DN > Nyheter

Saturday, 23 February, 07:31

DN - 07 dec 18 kl. 09:44

Mätning: Stödet ökar för Sveriges EU-medlemskapStödet för det svenska EU-medlemskapet har ökat, enligt SCB. I den nya mätningen uppger 58,6 procent av väljarna att de är för att Sverige ingår i unionen, mot 52,4 i maj..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sveriges EU, EU, SCB, Sverige

Dela artikeln

754 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mätning, Stödet, ökarför Sveriges , EU-medlemskap
YLE - 26 okt 15 kl. 14:00

Osäkerheten om Nato ökar

Finländarna är allt osäkrare när det gäller ett eventuellt Natomedlemskap. Om Sverige går med i Nato ökar stödet också här. I en färsk mätning för Yle säger 23 procent av de tillfrågade att de inte vet om Finland borde ansöka om medlemskap i militäralliansen.

Nerikes Allehanda - 13 dec 15 kl. 05:15

Starkaste stödet för EU sedan 2007

EU går från den ena krisen till den andra. För bara några månader sedan var det skuldkrisen som stod i centrum. Den avlöstes av flyktingkrisen.

EU-Bloggen - 10 dec 14 kl. 14:42

Stödet för EU ökar – Euron fortsatt iskall

20 år av svenskt medlemskap och EU-sympatierna är på väg uppåt mot de relativt höga nivåerna som fanns för ett par år sedan kan man konstatera i SCB:s återkommande mätning. Jämfört med november för ett år sedan har andelen positiva ökat med 5,1 procentenheter. 50,5 procent av svenskarna är för ett medlemskap, motståndet nere på […].

HBL - 18 apr 14 kl. 04:30

Det osannolika kan ske

Oro och osäkerhet har rått redan en tid i Ukrainas östliga delar, i de regioner där den rysktalande befolkningen utgör en ansenlig del av befolkningen. Proryska styrkor har tagit sig in i och ockuperat offentliga byggnader i flera städer i östra Ukraina. Den här veckan har läget blivit allvarligare för varje dag.

Helsingborgs Dagblad - 09 jan 15 kl. 01:32

Ökat stöd för Nato-medlemskap

Oron i Sveriges närområde i fjol verkar ha satt avtryck i svenskarnas syn på medlemskap i Nato. Sedan april har stödet för ett Nato-medlemskap ökat från 28 till 33 procent och de som är emot har minskat från 56 till 47 procent, visar en mätning som Ipsos gjort i december för Dagens Nyheter. Samtidigt har stödet för större svenska försvarsanslag ökat, från 45 till 54 procent..

BT - 09 jan 15 kl. 01:30

Ökat stöd för Nato-medlemskap

Oron i Sveriges närområde i fjol verkar ha satt avtryck i svenskarnas syn på medlemskap i Nato. Sedan april har stödet för ett Nato-medlemskap ökat från 28 till 33 procent och de som är emot har minskat från 56 till 47 procent, visar en mätning som Ipsos gjort i december för Dagens Nyheter. Samtidigt har stödet för större svenska försvarsanslag ökat, från 45 till 54 procent.

SN - 09 jan 15 kl. 01:33

Ökat stöd för Nato-medlemskap

Oron i Sveriges närområde i fjol verkar ha satt avtryck i svenskarnas syn på medlemskap i Nato. Sedan april har stödet för ett Nato-medlemskap ökat från 28 till 33 procent och de som är emot har minskat från 56 till 47 procent, visar en mätning som Ipsos gjort i december för Dagens Nyheter.Samtidigt har stödet för större svenska försvarsanslag ökat, från 45 till 54 procent.

SvD - 14 nov 15 kl. 07:45

Katarina Tracz: Bland unga socialdemokrater ökar stödet för Natomedlemskap

En ny opinionsmätning visar att unga väljare i de flesta partier, även inom (S), stöder svenskt medlemskap i Nato, noterar Katarina Tracz, chef för tankesmedjan Frivärld..

SvD - 09 jan 15 kl. 01:30

Ökat stöd för Nato-medlemskap

Oron i Sveriges närområde i fjol verkar ha satt avtryck i svenskarnas syn på medlemskap i Nato. Sedan april har stödet för ett Nato-medlemskap ökat från 28 till 33 procent och de som är emot har minskat från 56 till 47 procent, visar en mätning som Ipsos gjort i december för Dagens Nyheter..

SvD - 09 jan 15 kl. 02:21

Ökat stöd för Nato-medlemskap

Oron i Sveriges närområde i fjol verkar ha satt avtryck i svenskarnas syn på medlemskap i Nato. Sedan april har stödet för ett Nato-medlemskap ökat från 28 till 33 procent och de som är emot har minskat från 56 till 47 procent, visar en mätning som Ipsos gjort i december för Dagens Nyheter..

Fler nyheter från DN

DN - 5 minuter sedan

Björn Wiman: ”Mini-Gretornas” marsch över världen visar vad demokrati handlar om

Både Greta Thunbergs skolstrejker som sprids över världen och Alexandria Ocasio-Cortez ”Green new deal” i USA visar att lösningen på klimatkrisen finns i tron på politiken, skriver Björn Wiman. .

DN - 8 timmar sedan

Muellerrapporten ser ut att skjutas fram

Rapporten från den särskilda åklagaren Robert Mueller ser ut att skjutas på framtiden – några dagar. De senaste dagarnas uppgifter om att rapporten ska läggas fram nu till veckan dementerades på fredagen..

DN - 9 timmar sedan

Edsbyn tog andra raka – stormar mot semifinal

Edsbyn och Villa-Lidköping stormar fram mot ett SM-semifinalmöte i herrarnas bandyslutspel. Edsbyn tog andra raka segern mot hälsingerivalen Bollnäs genom att vinna på bortaplan med 4–1..

DN - 12 timmar sedan

Venezuelas militär sköt ihjäl två civila vid gränsen till Brasilien

Två civila sköts på fredagen ihjäl av venezuelansk militär vid gränsen till Brasilien. Dödsskjutningarna ägde rum sedan en grupp människor försökt hålla gränsen öppen för humanitärt hjälp..

DN - 15 timmar sedan

Experter: Risk för turbulent börsvår efter stark uppgång

Stark optimism har rått under årets första veckor på Stockholmsbörsen med en uppgång på nästan 13 procent. Men vilka spår kommer Brexit, ett eventuellt handelskrig och Europaparlamentsvalet att sätta?  DN har talat med tre experter om börsens framtidsprognos.

DN - 15 timmar sedan

Boklistan vecka 8: ”Testamente” av Nina Wähä ny på listan

DN:s kritiker listar de bästa böckerna just nu..

DN - 16 timmar sedan

AEK Aten straffas hårt för supporterincident

Grekiska AEK Aten straffas hårt av Uefa efter supporterincidenter i deras Champions League-match hemma mot Ajax i November förra året..

DN - 16 timmar sedan

Scenrecension: Upprepningens komiska helvete

I Mette Edvardsens ”Oslo” händer egentligen bara en sak, ändå känns den strama komiken snart helt nödvändig, skriver Josefine Wikström..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.