DN > Nyheter

Saturday, 15 December, 02:52

DN - 07 dec 18 kl. 09:44

Mätning: Stödet ökar för Sveriges EU-medlemskapStödet för det svenska EU-medlemskapet har ökat, enligt SCB. I den nya mätningen uppger 58,6 procent av väljarna att de är för att Sverige ingår i unionen, mot 52,4 i maj..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sveriges EU, EU, SCB, Sverige

Dela artikeln

740 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mätning, Stödet, ökarför Sveriges , EU-medlemskap
YLE - 26 okt 15 kl. 14:00

Osäkerheten om Nato ökar

Finländarna är allt osäkrare när det gäller ett eventuellt Natomedlemskap. Om Sverige går med i Nato ökar stödet också här. I en färsk mätning för Yle säger 23 procent av de tillfrågade att de inte vet om Finland borde ansöka om medlemskap i militäralliansen.

Nerikes Allehanda - 13 dec 15 kl. 05:15

Starkaste stödet för EU sedan 2007

EU går från den ena krisen till den andra. För bara några månader sedan var det skuldkrisen som stod i centrum. Den avlöstes av flyktingkrisen.

EU-Bloggen - 10 dec 14 kl. 14:42

Stödet för EU ökar – Euron fortsatt iskall

20 år av svenskt medlemskap och EU-sympatierna är på väg uppåt mot de relativt höga nivåerna som fanns för ett par år sedan kan man konstatera i SCB:s återkommande mätning. Jämfört med november för ett år sedan har andelen positiva ökat med 5,1 procentenheter. 50,5 procent av svenskarna är för ett medlemskap, motståndet nere på […].

HBL - 18 apr 14 kl. 04:30

Det osannolika kan ske

Oro och osäkerhet har rått redan en tid i Ukrainas östliga delar, i de regioner där den rysktalande befolkningen utgör en ansenlig del av befolkningen. Proryska styrkor har tagit sig in i och ockuperat offentliga byggnader i flera städer i östra Ukraina. Den här veckan har läget blivit allvarligare för varje dag.

SvD - 14 nov 15 kl. 07:45

Katarina Tracz: Bland unga socialdemokrater ökar stödet för Natomedlemskap

En ny opinionsmätning visar att unga väljare i de flesta partier, även inom (S), stöder svenskt medlemskap i Nato, noterar Katarina Tracz, chef för tankesmedjan Frivärld..

Helsingborgs Dagblad - 09 jan 15 kl. 01:32

Ökat stöd för Nato-medlemskap

Oron i Sveriges närområde i fjol verkar ha satt avtryck i svenskarnas syn på medlemskap i Nato. Sedan april har stödet för ett Nato-medlemskap ökat från 28 till 33 procent och de som är emot har minskat från 56 till 47 procent, visar en mätning som Ipsos gjort i december för Dagens Nyheter. Samtidigt har stödet för större svenska försvarsanslag ökat, från 45 till 54 procent..

BT - 09 jan 15 kl. 01:30

Ökat stöd för Nato-medlemskap

Oron i Sveriges närområde i fjol verkar ha satt avtryck i svenskarnas syn på medlemskap i Nato. Sedan april har stödet för ett Nato-medlemskap ökat från 28 till 33 procent och de som är emot har minskat från 56 till 47 procent, visar en mätning som Ipsos gjort i december för Dagens Nyheter. Samtidigt har stödet för större svenska försvarsanslag ökat, från 45 till 54 procent.

SN - 09 jan 15 kl. 01:33

Ökat stöd för Nato-medlemskap

Oron i Sveriges närområde i fjol verkar ha satt avtryck i svenskarnas syn på medlemskap i Nato. Sedan april har stödet för ett Nato-medlemskap ökat från 28 till 33 procent och de som är emot har minskat från 56 till 47 procent, visar en mätning som Ipsos gjort i december för Dagens Nyheter.Samtidigt har stödet för större svenska försvarsanslag ökat, från 45 till 54 procent.

SvD - 09 jan 15 kl. 01:30

Ökat stöd för Nato-medlemskap

Oron i Sveriges närområde i fjol verkar ha satt avtryck i svenskarnas syn på medlemskap i Nato. Sedan april har stödet för ett Nato-medlemskap ökat från 28 till 33 procent och de som är emot har minskat från 56 till 47 procent, visar en mätning som Ipsos gjort i december för Dagens Nyheter..

SvD - 09 jan 15 kl. 02:21

Ökat stöd för Nato-medlemskap

Oron i Sveriges närområde i fjol verkar ha satt avtryck i svenskarnas syn på medlemskap i Nato. Sedan april har stödet för ett Nato-medlemskap ökat från 28 till 33 procent och de som är emot har minskat från 56 till 47 procent, visar en mätning som Ipsos gjort i december för Dagens Nyheter..

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Vita husets budgetchef tar över efter Kelly

Vita husets budgetchef Mick Mulvaney blir ny stabschef på sin arbetsplats från och med nyår. Han tillträder då som tillförordnad stabschef. Enligt tidningen New York Times finns inget datum spikat för när tillförordnandet tar slut..

DN - 2 timmar sedan

Elva döda och 70 förda till sjukhus efter att ha ätit ris

Elva personer har avlidit och cirka 70 illamående personer fördes till sjukhus efter att ha ätit ris på ett indiskt tempel, rapporterar BBC. .

DN - 4 timmar sedan

Talmannen sätter ny press på partiledarna

Talmannens drag att inleda samtal med Valmyndigheten om ett eventuellt extraval ökar pressen på partiledarna. En av nyckelpersonerna, Centerledaren Annie Lööf, har inte stängt dörren helt – varken till S eller Alliansen. .

DN - 6 timmar sedan

Så rustar Miljöpartiet för ett extraval

Miljöpartiet rustar nu för ett eventuellt extraval och skriver nu om planerna i ett internt brev till medlemmarna.  ”Vi rustar oss för att snabbt kunna skala upp vårt kampanjarbete”, skriver Amanda Lind (MP), partisekreterare. .

DN - 6 timmar sedan

Man attackerad med knivföremål i centrala Stockholm

En man ska ha blivit stucken med ett knivliknande föremål på Hamngatan i centrala Stockholm på fredagskvällen. Mannen har förts med ambulans till sjukhus.  – Det ska ha varit fler än två personer som angrep mannen, säger Carina Skagerlind, polisens presstalesperson i Stockholm.

DN - 7 timmar sedan

Antibiotikaresistenta bakterier hittades på Akademiska sjukhuset i Uppsala

Tidigare i veckan upptäckte personal på Akademiska sjukhuset i Uppsala antibiotikaresistenta bakterier, ESBL-carba, hos en patient. Det skriver Uppsala Nya Tidning. ESBL-carba är resistent mot nästan all typ av antibiotika och är ovanligt i Sverige med omkring hundra fall per år..

DN - 8 timmar sedan

Annie Lööf: Blir väldigt illa berörd av kontot

Flera riksdagsledamöter reagerar nu på DN:s avslöjande om riksdagsledamoten Jonas Millards Flashback-konto från vilket det publicerats grovt kvinnoförnedrande inlägg.  Centerledaren Annie Lööf blir illa berörd av det som har publicerats från det anonyma kontot SinX.  – Det visar att bakom alla dessa trollkonton vi ser i sociala medier så finns det makthavare, säger hon.

DN - 8 timmar sedan

Millard använde Flashback-lösenordet till jobbmejlen

DN kan avslöja nya uppgifter kring riksdagsledamoten Jonas Millard (SD), vars Flashback-konto spridit grovt kvinnoförnedrande innehåll. Lösenordet till kontot är samma som Millard använt till åtminstone sju andra nättjänster, däribland jobbmejlen, – ett lösenord han påstår sig ha delat med personer som han inte har en aning om vilka de är.

DN - 8 timmar sedan

Himlen över Järvsö blev till ett lysande skådespel

Mitt på dagen i onsdags förvandlades himlen över Järvsö i Hälsingland till ett närmast magiskt skådespel. – Jag tvärstannade bilen och bara tittade, säger Fia Westberg som trots överraskningen också hann få fram kameran när halofenomenet var ett faktum. Även på andra håll har halor observerats, exempelvis i Borlänge..

DN - 9 timmar sedan

Rallycrossmästaren utan stall

De två senaste årens världsmästare i rallycross, Johan Kristoffersson, har inget stall att köra för nästa år. Volkswagen Sweden tar paus från mästerskapet 2019..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.