DN > Nyheter

Sunday, 16 December, 00:17

DN - 07 dec 18 kl. 11:19

”Svensk skog kan binda mycket mer koldioxid än i dag”Marknadsekonomin gynnar avverkning som inte bidrar till största möjliga koldioxidbindning. Detta borde vi ändra på genom att låta skogsägare som frestas att avverka sina träd få ekonomiskt stöd, skriver läsaren Lars Almström..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Lars Almström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk skogkan , bindamycket , mer, koldioxid, än, i dag
Dagen - 09 aug 11 kl. 03:00

Att påstå att mer koldioxid är bra är rent felaktigt

Jag känner att jag behöver reagera på Tobias Bäckströms debattinlägg. Han verkar påstå att vi kan vara lugna inför de ökande halterna koldioxid i världen. Jag uppskattar ­Tobias oro för den stora mängden männi­skor i vår värld som skulle behöva tillgång till mer mat, men det finns mycket som tyder på att lösningen inte är riktigt så enkel som Tobias menar.

Supermiljöbloggen - 20 feb 14 kl. 10:00

Amerikansk politiker ”Vi behöver mer koldioxid i atmosfären”

Koldioxid är nyttigt för planeten, därför borde vi släppa ut mer, och absolut inte minska våra utsläpp, det menar republikanen Jerry Anderson som är ledamot i Utahs representanthus skriver The Salt Lake Tribune. Anderson menar att vi behöver mer koldioxid för växterna och vill inte se några som helst regleringar för att hålla koldioxiden under 500 ppm (idag ligger vi på 400 ppm och skulle behöva liga på runt 350). Anderson hävdade bland annat för miljöutskottet att "Under dinosauriernas tid hade vi 600 PPM koldioxid i atmosfären och de klarade sig fint".

Dagen - 04 aug 11 kl. 03:00

Mer koldioxid är bra för växtligheten

Vi blir fler och fler på jorden, och mer mat kommer framöver att behövas. När koldioxidhalten ökar ökar även skörden, så det är helt onödigt att försöka begränsa den förändring som pågår.

Nyheter om torka som leder till mindre matproduktion i Östra Afrika har nått oss under sommaren.

SR - 14 okt 14 kl. 08:45

Mer koldioxid har tagits upp av levande organismer

Globala klimatmodelller har underskattat mängden koldioxid som tas upp av växter och andra koldioxidkonsumenter, enligt forskning som publiceras i den amerikanska vetenskapsakademiens tidskrift..

Newsmill - 19 jan 12 kl. 16:51

Mer koldioxid ger mer näring för allt liv på jorden.

http://www.newsmill.se/trackback/42484FN:s klimatpanel IPCC bygger sina larmrapporter på datorsimuleringar med indata om fortsatt uppvärmning.

Newsmill - 27 apr 11 kl. 20:57

Ofödda barns död ska låta oss släppa ut mer koldioxid

Västvärlden blir allt mer desperat i att hitta möjligheter att fortsätta med "business as usual" i klimatfrågan. Gör man något föredrar man att finansiera åtgärder i de länder som redan släpper ut mycket mindre. Nu har turen kommit till de fattigas barn.

Supermiljöbloggen - 19 jan 14 kl. 15:34

Äldre träd binder koldioxid bättre

Äldst är uppenbarligen bäst när det gäller träd, i alla fall om man ska lita på en ny studie som just publicerats i Nature. Studien som analyserat resultat av forskning på över en halv miljon träd i sex kontinenter har nämligen kommit fram till att desto äldre träden är desto mer koldioxid binder dem. Tidigare har forskare antagit att träd binder allt mindre koldioxid med åldern men nu verkar det som att det inte stämmer.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Skog och jord viktiga i klimatarbetet

Ju äldre och mer ”orörd” skog, desto mindre förmåga att binda upp koldioxid. Lämnar man skogen ”orörd” så förbättras inte klimatet, skriver Jasenko Selimovic, Nina Larsson och Lars Gustafsson..

Supermiljöbloggen - 27 jul 15 kl. 14:11

Ny teknik suger – koldioxid

Det kanadensiska företaget Carbon Engineering har byggt en vägg av apparater som suger upp koldioxid från luften – och omvandlar det till bränsle. Genom att luft blåser genom maskinernas turbiner, så fastnar koldioxidpartiklarna vid en flytande lösning som finns inne i väggen. Sedan renas lösningen, koldioxiden extraheras, och är redo att återvinnas.

SN - 12 sep 11 kl. 11:41

Östersjön släpper koldioxid till atmosfären

Östersjön ger ifrån sig mer koldioxid till atmosfären än den kan binda, enligt ny forskning..

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

Putin vill ta kontroll över rysk rapmusik

Kreml bör ta kontroll över rysk rapmusik och ungdomskultur, snarare än att bekämpa den, enligt Rysslands president Vladimir Putin..

DN - 5 timmar sedan

Tellus chockade krisande Sandviken

Ekonomiska problem tynger bandylaget Sandviken vid sidan om isen och under lördagen kom ännu en smäll – sportsligt..

DN - 5 timmar sedan

Västervik knockade formstarkt Västerås

Västerås har varit ett lag i ordentlig medvind i hockeyallsvenskan. Men mot Västervik, nu elva i tabellen, blev det en storförlust..

DN - 12 timmar sedan

Cissi Wallins ansökan om Aftonbladet-utredning avslås

Stockholms tingsrätt har avslagit Cissi Wallins begäran om att Aftonbladet ska lämna ut en internutredning om den tidigare Aftonbladetprofil som hon pekat ut som våldtäktsman. I stället beslutar tingsrätten att Aftonbladets utredare ska förhöras, rapporterar Sveriges radio..

DN - 13 timmar sedan

Leopard attackerade mediterande munk

Den buddhistiske munken hade dragit sig undan i skogen i västra Indien för att meditera. Men när han satt där under ett träd attackerades han av en leopard, och dödades. .

DN - 13 timmar sedan

Ministrar förbereder sig för slutmöte i Katowice

Ministrar och diplomater i Katowice gör sig redo för ett slutmöte på konferensen, rapporterar AP. Förhandlingar mellan parterna ska ha pågått hela natten mot lördag och slutmötet ska äga rum vid klockan 12. Ännu är det oklart om en överenskommelse nåtts..

DN - 14 timmar sedan

Rajapaksas avgång kan lösa regeringskaos

Den politiska krisen i Sri Lanka ser ut att gå mot en lösning i och med att Mahinda Rajapaksa ger upp sin omstridda post som premiärminister..

DN - 14 timmar sedan

Bokrecension: Mångbottnat när Rödluvan vandrar genom samtiden

Thomas och Anna-Clara Tidholms har gjort en nytolkning av sagan om Rödluvan där Luvan vandrar genom klassamhället, från de stora villorna till tältlägret..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.