GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 15 December, 23:35

GöteborgsPosten - 07 dec 18 kl. 10:27

Emma vill utforska sina isländska rötterEmma Gunnarsdóttir Lyngman reste till Island för att utforska sina isländska rötter. Men det tilltänkta halvåret har blivit tre år med förlovning, sambo och påbörjad utbildning. Och hon stortrivs, hemvan i islänningarnas mentalitet och Reykjaviks småstadscharm..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Gunnarsdóttir Lyngman, Island, Reykjaviks

Dela artikeln

46 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Emmavill , utforskasina , isländska, rötter
YLE - 02 dec 15 kl. 08:38

Det isländska bollsportsundret!

Landet knep OS-silver i handboll 2008. Basketlandslaget spelade i EM i höstas och nu senast kvalificerade sig Island till fotbolls-EM nästa år.
Island med sina knappa 350 000 invånare är därmed EM-historiens minsta land i slutturneringen.

Kristianstadsbladet - 16 jan 13 kl. 10:22

Olafur petad ur isländska truppen - stannar i Spanien

Foto: Bosse Nilsson
Elitseriens ende VM-spelare, IFK Kristianstads Olafur Gudmundsson, är petad från den isländska truppen, skriver isländska visir.is.
Ersätter Olafur gör Erni Raven Arnarson.

Skånskan - 15 jun 18 kl. 18:45

Kommer isländska vulkanen att dåna på nytt?

Fotbolls-VM 16 juni blir ett historiskt datum på Island. Den lilla fotbollsnationen gör debut i fotbolls-VM och det är mäktiga Argentina, med världsstjärna Lionel Messi i spetsen som är motståndare.  – Vårt mål är att ta oss vidare från gruppen, sade förbundskapten Heimir Hallgrímsson i samband med trupputtagningen till VM.

NT - 05 okt 18 kl. 13:27

IFK fortsätter isländska spåret

IFK Norrköping fortsätter sitt isländska spår..

DI - 22 jul 15 kl. 17:35

Höjt kreditbetyg för isländska banker

Återhämtningen efter finanskrisen och banksektorns kollaps fortsätter på Island. Sju år senare är kapitalkontrollerna nu på väg bort och samtidigt höjer kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor´s kreditbetyget för tre isländska banker..

Nyan - 23 nov 18 kl. 15:49

Delegation från Tornedalen vill häva åländska fiskerätter

En delegation med fiskare från Tornedalen är upprörd över Finlands regerings beslut om att tidigarelägga laxfisket på våren och kräver att ”de åländska privilegierna måste hävas.”
Yrkesfisket är åländsk behörighet, vilket gör att Åland själv bestämmer vilka regler som gäller för till exempel laxfisket. Åland har enbart att förhålla sig till den kvot man får från Finland.

YLE - 12 jun 15 kl. 20:40

Att löpa i skog en utmaning för Jukola-islänningar

Jukola-kavlen bara sväller. Nu för första gången i historien deltar ett lag från Island. För Islänningarna har det varit att lära sig en hel del nya karttecken.

Cornucopia - 26 jun 18 kl. 13:08

Climeon dubblar isländsk order efter första installationen - 672 MSEK

Det svenska energiteknikbolaget Climeon har dubblat sin order för geotermisk energi på Island från tidigare 30 MEUR till 65 MEUR (idag 672 MSEK) efter att ha levererat den första enskilda installationen på Island. Det kan bara ses som ett mycket starkt kvitto på bolagets teknik i geotermiska sammanhang.
Geotermisk anläggning vid Myvàtn på nordöstra Island.

Sydsvenskan - 02 jun 15 kl. 16:07

Isländsk målvakt klar för Hammarby

Fotbollsallsvenska Hammarby har hittat en ny målvakt, efter det att Johannes Hopf lämnat för ett proffsäventyr i Turkiet. Islänningen Ögmundur Kristinsson har skrivit på ett treårsavtal med klubben. 26-åringen kommer närmast från spel i danska ligalaget Randers.

Helsingborgs Dagblad - 02 jun 15 kl. 16:07

Isländsk målvakt klar för Hammarby

Fotbollsallsvenska Hammarby har hittat en ny målvakt, efter det att Johannes Hopf lämnat för ett proffsäventyr i Turkiet. Islänningen Ögmundur Kristinsson har skrivit på ett treårsavtal med klubben. 26-åringen kommer närmast från spel i danska ligalaget Randers.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 5 minuter sedan

Henrik Harlaut trea i Dew Tour

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Fornling ny IBO-världsmästare

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Tunghoppat för svenskarna i Super Grand Prix

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Länderna överens om regelverk för klimatarbetet

Sent på lördagskvällen, efter utdragna förhandlingar, enades länderna på FN:s klimatmöte i polska Katowice om regelverket för Parisavtalet..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Magnussons Bergmandokumentär prisas

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Tredje raka segern för Real

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Så hanterar du klapparnas vett och etikett

Släkt och familj är samlade kring granen, och alla förväntar sig klappar. Men måste man verkligen ge till varenda en? Och är det okej att strunta i klapparna utan att framstå som en snåljåp?.

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Ny metod på Sahlgrenska ska hjälpa barn med fetma

Fetma bland barn blir allt vanligare. Nu väljer Sahlgrenska Universitetssjukhuset en ny arbetsmetod för att hjälpa både barn och föräldrar. Samtidigt som föräldrarna får utbildning i att hantera sina barns beteende får barnen lära sig om kroppen.

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Ariana Grande återvänder till Manchester

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Strasbourgskyttens familjemedlemmar frigesOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.