet. Frida Karlsson har väntat och längtat.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Flera bränder på kort tid i Emmaboda

En övertänd husvagn, eldsvådor i byggnader och ett nedbrunnet magasin. På tolv dagar har det brunnit nio gånger i Emmaboda kommun, skriver Barometern. Natten mot söndag brann en husvagn.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.