DN > Nyheter

Saturday, 16 February, 12:40

DN - 07 dec 18 kl. 11:19

”Svensk skog kan binda mycket mer koldioxid än i dag”Marknadsekonomin gynnar avverkning som inte bidrar till största möjliga koldioxidbindning. Detta borde vi ändra på genom att låta skogsägare som frestas att avverka sina träd få ekonomiskt stöd, skriver läsaren Lars Almström..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Lars Almström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk skogkan , bindamycket , mer, koldioxid, än, i dag
Dagen - 09 aug 11 kl. 03:00

Att påstå att mer koldioxid är bra är rent felaktigt

Jag känner att jag behöver reagera på Tobias Bäckströms debattinlägg. Han verkar påstå att vi kan vara lugna inför de ökande halterna koldioxid i världen. Jag uppskattar ­Tobias oro för den stora mängden männi­skor i vår värld som skulle behöva tillgång till mer mat, men det finns mycket som tyder på att lösningen inte är riktigt så enkel som Tobias menar.

Supermiljöbloggen - 20 feb 14 kl. 10:00

Amerikansk politiker ”Vi behöver mer koldioxid i atmosfären”

Koldioxid är nyttigt för planeten, därför borde vi släppa ut mer, och absolut inte minska våra utsläpp, det menar republikanen Jerry Anderson som är ledamot i Utahs representanthus skriver The Salt Lake Tribune. Anderson menar att vi behöver mer koldioxid för växterna och vill inte se några som helst regleringar för att hålla koldioxiden under 500 ppm (idag ligger vi på 400 ppm och skulle behöva liga på runt 350). Anderson hävdade bland annat för miljöutskottet att "Under dinosauriernas tid hade vi 600 PPM koldioxid i atmosfären och de klarade sig fint".

Dagen - 04 aug 11 kl. 03:00

Mer koldioxid är bra för växtligheten

Vi blir fler och fler på jorden, och mer mat kommer framöver att behövas. När koldioxidhalten ökar ökar även skörden, så det är helt onödigt att försöka begränsa den förändring som pågår.

Nyheter om torka som leder till mindre matproduktion i Östra Afrika har nått oss under sommaren.

SR - 14 okt 14 kl. 08:45

Mer koldioxid har tagits upp av levande organismer

Globala klimatmodelller har underskattat mängden koldioxid som tas upp av växter och andra koldioxidkonsumenter, enligt forskning som publiceras i den amerikanska vetenskapsakademiens tidskrift..

Newsmill - 19 jan 12 kl. 16:51

Mer koldioxid ger mer näring för allt liv på jorden.

http://www.newsmill.se/trackback/42484FN:s klimatpanel IPCC bygger sina larmrapporter på datorsimuleringar med indata om fortsatt uppvärmning.

Newsmill - 27 apr 11 kl. 20:57

Ofödda barns död ska låta oss släppa ut mer koldioxid

Västvärlden blir allt mer desperat i att hitta möjligheter att fortsätta med "business as usual" i klimatfrågan. Gör man något föredrar man att finansiera åtgärder i de länder som redan släpper ut mycket mindre. Nu har turen kommit till de fattigas barn.

Supermiljöbloggen - 19 jan 14 kl. 15:34

Äldre träd binder koldioxid bättre

Äldst är uppenbarligen bäst när det gäller träd, i alla fall om man ska lita på en ny studie som just publicerats i Nature. Studien som analyserat resultat av forskning på över en halv miljon träd i sex kontinenter har nämligen kommit fram till att desto äldre träden är desto mer koldioxid binder dem. Tidigare har forskare antagit att träd binder allt mindre koldioxid med åldern men nu verkar det som att det inte stämmer.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Skog och jord viktiga i klimatarbetet

Ju äldre och mer ”orörd” skog, desto mindre förmåga att binda upp koldioxid. Lämnar man skogen ”orörd” så förbättras inte klimatet, skriver Jasenko Selimovic, Nina Larsson och Lars Gustafsson..

Supermiljöbloggen - 27 jul 15 kl. 14:11

Ny teknik suger – koldioxid

Det kanadensiska företaget Carbon Engineering har byggt en vägg av apparater som suger upp koldioxid från luften – och omvandlar det till bränsle. Genom att luft blåser genom maskinernas turbiner, så fastnar koldioxidpartiklarna vid en flytande lösning som finns inne i väggen. Sedan renas lösningen, koldioxiden extraheras, och är redo att återvinnas.

SN - 12 sep 11 kl. 11:41

Östersjön släpper koldioxid till atmosfären

Östersjön ger ifrån sig mer koldioxid till atmosfären än den kan binda, enligt ny forskning..

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 12:16

Bokrecension: Caroline Albertine Minor imponerar med små bortvändheter

Sju noveller. Sju kvinnoliv. Danska Caroline Albertine Minor har hyllats för sin novellsamling ”Välsignelser”, som nu kommer på svenska.

DN - 10 jan 19 kl. 11:51

Anna-Lena Laurén: Tintins Sovjetunionen stämde rätt väl med verkligheten

Hergé hade aldrig satt sin fot i Sovjetunionen när han lät sin i dag 90-årsjubilerande seriehjälte besöka landet. Ändå träffade ”Tintin i Sovjet” helt rätt i sin skildring av bolsjevismens väsen..

DN - 10 jan 19 kl. 10:51

Analytiker överraskade över nedskrivningen

– Det är definitivt en större reträtt än man hoppats på inom BSS-delen som man har haft problem med innan också, säger Daniel Djurberg, analytiker på Handelsbanken..

DN - 10 jan 19 kl. 10:47

Larsson kan få möta mästarinnan i Australien

Svenskorna ska kunna ta sig förbi första omgången i Australian Open. Men redan i den andra blir det kanske övermäktigt motstånd. Johanna Larsson ställs mot regerande mästarinnan Caroline Wozniacki..

DN - 10 jan 19 kl. 10:25

”Gå i opposition till valet 2022”

Bättre än att kompromissa, skriver tidigare S-riksdagskandidat..

DN - 10 jan 19 kl. 07:26

Ytterligare skottlossning i Värnamo

Pågående konflikt mellan olika kriminella grupper kan ligga bakom..

DN - 10 jan 19 kl. 09:46

Ny dokumentär pekar ut Michael Jackson

Popstjärnan Michael Jackson anklagas för sexuella övergrepp i en ny dokumentär som har premiär på den amerikanska filmfestivalen Sundance, skriver Rolling Stone..

DN - 10 jan 19 kl. 09:46

Marianne, 89, skadades vid t-banan – nu läggs förundersökningen ner

Marianne Sundström, 89, knuffades omkull vid tunnelbanan i oktober. Hon föll illa, tvingades operera höften och har haft kraftiga smärtor efteråt.  Polisen omhändertog en person efter händelsen – men nu läggs ärendet ner.

DN - 10 jan 19 kl. 09:12

Klämskydd saknades vid dödsolycka på fabrik

Klämskydd saknades vid den maskin där en anställd hos golvtillverkaren Tarkett i Ronneby fick skador som ledde till döden..

DN - 10 jan 19 kl. 08:39

Storm på väg mot hela Norrland – klass 2-varning i fjällen

Från torsdagseftermiddagen väntas storm i fjällen, och under natten och fredagen väntas stormvindarna dra in även över inlandet och kusten i norr. Varningar och risker har utfärdats för i stort sett hela Norrland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.